Priča o kamilici

Zašto su prva dva dvoboja finala konferencija kamilica u usporedbi s legendarnim tekmama Bullsa, Pistonsa, Cs, Lakersa, Blazersa, Kingsa itd itd.?

1. nema iskonskog rivalstva medju ekipama, nisu ga imali vremena ni prilike steći.
Ekipe koje imaju od prije stečeno rivalstvo jednostavno igraju žešće i napaljenije su jedni na druge.
K tome Heat je sklepan kako je sklepan, Bullsi i OKC su mladi a Dallas je gotovo zaboravio kako to izgleda boriti se za finale.

2. indirekno vezano s brojem 1.
Igrači koji imaju “sense of desperation” igraju žešće. Da iskoristimo najprvoloptaškiju analogiju, Jordan je morao prolaziti godinama Pistonse i time je pobjeda na kraju bila slađa. U ovom playoffu je malo takvih igrača koji su morali svašta pretrpiti da bi došli do pobjede i prolaska dalje. Bullsi i OKC misle da znaju to i da igraju žestoko, ali su premladi i nemaju dovoljno poraza u nogama i gorčine da bi igrali nivo više nego što to sada rade. Oni će to imati za 2-3 sezone. Pogledajte samo prosjeke godina nositelja igre. Jedini koji imaju sense of desperation su Wade, Lbjikan i Dirk. Dirk ima najveći, najviše mu je stalo te zato igra ko jebeni supermen i svaka mu čast i želim svim srcem da osvoji naslov.

U kontekstu cijele sezone, jedne od najjačih ikada, ovo je možda i najbolji obrat. Smjena na vrhu je počela, i makar ne ispunila odmah sva očekivanja, garantira ludilo narednih par sezona.

1 thought on “Priča o kamilici

  1. Ček ček na finale.. Dallas-Miami.. sjetiti će se Dirk onih 4-2, a i Kidd kako se je tada Wade izrugao sa njegovim Netsima… ček ček..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *