SHOPPING SPREE, DAYS 6. & 7.

PISTONS

Potpisom Smitha, Dumars je izgleda opet ponovio istu grešku kao i 2009. kada je prostor na salary capu uzalud potrošio na Bena Gordona i Charliea Villanuevu. Mlada momčad, kojoj pod hitno trebaju pojačanja na bokovima i koja na rosteru nema pouzdanu jedinicu, tako je najveći dio raspoloživih sredstava potrošila na krilnog centra koji voli potezati iz vana iako nije šuter i koji samo zauzima prostor pod košem najvažnijim igračima franšize, Monroeu i Drummondu. S kojima, dodajmo i to, ne dijeli ni putanju karijere u smislu da će ikada zajedno dočekati napraviti velike stvari. Ukratko, umjesto da im dovede nekoga tko će im pomoći u razvoju, Joe je lovu spiskao na tipa koji će po svemu sudeći taj razvoj samo usporiti.

Tako barem glasi pesimistična verzija ovog događaja, koja je posebice točna u ovoj tezi o zauzimanju prostora – Smith će definitivno imati problema surađivati istovremeno s oba visoka Pistonsa jer, bez obzira što se i dalje tu i tamo može spustiti na trojku kako bi stvorio povoljan matchup u napadu ili kako bi pomogao u obrani, Smith je najkorisniji u reketu na svojoj poziciji četvorke.

Međutim, postoji i nešto optimističniji pogled na stvar koji, barem kratkoročno, sugerira da ovo nije potpuno besmislen potez. Naime, Pistonsi su prošle sezone bili šuplji na bokovima, ali su jednaku rupu imali i na četvorki gdje je većinu minuta pojeo dvojac Maxiell-Jerebko. Ako ćemo na Smitha gledati kao na zamjenu za dotične, onda se radi o apsolutnom pojačanju. Što nas vraća na Monroea i Drummonda – njihova zajednička budućnost do sada je uglavnom fama neutemeljena u realnosti jer Pistonsi ih lani praktički ni nisu koristili istovremeno osim zanemariv broj minuta pri kraju sezone.

Tako da projekcije koje uzimaju u obzir isključivo postavu sa Smithom na trojci, Monroeom na četvorci i Drummondom na petici nisu nužno na pravom tragu – možda do problema sa širenjem obrana neće ni doći ako se i dalje nastavi lanjski trend minimalnog zajedničkog korištenja Monroea i Drummonda na koji su se tadašnji trener Frank i stručni štab odlučili iz logičnog razloga, a taj je što ni jedan ni drugi nisu u stanju zabiti šut s vrha reketa.

Monroe ima potencijal za razviti tu stranu igre, ali, dok se to ne dogodi, nitko nije toliko lud u današnjoj NBA, u kojoj je svaka iole ozbiljnija momčad spremnu zaigrati neku verziju zone, istrčati na parket s tri igrača koja nemaju barem prosječan šuterski domet i učinak. Barem se nadam.

Uglavnom, kako je Drummond i dalje prije svega projekt – ne zaboravite da još uvijek nema ni 20 godina – možemo očekivati kako će Monroe ostati na petici gdje njegov osjećaj za asist najbolje dolazi do izražaja i kako će sa Smithom formirati dvojac koji će biti svojevrsna kopija onoga što su u Atlanti igrali Horford i Josh, obojica također sjajni razigravači. Drummond bi u ovom scenariju i dalje služio da kao kaznena ekspedicija uništava nedorasle druge postave i nabija sulude brojke s klupe u limitiranoj roli.

Jasno, uskoro, a možda to bude već i na pola iduće sezone, Drummond će postati sila koju više neće moći biti moguće zadržati u ulozi podizača energije i tada će trebati donijeti odluke koje će minimalizirati potencijalni negativni učinak ovoga tradea, a koji su vezani isključivo uz korištanje Smitha na perimetru. Do tada, Pistonsi će imati jednu od boljih rotacija visokih u ligi.

Što nas dovodi do ipak ključnog problema – da li je ta rotacija sama po sebi dovoljna za playoff? IOR nije optimističan, iako bi ovaj trenutni raspon od 35 do 39 pobjeda u koji svrstava Pistonse dogodine mogao biti i dovoljan na ovakvom Istoku. Uglavnom, razlog za pesimizam je očit – Detroit i dalje nije riješio problematiku bokova gdje na trojci i dalje nemaju bolju opciju od Singlera, a na dvojci im je kao starter zacrtan rookie. Kada ovome dodaš da ni Knight nije rasni već priučeni playmaker koji se puno bolje snalazi u spot-up situacijama, sve postaje jasno.

Dumars na raspolaganju ima još oko 5-6 milja prostora da pronađe pojačanje na boku ili na tržnici ili putem tradea, s tim da bi mogao otvoriti dodatni prostor ako amnestira Villanuevu. Obzirom da im nedostaje i play na kojega se mogu osloniti, taj potez postaje nužan jer, bez potrebne infuzije talenta i iskustva u vanjsku liniju, svi ovi milijuni potrošeni na Smitha mogli bi postati uzaludni već i u ovoj prvoj godini. Mislim, ako si doveo pojačanje i praktički mu dao ključeve franšize, a to pojačanje te nije u stanju odvesti niti u playoff, o čemu mi ovdje pričamo osim o još jednom krivom potezu Dumarsa?

BLAZERS

Dovođenjem Wrighta postalo je i službeno – Blazersi imaju klupu za iduću sezonu. Bočna rotacija Batum-Matthews-Wright miriše na playoff, iza Lillarda imaju McColluma, a tu je i Lopez da čuva leđa Aldridgeu. Dobiju li bolje igre od Leonarda i uspiju li pronaći korisne uloge Robinsonu i Bartonu, mogla bi ovo biti i jedna od opasnijih klupa u ligi, što je popriličan preokret u odnosu na lani. Za sada ih IOR svrstava negdje između 41 i 45 pobjeda, što nije garancija playoffa na konkurentnom Zapada, ali je svakako u pitanju ozbiljan korak naprijed. Možda nisu odigrali najbolje što se moglo cijelu ovu igru s popunom centarske pozicije (a možda je i dalje igraju, imaju dovoljno mladih igrača da pronađu pojačanje do kraja prijelaznog roka), ali su barem riješili drugi veliki problem, klupu.

Meni jedino nije jasno gdje su za ovo vrijeme, dok su se Blazersi dogovarali s najboljim preostalim tricašem na tržištu, bili Thunder i slične momčadi kojima bi dobro došao swingman sposoban igrati solidnu obranu na boku i potezati trice. Obzirom da su ga Blazersi dobili po realnoj cijeni i da nije bilo licitiranja, a da su na tržišu već ugrabljeni najbolji 3&D swingmani, to pokazuje ili neprimjeren nedostatak interesa ili vizije kod konkurencije.

Koliko god dovođenje Wrighta bilo sjajan potez, potpis Earla Watsona je već klasični flop Blazersa. Pored dva klinca razumljivo je što su htjeli da im treći play bude veteran, ali su definitivno mogli naći jednoga koji još uvijek može igrati. Srećom, odradi li McCollum pola onoga što od njega očekuju, ovo neće biti ni bitno.

ROCKETS

Potpisi Garcie i Casspia za minimum definitivno nisu potezi koji će zaokružiti jezgru Harden-Howard, ali, kako je iznimka od oko 3 milje i dalje ostala nedirnuta za dovesti još jednog swingman ili četvorku koja može razvući reket (plus, tu je uvijek i opcija tradea Asika ili Lina), nisu ni loši za popunu klupe. Garcia je lani imao onu tricašku epizodu u playoffu protiv Thundera koja je sigurno ostala u sjećanju i upravi i navijačima, a Casspi je čak i lani, u najgoroj sezoni karijere, tricu gađao s 33%, što znači da bi u teoriji mogao nadoknaditi barem dio Delfinova učinka.

NETS

Livingstone je ok rješenje za back-up playa, pogotovo kada uzmemo u obzir financijsku situaciju u kojoj se nalaze Netsi. Ponovi li lanjsko izdanje iz Clevelanda kada je povremeno igrao čak i startne minute, mogla bi ovo biti i krađa, posebice zato što je Livingstone sposoban čuvati više bekove, čime bi se otvorila mogućnost korištenju njega i Terrya kao svojevrsnog dvojca s klupe – to je već luksuz za rotaciju sastavljenu od pet preskupih startera. Ipak, najvažnije od svega je da su Netsi i dalje sačuvali poreznu midlevel opciju koja bi, kako stvari stoje, ipak mogla biti potrošena na Bogdanovića. Naravno, iako je većina naših medija već požurila stvar proglasiti gotovom, ona je daleko od takve, ponajviše zbog samog Bogdanovića koji se još ne može odlučiti da li prihvatiti novi izazov ili ostati u poznatoj žabokrečini.

MAVS

Ako su već krenuli tražiti pojačanja za playoff borbu, onda je potpis Harrisa dobar potez obzirom da se radilo o vjerojatno najboljem back-up playu preostalom na tržištu. Harris je combo sposoban odigrati i poneku minutu u paru s Calderonom, ali kao dvoglavo playmakersko čudovište ovaj dvojac bi trebao biti u stanju sprovesti većinu Carlisleovih zamisli u djelo, što lani definitivno nije bio slučaj s Collisonom i Jamesom. Jedini problem je što ovo znači da nema minuta za rookiea Larkina, što je šteta i za njega, ali i za Mavse koji propuštaju priliku razviti igrača od kojega bi dugoročno mogli imati koristi.

CLIPPERS

Dovođenje Collisona kao zamjene Paulu i ostanak Barnesa kao uber-podizača energije na bokovima sjajni su potezi koji čine njihovu rotaciju na vanjskim pozicijama još ubojitijom. Ali, kad uzmemo u obzir da su na njih dvojicu upravo potrošili midlevel, postavlja se pitanje kako se misle pojačati pod košem? Eventualni ostanak Odoma (koji je izvjestan jer imaju njegova Bird prava i mogu mu platiti puno više od minimuma ako bude potrebno) i Barnesova sposobnost da povremeno odigra četvorku u niskim postavama pokrit će minute koje ostanu iza Griffina, ali i dalje ostaje otvoren problem zvan Jordan. Rivers će morati ili češće koristiti niže postave (Del Negro nije imao taj običaj) ili Odoma u završnicama (Vinnieva omiljena strategija) kako bi izbjegao hack-a-Jordan taktiku u zadnjih 5 minuta utakmice, a to znači da ostaju s jednim poprilično ozbiljnim problemom koji bi ih u playoff mogao koštati glave. Turiaf ili bilo koji drugi centar za minimalac ovo neće riješiti, eventualno tek midlevel dogodine.

CAVS

Konačno solidan potez Cavsa koji istovremeno donosi sigurnost iza Irvinga i Waitersa (potrebnu zbog sklonosti ozljedama prvoga i upitnog razvoja drugoga), usmjerava ih prema playoffu i pri tome nije zahtijevao pretjerano skup ugovor. Jack će opravdati ulogu šestog igrača kao zamjena za obje bekovske pozicije, a kako jednako dobro funkcionira i kao play i spot-up opcija, praktički rješava kvalitetnu vanjsku rotaciju. Ono što ne rješava je pitanje obrane jer praktički dodaje još jednog ispodprosječnog obrambenog igrača već poprilično neučinkovitoj i problematičnoj podjeli uloga na tim pozicijama.

Također, njegove kvalitete će do punog izražaja doći samo ako Irving i Waiters budu u stanju igrati na razini na kojoj su lani igrali Curry i Thompson, što će dovesti do situacije u kojoj će Jackove vrline biti bonus kao što su bile i u Oaklandu. Bude li Irving često van parketa i, još važnije, ne pokaže li se Waiters spremnim šutirati više od mizernih 41% iz igre, odnosno od slabašnih 31% za tricu, Jack bi mogao dobiti puno važniju ulogu nego to itko želi, pa bi se te vrline mogle pretvoriti i u mane pod pritiskom većih očekivanja.

Brown će morati pronaći idealan balans, a to će posebice teško biti napraviti u obrani obzirom da Jack ima problema s čuvanjem bržih igrača kao i Irving. Istovremeno, usprkos solidnim fizikalijama i iskustvu, Jack nije toliko dobar da veći dio utakmice može čuvati dvojke, što će mu u ovoj momčadi biti primarni zadatak. Waiters ima noge i u teoriji bi trebao pomoći barem u pritisku na loptu, ali u rookie sezoni je bio uglavnom pogubljen u svim zamislivim situacijama, a posebice u obrani bokova. Ukratko, bez igrača koji može smetati protivničkim bekovima, Cavsi će i dalje imati ogromnih problema s obranom, a eventualno dovođenje stopera samo će zakomplicirati pitanje oko podjele minuta.

Uglavnom, Cavsi još imaju prostora koliko žele za pojačati se (imaju oko 15-16 milja na raspolaganju), a kako pogled na trenutni roster govori da se radi o momčadi teškoj 35 do 39 pobjeda bez očekivanih dodatnih pojačanja, očito je kako snovi o playoffu postaju realnost. Ali, ako misle udariti temelje nečemu ozbiljnijem, onda bi bilo vrijeme da pogode s nekim potezom. Trenutno i dalje imaju rupetinu na trojki, a jedan Kirilenko je i dalje slobodan. Brown je već najavio da će Gee, Karasev i Clark tijekom trening kampa imati šansu izboriti se za ulogu startera (dobra vijest je da ne spominje Bennetta u ovim kombinacijama), a, kako je dolazak Karaseva još uvijek upitan, možda bi najbolje bilo razmisliti o angažmanu provjerene klase.

BUCKS

Bucksi pale novac ne sve strane ne bi li skrpili roster i očito je kako ovdje više nema nikakve vizije, ako ju je ikada i bilo. Nakon Mayoa, dodali su i Pachuliu i Delfina (zanimljivo, obojica su već imala epizode u Milwaukeeu) za popriličan novac kako bi još jednom bili dovoljno loši za ne uhvatiti playoff, ali i dovoljno dobri za boriti se za njega. Šteta, jer su bili u idealnoj situaciji potpuno okrenuti stranicu i započeti ozbiljni rebuilding, ili ganjanjem pickova ili angažmanom igrača koji sutra mogu imati neku vrijednost (mislim, tko će se u skoroj budućnosti otimati za Pachuliu ili Mayoa?). Ovako, Hammond još jednom samo pokušava odgoditi neizbježno, a to je vlastiti otkaz.

KINGS

Preplatili su Landrya, ali očito je trener Malone želio čovjeka s kojim je do jučer surađivao u Warriorsima kako bi što lakše implementirao svoj sistem i vrijednosti u svlačionicu Kingsa. Landry donosi ozbiljnost u rotaciju pod košem, ali i otvara pitanje mogućih novih tradeova obzirom da su i Thompson i Patterson puno korisniji kao krilni centri, odnosno da ni sam Cousins nije idealno rješenje za peticu. Upitnik je time veći što su Kingsi propustili šansu dovesti Lopeza, koji bi im i poziciono i financijski bio od veće koristi nego Landry. Koji očito nije mogao odbiti duplo veću cifru od onih koje su mu nudili Clippersi i Spursi – super je boriti se za naslov, ali još je bolje spremiti na banku dodatni vagon dolara.

SPURS

Spursi su odavno prekrižili Blaira u svojim planovima, tako da je dovođenje Pendergrapha kao petog ili šestog visokog razumljiv potez. Izgleda da nisu dirali midlevel, to je najvažnije, tako da ga i dalje imaju na raspolaganju za eventualni potpis Kirilenka ako ovaj ostane bez boljih ponuda, iako s već 14 garantiranih ugovora postaje upitno da li će posegnuti za još jednim veteranom ili će šansu dati nekom mladom igraču, poput njihovog izbora druge runde Thomasa. Pendergraph je, slično Blairu, beskoristan u obrani, ali jednako solidno skače i, što je najvažnije, posjeduje pick & pop vještine koje su ključne da bi igrač zadatka bio od koristi u Popovom sistemu – zna postaviti blok, zna se kretati i zna zabiti s poludistance. Koliko se god radilo o nebitnom potezu, ovo možda bude čak i plus u odnosu na ono što je Blair pružao zadnje dvije godine kada je zbog manjka šuterskog raspona potonuo u rotaciji iza Diawa i Bonnera.

NUGGETS

Potrošili su midlevel na Hicksona kako bi dodali malo dubine pod košem, a koja im je neophodna obzirom na odlazak Koufusa (vjerojatno i Mozgova kojem bi najpametnije bilo da prihvati ponudu iz Rusije ako misli igrati košarku bez nečije ćune na licu). Bit će urnebesno gledati kako se Shaw muči složiti obranu oko trojca McGee-Faried-Hickson (ovo je možda šansa za Arthura da oživi karijeru jer među ovom ekipom on jedini donekle zna igrati pozicionu obranu), ali Hicksonova meka ruka s poludistance dobro će doći za otvoriti prostor u napadu koji je prošle godine Karl jedva trikovima uspijevao održati podmazanim u trenucima kada bi igrao s dva visoka. Doduše, JaVale je toliko pokretan i dug da će samo na račun energije biti u stanju zatvoriti sredinu na 20 minuta, ali, čim njega ne bude u blizini, a posebice bude li Hickson opet prisiljen glumiti peticu, reket Denvera bit će otvoreniji od vagine Gianne Michaels.

18 thoughts on “SHOPPING SPREE, DAYS 6. & 7.

 1. Nitko još nije napisao ništa pozitivno (ti si prvi naveo da može biti jako koristan igrač u situaciji s Monroem) o dolasku Smitha u Detorit, svi su popljuvali Dumarsa (Mike Prada spuca ocjenu D, Kevin Sawyer i Mike Payne se natječu tko će više i razumljvije objasnit da on nije dobar fit), a nitko nije ponudio nikakvu alternativu ili rješenje kako bi Pistonsi bili bolji. Jedino je Payne ponudio rješenje (odlično radi, ali se ja ne slažem s njim, previše se oslanja na analitiku), naime, on je htio uzet Calderona za pleja na 3g za 21 mil (Mavsi bi ga nadjačali) i Kevina Martina za šutera na 2g za 8-9 mil po sezoni (Vukovi se poprilično isprsili).

  Dumars je potpisao najboljeg preostalog slobodnog igrača koji ulazi u najbolje godine za prihvatljivu svotu i dužinu ugovora koji može efikasno odradit obe krilne pozicije u obrani i napadu (lošije kao sf). Brojke kažu da mu je postotak pobjeda na sf ili pf poziciji identičan (uzorak za sf poziciju je jako mali u prošloj godini). Nejasno mi je što su ga treneri razvijali u smjeru pf, a mogao je biti hodajuća neman da su više pažnje posvetili razvoju šuta (on bez obzira na poziciju uzima glupe šuteve s poludistance).
  Uglavnom, ako će on biti glavni problem u ekipi to će biti super i vrlo lako se može riješit taj problem. Ima ekipa koje bi ga uzele u trejdu. Veća je briga neiskusni backcourt, nadam se da će dovuć Mo Williamsa (na šta je spalo kad takvog igrača zazivaš u ekipu) na kratkoročni ugovor 2g za 12-14 mil (team opcija za drugu godinu)

  Ako možeš pojasnit, svi spominju Gordona kao promašaja Dumarsa, a čovik je bio +20 igrač u doigravanju sa solidnom efikasnošću (u regulanom dijelu je bio odličan). Glavni razlog koji se navodi je da mu se poklapala pozicija s Hamiltonom (koji trener ne bi volio imat takva dva šutera na rosteru u kombinaciji s Princeom na boku).

  Izvini na podužem komentaru

 2. Pazi, ovo može biti pozitivno samo na kratki rok i samo ako se budu držali recepta s rotacijom njih trojice pod košem – tada će stvarno biti bolji nego lani. Pokušaju li gurnuti Smitha na krilo, što, kako si spomenuo, iz nekoga razloga vjeruje većina analitičara, gurajući ih sve zajedno u nekom projektu za budućnost, onda je ovo potencijalna katastrofa.

  Jednostavno, ne postoje brojke (nemam pojma što ti znači ovo “postotak pobjeda”) koje potvrđuje da je Smith iole koristan na trojki u većoj roli, tako da ne vjerujem da će stručni štab Pistonsa uopće razmatrati takvu opciju. Zadnjih 5 sezona, dakle od kada je ovo što jeste, na krilu jedva da je i igrao ozbiljnije (manje od 10% svih minuta koje je proveo na parketu – lanjski uzorak mu je malen, ali oni prijašnjih sezona su još i manji), osim što je povremeno trener Hawksa (više Drew lani nego Woodson ikada prije) znao sastaviti visoku postavu s njim, Horfordom i Pachuliom. I to na par minuta, uostalom kao i u nedavnom sudaru protiv Pacersa. Tako će raditi i Cheeks, ali Smith bi primarno i dalje trebao biti ondje gdje mu je mjesto – pod košem.

  Treneri su ga razvijali u smjeru PF jer ima idealnu kombinaciju fizikalija i atleticizma koju je šteta potrošiti na krilu, plus ništa ti ne garantira da ga brži igrači ne bi ostavili u prašini kada bi mu to bila stalna pozicija. Dodaj još i manjak šuta i sve je jasno.

  Što se Gordona tiče, danas bi ekvivalent tom ugovoru bilo da netko sutra potpiše Ellisa za 13 milja godišnje. Gordon nije imao poziciju u obrani, dakle bio je idealan za rolu s klupe, a pri tome nije bio ni sjena playmakera kakav je jedan Ellis da makar malo opravda takvu lovu i igra pored Hamiltona, dakle nije bio ni pošteni combo. On je jednostavno bio omanji bek-šuter sposoban zabiti 20 koševa za 10 minuta, tako da je moja teorija da je Joe u njemu vidio Vinniea Johnsona. Šteta jedino što je zaboravio da postoji nešto što se zove salary cap i da je ipak bolje prvo dovesti na roster Thomasa i Laimbeera, a tek onda Vinniea. Dakle, nije stvar u tome da bi netko imao nešto protiv Gordona, nego da na takvog igrača potrošiš petinu salary capa.

 3. Po meni solidan potez Detroita,imaju legitimnu rotaciju od 3 igraca pod kosem,mozda se tu moze ubaciti i Villanueva neke minute cisto radi spacinga jer je hajmo reci dodao neki sut za 3 prosle sezone..Na boku im skripi al ima jos vremena da se pokusaju nekako snaci..Samo mi Denver nije jasan,doveli su jos jednu 4 koja ne zna igrat odbranu a evo sad se spominje i da hoce da tradeaju Farieda zajedno sa Millerom jer ima taj ugovor od 5 mil a i bio je Karlov igrac,haman ga Shaw ne gotivi.Oni ce zeznuti regularnu sezonu,nece imati 57 pobjeda garant,opet im sljedi izbacivanje u prvoj rundi i nista napravili nisu..Atlanta opet stoji u mjestu al sta ih briga,nisu spremni za rebuilding,ne moraju ga ni praviti dokle god je istok ovako slab i stalno su u PO..

 4. Na 82gamesu production by position to sam izvukao.

  Valjda Cheeks nije blesav da drži Smitha na full time na trojci (ipak je Drummond centar koji sigurno neće moći igrat egal završnice ili bilo kakve završnice zbog slobodnih), nitko nije. Ja ne vidim problem da on to odrađuje 10-15 minuta po utakmici, ovisno o situaciji i protivniku. Njih tri su po meni blago ove ekipe koje pravi trener može lijepo iskoristit. Više me ostatak ekipe brine, beskorisni starosjedioci i neiskusni mladi igrači.

  Meni 58 mil na 5 god za Gordona je bila razumna cijena (dužina ugovora je upitna, mislim da jedino franšizne vrijednosti sada dobijaju 5 g) s obzirom da je bio efikasna mašina za poene (rupa obrambena i klimav kreator), dok je Ellis jednostavno Ellis (čudo neefikasan kako ga god okreneš). One “bitne” brojke (usage rate, ts% i win share) kod Gordona u Bullsima su bile izvrsne za prvog napadača ekipe.

 5. nevezano s ičim, ali da pitam, je li samo meni wall bolji od irvinga? 🙂

 6. ramirez
  ono,nije da ta prica ne pije vode,Wall je definitivno bolji u odbrani pogotovo u 1 na 1 odbrani gdje je Irving rupa i bolji je kreator od Irvinga,sto za sebe sto za ostatak ekipe..Njegovi ulazi imaju visetruku vrijednost,malo faulovima napuni protivnicke centre,malo namjesti sut iz ugla nekom saigracu.Ima pobjednicki mentalitet(nije da ga Irvingu fali),vodio je ekipu nakon povrede do nekog solidnog broja pobjeda..Ostao je sasvim normalan u WAS sto je uspjeh za svakog igraca,znaci oko njega mozes graditi ekipu,mozda ne za naslov ali za neku potencijalnu minu u PO sljedecih godina svakako..Jedino gdje je Irving u prednosti je to sto je bolji suter sa svih pozicija,dakle mozes ga staviti u spot up pozicije i zvati akcije za njega sto za Walla i nije tako moguce..Uglavnom,obojica su odlicni igraci al je po meni Wall za nijansu bolji

 7. može li mi iko probat objasnit što OKC radi zadnje 2 godine – prvo za hardena uzmu duplo goreg martina(ne mogu da shvatim da ništa bolje nisu mogli uzet), pa sljedeće godine ostanu i bez njega, perkins izgleda kao da igra 20tu sezonu a i dalje je starter, osim sefoloshe, kolisona i džeksona nemaju ni igrača da poštenu rotaciju sastave, nego će opet da dižu nekoga fišera iz groba na pola sezone.
  od najperspektivnije ekipe lige postadoše ekipa koja će do finala moći da dođe samo ako KD počne da daje po 50 poena ili da russ i ibaka ostvare neke nenormalne napretke u igri

 8. @ramirez
  Nije samo tebi.Meni je Wall bolji za puno i to će dokazat ove sezone ako napokon ekipa bude zdrava s njim na čelu.

 9. Kolike su šanse da GSW u sljedećoj sezoni ne vide doigravanje ako roster ostane kakav je trenutno?

 10. @ uštipak naravno da postoji šansa, jak je zapad. ali GSW je bez obzira na nedolazak Dwighta popravio jedan nedostatak (obrana na boku)…Warriorsi sada imaju takve igrače da mogu kombinirati brojne petorke – Curry/Iggy/Barnes/Lee/Bogut, Curry/Thompson/Iggy/Lee/Bogut, Curry/Thompson/Iggy/Barnes/Bogut…

 11. postoji, pogotovo ako bogut ne bude zdrav – kolko god spolja pogađali teško na zapadu sa šupljim reketom, đe će se svi osim UTA, PHO i LAL probati do PO.

 12. Kyrie je u svakom smislu kompletniji napadac od Wall-a, ima veci kosarkaski IQ, a valjda je do sada pokazao da je clutch i vodja kad se odlucuje. Osim toga, 2 godine je mladji. Volim i jednog i drugog, ali Wall ispred Kyrie-a nikako.

 13. istina, Kyrie je nešto kompletniji napadač…ali Wall je dosta bolji obrambeni igrač i bolji asistent. da mogu izabrati jednog uzeo bi sigurno Walla (nebi ni sekunde razmišljao)…

 14. Tesko je reci ko je sveukupno bolji. Za tavke stvari ce IOR svakako pomoci 🙂
  Ipak, moje misljenje je da Wallova igra vise zavisi od fizikalija, dok je s kosarkaske strane Uncle Drew neprikosnoven. Ja licno ovog drugog mnogo vise volim da gledam. Wall je bas los suter uprkos tome sto je stariji, a sto kaze Bill Russell “This game has always been – and will always be – about buckets.” Naravno, verujem da ima i onih koji drugacije misle 🙂

 15. Raznovrsniji mi je Wall od Irvinga.ima puno bolju kreaciju iz penetracije,ima puno bolji ulaz,odličan court vision i dodavanja koje panjine lani i preklani nisu znale pospremat, a sve otvorene šuteve im je namještao,šut je popravio s poludistance.
  Za mene nema upitnika kad bih mogao birati između dotičnih.O obrani nema smisla pričat 😀

 16. Wall je bolji obrambeno i u kreiranju za druge, ali ne mozes rec da ima bolji ulaz od Kyrie-a. Pa ono je poezija od ulaza

 17. – Speights u Warriorsima
  – Kaman u Lakersima
  – Metta World Peace amnestiran
  – Clippersi pokusavaju rotaciju visokih pojacat Jamisonon (LOL)
  – Cavsi nude Bynumu 1+1 team od 12M godisnje (dobar potez)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *