MOOKIE BLAYLOCK EXPERIENCE

Emiru je povratak u Zagreb potpuno poremetio bioritam. Napustivši Grod, u kojem nikada nije bio problem samo ležati na kauču i uživati u egzistenciji te prijehavši u Zagreb, zadovoljstva svega rad, čovjek se odlučio aktivirati i kao bloger na ispodobruča.

Zove on tako prije tjedan-dva i kaže ”Čuj, Gee, ja ću pisat redovne raporte o Bullsima, ali sam voljan slagat i razne top 10 liste kako bi blog imao što redovnije postove i kako bi što dostojnije pratio ovu fantastičnu sezonu”.

Hej, zašto ne. Možda su top 10 izbori u suštini bliži NBA action praćenju lige nego fanatizmu kojega ispodobruca.com promovira od prvoga dana, ali, kao što smo shvatili zahvaljujući Blakeu Griffinu, nije sve ni u hard core fanatizmu, ima nešto i u spektakularnim zakucavanjima.

Prvi top 10 izbor bavi se najboljim ne-američkim igračima u NBA u dosadašnjem dijelu sezone, lista je donesena na temelju glasova polovice ispodobruca fantasy lige (sudjelovali su Emir, Sickre, Gee, Gogo, Pero i Joe), a svi ostali su pozvani da svoje mišljenje ostave u komentarima.

1. PAU GASOL (Španjolska, Los Angeles Lakers)

Gasol je dobio četiri prva mjesta čime je stekao naslov trenutno najboljeg ne-amerićana. Igra kao istinski MVP, a Sickre bi rekao kako su samo on i CP3 legitimni kandidati za tu titulu. Gasol igra tako dobro da je pored još uvijek živog i zdravog Bryanta najbolji igrač aktualnih Prvaka. Nakon sedme utakmice protiv Celticsa čak ga više ne smijemo zvati ni tetkicom, ali zato ga možemo zvati budućim Hall of Fame kandidatom.

2. DIRK NOWITZKI (Njemačka, Dallas Mavericks)

Frizure se mijenjaju, ali trpanje sa svih strana ostaje isto. Dallas ovako dobro nije izgledao od sezone kada su igrali Finale, a Dirkova neuništivost jednostavno fascinira. Zamjerke o nedostatku muda stvarno više nemaju smisla, jer pitanje je što više jedan čovjek može napraviti kako bi dao još veći doprinos momčadi. Dirk jeste Dallas. Dirk nije samo najbolji šuter svih vremena (iznad 2 metra sigurno, a u top 10 je i uopće), Dirk će se jednog dana naći u istoj rečenici s Karlom, Johnom i Charlesom kada budemo pričali o najvećima bez prstena. Ako u međuvremenu ne osvoji jednoga, što nije nemoguće jer, dok ga ruka ovako sluša i dok god radi na sebi ovako kako radi, Dirk može igrati još deset godina.

3. STEVE NASH (Kanada, Phoenix Suns)

Tko može od Warricka napraviti igrača? Koga sanja D’Antoni dok gleda Feltona kako se gega po terenu? Nash je najbolja reklama za zdrav život. Steve se odrekao mnogo stvari u kojima drugi uživaju: junkfooda, mesa, alkohola, cigara (možda i seksa?). Ali, zato još uvijek leti i dijeli asiste kao da mu je 20 i kusur. Gogo je razmišljao o tome da ga stavi na prvo mjesto (opet je izdao svog idola, opet nije poslušao srce), ali Pero ga je i stavio objasnivši kako je sklon obožavanju NBA legendi koje nikad nisu osvojile prsten. Takozvani Jazz (d)efekt.

4. MANU GINOBILI (Argentina, San Antonio Spurs)

Manu je zato prstenje osvojio. Svo moguće. Po Gogu je i najbolji ne-amerikanac u ligi, kao pravi navijač Sunsa čovjek se nada kako će se potrošiti puno prije eventualnog ponovnog play-off sudara Sunsa i Spursa.

5. TONY PARKER (Francuska, San Antonio Spurs)

Na nekoliko lista on i Manu dijelili su poziciju jer ih je postalo praktički nemoguće razdvojiti. Nadopunjuju se kao blizanci, pokrivaju jedan drugoga svojim jakim stranama. Mogu novine pričati što hoće, ali pravi razlog zašto se Parker razvodi je taj što je Eva htjela u New York ili L.A., a on nije htio ostaviti Popa, Timmya i Manua. Jedino pitanje je mogu li on i Manu odigrati cijelu sezonu na ovom nivou (točnije bez ozljeda) i tako ostati iznad igrača koji su u ovom trenutku ispod njih (barem na ovoj listi).

6. JOAKIM NOAH (Francuska, Chicago Bulls)

Energija je uvijek bila tu, skok i trud također, ali ove sezone je Noah svemu tome dodao i značajan napadački arsenal. Bez obzira na Rosea, on je pravi vođa i duša momčadi koja je u sezonu ušla odlično. Biti će zanimljivo vidjeti kako će mu se igra i brojke razvijati kada se Boozer priključi momčadi, ali, obzirom da uživa dodati, kladimo se da će mu se s Boozerom na vrhu reketa asistencije zasigurno popraviti.

7. LUIS SCOLA (Argentina, Houston Rockets)

Daje konačni odgovor na vječno pitanje kako izgleda Šarlija 2.0.

8. AL HORFORD (Dominikanska Republika, Atlanta Hawks)

Razmišljali smo hoćemo li ga uopće uzeti u obzir za ovaj izbor (nema ništa jadnije nego kada netko vodi Duncana kao ne-amerićana, a čovjek je čak igrao za Team USA), ali na kraju je presudilo upravo to što redovno igra za svoju državicu. Horford kupi double-double po defaultu, brojke su mu stabilnije od kune pod Rohatinskim, a i cijelom je svijetu jasno da su on i Josh Smith glavni igrači Hawksa, usprkos svim milijunima iskrcanim pred Joea Johnsona.

9. ANDREW BOGUT (Australija, Milwaukee Bucks)

Bucksi trenutno izgledaju izgubljeno, a bez Andrije bi bili još izgubljeniji. Čovjek se još nije potpuno oporavio od loma ruke, muče ga i leđa, ali, kad god uspije istrčati na parket, igra odlično. Pitanje je samo kakav će omjer uspijeti držati Bucksi do njegovog potpunog oporavka i hoće li se stvari u Wisconsinu raspasti dok lakat i leđa dozvole ovoj lani top 3 petici lige da zaigra u punoj snazi.

10. NICOLAS BATUM (Francuska, Portland Trail Blazers)

Batum igra sezonu karijere, što i nije neka tvrdnja obzirom da njegovo vrijeme tek dolazi. Međutim, puno važnije je istaknuti da je već sada konstanta i čvrsti oslonac ranjenih Blazersa.

Na pojedinačnim listama svoje su mjesto našli i: Ibaka, Deng, Marc Gasol, Belinelli, Fesenko (Pero kao pravi Jazz fan nije mogao bez njega), Dragić, Bargnani (Gogo ga je stavio, nek’ se zna), Diaw, Kirilenko, Varejao, Biedrins i Mozgov (koji je po Sickreu “našao mjesto na posteru godine”).

4 thoughts on “MOOKIE BLAYLOCK EXPERIENCE

  1. Kad bi Ameri znali što znači “mozak”…komentari na engleskom su uglavnom glasili “Mozgov gave him brains” 😀

    Pau na slici iz gornjeg komentara neobičo posjeća na onog tipa što se šetao po vodi…

  2. Meni slika izgleda ko da je Pau upravo Dirku rekao da ga neće upoznati s roditeljima, na što Dirk razočarano shvaća da njih dvojica ne gledaju jednako na svoju ljubavnu vezu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *