SCOTT PILGRIM VS. COMMON SENSE

Brooks je odustao od glumatanja, shvatio da na parketu treba imati 4 najbolja igrača – Russa, KD-a, Collisona i Hardena – najveći dio utakmice. Također, kako je Harden očito najboljih playmaker u ekipi, nema se tu što mudrovati – loptu treba dati njemu. Hej, a zašto ne igrati i većinu utakmice s malom postavom, kada to očito funkcionira? I sve je to ispoštovano, ali opet nije uspio privesti stvar kraju. Kako? Pa, Dallas je bolji, očito, ali bivši trener godine je opet u time-outu govorio ”treba se boriti, skakati, a u napadu samo igrajmo našu igru i bit će sve dobro”.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

“Russelle, na onaj koš napadamo, onaj tamo”

Upozoravaš na pristup ekipu koja daje sve od sebe, koja je svim srcem u igri. Ovo što Durant radi u skoku zadnje tri utakmice serije, igrajući dobar dio utakmice kao centar, fantastično je, a ništa manje specijalna nije ni energija koju Westbrook ulaže u svaki pokret, posebice u svoj specijalitet, skok u napadu. Ne leži problem Thundera u tome, taj dio su savladali. Nisu izgubili zato što nisu igrali obranu, već zato što nisu igrali košarku. Pogledajte njihove akcije nakon time-outa. Ah, zaboravih, pa nema ih. Thunder nakon time-outa igra kao i uvijek. Igra svoju igru. To znači da u ključnim trenutcima Westbrook izgubi loptu, a KD uzme nerezonski šut.

”Samo se treba boriti, igrajte našu igru i sve će biti u redu”. Božesačuvaj. Ne, nego treba dati loptu Hardenu na vrhu reketa, postaviti mu pick i nek proigra dva najbolja napadača koja imaš. To ti je cijela filozofija, moj Brooks.

Kako me frustrira ova momčad, to je neopisivo. I znam da nisam fer prema Dallasu i Dirku koji su opet napravili sve što treba i zasluženo došli do Finala. Ispadam nekakav navijač (ispričao bi se zbog toga, ali ionako vas nitko ne tjera da čitate), ali u biti sam samo iskren – posvećujem pažnju momčadi za koju mislim da je zaslužuje. OKC je odigrala najzreliju partiju serije, cijelo vrijeme su bježali Dallasu, ostavljali dojam brže, više i jače momčadi, lakše dolazili do prednosti i radili serije. Imali su sve u svojim rukama i opet su to prosuli. Stvar je u nijansama – Bullsi protiv Heata imaju 0.0003 posto šansi da prođu. Ne da ne znaju završiti susret, već jednostavno nemaju dovoljno talenta. I to je nešto što će ih i idućih godina ostavljati uvijek na korak do i frustriranima – s onom jezgrom ne mogu se nadati uspjehu pored Miamia i Oklahoma ovoga svijeta.

Thunder je pak do noćas imao skoro pola-pola šanse. Možda malo manje, jer Dallas teško da može izgubiti tri za redom, od čega dvije doma, ali kužite što hoću reći. Imaju toliko talenta da ih ne možeš otpisati. Dok sami ne otpišu sebe.

Dobri stari veterani iz Dallasa jedva čekaju odmor. Mislim da im ni samima nije jasno kako su ovu seriju završili u 5 utakmica. Noćas šut nije slušao, držali su se i bez Terrya, Mimi-mea i Stojakovića, ali je presudila Kiddova kontrola ritma, Chandlerova i Marionova energija i Dirkova nepodnošljiva lakoća zabijanja, koja se opet iskazala u ključnim trenutcima.

Sjajno je vidjeti sve te legende u pohodu na prsten, iako sumnjam da imaju dovoljno za suprostaviti se Heatu. Umor kao da je lagano i njih stisnuo, veći dio ove serije su odrađivali, nema onog lebdenja po parketu kao protiv Lakersa. Trebat će im izuzetne šuterske partije misle li imati šansu u Finalu. A osim Dirka, tko ih može prezentirati iz večeri u večer? Ali, o tome više kada dođe vrijeme za to.

Dallas je iskoristio priliku, to je jedino važno, dokazao sebi još jednom da može i da ona legendarna glava više nije problem. Od vječnih luzera Mavsi su postali ubojice. Nadam se da su pritom svjesni kako je puno lakše stati na kraj amebama koje imaju običaj sebe upucati u nogu nego lavovima koji 42 minute ganjaju plijen i onda ga rastrgaju u zadnjih šest.

6 thoughts on “SCOTT PILGRIM VS. COMMON SENSE

  1. I pored tog silnog talenta, odlučujući napad ide preko Maynora. Aj ti skuži.

  2. Evo gledam malo one prognoze koje smo pisali u Aprilu, ovaj 7. čitatelj će glatko uzet Zokija. Čini mi se da će promašit finale, jer je stavio da Heat gubi, dok su Meth i Kevin Love točno odgovorili da Miami uzima kantu.
    Doduše, još se nadam da Chicago ima nešto za reć

  3. Koliko god mi bilo krivo što su u finalu Heat i Mavsi, toliko sam opet sretan što više nemoram gledat kvaziplejeve koji uzimaju 30 šuteva po tekmi. Timska košarka ftw!

  4. Mislim da se ovjde malo precjenjuje OKC, u smislu da oni mogu puno bolje ako se dozovu pameti. Vraga mogu, Westbrook je takav kakav je, otpad od igrača, revolveraš, jumpshot prosjek prosjeka, al što je najgore užasno donošenje odluka na terenu. Osobno ne mislim da on tu može puno napredovati.
    Jedino gdje vidim mogućnost napretka je da se dadne više ovlasti Hardenu, a (puno) manje Westbrooku (najidealnije bi ga se bilo riješit, sva sreća ima ekipa koje bi ga popušile), te da Durant već jednom lupi šakom o stol i dade do znanja kako hijerarhija u ovoj ekipi treba izgledat, kad već Brooks to nije u stanju.

  5. Ja sam pak uvjerenja da će OKC osvojit barem 2 naslova u idućih 5 godina (ostala 3 idu Heatu). I to s ovom trenutnom postavom. Živi i zdravi bili pa vid’li.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *