OKLAHOMA CITY WHINERS

Nakon gaženja u prethodnom susretu, Lionel Hollins nije htio ništa prepustiti slučaju pa je od starta u petorku gurnuo Mayoa kako bi stalnom prijetnjom trice otežao život igračima Oklahome. Otvoreniji reket značio je da Zach Randolph ima manje posla za doći do koševa, što je u početku i nosilo Memphis. Jedini problem? Osim Zacha nitko se drugi nije pojavio na startu utakmice. Iako su zabili nekoliko trica i iako su standardno sijali paniku krađom lopti, Grizliji nisu stekli nikakvu prednost.

U reketu su bili blago rečeno šuplji, a u napadu skloni komplikacijama. Srećom po njih, težina susreta i Thunder je natjerala da se upuca u nogu. Od samo starta su vidno nervozni zbog žestoke obrane Allena i Battiera bili i Durant i Westbrook. Možda ključni trenutak susreta zbio se kada je Durant zaradio bezveznu drugu osobnu. Takvog igrača nema smisla vaditi i kontrolirati mu minutažu, mislim kada je itko vidio da superstar završi susret sa šest osobnih? Samo, Brooks nije imao izbora, Durant je prigovarao i praktički se sam sjeo na klupu, izgubivši tako ritam koji nije pronašao do kraja susreta.

Westbrook je također stalno prigovarao, ali je barem odigrao solidno, odvevši momčad do prednosti na način koji valjda ni njima nije bio jasan. Iako su imali 8 izgubljenih samo u prvoj četvrtini, iako je Durant nestao, Thunder je na poluvremenu imao +10. U ovako nervoznom susretu punom grešaka puno više je do izražaj došla blijeda igra Grizzliesa koji nisu izgledali kao momčad koja možda igra svoju zadnju utakmicu sezone.

U svom ovom kupusu od igre možda treba istaknuti da su treneri pokušali oživjeti momčadi i eksperimetnima s niskim postavama. Brooks je brzo odustao od kombinacije koja mu je donijela prednost u utakmici prije, a Hollins je nepotrebno dugo ostao vjeran postavi s Battierom na četvorci koja je i dozvolila Oklahomi da se odlijepi.

U nastavku se, očekivano, ovakav mlitavi pristup Grizzliesa promijenio. Oklahoma je i dalje nastavila biti jalova u napadu, a Memphis je konačno zaigrao obranu i pod košem. Ipak, ključ svega je bila činjenica da je lopta opet počela dolaziti kod Randolpha koji sam samcat donosi pobjedu. Čovjek je u ovom periodu bio nezaustavljiv, zabijao je od kuda je htio i kada je htio, čak i preko Collisona koji je do sada u seriji radio možda najveći posao u obrani Thundera. Kada dodaš još i onu seriju s početka, ispada da su noćas igrali Zach i desetak bezimenih.

S druge strane nitko nije odgovorio na njegov izazov, Durant je opet nestao, bez volje da na parketu odgovori Allenu i Battieru koji su uživali maltretirajući ga. Memphis je tako u ekspresnom roku izjednačio i preuzeo kontrolu nad utakmicom, a mirno su je završili kada su Zachu pridružili Conley i, u puno važnijoj ulozi, solidni Mayo (Young u ovoj novoj rotaciji praktički nema drugu ulogu nego da opet bude ono što je bio prije preporoda – energija s klupe u kratkim dozama).

Utakmica daleko od sjaja na kojega su nas ove dvije ekipe navikle, očito je i njima već puna kapa jednih drugih. Obzirom da je ovo bila jedna od gorih partija Oklahome i da se Durant odlučio ne pojaviti na utakmici, teško je vjerovati da Thunder može pred svojom publikom još jednom odigrati ovako loše u napadu. Memphis pak itekako treba brinuti činjenica da veći dio susreta nisu znali nametnuti svoju igru ni na jednoj strani terena te da ih je praktički do pobjede odveo jedan čovjek svojom partijom za anale.

Iako je teško išta zaključivati u ovakvoj seriji između dvije momčadi koje još ni same nisu svjesne koji je njihov pravi identitet, moj dojam je da Memphis više ne može tek tako zaigrati svoju igru s visokog posta čime su u startu u napadačkom minusu, dok je Oklahoma borbenošću pod košem igru u obrani praktički dovela u egal. Stoga bi, čak i nakon ovakvog poraza, sve osim njihove pobjede pred svojim navijačima u sedmoj bilo iznenađenje. Randolph, koliko god sjajan bio, ipak ne može sve sam.

2 thoughts on “OKLAHOMA CITY WHINERS

  1. jel brooks ikada u playoffu probao maynora i westbrooka istovremeno imati? Nekako mi je protiv memphisa to logičan pokušaj. Inače, kad Harden šutne tricu imam dojam kako lopta nema šanse da uđe. I uglavnom je tako:)

  2. stavit ću novce na okc večerass, i na duranta ću igrati više od koliko god da stave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *