RUNNING WITH THE PACK G9

Noćas smo opet prisustvovali “čudu” – Wolvesi odmah u startu ulaze u rezultatski minus protiv Raptorsa zahvaljujući trojci Darko-Ellington-Johnson, čijoj već poslovičnoj neučinkovitosti (ili je bolje reći nedoraslosti situaciji) se pridružio i Ridnour. Ok, već smo zaključili kako se Adelman mora držati rotacije jer ne može igrati 48 minuta s najboljom postavom, ali čemu npr. trpiti Darka 8 minuta u komadu u ovakvoj utakmici? Tip je drvo koje eventualno služi ako se treba gurati s drugim drvom i to je to, osim pozicione uloge u obrani nema drugih kvaliteta kojima utječe na igru. A kako Toronto starta s Bargnaniem i Johnsonom, no-power forwardom i power-forwardom, za njim jednostavno nema potrebe. Na klupi Wolvesa su Randolph, Williams i Tolliver, trojica pokretnih visokih koji su u stanju pokrivati ovakav tip igrača (treba li uopće napominjati da su za razliku od Gangstera sposobni sudjelovati i u napadu?) i koji su neophodni pored sporog Lovea. Ovako, dok je Adelman konačno krenuo s izmjenama, Darko i Love su već bili pretrčani više puta nego Branko Zorko.

Dobra vijest je barem ta što je Barea opet zdrav, a to znači da, obzirom na manjak Beasleya, nema potrebe za prevelikom minutažom i eksperimentima s Johnsonom ili Ellingtonom. Barea je dokazao da može nositi napad u serijama nakon ulaska s klupe i ta njegova kvaliteta idealno dolazi kako bi se olakšala Rubieva tranzicija u petorku.

Jer, treba li to uopće više isticati, naravno da su se Wolvesi probudili čim su na parket stupili Rubio i Williams. Čak su počeli nametati svoj ritam igre, što je one očajne lokalne komentatore, koji su očito plaćeni da budu brutalno subjektivni ala Mićo Dušanović, navelo da zavape “ipak nam nedostaju Linas Kleiza i Aron Gray”. Šta još dodati na ovakvu izjavu?

Ipak, umor od napornog rasporeda i putavanja se osjetio, utakmica se kretala malo u jednu, malo u drugu stranu (možda bi obzirom na serije bilo bolje reći puno u jednu, puno u drugu stranu), da bi u završnici Wolvesi konačno izgubili priključak iz jednostavnog razloga što njihovi ključni igrači, očekivano, nisu mogli ponuditi razinu energije na koju smo od njih navikli ove sezone.

Love je bio kratak u skoku i netipično ne-efikasan, Rubio nepažljiv s loptom, Williams šuterski neprecizan i brzoplet. Toronto je parirao stavom i ozbiljnošću te je na kraju izvukao pobjedu na račun svježine i činjenice da je na kraju večeri imao dva najbolja košarkaša na parketu. Što se Wolvesa tiče, dobra stvar je da ovaj poraz nije bio u rangu loših poput onoga s Cavsima, već se jednostavno radi o tipičnom NBA porazu uzrokovanom više bioritmom nego protivnikom. Dapače, treba im čestitati na tome što se nisu dali do samog kraja, usprkos činjenici da nitko od važnijih faktora nije imao svoju večer. Porazi su u ovakvoj ligi neminovni, posebice pri ovako zgusnutom rasporedu, ali poanta je ne dopustiti da vas protivnik rasturi. Sad, što će biti sutra protiv odmornih Bullsa…

Toronto? Od starta je Bargnani Kevina slao po ćevape (kad bi Kevin imao Bargnaniev repertoar napadačkih poteza gdje bi mu bio kraj, Andrea je stvarno hakler, ali, s druge strane, da on ima išta od Loveove čvrstine, borbenosti i muškosti, gdje bi njemu bio kraj?). Ogroman plus ove sezone je što napada obruč, ne odlučuje se više za prvu i najlakšu opciju – šut (dobro, ne napada uvijek, ali puno češće nego prije). Andrea nije obrambeni igrač i nije skakač, ali po prvi put u životu se trudi. Dodaj na tu novopronađenu zrelost (Casey?) kompletnu igru u napadu (od šuta do sjajnih finti i ulaza) i eto ti i jednog rasnog NBA startera na rosteru Toronta. Kažem, ključ je što redovno driblingom dolazi do obruča i slobodnih, dok recimo Love svoje šanse uglavnom dobiva skokom u napadu (a kad se odluči spustiti loptu na pod to uglavnom rezultira izgubljenom loptom).

Pratnja mu nije nešto, ali ima pozitivaca. Prije svih Calderon koji je sjajan veteran i koji zaslužuje još 3-4 sezone igrati kao jedan od boljih back-up playeva u ligi nakon što mu istekne ovaj bahati ugovor. Mali Davis je karakterno čisti šljaker (samo skače i zakucava), ali nema mišiće, i odmah ti je jasno zašto mu Casey ne daje veću minutažu – Johnson također nema centimetre ni napadački talent, ali se barem može gurati pod košem. Upravo je Amirova borba s Loveom za svaki skok bila prevaga, to što je on u voljno-borbenom momentu ostavio Lovea u prašini presudilo je u trenutcima kada se susret lomio. James Johnson je šljaker za 15 minuta koji bi, ako doda tricu svojoj fantastičnoj energiji, mogao biti pravi igrač za rotaciju (ogroman plus je što je toliko jak da bez problema može čuvati i visoka krila, što samo dodatno pojačava potrebu za tom tricom u arsenalu, jer u tom slučaju može do minuta i kao stretch four).

Negativaca je pak puno više. Barbosa bez onog prvog koraka više jednostavno nije koristan vanjski igrač, Rasual Butler je leš (a to što je Wes Johnson pored njega izgledao jednako lešano najbolje govori kakav je Wes igrač), a posebnu priču zaslužuje DeRozan. Bezvezan igrač, nije šuter ni tricaš, niti je rasni strijelac koji završava ulazima ili na liniji slobodnih, a u obrani se ističe samo napadanjem linija dodavanja. Ukratko, atleta koji koristi minute da popuni box score i zabije svoju kvotu otvorenih šuteva s poludistance. Teško je reći u kojem smjeru ide njegov razvoj. Ne pokazuje dovoljno zrelosti da bi se smatrao materijalom za startera, makar i za popunu petorke, a nema nikakvu ekstra vještinu kojom bi zaslužio mjesto u rotaciji.

Jose, Andrea, Amir i James su solidna, aktivna postava (bili bi idealna šampionska klupa u nekoj ozbiljnoj ekipi) i u ovom sastavu fali im samo jedan pravi šuter da budu još konkurentniji u borbi za vrh lutrije Istoka. Ovako će ih ipak poprilično tanak roster većinu večeri ostaviti kratkima, što će na kraju biti dobro, jer, više od nebitnih pobjeda, trebaju infuziju pravog talenta kakvu može donijeti samo visoka draft pozicija.

4 thoughts on “RUNNING WITH THE PACK G9

  1. jer znate koju stranicu gdje se mogu skinuti cijele tekme sutradan?
    Nestignem sve pogledat a htio bih neke!
    Hvala unaprijed

  2. Može se nać na davki još uvik – evo adresa http://bt.davka.info/

    Jebiga, od kad postoji LP nema potribe za švrljanjem po netu pa nemam pojma više da se može skinut tekme, al postojalo je prije tri godine još masu sajtova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *