mailcast G4

Sickre:

Još me drži bijes od noćas, ne zato što je Orlando složio all-time finals stink performance u rangu prošlogodišnjeg Lakers chokea, već zato što će ovo finale po svemu sudeći osvojiti LA, manje slaba od dvije slabe momčadi. Koliko dugo možemo zatvarati oči zbog ljubavi prema igri nadajući se kako će na kraju finalnu bitku dobiti bolji, ali istinski bolji? Kao što smo ranije konstatirali, Celticsi sa Garnettom, čvrstim karakterom i instinktom ubojice bi pomeli obe ove ekipe bez problema.

Hedo je zakon, ali pratnje niotkle. Promašene slobodnjake neću ni komentirati, Orlando je tu izgubio susret. Kad je Pietrus energičnom obranom digao Magic koji je bio cijelo drugo poluvrijeme u nekom knock-downu, trebalo je samo samljeti LA. To se nije dogodilo jer Orlando nema closera. Da je SVG uveo Anthony Johnsona Magic bi garant dobio tekmu. Nije ni on closer ali je bolji od druge dvije opcije.

Rafer je bio solidan, ali Nelson …!?! Čemu Nelson (osim da brani Fishera he he) kada je Hedo cijelo vrijeme bio play? Itd, Magic će imati cijelo ljeto za analizu poraza u G4 koji ih je koštao naslova. Lee-jev promašaj u G2 je ništa u usporedbi sa jučerašnjim chokeom. Orlandu se dogodio klasićni strah od pobjede, winners choke (da citiram Pata Rileya). I tako će sada ljiga-Kobe ući u anale kao jedan od najvećih.

Najmanji od najvećih, dodao bih.

Za kraj, JVG je car, kako je samo pljucnuo Nelsonovu obranu na Fisheru kod one trice za produžetak: “I am seriously questioning the game IQ of some of these guys on the floor. What was Nelson thinking … ”

NBA – where whiners choke happens

Gee:

Iako sam rekao da se neću dizati prije drugog poluvremena, zeznule su me dvije hladne Karlovačke. Tvrda kita me tako probudila taman na početak druge četvrtine i onda mi nije preostalo ništa drugo nego istrpiti pauzu na poluvremenu. Nekako mi ništa nije teško padalo zbog načina na koji su se stvari odvijale – Orlando je igrao bolje na oba kraja terena, i još su imali idealan scenarij, visoki Lakersa u drugo poluvrijeme ulaze sa viškom osobnih. Dakle, samo je trebalo nastaviti igrati kao do tada, kružiti s loptom i napadati reket. Izbaciti Bynuma, Odoma i Gasola, i samo tako Lakersi su gotovi.

Ali.

Magic je streaky momčad, samo što je ovo što su odigrali u trećoj četvrtini nešto puno gore. To je katastrofa od košarke, to je liga ožujsko. Ma ne ožujsko, to je liga kaltenberg. Što se tim ljudima dogodilo na poluvremenu, zar su imali kolektivni moždani udar? Izgubljena lopta za izgubljenom loptom, silovanje šuta preko ruke, 1 na 5 pokušaji, lopta koje se ne kreće. Antikošarka.

Lakersi se vraćaju u igru, Ariza ih je jednom fantastičnom serijom doveo u ulogu favorita (ponavljam – Ariza a ne Kobe), Odom i Gasol su odigrali majstorski čuvajući se osobnih a opet cijelo vrijeme vršeći pritisak na obranu Magica (svaka čast Gasolu koji je mrtav umoran izdržao na kraju ubiti svaku nadu Orlanda u budući preokret i napraviti od Pietrusa idiota), a Fisher je zabio šuteve koji ulaze u povijest i donio 15 naslov klubu (ponavljam – Fisher a ne Kobe).

I opet je Orlando imao šansu na kraju, Hedo je igrao van pameti, i samo im je trebalo jedno slobodno bacanje da pobijede u regularnom dijelu. I to što je Hedo fulao svoja ne mogu mu zamjeriti, pa ovaj Turčin ih je držao u igri na sve moguće načine kao da ima ugovor sa Nikeom vrijedan 500 milja. Kriv je samo i jedino Dwight Howard, koji je iako opet totalno bezopasan, do sada bar donekle popunjavao kvotu koševa pogođenim slobodnim. I onda se u ključnom trenutku uplaši i fula oba. Kakav Superman. Superdickman.

Čovječe, ima da radiš cijelo ljeto na šutu sa 4 metra, slobodnim bacanjima i pivot potezima, dosta je guranja i pimplanja dok se približavaš obruču, ako nisi u stanju odmah reagirati svaka prava obrana zatvorit će te na vrijeme. Dwight je umjesto da nosi momčad na kraju bio krvnik njenih nada. Dwight dao, Dwight uzeo. Ma nije ni bitno jer bolja ekipa na kraju će dignuti trofej, to je u biti jedina utjeha ovog iritantnog finala, što u seriji od 7 uvijek pobjeđuje onaj tko više zasluži.

Samo da ovo mučenje više završi, dosta mi je dosadnog Marka Jacksona, ljigave Doris, iritantnog Kobea a posebice gay lutaka. A tek će mi biti puna kapa kada krene slavljenje velikana, kada se zarolaju priče o Kobeovoj veličini. Konačno je osvojio naslov bez Shaqa, sada je upisan među najveće. Ma molim vas. Phil je mentalno pripremio ekipu, a posao su odradili svi. Kobe je dio tima, i to dio koji je uzimao više nego davao. Ostali su zato debelo u plusu. Srećom, kraj svih hvalospjeva koje će mu napisati, ne sumnjam da će Bill Simmons još jednom sačuvati ugled zdravog razuma i prozvati Kobea kao precijenjenog. Pa tip je u 3 od 4 tekme finala podbacio i skoro koštao momčad naslova. MVP? Je, MVP kada treba izgubit tekmu.

I opet, kakav god da je luzer, manje je tragičan od Dwighta. Sporedni likovi Lakersa u važnim trenutcima nadigrale su one Magica. Pošteno osvojen naslov. Magic je propustio svoje šanse, više ih ne zaslužuju. I stavimo tu točku na i jednog na trenutke uzbudljivog ali većinu vremena negledljivog finala.

U nedjelju se ne dižem makar se popišao u krevet.

2 thoughts on “mailcast G4

  1. Nemoram sutra prije 12 van, pa ću gledat, a možda bude i zadnja tekma do jeseni. To je uvijek ona priča, serija je baš ispala ljigava i nema se volje gledat (ustvari ne da mi se patit opet cijeli dan zbog neprospavane noći) ali kad sve prođe i krene se kopat po nekim stranicama i vijestima u očekivanju nove sezone onda mi bude žao što nisam ust’o. Ili ostao budan, noćas tekma počinje u dva..dotle mog i ja poslušat novi sonic youth

  2. Gotovo je, gotovo..
    Sinoć su svi odigrali svoje uloge, Kobe je glumio Kobea, Orlando je umirao iza linije za tri, a jedino Divajt se nije onoliko smješkao kao što inače zna, no zato je još jednom pokazao da je pravi tragičar ove serije. Mislim wtf, kada Pau izgleda kao zvijer na obe strane parketa gdje je onda taj superčovjek kad ga trebaš?
    Lakersi su bili uvijek korak brži, uvijek u stanju zaustaviti neki run Magica, dopustili su im točno ono što su htjeli (npr. Rafer “trenerpustimedaigram” na trici) i mogu si zamisliti da je otprilike ovako izgledala i jučerašnja tekma između “mediteranaca” i U19, tipa men against boys.
    Sada mogu polako krenuti one isfucane priče o Philu, Redu i Kobeu a kapa dolje Shaq-u koji je uistinu medijski div, jer ponekad pomislim da je i on igrao koliko se spominje..
    Nama ostaje sjećanje na playoff sa jednom sjajnom serijom i dvi tri zanimljive (Rakete protiv Portlanda i Lakersa), gorčina u stomaku zbog pitanja da li je LBJ uistinu pravi MVP ili ipak njegov partner u gay lutke spotovima i još draft prije ljeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *