ECF G1

Stigla je punica i bit će tu preko vikenda tako da ćemo osvrte odraditi u kvazi-tviteraškom stilu. Jebiga, čovjek može protiv žene, može protiv djece, može protiv posla, ali protiv takve sile prirode… Dodaj još i klasične probleme s internet vezom koji su se baš morali poklopiti s punom kućom i jasno je da pisanje posta postaje kao pokušaji driblanja pored Kawhia Leonarda (nekako sam imao dovoljno signala za na preskoke baciti oko na prvu tekmu finala Istoka, a večeras bi mogao u miru sa stabilnom konekcijom pogledati i kako su se to opet provukli Warriorsi).

A iskreno, nakon što sam vidio u akciji Jamesa i Currya, bojim se da nas čeka teža dosada od završnice sezone. Imali smo Spurse i Clipperse, imali smo Clipperse i Rocketse, sasvim dovoljno za ovu godinu. Warriorsima se sve otvorilo ove sezone, od ranjene Oklahome do ranjenih Cavsa, preko činjenice da su izbjegli sudare sa statistički drugom i trećom najboljom momčadi u ligi ne naletivši ni na Spurse ni na Clipperse. Možda je rano pisati ovako nešto, ali stvarno ne vidim načina na koji mogu ostati bez naslova u ovakvom kontekstu osim u slučaju ozljede Currya i Boguta istovremeno. Obzirom na to kako ih sreće prati tijekom cijele sezone (mislim, čak ni Bogut nije bio ozbiljnije ozljeđen) i kako su svi ostali konkurenti totalno izranjavani, bilo bi i nepošteno da ne osvoje naslov u ovom trenutku jer, realno, trenutno su, gledajući životopis i pedigre, jedina momčad koja zaslužuje tako nešto.

Uglavnom, prva tekma između Cavsa i Hawksa.

– sve što treba znati o utakmici stane u jednu rečenicu: Earl Smith ubacio je 8 trica, cijela momčad Atlante 4
– Hawksi su se znali nositi s visokom postavom Cavsa, ali su očekivano muku mučili s niskom
– klupa je opet ubila Atlantu, u utakmici u kojoj Blatt reže rotaciju i koristi 7 igrača i jednu kartonsku figuru u kutu (James Jones), Bud pokušava parirati, ali ipak 8 igrača dobiva šansu tako da je dovoljno samo 6 minuta u kojima je na parketu bilo minimalno dvije rezerve da sve bace u vodu
– u tih 6 minuta Hawksi upadaju u nevjerojatnih 18 poena zaostatka (poveznica između svih ovih postava bio je katastrofalni Schroeder, a bilo je tu i Muscale, Bazemorea i Antića)
– obzirom da Carroll gotovo sigurno neće biti Carroll u nastavku serije (ako uopće zaigra), bojim se Bud neće imati još previše prilike postepeno složiti rotaciju kao što je bio slučaj u prve dvije serije
– također, bez Carrolla (i još od ranije Sefoloshe) jedini čovjek koji može čuvati Jamesa je Millsap (nije baš idealan matchup)
– kod Cavsa je primjetno da je Irving ranjen (Teague ga je maltretirao cijelu večer), James i Shumpert su dodatno natučeni nakon još jedne bitke, ali barem znaju da imaju 6 ljudi na koje se mogu osloniti u svakom trenutku, što je definitivno bolje od 4 na koliko ih u sljedećoj može računati Atlanta (ova ozljeda Carrolla ipak je ozbiljnija od običnog udarca kojega je zaradio Howard)
– na kraju tako ispada da Cavsi uopće nisu tanki, pokriveni su solidno na svim pozicijama i pripremljeni za više stilova igre, što je na ovakvom Istoku više nego dovoljno

3 thoughts on “ECF G1

  1. Mislim da će svi čitaoci bloga biti solidarni sa tobom u muci koja te je snašla. Drž’ se, nestrpljivo čekamo tekstove!

  2. O ovoj seriji se vise i nema sta pisati, nazalost. I Korver je out, mada i s njim, Atlanta igra neprepoznatljivo uzasno. Imam utisak da kad bi se LeBron dosao u Zvezdu, da bi i s tim timom dobio ovu Atlantu. Metla nije bila ovako izvesna jos otkad su Lakersi poslednji put igrali plejof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *