BOOZE DAYS

Koliko god Atlanta igrala dobro cijelu ovu seriju, na kraju se pokazalo kako ipak sve ovisi o igri Bullsa. Kada je Chicago odigrao dvije utakmice na nivou na kojem smo ih gledali u regularnoj sezoni, Hawksi nisu imali prevelikih šansi za pobjedu, a posljednja utakmica ove serije ponudila je najbolji Chicago kojeg smo vijdeli u doigravanju.
I to je najveća stvar prije nedjelje i početka finala Istoka protiv Đikana.

Jer, ako Boozer opet odigra barem približno ovakvu utakmicu (a i na prethodne dvije je napadački najavljivao povratak u formu), ako Deng bude agresivan u napadu kakav je u obrani i ako Korvera bude služio šut kao u seriji protiv Indiane, zanimljiva će biti serija protiv Heata. Te tri stvari su ključne za osvajanje Istoka jer u Derricka Rosea i klupu uopće ne sumnjam. Rose je u ovoj utakmici, kao i u cijeloj seriji, opet dokazao kako je s pravom MVP sezone, a klupa Bullsa će uvijek igrati obranu na velikoj razini. Početkom druge četvrtine, kada klupa prvi put ulazi na parket, postoji problem s napadom jer samo CJ Watson može organizirati napad, ali kasnije kada klupa igra s Roseom to stvarno izgleda fantastično.

O samoj šestoj utakmici ove serije i nema se previše toga reći. Bullsi su od početka pokazali kako su ušli u utakmicu s namjerom da se ova serija završi u Atlanti, a do kraja utakmice držali su strašan ritam prije svega u obrani. Boozer je odigrao utakmicu kao u najboljim danima Jazza, a zahvaljujući njegovom učinku Rose po prvi put u ovom playoffu nije bio najefikasniji igrač Bullsa. Fascinatan je i broj asistencija – od 41. realiziranog napada Bullsi su imali 35 asistencija. Sve u svemu, Thibodeau bi trebao biti zadovoljan, ja kao navijač sam zadovoljan i sada nam ostaje da pobijedimo još samo 8 utakmica do kraja sezone.

Što se Atlante tiče, ona je u ovoj utakmici bila nemoćna. Horford je dobro ušao u utakmicu, ali se onda izgubio. Teague se ozlijedio i nije dao ono što je davao u seriji, Crawforda su Bullsi potpuno uništili, Johnson se nije proslavio, a Smith ipak nije takav igrač da bi nosio cijelu momčad. Njima sada predstoji zanimljivo ljeto u kojima bi možda mogli, ali ne znam hoće li, napraviti i neke drastičnije poteze.

Prije svega Hawksi ne smiju više žrtvovati Horforda na petici kako su igrali većinom sezone. Doduše, u playoffu su većinu utakmica igrali s njim na četvorki što je bolje izgledalo. Samim time Josh Smith je igrao nisko krilo što nije loše zbog obrane, skoka i tranzicije, ali je kriminalno što se tiče vanjskog šuta. Hinrich i Teague mogu riješiti poziciju playmakera, Joe Johnson je preplaćen i takav će i ostati, a pitanje je što će biti s Jamalom Crawfordom. Njegov ogromni ugovor istječe ove sezone i bilo bi suludo zadržati ga pogotovo kada se zna da Atlanta ima dosta visokih garantiranih ugovora i za sljedeću sezonu, a nema potrebe ni zatvarati minutažu Teagueu.

Pitanje je samo za Hawkse žele li riskirati i mijenjati Josha Smitha koji je tijekom playoffa pokazao različita lica – od briljantnog do neprimjetnog. Ako ga ne mijenjaju, ostati će ovdje gdje jesu – 5. momčad na Istoku. Ako ga mijenjanju mogu biti gori, možda malo bolji, ali teško da mogu biti contenderi. Zajebana situacija.

11 thoughts on “BOOZE DAYS

 1. ajme koje savršenstvo od playoffa ove godine! ispali i lakersi i boston 🙂 od ove 4 ekipe u polufinalu, nijedna mi nije posebno mrska, al ipak navijam za chicago! bit će jebeno protiv miamia al naći će thibo način da ih zaustavi! go bulls!

 2. Ko šljivi Atlantu, njihovi igrači (a i navijači) uvijek mogu utopiti tugu u alkoholu.

  U međuvremenu, Chicago ide dalje. Nakon kraja Oprah showa, počinje vjerojatno najbolja serija ovog playoffa (možda bolje bude eventualno finale između Chicaga i OKC)

  Uglavnom, samo da prvak bude sa istoka…sorry Dirk

 3. Šime, druže stari, ne možeš navijati za Djikana jebemmu miša. ako oni slučajno izbace Bullse, za zapadnu momčad se navija…

 4. Ako prođu navijam za Memphis. Ako ne, za Dallas. U finalu Istoka bi volio da se međusobno svi poozljeđuju. Osim Asika i Bibbyja.

 5. Utješnije zvuči kad izgubiš od budućih prvaka.
  Jebiga, đikani su se izborili za svoje. Zato bi bilo dobro da i ispadnu sad, dobili su Kelte, više im ne treba. Ionako će sad počet sezona partya po Miamiu

 6. ovo što je gogo gore napisao treba u kamen uklesati. iako ja ne bih ni ovu dvojicu poštedio.

 7. Komesario, je li moguće da će jedna utakmica proći nezapaženo ovdje na blogu??????

 8. To komesar uvik radi. Sjetite se ovog ljeta, prvo su išli postovi nakon ručka, da bi nakon 2 tjedna bili objavljivani u 23:58

 9. ja se nadam da ako se svi tvoji ako tj ako buzer bude više od borderline alkića i ako deng odigra svoje treba bit dovoljno. jer ne valja o korveru ovisit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *