NBA – WHERE BUFFERING HAPPENED

Dva dana i 16 utakmica je iza nas, dojmovi se samo gomilaju. Nakon par dana kontemplacije pomirio sam se čak i sa svojom fantasy ekipom (počinjem vjerovati da uz malo sreće imam šanse boriti se za naslov). Ono, neću vas sada gnjaviti s analizom po pozicijama, svi dobro znamo da nema ništa dosadnije na svijetu nego gnjaviti druge svojim fantasy odabirom. Za to se priprema podcast, he he.

Mislim, koliko je ova NBA fiksacija ljudima s vremenom postala normalna najbolje govori činjenica da me prijatelji koji uopće ne prate ligu dočekuju s ”hej, super izgledaš za nekoga tko nije spavao cijelu noć” (kako da ih razočaram i kažem da sam se digao u 6 gledati snimku Bostona i Heata?). Čak i Stari, koji uglavnom kad dođe s posla prvo pita ”šta ima za izist” i ”di je Slobodna”, jučer odmah s vrata viče ”jel sredio Boston LeBrona” i ”jel igrao Škalabrin”. Naravno, objasnio sam mu da je Scal otišao u Bullse, na što me zbunjeno pogledao ”čekaj, netko mu je dao novi ugovor” da bi se brzo snašao i počeo smijati ”ništa od naslova Bostonu ove godine onda”.

NBA – it’s amazing.

Uglavnom, dok planiramo podcaste, češće (i kraće) tekstove (barem tri tjedno) i slične stvari kako bi NBA sezonu učinili što zanimljivijom i zabavnijom, red je da odradimo i prvu izložbu fotografija (točnije screenshotova) u čast najdražoj ligi. Pa ti reci da sport i umjetnost ne idu ruku pod ruku. Za početak kratka kronologija rađanja možda najznačajnijeg postmodernog hrvatskog umjetničkog smjera. Do čega je došlo, a gdje drugdje, nego u gradu Đore, Đive, Đele, Điđe i Đođe.

Naime, prošle sezone League Pass postao je standardni dio opreme većine NBA fanatika, a onaj najluđi dio okupljen oko Emira u Dubrovniku često je vikende provodio gledajući ekipno utakmice. Samo, za razliku od ovoga novog League Passa, koji dolazi s riješenim streamingom tijekom kojega se prijenos nije u stanju niti zagrcnuti, a kamoli zalediti, onaj nekadašnji često je pucao, naravno baš u trenutcima kada bi se događalo nešto važno. Slika bi se razlila po ekranu poput najljepšeg pastela Jacksona Pollocka te bi tako korisnik tog masno plaćenog izuma umjesto pravog Dwighta Howarda gledao njegovu apstraktnu verziju.

Umjesto da proklinju Sterna, kapitalizam i život u maloj zemlji za malu brzinu prijenosa podataka, zen masteri su nadahnuto pronašli kompromis. Uz prijenos na League Passu, 2K na playstationu i razne mirodije, određenim kreativnim navijačima Jazza (kreativni navijači Jazza, kakav apsurd) palo je na pamet da bi bilo super stisnuti Prnt Scrn, s ili bez Alt, pa spremiti te jedinstvene trenutke u kojima je život uhvaćen u svoj svojoj ljepoti.

Izložba je pripremana temeljito, možda čak zaživi i u obližnjim knjižnicama i galerijama do vas, ako nadležni pokažu sluha i uopće ako se nađe netko dovoljno mudar da prepozna originalne ideje, a ne samo one koje slijede već utabane staze. Do tada imate čast i privilegiju gledati je ekskluzivno na stranicama vašeg omiljenog košarkaškog bloga.

Uživajte i Sretna Vam Nova Sezona!


in the rim


why is the King here


just another manic sunday


yes we can


buffering and gold


the perceived need for relaxation


tribute to Stringer Bell


the team


having power


dance the night away


purple rain


inside the brain of a genius


wild wild west


in green we trust


iron man


you are your own worst enemy


scusi capitano Kirk


the flash


come on Dwight, get some rebounds


the man the legend


the man the bong


zen and the art of motorcycle maintenance


heart of a champion

I za kraj, nešto nevezano uz buffering. Kroz gornje slike na sjajan način je prikazana jedna sezona, ali ova donja govori da nije sve ni u stvarnosti, nešto je i u mašti. Kvragu, nekima je mašta sve što im preostaje.


la la land

9 thoughts on “NBA – WHERE BUFFERING HAPPENED

  1. ja sam zadovoljan nazivima slika koje je komesar napravio. da vi samo znate koje je salve smijeha izazvala “vijest” da je Roko Leni bio MIP pa bilo to i na simulaciji…

  2. Jeste vidjeli Dwighta sinoć? Ne znam tko ga je dobio u fantasyu, al vjerovatno
    ima osmjeh od uha do uha.
    Kao i onaj sretnik koji je dobio Ronda. Rajon će preuzet nadimak “triple-double” od Kidda.

  3. Dobar je Dwight, ali daleko od toga da bude igrač koji će osigurat vrh na fantasyu. Jednostavno ti ubije cijelu ekipu sa postokom sa linije. A Rondo je na draftu otišao ispred LeBrona, Kobea i Dirka, tako da vlasnik vjerovatno nije previše iznenađen dosad pokazanim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *