FREE AGENCY – WEST RECAP

Zanimljivo razdoblje, naizgled se ništa ne događa osim što se pune rosteri, ali postoji gomila situacija koje zaslužuju biti spomenute, naravno pod uvjetom da vas zanimaju sitnice koje se uglavnom vežu uz upravljanje capom. U dva nastavka da bude preglednije, prvo Zapad pa onda Istok, bacit ćemo pogled na svih 30 momčadi, njihovo trenutno stanje na capu, poteze koje su odradili i odluke koje ih još čekaju.

Uz jednu NCAA opasku prije svega – prije par dana Emanuel Mudiay potpisao je ugovor u Kini postavši tako prvi visokorangirani prospekt nakon Brandona Jenningsa koji zbog problematične akademske situacije preskače sveučilišnu razinu. S tim da je ovo ipak događaj od većeg značaja jer je Mudiay ipak prvo bekovsko ime generacije, momak koji je, barem po ovome što sam vidio na snimkama s kampova i turnira, apsolutno imao potencijala biti prvi pick dogodine (na mom trenutnom eye of the donkey testu, na broju dva je odmah nakon Karla Townsa). Bez bivanja u centru medijske oluje ipak su manje šanse da ostvari tako nešto, a da ne govorimo koliko će sada teško biti napraviti očekivani iskorak Larryu Brownu i njegovom SMU programu koji bi s Mudiayom bio top 16 materijal.

BLAZERS

Blazersi su od starta tržnice kristalno jasno bili preko capa što su i potvrdili iskoristivši obje iznimke na Kamana i Blakea. Od midlevela im je ostalo oko 500 000 koje mogu potrošiti na rookie minimalac ako slučajno otpuste Willa Bartona u idućih tjedan dana. S prvim danom kolovoza njegov ugovor postaje također garantiran čime Blazersi kompletiraju roster s 15 imena i zaokružuju cap na oko 70 milja, ugodnih 7 milja ispod poreza, ujedno i s gornjom granicom od 81 milje zbog korištenja midlevela.

Dakle, u teoriji mogu zadržati Mo Williamsa za kojega još drže cap hold ako otvore mjesto otpuštanjem Bartona. Imaju non-Bird prava s kojima mu ne mogu dati više od 3 milje, što je i iznos kojega je otprilike nudio Dallas kroz room iznimku i koji je pripao Nelsonu. Sve ovisi o tome koliko povjerenja imaju u McColluma kao treću opciju na jedinici i uopće kao prvog beka s klupe – ako nisu baš sigurni, onda bi ovaj potez mogao imati smisla. Uostalom, sve ćemo znati do kraja mjeseca. Još imaju i cap hold za Watsona koji uokolo žica posao trenera, ne umirovi li se vjerojatno će ga se odreći, sumnjam da bi njega pretpostavili Williamsu ili Bartonu.

CLIPPERS

Slično Blazersima odmah su ispucali adute s tim da se nalaze u puno težoj situaciji – potpisavši Hawesa i Farmara za midlevel i bi-annual ne smiju probiti apron, a već su na skoro 80 milja s 12 igrača pod ugovorom. Što znači da im ostaje jedino još jedan minimalac (njega će teško potrošiti na Turkoglua ili Hollinsa na koje još uvijek drže cap holdove). Još jedan visoki im je definitivno potreban i tu moraju pogoditi jer će morati izgurati sezonu s 13 igrača i bez fleksibilnosti za manje tradeove.

GRIZZLIES

I oni su bili debelo preko capa, a potpisima Cartera za dio midlevela i Udriha za bi-annual završili su s 14 igrača pod ugovorom i na oko 76 milja, dakle eventualnim potpisom Stokesa na kojega imaju prava i koji je odradio solidnu ljetnu ligu mogli bi plaćati porez ovisno o tome ostvari li Randolph neke brojke koje mu donose bonus zaradu (vjerojatno se to neće dogoditi, ali bilo bi blesavo riskirati postati porezni obveznik ako to baš ne moraš radi kasnijih penala). Najluđe od svega, mogli bi Stokesa uvaliti bez problema u cifru na rookie minimalcu da nisu iskoristiti stretch proviziju na Fab Meloa zbog čega taj prostor za minimalnu plaću jede upravo njegova rata. Iako je i ugovor Carteru takav baš da bi se stvar držala pod kontrolom (cifra od 3 milje, 900 tisuća i 981 dolar nije slučajna, sve su to računovodstvena nastojanja da se ostavi i najmanja mogućnost za neki budući potez), zbog spomenutog bonusa rizik s rookie minimalcom postoji, a gotovo sigurno ne mogu dodati klasični veteranski minimalac bez da pređu porez.

JAZZ

Trenutno imaju 12 igrača pod ugovorom, nakon dodatka Bookera doveli su i Felixov garantirani ugovor od Cavsa koji su usput poslali dovoljno dolara da se pokrije njegova plaća u nastojanjima da završe trade za Lovea (o detaljima ćemo više kada Cavsi dođu na red). Ian Clark, koji je izbjegao selidbu u Cleveland, vrlo vjerojatno će završiti s garantiranim ugovorom što uzima još jedno mjesto (Jazz ima tjedan dana da ga otpusti i tako si otvori prostor i na capu i na rosteru). Dakle, ako ćemo računati da imaju 13 igrača koji zauzimaju 57 milja, ispada kako im ostaje 6 milja prostora (7 ako otpuste Clarka) i room iznimka za popuniti roster. Definitivno im fali dubina na jedinici, možda i još jedan visoki, iako je upitno koliko prostora misle potrošiti – vjerojatno će ga ostaviti za kasnije kako bi sudjelovali u nekom tradeu i zaradili pick (npr. idealni su partneri upravo još jednom za Cavse koji im mogu poslati pick kako bi prihvatili Barein ugovor kojega se Minnesota želi riješiti, a time bi donekle riješili i pitanje back-up playa).

KINGS

Također spadaju u skupinu koja nije imala prostora za trgovinu, spucali su midlevel na Collisona (kao i Kaman ostavio je ratu taman za jedan minimalan rookie ugovor) i tako se zaustavili na 12 garantiranih ugovora i capu od skoro 75 milja. S tim da, ako ne otpuste Acya, njegov ugovor postaje garantiran i dodatno smanjuje razliku do granice poreza (imali su opciju u ugovoru otpustiti ga do danas, ali su u dogovoru s igračem odlučili produžiti rok za tri tjedna za slučaj da se otvori mjesto, dakle Acy im se stvarno sviđa iako ne toliko da riskiraju platiti porez zbog njega). Postoje priče oko angažmana Casspia za minimalac i one donekle drže vodu jer bi se još jedan veteranski ugovor dao ugurati do granice poreza, ali postoji rizik da se ona probije – koliko god čudan bio, Vivek valjda neće pristati na tako nešto za momčad koja ne ide nigdje. Dakle, vjerojatnije će otpustiti Acya ako dovedu Casspia i u taj prostor ugurati rookiea na minimalcu (opcija je Eric Moreland koji je odlično odigrao ljetnu ligu upravo u roli kakvu inače igra Acy).

Njihova prva želja su ionako tradeovi, a popune li roster s Acyem, Casspiem, nekim trećim ili svima skupa, manje je bitno. Naravno, kako se situacija oko toga tko je porezni obveznik definira tek na kraju sezone, Kingsi mogu relativno mirno potpisati sve pa se onda tijekom sezone kroz neki trade ili stretch proviziju (Terry ionako samo to čeka) osloboditi te milja viška, ali realnije je očekivati da guraju kroz sezonu s 14 igrača i bez da potroše bi-annual. Uostalom, njihov plan uključuje napredak, a tu su puno važniji eventualni tradeovi nego popunjavanje dna rostera.

LAKERS

Imali su dosta prostora kojega su kao što znamo propustili iskoristiti. Trenutno imaju zakapareno 12 igrača za cap od 67 milja s tim da su Kellya umjesto za minimum potpisali dijelom room iznimke tako im je i od nje ostalo tek milja (zašto su to napravili i zašto su mu dali više od minimalca, to je jasno samo njima, kao i zašto su trošili prostor na Younga kada su mu mogli ponuditi ugovor preko Bird prava – istina, taj se ne bi približio midlevelu, ali što je u tome loše?). Drugim riječima, za popuniti ova tri mjesta ostaju im samo minimalci (jedan bi trebao pripasti Jordanu Clarksonu), ali, ako ništa drugo barem se ne moraju brinuti oko poreza – da ga plaćaju i ove sezone radili bi to kroz status repeatera, dakle opalila bi ih ona najveća moguća taksa. Uglavnom, čudno ljeto i gomila nejasnih poteza (sjetimo se Marshalla) koji ukazuju da je čak i Kupchak izgubio busolu s Bussom nad glavom.

MAVS

Oni su svoje izgleda odradili, otvorili su dovoljno prostora za potpisati Parsonsa, potrošili su room na Nelsona i odustali su od minimalca Rashardu Lewisu zbog problema s koljenom te su umjesto toga potpisali Aminua, čime su ostali bez solidne zamjene za Dirka, ali su barem dodali čovjeka koji donekle može odraditi Marionovu rolu kao stoper na perimetru. 14 igrača je pod ugovorima za samo 66 milja, a za 15. mjesto borit će se prije svih Eric Griffin kojemu su dali negarantirani ugovor za kamp.

NUGGETS

Još jedna momčad bez prostora koja je svoj posao odradila tradeom za Afflala i draftiranjem Harrisa. Nakon solidnih partija u ljetnoj ligi potpisali su Ericka Greena, a izgleda i Jusufa Nurkića koji je pomeo konkurenciju na U-20 prvenstvu Europe, što im daje 15 imena za zatvoriti roster. Jedno mjesto mogu otvoriti ako otpuste Quincya Millera koji ima samo 150 000 garantirano (rok za ovaj potez je do početka NBA sezone). Imaju cijeli midlevel na raspolaganju (bi-annual su potrošili lani na Robinsona) i dio njega bi definitivno mogli iskoristiti, ali cijeli će teško – em na tržnici više nema igrača vrijednih takvog novca, em će probiti granicu poreza ako potroše svih 5.3 milijuna (ako je Greenov ugovor rookie minimalac, bit će negdje malo ispod 74 milje). Vesely je izgleda sve dogovorio u Turskoj tako da je očito kako na njega ne računaju.

PELICANS

Imali su opciju biti iznad capa i iskoristiti prava na midlevel i bi-annual, usput i zadržati prava na zanimljive rotacijske igrače poput Morrowa, Smitha i Aminua, ali ta opcija jednostavno bi bila preskupa – dodati Asika preko capa i onda još potrošiti midlevel te zadržati nekoga od slobodnih igrača kroz Bird prava zasigurno bi ih odvelo preko granice poreza. Dodaj tome još da gazda Benson mora platiti Asiku onu razliku u ugovoru izvan capa (skoro još 7 milja bonusa) i jasno je da takav scenarij nije dolazio u obzir za momčad na ovako malom tržištu.

Stoga su odrekli svega, napravili gomilu tradeova kako bi što manje opteretili knjige, stvorili dovoljno prostora za ubaciti Asika i zaključili stvar. Room iznimku su potrošili na Salmonsa (taman nakon što je pokazao da je majstor kada su u pitanju financije, Demps nije mogao ne podsjetiti da ima problema s evaluacijom talenta) i tako su završili s 12 igrača pod ugovorom i capom od 67 milja. Casspia su otpustili, Babbitt će možda u Španjolsku gdje ga zove Unicaja iako se Pelicansi i dalje misle zbog rupe na trojki da li da ga zadrže (samo 100 000 mu je garantirano u ovom trenutku, to je fini bonus uz još jedan dobar ugovor u Europi), a nakon solidne igre u ljetnoj ligi poziv u kamp na negarantiranom ugovoru dobio je Patric Young. To je to za ovu sezonu, ali barem nisu dugoročno dodatno opteretili cap – dogodine obnove s Asikom, popune bok midlevel igračem i onda sezonu nakon, kada konačno istekne ugovor Gordonu i kada otpišu Andersona, ostaju s dovoljno prostora za max produženje s Davisom i eventualno neko novo pojačanje (ovisno i o tome koliko će se cap povisiti s novim TV ugovorom).

ROCKETS

Pa, njihovo ljeto svelo se na puno buke nizašto, ali ne možeš uvijek biti pobjednik – prije dvije godine Harden, lani Howard, dakle bilo je i vrijeme da malo padnu na zemlju. Sada ih čeka drugi dio posla, jednako važan kao i prikljupljanje talenta, a taj je razvoj momčadi. Na pitanja o tome da li su Brada, Dwight i McHale materijali za lidere dobit ćemo odgovor uskoro i to će biti sjajno fanovsko iskustvo, sada je bitno samo zaključiti da im igra s otvaranjem prostora za Bosha nije uspjela, pa su na brzinu u trade za Asika uvalili ugovor Arizi kako bi ostali iznad capa i zadržali pravo na midlevel i bi-annual. Imaju 11 igrača na garantiranim ugovorima i čak 5 na negarantiranima za ukupno 60 milja (nemaju prostor jer iznimke i cap holdovi za Garciu i Hamiltona pokrivaju razliku), a u teoriji mogu otpustiti ovu petoricu i tako stvoriti 8 milja prostora.

Jasno, kako bi koristili taj prostor trebali bi se odreći i prava na spomenutu dvojicu slobodnih igrača i svih iznimki što jednostavno ostavlja puno manje manaverskog prostora i zato je za očekivati da će ostati iznad 63 milje na ovaj umjetan način (ako već nisu mogli potrošiti novac, onda su ga odlučili uštediti ovim minimalističkim pristupom, a to rade dobro – zbrojite samo koliko je gazda Alexander uštedio time što ne mora platiti Asiku i Linu one bonuse izvan capa).

Uglavnom, primjer je ovo dobrog upravljanja capom jer su si ostavili razne mogućnosti što ne bi bilo moguće da su Arizu potpisali direktno u prostor. Obzirom da na tržištu baš i nema opcija na koje vrijedi trošiti novac, za očekivati je da će, ako ne uspiju uvaliti ugovore Geea, Hopsona, Powella i Covingtona u nekom tradeu koji će im dovesti veterana (Beverleya se sigurno neće odreći i njegovu plaću možemo računati pod garantiranu), jednostavno još potpisati rookiea Johnsona i par veterana te tako zaokružiti roster na 15 imena, a cap na nekih 58 milja ako će dovoditi samo igrače na minimalcu. Iznimka za Lina pokrivat će razliku do 63 milje i tako opravdati postojeći midlevel i bi-annual koje pak mogu aktivirati ako im minimum ne bude dovoljan za potpis nekog igrača. U svakom slučaju, nema šanse da Morey miruje iti sekunde dok ne ispita sve mogućnosti tijekom sezone (posebice će aktivan biti s ovom iznimkom teškom preko 8 milja) i tako se barem malo iskupi za fijasko s Boshom i Parsonsom.

SPURS

Nastavaljaju po starom iako su na kratko koketirali s Gasolom za kojega jednostavno nije bilo minuta u šampionskoj rotaciji visokih. Jedno pojačanje im ne bi škodilo, ali su vratili čak i Bonnera nazad tako da su praktički jedina nova lica rookiei Anderson i Cotton, s tim da potonji ima tek negarantirani kamp ugovor i ako otpadne tu se javlja mogućnost da Spursi nekoga potpišu kroz dio midlevela ili bi-annual koji im ostaju na raspolaganju. Svih ovih 14 garantiranih imena pak stalo je u 68 milja, dakle ne prijeti im nikakva opasnost od poreza čak i da su aktivirali obje iznimke. Primjer kako i jednostavnost može biti briljantna.

SUNS

I oni su bili puni očekivanja na početku tržnice obzirom na količinu prostora koju su imali, a do sada nisu uspjeli potpisati čak ni Bledsoea ili zadržati Fryea, odnosno naći mu poštenu zamjenu. Uglavnom, trenutno imaju 12 imena pod ugovorom (Ennisa još nisu potpisali jer nije isključeno ni da će ga trejdati ako vrate Bledsoea), stretch ratu za Beasleya i cap na negdje oko 42 milje. Cap holdovi za Bledsoea, Barbosu i Ennisa dižu priču na 51 milju, što znači da trenutno imaju čak 12 milja prostora i room iznimku (Christmasov negarantirani ugovor su upravo izbrisali iz knjiga, a nešto ranije ostavili su Shavlika Randolpha). Dakle, u ovoj situaciji i obzirom na količinu dolara koju imaju, sve osim Bledsoeava ostanka jednostavno nema smisla. Ili to ili će ga trejdati i onda možda ponuditi max Monroeu što je opcija koju ispituju, ali teško je reći koliko ozbiljno obzirom da se visoki koji živi u i oko reketa baš ne uklapa u sistem koji je uveo Hornacek osim kao petica, a to je rola u kojoj Monroe baš i ne nudi previše defanzivno. U teoriji mogu ponuditi Monroeu 52 milje na 4 godine i onda potpisati Bledsoea kroz Bird prava na sličan ugovor, u praksi pak trenutno izgleda nemoguće napraviti makar i jednu od te dvije stvari.

THUNDER

Kod njih je sve izgledalo jasno, nakon što su potpisali McGarya i dali ugovor Jerrettu samo su još trebali odraditi posao s Huestisom, otpustiti Thabeeta i imati roster za novu sezonu. Ali, onda se dogodilo nešto što je mnoge nepotrebno sablaznilo iako se radi o tek još jednom inventivnom načinu zaobilaženja pravila. Naime, ne vidim velike razlike u ovom što je napravio Presti u odnosu na ono što rade mnogi drugi klubovi koji troše pick prve runde na euro prospekte na koje ne računaju odmah ili nikad. U biti jedina razlika je što se ovdje radi o puno kompleksnijom zahvatu – umjesto da Huestisa izaberu u drugoj rundi i onda obave ovo što jesu bez puno pompe (tipa, mogli su ga izabrati onim pickom Heata koji su potrošili na Christona koji ionako nema šanse upasti na roster), dogovorili su jedinstvenu transakciju – kao nagradu za to što će biti izabran u prvoj rundi, u koju ne pripada ni pod razno, i tako dobiti prava na puno veću plaću i puno veća prava u budućnosti, Huestis je pristao na godinu dana odgode realizacije rookie ugovora.

Nije da bi taj ugovor Thunder doveo u nezgodnu situaciju što se tiče capa, ali ovako uz malo više prostora imaju i mjesto na rosteru koje mogu iskoristiti za igrača koji može pomoći, a kojega mogu dovesti za onu iznimku koju su dobili od Hawksa u tradeu za Sefoloshu, za preostali dio midlevala, bi-annul iznimku ili za minimalac. Imaju 14 igrača pod ugovorom (naravno, pod uvjetom da Thabeeta ne otpuste do 1.9. jer tada će ih imati 15) i 75 milja na capu, dakle ostaje im prostor do granice poreza u koji taman mogu ugurati malo više od minimalca ako se na tržišu pojavi neki novi Butler. Jasno, imaju opcija s kojima mogu preći tu granicu kad god požele, ali zar itko misli da bi momčad, koja je sposobna odraditi ovo što su oni odradili s Huestisom samo kako bi sačuvala jednu milju, ikada plaćala porez?

WARRIORS

Kod njih je od starta bilo jasno da, kao momčad preko capa i bez bi-annuala (lani ga potrošili na O’Neala), imaju tek midlevel na raspolaganju i njega su potrošili na Livingstona. Dodavši Rusha za minimalac ostali su na 12 igrača pod ugovorom (13 ako ćemo uzeti u obzir i Greena kojega sigurno neće otpustiti) i cap na oko 71 milju (72 s Greenom). Hilton Armstrong bi mogao preživjeti rok za rezanje negarantiranog mu ugovora ako se Ezelievo stanje ne popravi, možda vrate O’Neala na kojega i dalje drže prava, ali bez obzira na to kako će popuniti ova dva preostala mjesta teško će završiti iznad poreza, dakle nemaju razloga za strah od probijanja aprona koji je upotrebom midlevela postao granica njihova capa. Uostalom, njima je ionako trenutno najvažniji razvoj situacije s Loveom – u slučaju da se trade ostvari na onoj osnovnoj razini, dakle direktnom zamjenom Lovea za Leea i Thompsona, to bi im cap spustilo za još skoro par milja i tako prijetnju od poreza učinilo još manjom.

WOLVES

Iznad capa su od početka tržnice i imaju midlevel na raspolaganju (bi-annual su potrošili lani na Turiafa), a vraćanjem Hummela imaju 14 garantiranih ugovora i cap na oko 69 milja. U teoriji, mogli su potrošiti taj midlevel bez problema na pojačanje, imati pun roster i cap ispod poreza, ali očito u ovom trenutku najmanje razmišljaju o pojačanju momčadi. Puno više ih zanima kako se osloboditi Bareinog i Martinovog ugovora – u slučaju da Cavsi ili Warriorsi uspiju s momčadima poput Jazza ili Sixersa dogovoriti iznajmljivanje prostora, Wolvesi bi se mogli riješiti do 12 dodatnih milja koje im opterećuju cap. Npr. u tradeu s Cavsima u kojima bi se ovi odrekli Wigginsa, Bennetta i tri igrača pristigla iz Jazza, ostali bi na oko 55 milja (51 ako bi odmah otpustili tri negarantirana ugovora Murphya, Thomasa i Lucasa) što bi ih pretvorilo u momčad s prostorom pod uvjetom da se odreknu prava na Dantea Cunninghama i iznimke, a u tradeu s Warriorsima smjestili bi se negdje oko 59 milja i ne bi se morali odreći midlevela. I jedno i drugo ima smisla jer u prvom slučaju ionako idu na rebuilding i u interesu im je imati što manje troškove (minimalni cap je 57 milja, a to mogu pokriti potpisom nekog preostalog veterana ako baš žele), a u drugom slučaju midlevel im dobro dođe kako bi se eventualno pojačali u pokušaju da glume konkurentnu momčad na Zapadu (iako nije jasno kome ga još mogu dati).

11 thoughts on “FREE AGENCY – WEST RECAP

 1. samo mala ispravka, Patrick Young je potpisao na dvije godine, čini mi se danas ili jučer…

 2. @ lenard – to je isti ugovor koji spominjem, nije potpisao novi u međuvremenu 🙂

  obje godine su negarantirane, a većina ovih ljetnih ugovora su na dvije-tri godine i garantirano im je po desetak tisuća dolara tek da se nađe zato što su strpljivi i ne traže angažman negdje drugdje

 3. Jusuf je pomeo konkurenciju (21p, 12sk) na U20 prvenstvu Europe, ali B divizije, koje se igralo u Sarajevu. Ne kažem da ne bi bio dominantan i u A diviziji, ali ipak je igrao protiv Belgije, Portugala, Ukrajine, Luksemburga i ostalih košarkaških velesila.

 4. @ babyshaq – ha ha ha zakon, dobro je znati. ja sam informaciju dobio od USA medija koji nemaju potrebu razrađivati takve “detalje”. a nije da mi nije bilo sumnjivo na prvi mah “čekaj, kako je sad odjendom BIH najbolja u Europi” 😉

 5. Mislim, očekivati od Amera da znaju nešto o europskim natjecanjima, koja su ujedno za mlade je stvarno previše.
  Nisu ni za Bogdanovića ove godine mogli pustiti pravi video highlightsa, nego su umjesto za Bogdana pokazivali za Bojana.

  I pitanja u vezi Pelicansa.
  1. Misliš li da Benson kao vlasnik šteti ekipi?
  Mislim, lik ima 87 godina, želi vidjeti klub u PO prije nego što “ode na vječni počinak”, a logično je da nisu bili spremni još barem 2 godine i da su trebali ići putem drafta, a ne ispucati u jednom FA.

  2. Patric Young, koji je njegov domet u NBA, novi Jeff Adrien? U NCAA je bio glavni u reketu, ovdje je jedan od…

  3. Što stvarno mišliš da ne treba zadržati Andersona? Mislio sam da na ovom blogu se cijeni njegova igra. Kreha je nekoliko puta izjavio, “ma Anderson je car, on i Jason Smith”.

 6. @ ray – ma lako za Amere, moja je sramota što se nisam potrudio saznati više o kakvom se natjecanju radi – sad opet ispada da me nije briga za euro košarku 😉

  1. apsolutno, nikada nije dobro forsirati, pogotovo ako ti je ključni dio jezgre klinac koji tek ulazi u treću godinu, dakle tu bi definitivno bolje došla dugoročnija vizija, posebice financijski

  2. otprilike tako nekako, s tim da sumnjam da može biti potpuni smetlar jer nije toliko dobar u zabijanju zicera ko Adrien, skokove će svakako hvatati, igrati obranu na mišiće može kad hoće

  3. osobno cijenim Andersonovu igru i rolu. međutim, za dvije godine imat će 28 godina i operiranu kralježnicu, a u najboljem slučaju trebat će mu dati 10 milja. za što, da bude zamjena Davisu? to jednostavno nema smisla u situaciji kada ćeš na njegovoj poziciji imati najbolju četvorku lige na maxu, a ujedno i bahate ugovore Evansa, Holidaya i vjerojatno Asika. stoga mislim da je najbolje vratiti ga na parket, pokazati da može igrati i negdje ga trejdati. pokušali su s njim i Davisom, ali to je rotacija za foru, povremeni trik, nikako za ozbiljni temelj. hvala i idemo dalje

 7. Hvala na odgovorima 🙂

  Iako, bas zbog tih razloga sto si naveo za Andersona, mislim da ce ga biti moguce zadrzqt za normalnu cifru.
  Znači, ti bi ga trejdao? Imas li kakav paket potencijalni koji bi bio dobar za Pelicanse?
  I osobno se nadam da ce Evansa otpisat nakon sto mu istekne ugovor. Totalno bezvezan igrač

  A u isčekivanju novih postova sam malo citao starije (ovisnost 😀 )i nasao sam post o Hornetsima nakon 2012. sezone gdje si pisao kako imaju svoju verziju velike trojek. Gordon-Anderson-Davis
  kreacija-šut-obrana
  A svi mlađi od 24. Šteta 🙁
  Od potencijalno sampionske ekipe, sa mladim. SG, top 30 igracem po IOR-u i mladim igracem koji ce postati zvijezda. Par igraca sa strane i dobar pick na draftu su dosta za sloziti ekipu.

 8. gee nadam se da si u zgu i tražiš nasha za neku zajedničku sliku 🙂

 9. Preporučam dio o Marcu Gasolu i Hardenu, neće se Gira valjda naljutit 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *