RUNNING WITH THE PACK G41

Nemam baš vremena za detaljniji osvrt, stoga samo nekoliko najvažnijih zapažanja o sjajnoj noćašnjoj utakmici koja će, nažalost, umjesto po skoro pa playoff uzbuđenjima na parketu, ostati upamćena po puno važnijim potencijalnim implikacijama na širu sliku.

– Kevin Love nije bio u sastavu zbog problema s leđima, a problemi s leđima nikada nisu dobar znak (možda se i radi o najobičnijem danu odmora i pretjeranom oprezu, kako se da iščitati iz službenih izjava, ali sam spomen bolnih leđa izazivanje je vraga).

– Ricky Rubio dobio je gadan udarac u koljeno prilikom udvajanja Kobea zbog čega je morao napustiti igru u završnici, ali sudeći po samom sudaru ne bi se trebalo raditi o ničem ozbiljnom. S druge strane, sudeći po tome kako se Rubio previjao nakon kolizije, možda iduće sezone zaigra s drvenom protezom umjesto noge. Rendgen je zakazan negdje tijekom jutra (u našem slučaju negdje tijekom večeri), u najgorem slučaju za njega je sezona gotova, u najboljem vraća se za nekoliko utakmica.

– Novom pobjedom Lakersi su riješili pitanje prednosti u slučaju istog scorea (imaju 3-0 u međusobnim dvobojima), a to nije mala stvar obzirom na gužvu u lovu na mjesto u playoffu.

– Williams i Peković nadoknadili su Loveov učinak u napadu, ali pokazali su se kao bespomoćan par u obrani. Iako je visoki dvojac Lakersa dominirao i u prethodnim susretima, noćas su ostavili dojam da mogu zabiti (ili uhvatiti skok) kada god požele.

– Razlog zašto Lakersi nisu iskoristili ovakvu prednost je efikasna igra u napadu Minnesote koja je nastavila s odličnom šuterskom formom, a još je važnije da su Rubio i Pek pokazali kako mogu funkcinirati kao pick & roll dvojac čak i bez Loveova prisustva.

– Treba istaknuti i novu odličnu rolu Wesa Johnsona koji je opet zabio sve što je trebao i usput odigrao odličnu obranu na Bryantu. Upravo je njegov sjajan energetsko-obrambeni ulazak u utakmicu donio prednost Wolvesima koju Lakersi nisu uspijevali stići sve do poluvremena. Iako sam čovjeka do prije dvije utakmice prezirao kao rijetko koga (a i brojke jasno pokazuju rijetko viđenu beskorisnost), zadnja dva nastupa donijela su partije koje vas tjeraju da se pitate nije li Kahn ipak uspio pronaći svojeg Raju Bella. Wes je pokazao da može, sada samo treba konstantno pružati ovakve partije.

– Drugo poluvrijeme donijelo je izuzetnu i izjednačenu košarku u kojoj je presudila kvaliteta Gasola i Bynuma koji bi izvukli asa iz rukava svaki put kada je trebalo, pa tako i na samom kraju zaustavivši ključni Pekovićev ulaz u reket.

– Iako je na kraju zaključio pobjedu iznuđenim slobodnim bacanjima, Kobe je neprestanim forsiranjem skok-šuta preko ruke itekako pomogao Minnesoti da ostane u igri. Stvarno postaje bizarno (nemam bolje riječi) da čovjek troši više lopti od Bynuma i Gasola zajedno, posebice u večerima poput ove kada dvojcu pod košem ide sjajno i kada su dominirali u reketu. Da je manje odrađivao posao, a više igrao košarku, možda ne bi bilo ni potrebe za gustom završnicom.

5 thoughts on “RUNNING WITH THE PACK G41

  1. Kada su Lejkersi poveli sa 4 razlike, ugasio sam stream, pa srećom nisam vidio povredu Rubia. I kad su vodili sa 10 razlike, znao sam kako će se završiti. kevinov skok je sinoć bio nedoknadiv. Taman kada je sezona krenula odličnom putanjom ove povrede se, nama simpatizerima ove ekipe, posrase u ćeif. Užas.

  2. Jučer je sve otišlo krivo što je moglo, ukočilo Lovea, Rubio odigrao dobru rolu, a i ostali momci odigraše dobro i onda tih jebenih 16 sekundi do kraja i taj nesretni sudar….nažalost kada su konačno Wolvesi uzeli zamah sve se raspadne kao kula od karata…mislim da sada više nemaju šanse za play-off iako bih to žarko želio…ako bi bili malo zlobni mogli bi reći da je Kobe to namjerno napravio zbog toga da ne osvoje srebrnu medalju na Olimpijskim igrama…nadam se da će se Rubio vratiti još jači i bolji te će biti spreman za početak slijedeće sezone..

  3. Za jučerašnji poraz ajd mogu imati neko nategnuto opravdanje Rubijeva ozljeda,ali je pitanje što će biti sa tim preinakama o kojima je Adelmann pričao u momčadi i o tome kako će sada neki igrači trebati povući…ja sam nekak skeptičan što se tiče toga, ali daj Bože da sam u krivu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *