FREE AGENCY, DAY FOURTEEN

BULLS

Čišćenje capa za što ugodniji ugovor Gasolu se nastavlja, nakon Smitha riješio se Chicago i Randolpha, sanirajući tako štetu nastalu tijekom drafta. Srećom po ozbiljne ekipe poput Bullsa, uvijek će postojati nekakav Orlando koji će ti pomoći da počistiš nered pa je tako Randolphov ugovor završio na njihovom capu u zamjenu za dva mizerna picka druge runde. Međutim, ono što je bitno istaknuti, uz podatak da su Bullsi ovim potezom vjerojatno otvorili dovoljno prostora za Gasola, činjenica je da su uz pickove u Orlando poslali i keš koji će sigurno dobrim djelom pokriti Randolphov ugovor i tako olakšati Magicu da ga jednostavno otpusti (Chicago nije imao takav luksuz jer sve i da su ga stavili na waivere, ostao bi im na capu). To je nakon Boozerove neizbježne amnestije već drugi slučaj da Bullsi svojevoljno, dakle bez da im netko drži pištolj nad glavom, troše dolare koje ne moraju, što je u njihovom slučaju – fantastično.

HEAT

Iako još ništa nije sigurno osim da je službeno potpisan (neke cifre koje se navode i dalje spominju onaj prvotni bi-annual iznos), izgleda kako je Grangerov ugovor ipak minimalac, što znači da je čovjek pristao na rez u odnosu na prijašnji dogovor, a sve kako bi se što lakše utrpalo Wadea, Haslema i ostatak društva u prostor do 63 milje.

SALMONS

Dan baš i nije vrvio od aktivnosti, ali su Pelicansi svejedno uspjeli potpisati Johna Salmonsa i to vjerojatno za dio room iznimke pošto je cifra koja se spominje (2 milijuna) veća od veteranskog minimuma. Ono što je zanimljivo je da paralelno planiraju otpustiti Casspia koji je dan ranije stigao tradeom iz Rocketsa s negarantiranim ugovorom i koji je prošle godina bio, a i uopće dugoročno će biti (Salmons ima 34 godine što je za swingmana osrednjih kvaliteta drugi naziv za istek roka trajanja) bolja opcija na boku i uz sve to još ima i manji ugovor. Uglavnom, još jedan potez koji baš i neće biti upisan s pozivnim konotacijama u Dempsovu biografiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *