DAY FORTY-FOUR – SHINE A LIGHT

Oklahoma je treći susret otvorila u puno boljem ritmu i to usprkos visokoj postavi, samo zato što su od starta odlučili napadati obruč, pravilno prepoznavši da je upravo u nesrazmjeru koševa postignutih u reketu Heat ostvario ključnu prednost u prethodnom susretu. Iako je njihov napad i dalje ponajviše ovisio o učinku iz vana, miksanje šuta i ulaza ovaj put bilo je puno balansiranije.

Uostalom, obzirom da je Heat živio od slobodnih i koševa na samom obruču, činjenica da im Oklahoma nije dozvolila da ostvare značajnu prednost u tom segmentu igre (42 naspram 46, što je stvarno zanemarivo) lišila je Heat napadačke prednosti. Mizeran učinak iz vana ostavio ih je na slabašnih 38% ukupnog šuta, pa se logičnim čini postaviti sljedeće pitanje – ako su šuterski bili slabiji i ako nisu ostvarili dominaciju u reketu usprkos tome što su praktički sve svoje šuteve zabili pod košem (upalo im je samo 5 vanjskih šuteva, od čega 4 trice i jedan jedini skok-šut Jamesa s poludistance), kako su pobogu uspjeli dobiti ovu utakmicu?

Odgovora je više. Prvi i najvažniji je svakako broj pogođenih slobodnih. 11 bacanja više Miamia nisu problematični s aspekta sudačkog kriterija jer James i Wade su se probijali do samog obruča za razliku od Duranta i Westbrooka koji su se ulaskom u reket uglavnom dizali na šut, što je rezultiralo s četiri realizirane and 1 situacije. Kada dodaš ona dva užasna faula na trici koja su zaradili Battier i Jones i koja su rezultirala s još 6 slobodnih, vrlo brzo dođeš do logičnog objašnjenja za toliku prednost (4+6=10).

Harden je izborio 7 slobodnih, jedan više nego Westbrook i Durant. Na drugoj strani James i Wade pucali su 19 slobodnih. Da li su se sudile svakakve pizdarije koje se sude samo zvijezdama? Apsolutno, ali razlog zašto su KD i Russ bili na liniji samo 6 puta leži prvenstveno u tom dizanju na skok-šut metar od koša, umjesto traženju kontakta. Tako da, iako razlika u koševima u reketu nije drastična, očito je kako brojke varaju i kako je ova nijansa između odlaska do kraja i odustajanja na pola puta puno važnija od samih ubačaja.

Međutim, puno veći problem i od nesrazmjera u bacanjima i nedovoljne agresivnosti leži u promašenim slobodnima. Thunder je zabio samo 62% s linije, što je apsolutni šok sistema za momčad koja je uvjerljivo najbolja s linije u ligi. Naime, Thunder je jedina NBA ekipa koja kolektivno puca preko 80%. Dakle, samo da su ostali pri svom prosjeku, odnosno da su zabili 20 od 24 umjesto 15 od 24, ova utakmica bi bila u egalu do samog kraja i onda ne bi trebalo tražiti očajnička rješenja u završnici.

Drugi razlog zašto je Heat dobio je obrana. Iako se Oklahoma odlično snalazila u igri na manje koševa, problemi su nastali u završnici kada nastupa takozvano Durant vrijeme. Ovaj put lider Thundera nije uspio poluditi i zaključiti susret iz razloga što je LeBron James zaključao njega, svevši ga na 2-5 šut i samo dvije lagane situacije – prvu kada su greškom u obrani odigrali preuzimanje i kada je KD ostao sam na Chalmersu te drugu kada su konačno odigrali onu akciju istrčavanja iz bloka ispod koša na vrh reketa, gdje je James malo zakasnio što je bilo dovoljno Durantu da se digne i zabije. Čak sam zapamtio i minutu koliko sam bio šokiran što vidim akciju – dogodilo se ovo na 3.36 do kraja (ono prije i ono poslije najbolje bi bilo opisati silovanjem lopte).

Durantova nemoć da se oslobodi Jamesova stiska, a samim time i nemoć momčadi da organizira napad, obilježila je tu zadnju četvrtinu i upravo u ovom dvoboju i promašenim slobodnim bacanjima leže glavni razlozi poraza. I dok je očajna realizacija s crte nešto što će se ispraviti već u sljedećem susretu, dominacija Jamesa nad Durantom prijeti da potpuno preokrene ovu seriju.

Naime, Durant je ovaj put stvarno bio odličan, do završnice je zabijao puno učinkovitije nego u prošlom susretu, ali opet je bilo vidljivo kako ima izuzetno jednodimenzionalnu ulogu za igrača takvog profila. Njegove franšizne vrijednosti i dalje se prvenstveno baziraju na neobranjivom šutu i sposobnostima realizacije, ali James je sinoć i zabio više i pritom odigrao savršeno u obrani uz fantastičan šljakerski učinak pod koševima, posebice u napadačkom skoku.

Njegovih 5 uhvaćenih odbijanaca u srcu obrane Thundera lomili su kičmu i upravo su oni donijeli malu, ali značajnu, prednost Miamiu u skoku. Obzirom na izjednačenost ove serije, svaka sitnica je bitna, što nas opet dovodi do novih razloga poraza Oklahome.

Već smo spomenuli loša slobodna, obranu Jamesa na Durantu, a sada je red da istaknemo i neke pomalo nejasne poteze Scotta Brooksa. Da odmah naglasim, njegove reakcije najmanje su štetile, kriviti trenere uvijek je popularno zato što je jednostavno, ali teško da bi itko mogao tvrditi kako je pomogao momčadi.

Prvo da se dotaknem famozne visoke postave. Sinoć je s njom opet igrao malo manje od pola utakmice što je već postao standard i dokazao da su napadi koje je pretrpio nakon prethodnog poraza uglavnom neosnovani. Istina, Miami sinoć praktički nije ni igrao s dva visoka (nakon 8 minuta iz prethodnog susreta, Spoelstra je zajedničko vrijeme Boshu i Haslemu srezao na 3 minute), ali nije ostvario značajnu prednost za tih 18 minuta koliko je OKC na parketu držala neku kombinaciju Perkinsa, Ibake i Collisona nasuprot Heatovom mini-me izdanju.

Dapače, moglo bi se reći da je susret izgubljen baš zato što je visoka postava igrala premalo, a evo i zašto. Čak i u niskoj postavi, OKC na parketu mora trpiti ispodprosječnog napadača. Ni Fisher ni Sefolosha ne mogu zabiti toliko da opravdaju rupu koja nastaje u reketu i skoku u trenutcima kada Durant glumi četvorku, a posebice je problem kada Thabo nije u stanju odraditi posao u obrani. Na perimetru je njegova spretnost i dužina i dalje ogroman plus, ali obzirom da Wade i James igru donose pod koš, Sefolosha gubi smisao kao stoper, posebice protiv Jamesa koji ga jednostavno raznosi po reketu.

OKC je najbolju košarku odigrala početkom treće, kada je Brooks napravio ključnu promjenu na utakmici. Naredio je Perkinsu i Ibaki da se usidre u reket i puste Jamesa i Bosha da vrludaju po perimetru, odlučivši da se sredina mora zatvoriti pod svaku cijenu, a ako će LBJ i Chris odjednom početi ubacivati, neka tako bude (čak zamišljam da je to rekao otprilike ovim riječima). Naravno, ovi su i dalje promašivali, Ibaka i Perk su kupili skokove i OKC je došla u prednost i činilo se kako je utakmica u potpunosti preokrenuta. Thabo je držao Wadea, Durant Battiera i Heat je izgledao totalno bezidejno. Zatvoren reket, Bosh i James promašuju (u ovom periodu šutirali su 0-6 s poludistance), sve se kreće po planu. Bravo, Brooks.

I onda čovjek radi najveću glupost utakmice kojom anulira ono dobro što je napravio – nakon Durantove četvrte osobne, vadi ga vani zajedno s Westbrookom, te na parketu ostavlja Hardena s Fisherom, Sefoloshom i Cookom! Ova super-mini postava Thundera u manje od tri minute gubi prednost od 9 koševa (u ovom periodu nastaju i oni glupi prekršaji na Battieru i Jonesu koji rezultiraju s 6 slobodnih) i u zadnju četvrtinu ulazi se tako u egalu i bez momentuma.

Sad, ovdje na scenu stupa dominacija Jamesa nad Durantom, ali da su ove sitnice odigrane malo drugačije, KD bi barem imao malo prostora za razigrati se umjesto da od prve sekunde zadnje četvrtine nosi teret rezultata na leđima. Recimo, kako je bilo očito da dva visoka pod košem itekako smetaju Heatu, zašto im Brooks u tih zadnjih 12 minuta nije dao šansu? Zato što se držao plana koji je do sada uvijek donosio Duranta na četvorci u završnici, ali pritom je potpuno zanemario Ibaku koji je opet odigrao odličnu rolu u onih smiješnih 20 minuta koliko je dobio na raspolaganje.

Ovako, reket je opet bio otvoren, Durant zaustavljen i tu je priča stala. Umjesto da barem zatvori reket s Ibakom i Perkinsom ili Collisonom, Brooks je minute u završnici dao Fisheru i Sefoloshi. Dakle, od dva zla ovaj put izabrao je veće. Ok, istina, visoka postava uglavnom nije učinkovita kao niska, ali sinoć je trener morao prepoznati što funkcionira, a što ne (u utakmici u kojoj se šutira oko 40%, važnije je podmazati obranu nego napad). Ova nesklonost riziku i robovanje šablonama su dobri za stabilnost u svlačionici, ali u kontekstu jedne utakmice ili serije mogu biti i otežavajuća okolnost. Ne ključna, ali kad se nakupi ovih stvari koje ti ne idu na ruku, onda je svaki propust jednako važan.

Miami je opet odigrao ratničku utakmicu i kao prava veteranska momčad uzeo ono što mu se nudilo na pladnju. Za razliku od Thundera koji se još ne može dogovoriti što je – ili su agresivni u napadu ili su pasivni, ili čvrsto brane reket ili dopuštaju šetnju – Heat je pak kroz ove tri utakmice zauzeo jasan stav. Bit će borbenija i gladnija momčad i time će pokušati nadoknaditi sve rupe u rotaciji i pod košem koje OKC ne zna koristiti.

Kada vidiš da Fisher igra 28 minuta, skužiš da bi u ovoj seriji Maynor bio itekako bitan sa svojim driblingom i osjećajem za asist, ali puno više od Maynora ovoj momčadi je potrebna energija koju možda pored Jamesa ne može donijeti KD, ali mogu Ibaka, Harden i Westbrook. Potonja dvojica moraju igrati energičnije i agresivnije, a ovog prvoga Brooks mora pustiti s lanca, pogotovo sada kada su uvidjeli da James i Bosh nisu u nekoj sjajnoj šuterskoj formi (kad smo kod šuterskih formi, samo da spomenem kako je Battier opet gađao 100%, 2-2 trice i 3-3 slobodna, što ga i dalje drži iznad savršenog šuterskog učinka u seriji).

Visoka postava od neprijatelja možda postane sudbonosno rješenje (mislim, ako su s 24 minute visoke postave u prosjeku bili u stanju rasturiti povijesno učinkovit napad Spursa, onda mogu valjda zabiti i dovoljno da nadmaše Heat čiji stroj itekako šteka), ali čak će i to biti uzalud ako voljnim momentom Russ i Harden ne nadmaše Bosha i Wadea. Ako Heat i dalje bude imao 3-0 u ovim ključnim dvobojima prve tri opcije, uzalud svi pomaci u igri. James je jednostavno bolji, to je apsolvirano, ali Westbrook je danas ono što je Wade bio u godinama kada je osvojio naslov, puca od snage i brzine. Ako ne pronađe načina za ostaviti dojam eksplozivnijeg igrača (Wade je sinoć odavao da je usporeni veteran, ali to ga nije spriječilo da samoubilački ulazi u reket), to je ogroman minus za Thunder.

Naime, kada sam promijenio prvotnu prognozu iz Miami u 5 ili 6 u Thunder u 6 ili 7, bazirao sam je na činjenici da Westbrookove fizikalije nemaju pandana na suprotnoj strani, na moći pod košem kojoj Heat ne može parirati, brojnosti opcija i novopronađenom IQ-u. I dok taj IQ zbog određenih poteza Brooksa, ali i igrača, nije ostao na potrebnoj razini, i dalje vjerujem u to da je OKC moćnija i eksplozivnija momčad koja će otići do naslova.

Međutim, to neće biti moguće dok veteranska trojka Heata snagom volje drži utakmice pod kontrolom. Super je imati noge, trčati i zabijati, ali skakanje za svakom loptom i borba za svaki centimetar parketa nisu ništa manje bitni. Dok mladost OKC-a ne prihvati tu činjenicu i ne počne parirati energijom ovoj očajničkoj razini na kojoj je Heat, James i društvo imaju ozbiljnu prednost. Neki će to nazvati iskustvom, neki gorčinom lanjskog poraza, neki zrelošću, ali, što god to bilo, trenutno ima jednako bitan utjecaj na seriju kao i potezi na parketu.

23 thoughts on “DAY FORTY-FOUR – SHINE A LIGHT

 1. Možda OKC jednostavno treba startati s Westbrookom na SG. Pustiti Fishera da starta i odigra ispočetka na playu.
  Staviti Westbrooka da defenzivno drži Wadea, Thabo Jamesa, a Durant Bosha, da se Durant bar malo rastereti. Startao bi s Durantom i Perkinsom ispod koša, stavio bi Ibaku na klupu i kasnije uveo njega s Collisonom i Hardenom.

  Njima prije svega treba mirnoća u utakmici, pogotovo na startu i na kraju utakmice. Vjerujem da bi Fisher ulio malo mirnoće u tu ekipu.

 2. Jednostavno mislim da Westbrooka treba rasteretiti organizacije napada i pustiti ga da bude SG slasher.

 3. durant je dominirao u napadu i bio napadački najbolji čovjek na terenu dok ga nisu izbacile osobne. po meni bio je djelomično zaustavljen i u drugoj i u trećoj utakmici da osigura preokret i pobjedu svoje ekipe. durantu nije bilo dopušteno da se iskaže do kraja. u prvoj utkamici je trebao bit poslan na liniju u zadnjem napadu okc. dok je noćas zaustavljen zbog 4 faula, a pritom je bio toliko dominantan napadački da heat ne bi imao šanse da je ostao u igri. brooks nije mogao riskirati da izgubi duranta i morao ga je izvaditi. time je narušen dobar ritam momčadi i duranta. durant mora bit pametniji s tim penalima, ali ni suci mu ne pomažu. tretiraju ga kao balavca.

 4. Crawford tradicionalno jedan od glavnih aktera,ali uza sve njegove propuste (a bilo ih je dosta na štetu OKC) sami su si krivi za poraz.Nedopustivo je za ekipu koja pretendira na naslov šutirat 62% slobodna,to je prva stvar.U prvom poluvremenu Heat je imao,ako se ne varam, 10 ofenzivnih skokova,jad i čemer,nisam mogao vjerovat da ljudi neznaju običan boxing-out napravit.Treca stvar/problem su izolacije.Kad je god bio potreban koš,bilo da su stizali prednost ili slično,samo dajte loptu Durantu pa šta bude.Ta napadačka improvizacija može proć par puta,ali na tome bazirat igru graniči s idiotizmom.Uglavnom,ne dođe li do kakvih promjena(nadam se da hoće,Brooks mi izgleda kao razuman tip)naslov ode u South Beach.Ovamo bih htio istaknuti Bosha,koji je po meni igrač utakmice.Branio je reket Wallace-ovski i imao je nekoliko ofenzivnih skokova.

 5. Nadam se da se šališ ovo s Fisherom, tip je sinoć (a i dobar dio playoffa) bio najgori igrač na parketu. Russ je odličan do sada, puno veći problem je što im je Heat u 7 od 8 zadnjih četvrtina (izuzevši treću sinoć) šetao po reketu. Ako bi netko trebao preuzeti organizaciju napada na sebe onda je to Harden kojega muče obranom (čuva ili Wadea ili Jamesa). S Hardenom za komandama, Russ se pretvara u to što spominješ, više slashera nego organizatora. Zašto su izgubili taj dio igre, ne znam, isto kao što ne znam zašto su sinoć dva puta vrtili najbolju akciju koju imaju i koju nitko ne može braniti (blok Westbrooka, istrčavanja Duranta, pas Hardena, koš s poludistance). Upravo suprotno od mirnoće, Thunderu treba ludilo, volio bih vidit da ih Heat s ovakvim napadom kroz seriju (bez šuta iz vana osim Battiera) prati preko 100.

 6. Gle, očito je da oni nešto moraju promijeniti. Ovako ne ide, i mislim da će ih to inzistiranje da se drže provjerene rotacije i procedure dovesti do poraza u seriji. Ovo što su dosad izvukli, izvukli su na čisti talent. Ja bi detektirao kao 2 glavna problema Thundera: 1. trošenje Duranta u obrani, njegovo opterećivanje osobnim pogreškama (koje su prestrogo dosuđene, al svejedno) i 2. opterećivanje Westbrooka organizacijom napada. On ga bogme neće krenuti kreirati u NBA finalu, ako dosad nije. Prvi problem bi riješio tako što bi maknuo Duranta s Jamesa defenzivno, gore sam krivo napisao, ne bi ga postavio na Bosha, nego Battiera. time bi vjerojatno dijelom bile anulirane i one otvorene trice Battiera, jer sumnjam da bi ih toliko utovarao preko Duranta. Drugi problem bi riješio micanjem doslovnim RW-a na SG, njega bi i defenzivno i ofenzivno konfrontirao direktno s Wadeom, RW je u ovom trenutku brži i poletniji. Ako ima volju. Sad tko će u toj rotaciji ići na playa, ako ide logični Harden, oni će izgubiti određenu snagu s klupe (ali se stvara i debela matchup prednost nad Chalmersom, jer je Harden bar jednako brz, a 10cm viši) ako ode Fisher, to će značiti lošiju početnu petorku, to je na Brooksu da odluči.
  Ako bi prihvatio tvoju sugestiji, onda bi stavio
  Harden na playa (igra defenzivno na Chalmersu)
  RW na SG (igra defenzivno na Wadeu)
  Thabo na SF (igra na Jamesu)
  Durant na PF (igra na Battieru)
  Perkins na C (igra na Boshu)

  Second unit bi bio: na playu Fisher, pod košem Collison na PF, Ibaka na C. Na SG i SF bi se mijenjali Harden,RW,Thabo i Durant ovisno o umoru i postavi Heata

 7. Pa Durant čuva isključivo Battiera već dvije utakmice, tako da mislim kako potrošnja u obrani nije problem, a niti smije biti izlika. Na Jamesu je većinu vremena ili Sefolosha ili jedan od visokih. Možda bi upravo Durantu trebalo dati više minuta na Jamesu jer je odradio odličan posao u prvoj utakmici.

  Westbrook cijeli playoff, a posebice ovu seriju, odlično organizira napade i što je najvažnije sjajno čuva loptu – prepolovio je broj izgubljenih lopti. Jedini njegov feler je trenutno pasivnost, odnosno nedostatak one agresije u napadanju obruča na koju nas je navikao, očito da su napadi medija utjecali i na njegovu igru.

  Početna petorka sinoć nije bila problem tako da nekakvi ishitreni potezi nemaju smisla. Ako išta treba mijenjati, to je dati više minuta Ibaki, time i visokoj postavi kako bi se zatvorio reket – super je kako svi zanemaruju da je Thunder dobio prvu utakmicu u kojoj je igrao 24 minute s dva visoka, a izgubio ova dva susreta u kojima je minutaža visokoj postavi pala ispod 20 minuta, na 16 i 18.

  Ako se već dokazalo da je niska postava Heata bolja, zašto ne pokušati parirati s visokom?

  Po meni Thunder ima itekakve šanse, uostalom rezultat po četvrtinama je 6-4-2 (6 dobio Thunder, 4 Heat, 2 neriješene), a koš razlika je +1 za Heat. Tako da nikakvog razloga za paniku nema.

  Ali, da Durant i Harden moraju odigrati bolje, to je istina. Pogotovo se ne smije dogoditi da zajedno odigraju blijedo kao što je bio slučaj sinoć u ključnoj četvrtini. Da se i sve drugo poklopi, s onako slabašnim Hardenom (Artest mu je čak twitao “all beard, no brain”) i nevidljivim Durantom (opet moram naglasiti manjak all-round igre, bez asista i s 5 izgubljenih, to je loše čovječe) u završnici, OKC ne bi imala šanse ni protiv puno slabijeg protivnika od onog sinoćnjeg šljakersko-udarničkog Heata.

 8. nije thunder onako agresivan i ne grizu kao što su napravili protiv spursa u 3 i 4. doslovce su ih progutali tada. izgubili su samopouzdanje, ali to se da vratit ako uzmu jednu od sljedeće dvije. miami je kaskao i mučio se cijele godine, ali ovu seriju igra daleko najbolju košarku nakon all stara. bosh je stvarno ogroman dobitak. potjerao je cijeli thunder van koša. govorilo se da je mekan, a igra ključnu rolu. ako thunder nije spreman igrati košarku koju je igrao na početku drugog poluvremena kad su uhvatili onu seriju 18-3. i produžit tu igru na nekih 30 minuta, neće se vratit u ovu seriju. ako mogu prognozirat, mislim da 4 tekma ide u ruke heata i to na lagan način, 10etak razlike. 5 će bit knap, ali nekako vjerujem puno više heatu nakon ove tri. djeluju mi psihički spremniji, odgovorniji i gladniji. thunder gubi konce. ono što su igrali jučer u zadnjoj nema veze s košarkom.

 9. nekoliko razloga zasto je oklahoma izgubila tj. heat pobjedio
  1. losa obrana skoka pogotovo u prvom poluvremenu
  2. premalo koristenje visoke petorke, mislim manje od 20 minuta su igrali
  3. minimalno 5 nerealiziranih kontri i polukontri zbog neiskustva duranta, westbrooka i hardena
  4. los protok lopte u napadu kroz citavu utakmicu
  5. hardenovih kriminalnih 8 minuta u trecoj cetvrtini kada su prosuli plus 10
  6. premalo zabijanja u reket od strane westbrooka i duranta, tj. previse uzimanja skok suteva
  7. katastrofalno izvodenje slobodnih bacanja
  8. durantova nezrelost pogotovo u obrani
  9. brooks koji je u trecoj cetvrtini u jednom trenutku igrao bez westbrook i duranta
  10. faulovi fishera i ibake na trici za 6 laganih poena heata u trenucima kada heat nije mogao organizirati kvalitetan napad
  11. dobra obrana jamesa na durantu u zadnjoj cetvrtini
  12. lose sudenje u nekoliko navrata, koraci jamesa, cudan kriterij faula
  ovako sam ja vidio utakmicu, cestitke heatu na vodstvu, jamesu na odlicnoj utakmici (sve vise igra kao pf i takva mu je selekcija suta), wadeu na kompletnoj statistici, boshu na borbenosti i snajperu battieru

 10. meni je sinoć bilo fascinantno vidjeti totalnu nezrelost duranta u defanzivnom dijelu igre, obrana mu je bila katastorofa, i napravio je par ”glupih” grešaka koje se ništa drugo nego mogu pripisati samo neiskustvu. Također, po meni je utakmica izgubljena ponajviše zbog brooksovih sranja sa izmjenama u trećoj čet. Mislim, stavi duranta, al ne moraju ti još troje glavnih igrača prosjediti više od pola čet. ( zbilja ne znam zbog čega) a tek je počelo drugo poluvrijeme, te nisu odigrali nit punih 6 min. Bilo kako bilo, mislim da ova serija ide na stranu heata, upravo zbog tog ”nečega” što si spomenuo na kraju kolumne koje će odigrati ako se thunder ne probudi odlučujuću ulogu.

 11. također, što ga sve više gledam, mišljenja sam kako je lebron jedan od naj, ako ne i najsvestraniji košarkaš u povijesti. ovo što on radi je za anale. Čovjek igra obranu brutalno, asistira, razigrava, skaće, zatvara reket kad treba brutalno, zabija, evo sad je počeo i zabijati u clutchu( iako mi je preglupa ta sva hajka koja se stvorila oko toga, ta situacija je prenapuhana i isforsirana od strane medija, i glupog američkog marketnškog sklopa, kojima je najmanje stalo do košarke, a najviše do pravljenja senzacija, čitaj. o lebronu koji puni nasovnice sa buzzer beaterovima), čovjek je čudo neviđeno, maestro koji uživa u igri i kojemu nit najmanje nije stalo do brojki. Nikad nisam vidio tako dominantnog košarkaša, a da nije centar. Big respect !

 12. @bvitlas
  Najsvestraniji u povijesti? Trebalo bi prvo odrediti kriterije za komparativnu analizu, no sumnjam da King u ovom trenutku što se tiče svestranosti stane u isti red s Russelom, Robertsonom, Ćosićem, Magicom, Birdom ili Jordanom. Poredak je potonjih kronološki, a izbor, dakako, subjektivan. Njegova je košarkaška veličina i dominacija u današnjoj košarci neupitna, ali sveukupni doprinos razvoju košarkaške zanemariv. Naravno, James je još uvijek relativno mlad, stoga…

 13. @azorka lebron je svestraniji (ne znači i bolji!) od svih košarkaša koje si nabrojao, djelom zbog njihova utjecaja na košarku tjekom povijesti koji su indirektno utjecali i na lebrona, a i djelom jer je fizički neusporediv sa bilo kime na toj listi. čovjek je jednostavno stvoren za sport općenito, ne samo košarku. sa te liste prva dvojica otpadaju jer su igrali u doba kad je košarka bila nešto neusporedivo sa današnjom verzijom (igraju se obrane, manje je šuteva, napada i poena po utakmici, wiltove 50-25 i oscarove triple-double sezone su rezultat onodobne inflacije svega), magic je bio ispodprosječan u obrani, bird nije bio ovako atletičan, a jordan jednostavno nije njegove visine i mase, iako je po skillu nenadjebiv

 14. Eto ti moj Gee. Iskustvo se pokazuje kao ključno ipak. Ova momčad je prilično nespremna i trebao bi Fisher startati u 5.utakmici da se bar pokuša nešto

 15. da quoteam skipa baylessa – Skip Bayless ‏@RealSkipBayless
  JHarden has lost it (2-9, 4 turnovers, 2 assts). Must go with DFish now. OKC 3-14 from 3, won’t cut it. Harden 1-5.

 16. da, citiranje Skipa Baylessa, velikog košarkaškog stručnjaka, to je pravi argument.

  Fisher i sinoć najgori igrač na parketu, ali o tome više nakon 12

 17. Navijao sam u ovoj seriji za OKC svim srcem, ali ako postoji nešto zbog čega će mi biti drago da Heat uzme naslov je ovakva igra Lebrona in Skip fucking Bayless’ face. On je tipičan sportski pandan filmskog/muzičkog kritičara koji zbog svojih nedostataka vrlo agresivno pljuje po nečemu što je dobro by acclamation kako bi ljudi bez sopstvenog mišljenja dobili svojevrstan inception kako je on zapravo baš opasan, a možda i pametan. Kreten…

 18. Pošteno govoreći, Baylessa zaboli q što Thunder izgleda ovako traljavo, Brooks ispada još veći idiot niti ne pokušavajući napraviti nešto i promijeniti. Bilo kako bilo, Spoelstra mu očitava lekciju, jer Brooks ima daleko više talenta u svojoj ekipi. Bayless lajao ili ne, to tu činjenicu ne mijenja. Spoelstra je mijenjao čitavi playoff kako bi našao sustav koji pali. Thunderu se sprema skoro metla, a Brooks ima prst u uhu

 19. Ne mogu vjerovati da momčad koja je onako dobro igrala protiv Spursa, ovako gubi utakmice. Kao da nije riječ o istoj momčadi.

 20. Ja bih dao priliku Stan van Gundyu,ali nažalost ovi će ostaviti Brooksa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *