KNICKS + WOLVES = 13

KNICKS

SCORE: 29-53

NET/SOS: -4.9/-4.7

ORTG: 103.9

Trokut ulazi u svoju drugu sezonu, što znači da Carmelo drugu godinu za redom neće moći maksimalno koristiti talente, prije svega u ulozi četvorke. Jackon je ovdje došao ne radi toga da lovi osmo mjesto u playoffu, već da udari temelje buduće uspješne franšize i s tim saznanjem u startu je jasno da ovdje nećemo gledati prilagodbe Carmelovim potrebama. Bez toga, Knicksi se usprkos pojačanjima teško mogu uključiti u borbu za playoff, sve i da izvuku solidan učinak od upitne vanjske linije.

Već po konstrukciji rostera je jasno da će Knicksi igrati s visokom unutarnjom linijom i s po tri igrača u postu koja sistem zahtijeva formacijski, dakle ovo će opet biti momčad koja će u prosjeku uzimati najviše šuteva iz prostora između reketa i perimetra, čisto po logici što će im se upravo na tom dijelu parketa igrači najčešće motati. Obzirom da i dalje nemaju playmakere koji bi kreirali iz driblinga i obzirom da odbijaju igrati s četiri vanjska, opet ćemo gledati hrpe nepotrebnog driblanja i alibi dodavanja od strane igrača kojima to nije jača strana, a krajnji rezultat svega bit će spomenuti šutevi. Također, bez brzih bekova i s ovako tromom unutarnjom linijom ostat će spori, tako da na lagane poene iz tranzicije mogu zaboraviti. A upravo je tranzicija itekako bitan oslonac momčadima koje nemaju dovoljno individualnog talenta za nadigravati se kroz postavljene napade.

Ipak, s više Calderona (iako je upitno koliko je njemu uopće još ostalo utakmica u nogama, definitivno će popraviti šutersku sliku momčadi sve i da igra u invalidskim kolicima), Carmela (koji je i na trojci ubojit strijelac kada je u pravoj formi) i s Lopezom na vrhu reketa (iako nije rasni kreator u toj ulozi, pa ni post-up strijelac, mekom rukom i čistom košarkaškom inteligencijom bit će duplo korisniji od ijednog visokog kojega su lani koristili na petici) napad će neminovno igrati učinkovitije, ali za više od prosječnosti teško da imaju dovoljno. Nemaju potrebnu razinu talenta jer ovoga ljeta slobodne zvijezde nisu hrlile u New York igrati za disfunkcionalnu franšizu koja je godinu ranije podsjećala na NCAA program, dakle te dodatne poene bi trebali izvući sistemski, samo što njihov sistem ne stvara šanse na obruču i ne generira dovoljno trica, pogotovo ne za igrače upitnih NBA kvaliteta. To se neće promijeniti ni sa svim novim licima u rotaciji u odnosu na lani. Melo se vraća nakon operacije koljena i uz to je ušao u godine kada se od njega ne može očekivati da napad za napadom ide na obruč i iznuđuje poene, dakle i sam je sve više skok-šuter, a Calderon i Afflalo su dobre spot-up mete, međutim i oni su u istoj situaciji što se pritiska godina i ozljeda tiče te teško mogu donijeti potreban volumen šuteva s perimetra da dođe do značajnijeg pomaka.

DRTG: 108.8

Gore od lanjske katastrofe ne može, tako da će nekih pomaka svakako biti. Zacrtali su obranu reketa kao prioritet i na to su se isključivo fokusirali, što je donijelo određeni povrat, ali je i rezultiralo time da ih je rešetao tko je stigao iz vana. Sa svom gomilom novih visokih ove sezone bi u takvom konzervativnom pristupu trebali biti još bolji, posebice na pick & rollu, ali i dalje na vanjskim pozicijama nemaju igrače koji mogu zatvoriti rupe koje će se otvarati na perimetru i strani bez lopte. Melo i Afflalo to ne mogu, visoki su prespori za tako nešto, a bekovi prenemoćni. Uglavnom, poanta je da će u zonskim zaduženjima nekako i funkcionirati čisto zbog dužine, ali jednostavno nemaju roster za igrati zahtjevniju obranu s pomaganjima i rotacijama, što znači da će teško izaći na kraj s momčadima koje imaju definirane sisteme i ne igraju isključivo na improvizaciju kroz pick & roll.

Ono gdje mogu napraviti napredak je tranzicijska obrana, tu su za jednu momčad pod Jacksonovim nadzorom bili iznenađujuće loši. Međutim, ovdje će im kombinacija sporih i neiskusnih bekova te manjak atleta u centarskoj liniji također odmoći, sve i da znaš što radiš i uporno se držiš plana, nije lako braniti protivnike i raditi pritisak na njih u situaciji kada su svi uglavnom brži od tebe. Uz više truda i više centimetara u sredini neće biti katastrofa, ali bez energičnih atleta na vanjskim pozicijama teško mogu dogurati do prosjeka.

ROSTER

Krpali su vanjsku liniju, ali teško da su napravili dovoljno. Calderon je u raspadu, kada ti u njegovim godinama prčkaju po Ahilovoj tetivi povratak na nekadašnje razine je gotovo nemoguć, a znamo da nikada nije bio oličenje atleticizma. S tim na umu, on je danas prikladniji za ulogu back-up playa nego startera, posebice jer teško od njega možeš izvući više od 20-ak minuta po utakmici. Sad, dovođenjem Granta napravili su dobar potez, ali rookie koji je isključivo igrao kroz pick & roll trebat će više od jednog kampa da nauči novu ulogu u trokutu. Onaj tko neće trebati učiti je Vujačić, on je tu u ulozi mentora kao dugogodišnji Jacksonov suradnik, međutim na parketu teško može biti od koristi osim kao osigurač za obje pozicije kad se sve druge opcije iscrpe. To znači da ćemo na jedinici često gledati Gallowaya koji je lani uz šutersku kvalitetu pokazao i nešto combo potencijala, ali i on je daleko od kvalitete potrebne za igrati ozbiljne minute.

Afflalo će uzeti većinu minuta na dvojci, ali i on je u fazi karijere kada su dosadne sitne ozljede sve veći problem i jednostavno ga je teško zamisliti kako gura sezonu od 82 utakmice igrajući preko 30 minuta na razini ozbiljnog startera. A zamjene za njega nema, osim već spomenutog osigurača Vujačića i Gallowaya koji će i ovdje trebati igrati više nego što bi realno trebao. Carmelo je zacrtana trojka, nažalost roster je takav da će sve i da mu Fisher poželi pronaći ozbiljne minute na četvorci to biti nemoguće izvesti čisto zbog činjenice da drugih swingmana nema – Early nije pokazao ništa kao rookie zbog čega bi ga trebalo shvaćati ozbiljno, a Antetokunmpo i Saunders, koji se kroz kamp vjerojatno bore za jedno mjesto na rosteru, klinci su koji teško da imaju plafon veći od Earlya (Antetokounmpo je interesantan zbog defanzivnog potencijala, Saunders je pak solidan razigravač koji bi se dobro snašao u trokutu, ali ni jedan ni drugi ne mogu zabiti). Što vjerojatno znači da ćemo kao back-up trojku uglavnom gledati borbenog Thomasa, čovjeka koji bi također obzirom na stil igre najbolje legao u rolu četvorke, ali koji je već lani obzirom na manjak tijela bio prisiljen glumiti stopera na perimetru. I koji je još jedan igrač manje u napadu.

Pod košem ne vlada ovakva suša, tijela je i više nego dovoljno, ali problem je što još nije jasno što misle sa svima njima. Ako Porzingis ne bude spreman pomoći odmah raširiti reket šutom za tri, sve će se opet svoditi na kombiniranje raznih šljakera koji će sami sebi smetati u sredini. Odmah možemo po strani ostaviti Amundsona koji je valjda najgori napadač na rosteru (što nije lako postići), te dva igrača niskog košarkaškog intelekta poput Seraphina i Williamsa koji neće postati pretjerano učinkoviti ni u trokutu, njihovi učinci neće odrediti smjer sezone, već se treba fokusirati na to kako će funkcionirati Lopez i O’Quinn. Obojica su solidni igrači licem košu koji znaju igrati 2 na 2 košarku na visokom postu, ali i pronaći otvorenog cutera, što ih čini dobrim dodatcima trokutu, međutim ne doda li O’Quinn pouzdan šut za tri, imat će preslične tendencije u igri i kretat će oko sličnih zona te ih neće biti lako formacijski posložiti. A izuzev Porzingisa i Carmela, teoretski je teško pronaći igrača s kojim bi mogli zaigrati u smislenijem paru, Seraphin praktički igra samo u niskom postu, a Williams je bezopasan u svemu osim kao finišer zicera, a i to isključivo kroz tranziciju. Dakle, tijela ima, ali izvući iz njih smislenu rotaciju bit će nešto sasvim drugo.

COACH

Jackson je složio ekipu za sprovesti plan u djelo još lani i nije bilo potrebe ništa mijenjati. Fisher je masno plaćen da igra ulogu lidera i psihologa, iako je njegova verzija zen-mastera prošle sezone više izgledala kao nekakav doktor Dosada, jednostavno nema karizmu za takvu rolu. Jacksonovi stari znanci Rambis i Cleamons tu su pak da uče nijanse trokuta i usput se brinu da obrana funkcionira u osnovama, prije svega njen tranzicijski dio i zaštita obruča. Tu nikakva čuda ne treba očekivati, obzirom da je sistem već poznat i da ga uigravaju dok čekaju bolji roster, neku veliku kreativnost od ove skupine zaboravite.

PLUS

Kad će već igrati s visokim postavama, skakački bi trebali biti iznad prosjeka na oba kraja parketa. Doduše, u napadu će vjerojatno manje agresivno napadati odbijance radi spomenutog fokusa na tranzicijsku obranu, ali sada više nema razloga da usprkos gomili tijela u reketu budu jedna od najgorih momčadi u ligi po pitanju defanzivnog skoka. Lopez je odličan u pozicioniranju i građenju najboljeg protivničkog skakača, O’Quinn je fenomenalan kada jednostavno treba pokupiti loptu, a tu je i Carmelo kao jedan od boljih skakača na poziciji uopće u ligi (nije fajter u skoku kao Durant ili Deng, ali čisto zbog veličine uhvatit će svoju kvotu). Dodaj još Seraphina kojem je napadački skok specijalnost te Thomasa koji je u biti klasični smetlar pod koševima prisiljen igrati na perimetru i eto sasvim pristojne rotacije koja bi trebala sakriti dobar dio lanjskih problema u tom segmentu igre.

MINUS

Uz loš šuterski učinak zbog manjka laganih poena na obruču i s linije slobodnih, kao i zbog manjka pokušaja za tri, još jedan problem Knicskima u napadu ostat će izgubljene lopte. Dalo bi se pretpostaviti kako nakon sezone upoznavanja sistema momčad više neće onako olako bacati lopte u bunar tražeći u prostoru igrače kojih nema, ali problem je što je ovaj roster poprilično nov. Uz hrpu bitnih prinova koje će morati učiti sistem, tu su i Calderon, Galloway i Anthony koji lani nisu imali previše prilike igrati zajedno. Praktički, opet će provesti dobar dio uvoda u sezonu čisto dok pohvataju kako vrtiti akcije i gdje se tko treba otvarati, što će neminovno dovesti do neforsiranih pogrešaka. Najgore od svega, osim Mela u izolacijama, nemaju ni pick & roll playmakera startne NBA kvalitete koji bi slash & kick igrom mogao ponijeti veći dio tereta u kontroli lopte i tako smanjiti pritisak na odluke s visokog posta.

WCS

Melo će opet imati problema s ozljedama, neće dobiti ništa od bekova, Lopez se neće snaći u novom sistemu, a Porzingisa će Spike Lee nazvati novim Bargnaniem. Završit će s 20 pobjeda i onda će još u lutriji dobiti prvi pick, koji će Nuggetsi rado prisvojiti.

BCS

Carmelo će odigrati jednu od boljih sezona u karijeri, Lopez će tijekom 82 utakmice biti podrška, dobit će solidne partije od Granta i Gallowaya, a usput će stići razigrati i Porzingisa. Gomila ozljeda konkurenata prorijedit će gužvu na Istoku i upast će u playoff kao osmi. Denver neće imati razloga mijenjati pick s njima, a Toronto neće imati razloga pratiti razvoj lutrije.

WOLVES

SCORE: 29-53

NET/SOS: -4.2/-4.8

ORTG: 104.9

Ovdje je određeni pomak naprijed garantiran već ako će Rubio, Martin i Peković odigrati više utakmica nego lani kada jedva da su odradili trećinu sezone. Ako izvuku od svakog barem 60 utakmica, to će biti popriličan pomak, a tu je i mogućnost da dobiju nešto i od Garnetta na 20-ak minuta po večeri. Dakle, s Rubiom bi se trebala popraviti tranzicija za koju ima dovoljno mladih opcija, Martin bi trebao biti toliko potreban elitni šuter na boku, Pek će popraviti realizaciju u reketu, a KG može poslužiti kao idealan playmaker u sistemu koji se uglavnom vrti oko visokog posta i gomile kretanja gdje je pravi dodavač na laktu neophodan. Dapače, Towns također može pomoći u obje role, i kao finišer i kao kreator, tako da im to daje zanimljivu širinu.

Problem je pak što sve to tek treba posložiti, a do tada im ostaje hrpa drugih strukturalnih problema. Rubio je majstor u tranziciji, ali s ovoliko veterana (Wolvesi su deveta najstarija momčad lige, što je fascinantno obzirom da imaju čak 7 igrača na rookie ugovorima) neće mu biti lako to maksimizirati. Također, ako ne trči, Rubio je od male koristi obzirom na očajan šut i još goru realizaciju na ulazima. Martin još uvijek može zabiti, ali sve manje kao kreator, a sve više kao ispušni ventil, a Wiggins, usprkos svestranosti, još u nijednom segmentu igre osim tranzicije nije sjajan. Lani je igrao gomilu post-up akcija, pa i izolacija na perimetru, stavljali su ga i u pick & roll kao sekundarnog kreatora, ali ni činjenica da je kao realizator u ulazima bio solidan nije mogla sakriti šuterske slabosti i nedostatak raspona. Ne popravi li značajno postotke za tricu i s lakta, kombinacija njega i Rubia veći dio utakmice na parketu bit će poklon protivničkim obranama.

Ni LaVine ni Muhammad ne rješavaju taj problem iako donose potencijal. Muhammad je igrač sličnih tendencija kao i Wiggins, odličan u post-upu i na ulazima gdje koristi snagu i atleticizam kako bi maskirao manjak šuta gomilom iznuđenih slobodnih. Iako može ubaciti i tricu (lani gađao čak s 39% ne forsirajući taj aspekt igre, što je za svaku pohvalu), teško da može odraditi rolu tricaša na način koji bi Wolvesima najviše pomogao (dakle, bez da pri tome potroši posjede ostalima). LaVine također voli igrati s loptom i potezati iz driblinga, što je lani imao prilike raditi često obzirom da su Wolvesi igrali bez playa. Obzirom da sada imaju Rubia i dvije nove zamjene na poziciji, valjda ćemo Zacha gledati više u roli beka-šutera gdje bi s više spot-up akcije i manje driblanja mogao biti koristan dodatak, a ne tek još jedna gladna usta za hraniti loptama.

Najbolji šuteri su im tako možda visoki, s tim da i među njima dominiraju oni koji potežu duge dvice. Stoga bi Bjelica mogao biti sjajan dodatak kao prava stretch četvorka, ali baš me zanima kako će fosil poput Mitchella pronaći način držati ga na parketu dovoljno da se to osjeti na napadačkom učinku pored zacrtanih minuta za Garnetta, Dienga i Townsa (da ne spominjem Paynea koji bi također negdje trebao dobiti priliku). Šuterski raspon Bjelice mogao bi otvoriti prostora za Pekovića i Townsa u postu, ali samo ako će igrati četvorku. Budu li ga pak gurali na trojku, pitanje je gdje misle naći dovoljno minuta za Muhammada. Tako da će ovdje definitivno trebati odraditi poneki trade kako bi se stvari stabilizirale. Samo, takve stvari je bolje napraviti prije trening kampa kako bi mogao posložiti rotaciju na vrijeme, a ne usred sezone.

DRTG: 109.1

S Rubiom na lopti neće biti onako kriminalni kao lani, a tu su sada i Garnett i Mitchell da urlaju ako intenzitet na ovom dijelu parketa popusti. S Townsovom dužinom i iskusnijim Wigginsom imat će i nešto više individualne kvalitete na raspolaganju, tako da će ovo biti sasvim dovoljno za pomak naprijed s dna. Ali, teško da će imati obranu na koju se mogu osloniti – osim Rubia, nitko u vanjskoj liniji nije iznadprosječan defanzivac. LaVine, Muhammad i Wiggins tek trebaju pokazati da znaju igrati glavom i da im vrhunac obrane nisu povremene 1 na 1 reakcije, Martin je apsolutna rupa na tom dijelu parketa, a ni pod košem nema top klase. Towns bi usprkos tome što je rookie vrlo lako već sada mogao biti najbolji zaštitnik obruča kojega imaju – Peković je podnošljiv obrambeno čisto zbog kombinacije solidnog rada nogu i ogromne tjelesine, pokriva golem prostor, ali ne može se odlijepiti od poda što je problem za poziciju koju igra, a Dieng je usprkos blokerskim kvalitetama lani pokazao gomilu problema u čuvanju svih profila igrača. Istina, olakotna okolnost je što nije imao podršku ni u vidu suigrača ni u vidu sistema, ali način kako je plivao u pick & rollu, gubio iz vida svog čovjeka i općenito imao problema braniti brže igrače, jasno ukazuje da nije baš materijal za defanzivnog asa, posebice ne na četvorci (jasno, u roli back-up visokog bit će super, stoga bi ga trebalo projicirati kao budućeg back-upa Townsu na petici). Borbeni će svakako biti, posebice u postavama s Garnettom, Townsom i Rubiom, ali ne srede li situaciju na boku i nauče kako braniti pick & roll momčadski, ni solidna visoka rotacija neće im pomoći postati prosječna družina na ovom dijelu parketa.

ROSTER

Rookie Jones i veteran Miller nisu loši kao zamjene za Rubia, ali problema će svakako biti ako ovaj po običaju propusti dobar dio sezone. Kombinacija tri klinca i veterana u raspadu ne obećava vrhunski učinak ni na bokovima, ali ako svi budu zdravi imat će dovoljno oružja i dubine da ne budu katastrofalni. Kako im nedostaje pravih šutera, nije isključeno da ćemo u roli trojke gledati i Bjelicu i Rudeža (kojem su se šanse da ostane na rosteru naglo povećale nakon što su otpustili Bennetta), iako bi logičnija stvar bila koristiti Bjelicu isključivo kao četvorku da bi svojim šuterskim rasponom otvarao prostor za ulaze Wigginsa i Muhammada.

Samo, tu opet dolazimo do gomile sličnih opcija koje su okupili pod košem zbog kojih se čini da će teško doći u priliku dovoljno raširiti reket. Što je paradoksalno jer im se sistem bazira uglavnom na napadanju sredine, što bi definitivno bilo puno lakše uz nešto više prostora kojega bi otvorio šuter viška u postavi. Garnett i Dieng, koliko god elitni bili kao realizatori s lakta (s tim da Dieng može i napasti obruč, dok je KG danas isključivo catch & shoot opcija), nisu dovoljni da uspostave balans i tako će postavljeni napadi još jednom biti slabiji dio igre prema naprijed. Garnett vjerojatno neće moći odraditi značajnije minute kao playmaker na laktu, što je šteta jer su svi njihovi bočni itekako vični kretanju bez lopte nakon što su lani trenirali tako nešto cijelu sezonu (i Wiggins i Muhammad opasni su bez lopte, a Martin pak igra u sličnim sistemima cijelu karijeru), ali će svakako kao mentor pomoći da Dieng i Towns uz šut porade i na tom aspektu igre.

Jasno, idealno bi bilo kad bi Dieng služio isključivo kao zamjena za Townsa dok bi Bjelica igrao četvorku, ali dok ne trejdaju Pekovića i ne umirove Garnetta morat će se snalaziti na razne načine. Ono što je plus je da imaju potencijala zaigrati kojom god formacijom požele, dakle ne nedostaje im kadar, samo se moraju odlučiti kada i koliko koristiti kakve postave. Jasno, ovisno o tome koliko će Towns razviti vanjski šut ovisi i to koliko će dobro moći funkcionirati s Diengom, pa možda čak i Pekovićem, već sada – to bi im dalo dodatne opcije.

Uglavnom, sve su to razlozi zašto će ih biti fascinantno pratiti cijelu sezonu. Možda neće izgledati kao najbolje trenirana momčad i možda ono što budu radili često neće imati smisla, ali sva ova gomila interesantnih igrača i postava koju imaju mogućnost isprobati doslovno zove na konzumaciju.

COACH

Pa, ovdje se dogodilo dosta toga. Nesretni Saunders vodi bitku s rakom i stvari su se toliko zakomplicirale da ga ove godine nećemo gledati na klupi (ako ikada). Problem je samo što i bez njega u blizini klub i dalje ostaje u rukama “saundersovaca” – njegova desna ruka Milt Newton sada postaje GM s ovlastima prvog čovjeka, ne tek čovjek za cap i sličnu birokraciju, a na klupi će ulogu prvog čovjeka preuzeti Sam Mitchell. O njemu sve znamo, limitirani stručnjak čija će prva zadaća biti pobrinuti se da klinci grizu i da ostavi fini dojam na kamerama. Što se akcije tiče, eventualno bi mogao utjecati na to da Wolvesi pojednostave napad, više igraju iz horns formacija i potežu više trica, umjesto da vrte gomilu akcije na strani s loptom koja obično završi šutem s poludistance (dio koje je ostao od Adelmana, a dio koje je ubacio Saunders, s tim da je sve dosta slično i bazirano na princeton principima – problem Wolvesa ionako nije bio manjak akcija, već učinka iz njih). Onda opet, ovo ostaje isti stožer kao i lani, dakle s još jednim dokazanim mediokritetom poput Sidneya Lowea (on definitivno ima posao samo zato što je dobar s Flipom) i dva klinca koji možda nešto i znaju, ali obzirom da se prezivaju Saunders i Adelman, teško ih je shvatiti ozbiljno, odnosno kao nekoga tko je u NBA završio na račun talenta.

PLUS

Krcati su talentom na papiru, od odličnih mladih potencijala koji bi za 5-6 godina mogli momčad voditi preko 50 pobjeda, do dokazanih veterana koji su u stanju dokazano igrati na solidnoj razini. Dakle, čak i najnesposobnija uprava ovdje je u stanju izvući zanimljiv proizvod, pogotovo ako svi budu na raspolaganju – tada će čisto zbog mogućnosti rotiranja desetak korisnih igrača tijekom utakmice predstavljati problem.

MINUS

Treba pronaći minute za sve ove igrače pod košem, a da istovremeno ne ugroziš budućnost, odnosno da ubrzaš njen dolazak pravovremenim tradeovima. Pitanje je samo tko u ovoj franšizi ima viziju – vlasnik Taylor je trgovac koji kao da je ispao iz zapleta “Farga” (obogatio se izradom čestitki), a svi ostali oko njega takvi su sumnjivi tipovi da je upitno znaju li što će raditi ove sezone, a kamoli iduće desetljeće. Dok se ne riješe tog sindroma malog tržišta, Wolvesi će teško maksimizirati ovaj priliv talenta koji im se dogodio.

WCS

Cijelu sezonu se muče pronaći način razvijati Wigginsa i Townsa, veterani zbog ozljeda opet propuste po pola sezone svaki i završe kao zadnji na Zapadu s jedva 20 pobjeda.

BCS

Veterani izbjegnu ozljede, klinci odigraju sjajno, Mitchell i Lowe sve to nekako poslože (od svih teza ova zadnja mi je najmanje vjerojatna) i eto ih blizu 50% učinka, u nekim trenutcima čak na korak do playoffa kao najozbiljniji protivnik Jazzu u borbi za osmo mjesto.

5 thoughts on “KNICKS + WOLVES = 13

 1. U ciloj prici si Tayshauna Princea izostavio da pokrpa krilne pozicije 🙂
  Kako malo znam o trenerima ove najave su mi apsolutni vrh u odnosu na one pizdarije sto se prezentiraju na ostalim sajtovima, zato ti hvala.

  Osobno mi se njihov roster jako svida, lijepo su se pokrpali na svim pozicijama, pa mislim da bilo koja povreda ih ne bi trebala izbaciti iz kursa (jedino Martina jer sutera nema na vidiku). Trade je kod njih must see stvar jer na rosteru je ergela visokih, a manjak prangija.

  Usput, negdje sam vidio kako je Wiginsu sut bolji za nekih 10% dok je Rubio na terenu

 2. @ wade – thanks, preporučam ti i najave na Real GM-u od Koremenosa, na zanimljivije od njih još nisam naišao

  što se ovog o Wigginsu i Rubiu tiče, taj uzorak je toliko malen da nije vrijedno spomena

  toplo se nadam za dobro Wolvesa da ga se Mitchell neće sjetiti cijelu sezonu kao što ni ja nisam 🙂

 3. Da, Koremenos je odlican, pratin ove analize od pocetka, lipo sve argumentirano. Plus out-of-the-box razmisljanja i sugestije.

  Takoder, preporucan i ovo ako vec ne pratite: http://www.sbnation.com/flanns-and-zillz
  Flannery i Ziller u nesto manje analitickome, ali prilicno zabavnome dijalogu.

 4. Procitao sam bio Celticse i zaboravio na Koremenosa. Malo me je nazivcirao sa scoreom na kraju (nije bio razlog sto sam zaboravio nego sam samo blesav). Vjerojatno sam jedini koji ocekujem Kelte ispod 50% u sezoni zbog totalne idijotarije od uprave i oslanjanju na Turner-Crowder kombinaciji, te visokim pozicijama gdje ocekuju neke napretke od Zeller-Sullinger tandema

 5. po meni su OKC trebali umjesto za kantera trejdat za pekovića pa i sad pustit kantera u portland i trejdat za peka. mislim da bi se super nadopunjavao sa iblockom, a i jeftiniji je 4 milje. minesoti ne treba – nije generacijski kompatibilan. s druge strane iblocka može sakrit pekovićeve mane u obrani a u napadu ima dovoljan raspon da ne stvara gužvu.

  u ovom sadašnjem svijetu kad su propustili to napravit oko reggie jackson tradea, jel bi dali waitersa za peka i jel bi wolvesi to uzeli (naravno, uz financijsko “naštimavanje”)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *