EUROBASKET RANKINGS

Manje od tjedan dana je ostalo do početka Eurobasketa, te drugorazredne košarkaške zabave (barem za nas koji smo prvenstveno NBA fanatici) koja bi se ionako često pretvorila u mučenje s loptom (posebice za navijače Hrvatske iz razloga koje valjda ne treba posebno elaborirati). Srećom, ovaj put će ukupno iskustvo trajati nešto kraće jer su mudraci u FIBA-i konačno shvatili da ono nesretno formiranje drugih skupina nakon prve faze natjecanja nema apsolutno nikakvog smisla pa ćemo barem krenuti u razigravanje odmah (što je dobro, kad se igra na jednu utakmicu čak i ovakvi turniri dobiju dodatnu draž).

Doduše, ostali su pri formuli od 24 ekipe kako bi popularizirali loptanje pod obručima (© Slavko) u zemljama u kojima do ovog sporta drže kao i Amerikanci do ostatka planete (nikad mi nije bilo jasno kako nekome koga tankaš s 30 razlike to može biti od pomoći za daljnji razvoj, kao da ta Karate Kid filozofija “ja te mlatim, ti jačaš” igra važniju ulogu od nečije želje da se nečim bavi i u to ulaže određena sredstva) iako bazen košarkaškog talenta u najboljem slučaju podržava natjecanje od 16 momčadi, tako da ćemo opet imati hrpu nebitnih tekmi. Samim time i veće su šanse da se netko ozljedi, totalno nepotrebno, kao da je za ambicije Srbije ili Hrvatske važno da potvrde kako su bolji od Islanda ili Nizozemske.

Naravno, uz nakrcanost bezveznim utakmicama, najveći problem i potvrda da se radi o ne pretjerano važnom natjecanju opet su gomile izostanaka bitnih košarkaša koji su, u velikom broju slučajeva, radije izabrali odmor i pripreme za onaj bitni dio karijere od riskiranja ozljede. Ali, koga nema bez njega se mora, a kako košarkaški bloger u ovom trenutku nema previše toga za raditi (NBA projekcije su skoro gotove, a vijesti su na razini ženskih časopisa), ovaj put sam odlučio posvetiti Eurobasketu gomilu sati slobodnog vremena. Uz odgledanu hrpu pripremnih utakmica (dobro, više sam se fokusirao na preskakanje klipova na jubitou nego na neko skautiranje od prve do zadnje minute) odlučio sam napraviti i svojevrsne projekcije zabavljajući se brojkama.

Doduše, nije mi se baš dalo ići u krajnost i raditi prave simulacije napadačkog i obrambenog učinka, ali na osnovu rostera i očekivanih rotacija došao sam do nekog okvira raspodjele minuta i tako barem izračunao bazu talenta koju svaka momčad donosi. Mislim, nije da sam svoju osobnu prognozu bazirao isključivo na tome, konačna prognoza ovakvog sistema natjecanja nemoguća je bez subjektivnog upliva, ali ovako nešto dobro dođe čisto da se stvori jasniji dojam o tome u kakvu kategoriju koja reprezentacija pripada i da se stvore određeni plafoni i pragovi očekivanja.

E, sad prvo da objasnim sistem. Što se samih brojki tiče, tu sam koristio već standardnu naprednu statistiku (uglavnom s draftexpressa i realGM-a) kako bi dobio što realniju sliku vrijednosti igrača koju sam zatim prilagođavao ovisno o ligi u kojoj je dotični ostvarivao učinak (nešto slično kao kada prilagođavaš učinak igrača u Euroligi NBA kontekstu, s tim da je ovdje bilo potrebe za puno više preračunavanja obzirom da ima puno više varijabli – ako nekoga zanima, navest ću samo da su NBA brojke bile osnova, razred niže su Euroliga, Španjolska, Turska i ova kvazi-Ruska liga, pa onda idu lige od Grčke preko Italija i Francuske do Jadranske uz nesretni Eurocup, a ispod svega su učinci u takvim ligama kao što su Nizozemska ili Finska). Nakon toga samo je trebalo odrediti kontekst, odnosno minutažu i uloge u momčadi (točnije, prije svega potrošnju jer ovisno o njoj smanjit će se i goli učinak, koji je uvijek bitan dio statistike, bez obzira koliko se ova naprednija temelji na efikasnosti).

Tu sam se poslužio uzorcima dobivenim na temelju zadnja dva velika natjecanja, dakle Eurobasketa u Sloveniji i WC-a u Španjolskoj, kvalifikacijama za ovogodišnji Euro te naravno pripremnim razdobljem za Eurobasket (s tim da moram istaknuti kako je lakše probaviti tjesteninu s bolonjezom iz menze nego naći box scoreove ovih pripremnih tekmi – da sam totalno pretjerao s ovim “projektom” shvatio sam kad sam skužio da buljim deset minuta u stranice Gruzijskog košarkaškog saveza pokušavajući odgonetnuti gdje je među onim znakovima link za englesku verziju stranice). Nije idealno, ali to i nije cilj, bitno je bilo dobiti neku utemeljenu i racionalnu potvrdu odnosa snaga ovih rostera koje sam tako uglavnom razvrstao na četiri skupine igrača dobro nam poznate iz NBA svakodnevice – nositelje ili udarne opcije, role playere ili prosječne igrače, replacement level igrače ili nebitne i negativne ili koji kurac ti radiš u rotaciji.

Uglavnom, konačni rezultat su tako svojevrsni talent rankingsi kojih sam se držao što je moguće više u prognozi. Jasno, idućih dana ćemo proći skupinu po skupinu pa ćemo i sve detaljnije objasniti, za sada toliko o samom načinu izračuna ove svojevrsne verzije IOR-a (kako već imamo DIOR za draft, ovo nek bude EIOR – još malo i imat ćemo cijelo Međuzemlje na okupu). Analizirat ćemo i potencijalne rasplete u skupinama, ali i one nakon što krene razigravanje jer kostur turnira je već poznat, samo ga treba popuniti, tako da je kontekst itekako bitan i njega sam se držao kod prognoze jer sistem ne poznaje stvari kao što su matchup problemi i loš ždrijeb. Dakle, momčadi su ovdje poredane ne po snazi rostera, već po tome na kojem mjestu mislim da će završiti na kraju balade, a kao prikaz klasičnog power rankings modela poslužit će koeficijent u zagradi koji se temelji upravo na spomenutoj razini talenta.

U biti, kako bi dali zasluženu pažnju rankingsima, prođimo na brzinu sve kategorije. Dvije momčadi debelo odskaču i sve osim njihovog obračuna u Finalu i rezerviranja mjesta na Olimpijadi bit će iznenađenje (za one pale s Marsa to su Francuska i Španjolska), slijedi skupina od čak 4 momčadi koje imaju šanse za broncu što je odlična stvar (uz Srbiju i Grčku tu su još Hrvatska i Italija), takva neizvjesnost nije postojala prije dvije godine u Sloveniji, zatim slijede dvije momčadi koje su bolje od prosjeka, ali trenutno ipak ispod ovih top 6 (Litva i Turska) i kojima bi se dosta toga trebalo poklopiti za doći do bronce, onda na red dolaze prosječne momčadi koje se opet mogu odvojiti na one nešto bolje (Njemačka, Latvija) i one nešto lošije (Češka, Poljska, Gruzija i Slovenija) te one ispodprosječne koje se također mogu odvojiti na loše (Belgija, Izrael, Rusija), lošije (Finska, Bosna, Ukrajina, Makedonija) i katastrofalno uber turbo najgore (Nizozemska, Estonija, Island).

Kao što već rekoh, sve ćemo to još pretresti idućih dana kako budemo išli po skupinama. Prije bacanja na prognozu i rankingse još samo da spomenem kako ću ipak potegnuti do Zagreba pogledati par tekmi reprezentacije Hrvatske (hvala i ovom prilikom dobrim ljudima koji su mi sredili karte, nije mi palo na pamet trošiti lovu na ovo i da nisam užicao upad ne bi me Zagreb ni vidio taj vikend). Kako kreće škola i roditeljske obveze skaću na razinu više, neću moći gledati potencijalno mučenje protiv Gruzije (koje me puno više intrigira od otvaranja sa Slovenijom) već se baziram na vikend akciji, što će mi biti i sasvim dovoljno obzirom da će utakmice protiv Grčke doslovno biti najvažnija na cijelom turniru – naime, izgubiš li C1 poziciju, kao C2 ili C3 vjerojatno ćeš već u četvrtfinalu završiti na Francuzima i Španjolcima i tu snovi o medalji prestaju.

Dakle, evo kako zamišljam finalni poredak plus koeficijent snage. Kako nema razigravanja za dalje od osmog mjesta, umjesto po zamišljenom raspletu od tu na niže posložio sam momčadi po EIOR koeficijentu, jasno opet vodeći računa o bracketu (određene promjene u koeficijentu još su moguće ovisno o tome kakvi će biti finalni rosteri, ali ništa drastično se neće mijenjati osim u slučaju neke ozbiljnije ozljede).

1. FRANCUSKA 19.2

Kao što možete vidjeti ako bacite pogled ispod, Španjolci imaju veću očekivanu razinu talenta, ali sumnjam da će Francuzi propustiti ovakvu šansu da obrane zlato iz Slovenije pred svojim navijačima, posebice jer ne samo da su zadržali dobar dio zlatne repke, već su ga i pojačali s Gobertom koji je, barem po mojim brojkama, potencijalni MVP kandidat i igrač s najvećim modificiranim IOR učinkom uopće u konkurenciji ovdje.

2. ŠPANJOLSKA 20.4

Djeluju oslabljeno ovako bez Marca, posebice defanzivno, ali prisutni Gasol je i dalje sposoban trpati kao prva opcija na ovakvim turnirima, a Mirotić bi se trebao potvrditi kao drugo ime i mismatch noćna mora koja će napad dići na razinu najboljeg na turniru.

3. SRBIJA 12.3

S njima počinje niz momčadi u kojem leže vjerojatni osvajači bronce. Kad bi mogli garantirati da će Teodosić igrati na razini s lanjskog svjetskog na kojem je individualno bio veća faca od Parkera godinu ranije, medalja bi im bila gotovo pa garantirana, ovako ih čeka zajeban put. Dobra vijest je da kao drugi ili treći idu u dio ždrijeba u kojem im je sve otvoreno (kao treće bi ih čak čekao i lakši put jer bi izbjegli ili Hrvatsku ili Grčku u četvrtfinalu, ovisno tko bude C1, dakle imali bi samo ovu kilavu verziju Litve kao ozbiljniju prepreku do polufinala), loša da su u skupini smrti (klišej nad klišejima, ali stvarno ne znam tko je ovako debilno mogao rasporediti snage da je eventualni peti u jednoj skupini bolji od svih trećih, četvrtih, pa i skoro drugih momčadi u ostalima) te da nije nemoguće da završe i kao četvrti pa tako slome zube već na Francuzima među 16. Dajem im prednost pred Grčkom (ili Hrvatskom, ako se tako poklopi) u eventualnom četvrtfinalnom sudaru iako su mi Grci čak i bolje posloženi – jednostavno, nakon lanjske eksplozije nemam muda ikome dati prednost protiv Đorđevićevih fanatika u kup sistemu (iako će teško ponoviti onakvu kemiju, zasigurno se neće ni raspasti). Osim Francuzima i Španjolcima, jasno.

4. ITALIJA 12.2

Ne vjerujem im ni najmanje – postoje sasvim opipljivi scenariji koji ih vode čak do 17. mjesta. Ali, ako izgube od Srbije i Španjolske u grupi kao što mislim da hoće, a dobiju Tursku i Njemačku, idu u dio ždrijeba s Litvom koja ne ulijeva povjerenje (Litvanci su Litvanci, ovdje im je sve otvoreno, ali tako kilavo djeluju i toliko su tanki da je pitanje čak mogu li izboriti D1 ili će popušiti od Latvijaca koji će tu večer zasigurno igrati utakmicu života u reprezentativnom dresu). Ako će zabijati koliko mogu, dakle čak i bez obrane, doći će daleko u takvom kontekstu. Jasno, ako kojim slučajem Srbi završe kao treći u skupini, onda na ovoj poziciji vidim Grčku koja bi kao C1 prošla preko B2, odnosno Italije (jebote, sad mi je žao što nisam složio takav rasplet, Grčka mi definitivno djeluje kao sigurnija oklada za polufinale od Talijana, ali onda bi morao Srbima upisati poraz protiv Bellinelia i društva što ipak ne mogu napraviti). Uf, znam da je ovo dosadno ovako naklapati i da sve skupa zvuči kao šahovski komentar, ali ignorirati sistem natjecanja i ždrijeb na ovakvom turniru jednostavno je blesavo. Iako ne znam da li je to blesavije nego vjerovati jednodimenzionalnoj napadačkoj momčadi, bez zaštite obruča, jebeno krcatoj talentom.

5. GRČKA 13.3

Za ovu poziciju bi igrali protiv Turske kao B4, dakle tu imaju prednost, iako bi za peto mjesto morali vjerojatno i drugi put dobiti Hrvatsku. Što se možda neće dogoditi ni prvi put jer ako ovi s natpisom HEP na prsima ne iskoriste ovakvu priliku sada pred svojom publikom, onda kvragu (s tim da je priča oko domaćeg parketa precijenjena – navijači su sa svojim očekivanjima češće teret nego pomoć, a pravi bonus su sudci, samo ne vidim razloga zašto bi ikoji od njih kriterij prilagođavao ekipi iza koje stoji cirkus zvan HKS). Ali, Grci su odavno solidni, dvije godine se preslažu nakon što su malo izgubili tlo pod nogama lošim potezima saveza, imaju širinu kao malo tko i hrpu oružja – ako im se sve posloži, mogu biti treći bez problema.

6. HRVATSKA 12.1

Boki se potvrdio u NBA i naučio nove trikove, Šarić je stariji i spremniji, Hezonja će dobiti minute (ako ništa drugo jer nam nedostaje swingmana i bekova) – sve ovo govori da bi napadački mogli konačno imati konstantu i ne ovisiti samo o šuterskoj inspiraciji, već i da bi mogli kreirati gomilu laganih poena igrom. Peras bi trebao srediti obranu, s presingom na loptu umjesto na zonu i s puno više zonske obrane umjesto nesretnog udvajanja na pick & rollu, ova ekipa možda konačno prestane ostvarivati prosječan učinak i napravi nešto. Samo, kod mene su odavno u ladici na kojoj piše “prvo trebam vidjeti da bih vjerovao”, tako da im ne dajem prolaz ni protiv Grčke, kamoli Španjolske.

7. LITVA 10.4

Fali mesa pod košem, bekovi su sve više ispodprosječni, a pitanje je i u kakvoj je Valanciunas formi. Ne bude li onako moćan kao prošlo ljeto, trebat će im šuterska bajka da dobiju talentiranije rostere. Talijane svakako mogu skinuti, ždrijeb im je fino otvoren do polufinala, dakle uz standardnu košarkašku pamet imaju i sreće ovaj put, ali dajem prednost Italiji čisto jer ovo što sam od Litve vidio u pripremama nije izgledalo dobro.

8. LATVIJA 7.4

Nisu loši što je očito po ovom scoreu ostvarenom na testu talenta i koji bi bio još viši da imaju Porzingisa na raspolaganju. U tom slučaju bi njihov recept kreiranja mismatcha i šutiranja trica bio opasniji, ovako je dovoljan da iskoriste sretan ždrijeb, prođu kroz užasnu skupinu kao minimalno drugi (možda i prvi, tko zna) i onda se nadaju da možda mogu među prvih 7 što bi im osiguralo mjesto na kvalifikacijskom turniru za Rio. To bi bilo ravno dobitku na lotu.

9. TURSKA 10.6

Lani nisu igrali ništa posebno, ali Ataman je taman posložio obranu koliko treba da sakriju kilavi napad i ugodno iznenade, što bi u njihovom slučaju ovdje značilo uloviti bilo što iznad četvrtog mjesta u skupini (kao treći, imali bi šansu protiv Litve u četvrtfinalu). Sada imaju nešto gori roster defanzivno, ali su napadački moćniji. Istovremeno, natezanja u svlačionici i problemi s kemijom su uvijek mogući i prisutni u pozadini. Mogu završiti i kao peti, ali razina talenta koju imaju je takva da ovom prilikom neću uzimati ništa neopipljivo u razmatranje, Njemce jednostavno moraju proći. Uostalom, uglavnom igraju dobro samo na svom parketu, a obzirom da igraju u Njemačkoj, to je praktički kao da su doma, zar ne?

10. ČEŠKA 6.2

S njima počinje bolna prosječnost euro košarke (da se blago izrazim), uglavnom su bili razočaranje na ovakvim turnirima, ali obzirom da su i Veseli i Satoranski potpuno sazreli kao igrači, kao i da imaju nešto dubine uokolo, vrijeme je da konačno opravdaju očekivanja.

11. POLJSKA 5.9

Nije sigurno da imaju bolje bekove oko Gortata nego inače, ali u ove dvije godine svakako su napredovali u odnosu na Sloveniju kao ekipa, to bi trebalo biti dovoljno za proći smiješnu skupinu u kojoj se nalaze i to kao drugi.

12. GRUZIJA 4.9

Ulaze u susret sa Slovenijom kao favoriti, za razliku od Janeza kompletni su i trebali bi potvrditi da već godinama rade dobro posloženi oko Kokoškova.

13. SLOVENIJA 4.1

Nema onog bitnog Dragića, nema ni snova o velikim ostvarenjima. Šljakerska momčad koja zajedništvom može iskoristiti slabiju kemiju protivnika, ali vjerojatno ni Litva neće biti toliko poljuljana da im dozvoli iznenađenje u eventualnom sudaru među 16.

14. BELGIJA 3.0

Nakon izdanja u Sloveniji prije dvije godine više nisu predmet sprdnje, godine ulaganja u ligu su se isplatile, imaju nekoliko pravih košarkaša i sada su legitimna momčad za ovakav tip turnira. I dalje autsajder, ali bez problema bi trebali završiti među 16.

15. IZRAEL 2.5

Udarna imena su tu, nisu duboki, ali trebali bi imati dovoljno za preskočiti ranjenu Bosnu i toplo-hladnu Finsku.

16. RUSIJA 2.3

Vorontsevich ipak igra, što ih automatski diže s dna, a i dolazak Kirilenka na čelo saveza kao da je stabilizirao situaciju i sada odjednom djeluju solidnije, odnosno kao da im je stalo. Roster je osakaćen, ali trebali bi imati dovoljno za ući među 16 ako se potrude.

17. NJEMAČKA 8.1

Istina, nastupom u Sloveniji su zaslužili da ih se smatra kramom Euro košarke i da izgube status koji bi im garantirao lakši ždrijeb, ali ova repka lakoćom je mogla biti druga u skupinama A i D, a onda smo još Dirka i Schroedera mogli gledati u turnirskom sistemu gdje nikome ne bi bilo lako protiv dva takva talenta. Nije isključeno da će se provući, ali neće biti lako, ipak su puno tanji igračima zadatka od konkurencije, a nije da su i Dirk i Derondo baš u idealnoj formi. Najgore od svega, sami su si krivi za dobar dio problema – da su umjesto Turske kao domaćin birali neku drugu momčad na što su imali pravo, automatski bi danas imali veće šanse za prolaz dalje. Ovako, Švabe k’o Švabe, stavili su ekonomski dio priče ispred svega, pa onda tko ih šiša.

18. BOSNA 1.8

Bez udarnih igrača autsajder su u skupini A, imaju nikad boljeg čovjeka na klupi u Ivanoviću i nije nemoguće da uđu među 16, u biti sve ovisi o raspoloženju Rusije. Poljska i Izreal su u ovom trenutku ipak talentiranije momčadi, odnosno imaju na raspolaganju svoje Teletoviće.

19. FINSKA 1.2

Bajka o njima kao momčadi koja dolazi da se priključi prosjeku Euro košarke raspala se lani u Španjolskoj, gdje ih je gazio tko je stigao. U Sloveniji im se sve otvorilo i modernom košarkom s presingom na perimetru i stretch postavama bili su ugodno iznenađenje, ali bez talenta nije lako, pročitana su knjiga (ili je bolje reći slikovnica). Među 16 svakako mogu, dapače uopće nije nemoguće zamisliti da oni i Bosanci zamijene Ruse i Izraelce u poretku, ali trebat će igrati (čitaj: šutirati i braniti perimetar, za malo što drugo su sposobni) na puno višoj razini nego su to pokazali od Slovenije. Koponen je dobar, ali nije ni Parker, a ni Teodosić ili Dragić, pa da ih sam nosi 40 minuta ako treba (jasno, nije mu to ni lako u kontekstu ovakvih suigrača).

20. UKRAJINA 1.1

Osakaćeni su talentom još više nego inače, tako da borbenost ovaj put ne bi trebala biti dovoljna, 4 ekipe ispred njih su jednostavno bolje i trebat će im ozbiljni kiks ili Čeha ili Belgije ako misle dalje.

21. MAKEDONIJA 0.9

Slično kao i Bosna, zbog izostanka udarnih igrača ovdje su totalni autsajder, umjesto da pokušaju iznenaditi Gruziju ili Sloveniju borit će se za peto mjesto s Nizozemcima.

22. NIZOZEMSKA 0.5

Imaju začudo dva dobra igrača, oba visoka, pa ako budu imali dovoljno lopti u postu mogu iznenaditi Makedoniju slično kao što su to napravili Crnoj Gori u kvalifikacijama. Problem je samo što sve momčadi u skupini imaju izrazito solidne unutarnje linije sposobne neutralizirati njihov učinak u skoku.

23. ESTONIJA -1.0

Pokušat će kopirati run and gun Latvije, ali, bez talenta i bez raznovrsnosti koju donose mišići i centimetri, uzalud im trud.

24. ISLAND -2.8

Imaju jednog igrača koji bi bio dio rotacije ostalih repki na ovom prvenstvu, sve ostalo su ili nebitni ili negativni igrači. Plus, nemaju čovjeka iznad dva metra koji može biti na parketu duže od deset minuta.

15 thoughts on “EUROBASKET RANKINGS

 1. Ne znam da li ce Srbija moci da ponovi onakvu igru i uspeh sa Svetskog prvenstva. Jednostavno, koliko god da mi je drago zbog srebra od prosle godine mislim da je to ipak bila anomalija a ne neka normalna stvar. Bicu zadovoljan ako se budu plasirali u cetvrtfinale. Sve preko toga ce biti samo bonus.
  Problem je sto 99% Srba ne razmislja tako vec svi ocekuju zlato. A kako doci do zlata preko ovakvih Francuza i Spanaca? Ne kazem da je nemoguce ali je zaista jako tesko.
  Dobili su Francuze u pripremnom periodu ali ta utakmica nije merodavna jer se videlo da su obe ekipe van forme i da su jos u pripremama.
  Gledao sam tu utakmicu u Beogradskoj Areni uzivo. Ostvarenje sna mi je bilo videti Batuma, Gobera, Parkera i Dijaoa. Bio sam srecan kao malo dete a imam 24 godine. 😀

 2. “nije mi palo na pamet trošiti lovu na ovo” – to je taj nacionalni naboj i ljubav za košarkom 🙂

 3. Bog, da se tvoj razitn ostvari i da su moji Janezi na kraju zaista 13. Kod nas u Sloveniji se dosta piše i pričai, da bi mogli da su izmedju 8 najboljih i da če pobjediti Hrvatsku :).

 4. @babyshaq fala druze, ovo nisam pre primetio, al bas nigde nema statisitke

  @gee
  Ja mislim da ce iz grupe govana iz drugog dela zreba u 1/4 na kraju proci zaza&Co. Imaju solidnu petorku, bolji su pojedinacno od Letonije, a i od Slovenije koja mozda moze da ih ugrozi.
  I jedno pitanje vezano za Hrvatsku. Da li mislis da je stvarno neophodan crnac na pleju? pa majku mu, simon je sasvim solidan dodavac, moze odraditit posao na 1, saric i tomic sa 4 i 5 su isto odlicni dodavaci, pravi plej nije bio potreban, kad ga vec hrvatska nema, mislim da je ovo angazovanje stranaca bespotrebno. Boki i hezonja na 2 i 3 su super, a neke zamene za po 10 minuta u vidu babica i tomasa mogu da pomognu. Ukic je uzas, slazem se, ali kao back-up za 10 minuta iza simona moze da posluzi…

 5. Čudi me da su Španjolci dobili više bodova jer Francuska vrvi ozbiljnim NBA igračima te imaju jednog od najboljih ako ne i najboljeg beka Eurolige

  Gee postoji li neki site za advanced statse na FIBA natjecanjima? Hvala unapred

 6. @komsija – problem sa Simonom je šta je nešto malo brži od blata u invalidskim kolicima. S obzirom na njegovu vještinu i talent, pa čak i visinu jer nije neki div, on bi playa počeo igrat još prije desetak godina da ikog može probit trkom barem ustranu. Da on prevodi loptu, istekao bi i napad cijeli ako ga stisne neki protivnički terijer. A jel potreban crnac? Pa i ja mislim da ne, osim ako ne uspijemo naturalizirat Chrisa Paula, ali recimo Draper baš jest solidan i ekipa voli igrat s njim jer je super tip, iako sad očito izvan fizičke forme.

 7. @ nemanja – ja imam 34 i sretan sam ko malo dijete kad ih vidim na televiziji, kamoli uživo

  @ svi koji su dali link – hvala, najgore od svega sjetio sam se kad sam ih kliknuo da je i prije dvije godine bila ista priča i da su ljudi također davali linkove na iste stranice. za idući turnir ću se valjda sjetiti

  @ komsija – gle, ako je stvarnost takva da u suprotnom moraš 40 minuta dati Ukiću i Stipčeviću, onda je amer nužan. ista stvar je sa svim ovim repkama, bez amera većina ih ne bi imali beka koji driblingom može doći do obruča. lako je vama, imate combo bekova ko NCAA ogranak

  @ essien – na real GM imaš dosta advanced statsa vezano uz repke

 8. Prognoza:

  A
  1. Francuska
  2. Rusija
  3. Poljska
  4. Finska
  5. Izrael
  6. Bosna

  B
  1. Španjolska
  2. Turska
  3. Srbija
  4. Njemačka
  5. Italija
  6. Island

  C
  1. Hrvatska
  2. Grčka
  3. Gruzija
  4. Slovenija
  5. Nizozemska
  6. Makedonija

  D
  1. Litva
  2. Latvija
  3. Češka
  4. Belgija
  5. Ukrajina
  6. Estonija

  4finale
  Fra – Gru
  Srb – Lit
  Tur – Hrv
  Špa – Grč

  polufinale
  Hrv – Srb
  Fra – Špa

  4. Španjolska
  3. Hrvatska
  2. Srbija
  1. Francuska

 9. @ Gogo – polufinala su ti teoretski nemoguća, just for the record, ali ove 4 ekipe mogu završit među 4 u drugim kombinacijama (CRO vs FRA, SRB vs SPA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *