19 thoughts on “FIRST IMPRESSIONS PODCAST

 1. A inace, dobar podkest.
  Usput, Rijana ima neki album iz tipa 2009 koji se zva rated r.

 2. @wade – zbog narativa. (odg na pitanje)

  Da se objasnim. Novinari rijetko pišu u formi da svakoj ekipi daju sličan omjer prostora bez obzira na njene rezultate. Uglavnom se tu stalno vrti istih 7-8 ekipa koje se stalno spominju i do možda njih 15 koje se relativno često spominju ovisno o nekoj specifičnosti.

  Uz to, u startu stoji napomena da taj tekst treba približiti široj publici. Rješenje za to je stvaranje narativa za kojeg će se zakačiti ostatak teksta. Je li Lebron psihološki sazrio se ponavljalo u nekom obliku dugo vremena kad god bi ovaj falio neki bitan šut u završnici, jesu li Clippersi spremni za naslov, potencijal ovog, onog.. tekstovi koji su u naslovu o utakmicama tekstom rijetko budu stvarno o utakmicama. Oni budu o nekoj temi koja se otud može izvući kako bi se priča okrenula u špekulativne vode koje su privlačnije gen publici. Kako uz to većina piše iz čisto novinarske pozicije (ne zanima ih posebno taktička strana i strana napredne statistike) narativi koji će se postaviti kao dominantni (znači kopirat će se i ponavljati u sličnim oblicima) redovito ostaju površni.

  Često i oni koji mogu pisati konkretnije stvari i kuže, oblikuju priču da odgovara nekom narativu koji će pokupiti poglede. Primjer tekstovi Edina Avdića. Smatram ga jednim od najboljih poznavatelja košarke na ovim prostorima. Nema nikakve sumnje, ali tekstovi mu često zanemaruju konkretne informacije kako bi se postavio narativ o kojemu u tom tekstu želi pisati. Narativ ne mora nužno imati potpuno uporište, ali to je nešto što će stvoriti dobru priču i privući čitatelje.

  S tim u vezi, GSW. Osvojili su, treba pisati o njima. Koje su karakteristike
  od kojih se može stvoriti neki dobar tekst. Curry, on i Klay, trice, niska postava. Nek ih dovoljan broj ispuca tekst o tome (nema veze što nije baš 100% točan, bitna je priča i popularnost napisanog), komentatori uhvate priključak, dobar dio čitatelja ionako dijelom mišljenje formira na osnovu onog što su pročitali (tko će sve gledat i pratit) i onda to prijeđe u rasprave po redditu, forumima itd itd.

 3. Mozda je bilo prerano za podcast i prve impresije. Evo vidimo da je Fournier zabio 30 i 29 otkako ga je G prozvao 😀 A vidjeh i da neki uzdizu Townsa kao veceg talenta od Davisa, valjda jer je dominirao protiv defanzivne bjede od centarske linije Portlanda, Denvera…

  – Sto se tice serija na fazon Zice, tu je i Homicide, po Simonovoj knjizi. Nije tako slojevita, ali je direktnija

  – Lebron je imao Rooneyev tretman. Valjda presadjivao otpozadi :d

  – Marcus Thornton, starter

 4. Stringer vise vuce na Amarea
  Demare Carroll je mogo dobit ulogu u seriji samo na racun izgleda 😀

 5. Narcos i Mr Robot su najbolje serije ove godine. Probao sinoć ovu novu Simon-ovu, ne lepi me za stolicu nešto. Al daću mu šansu još 1 epizodu.

  @gee samo kudi Fournier-a. Moj fantasy team ti zahvaljuje. Ako možeš i Hayward i Cousinsa da isprozivas prvom prilikom, imaš burger od mene.

  @sickre jesi uzeo Hezonju na fantasy-u?

 6. @ milos – nažalost, nemam takve moći da ti pomognem osvojit ligu ako ti je

  a) Cousins pick prve runde
  b) očekuješ od Fourniera da bude prve strijelac lige

 7. malo kasno palim na ove reference za The Wire ali evo mojih pickova, ovak na prvu …

  Reggie Jackson – Marlo Stanfield
  Kevin Garnett – Lt. Cedric Daniels
  Steve Smith – Sgt. Ellis Carver
  Kendrick Perkins – Buck Moreland

 8. Hvala za link u Lektiros, baš ste carevi! Bez ikakve zajebancije, ovaj blog je ubedljivo najbolji na Balkanu i jedna od stvari koja nas je motivisala da krenemo sa Polusvetom.

  Keep on rockin’ in the free world!

 9. potpuno se slažem sa kolegom iz polusveta (koji bi mogao da konačno završi najavu sezone) – gee i ne naslućuje kako je uticao na razvoj nba blogerstva u regionu. airball.me je je nastao pod potpunim uticajem ispodobruča i od svih dosadašnjih komentara najmilija nam je tvoja pohvala na jedan od tekstova o eurobasketu. nadam se da ponekad baciš pogled i na pokušaje nba analiza 🙂

  p.s. evo i danas sam bar 5 puta pritisnuo refresh ne bi li vidio week 2 power rankings, ali ga još nema

 10. Novaković bi moga završit najave taman do All-stara 😛

  A Gee ka cool, nije njega briga za puste pohvale niti za to šta ga mladi blogeri iz regije doživljavaju ka apsolutnoga uzora 😀

  Evo da se ja pridružin haha; čitan ovi blog nekih 4-5 godina intenzivno, ali kad san se jedan put navuka, skrola san do početka i sve pročita unazad. Ne prođe dan da ne otvorin bar 10 puta i vidin ima li šta novo (znan, slijedi potpuno opravdana opservacija o našin jadnin životima 🙂 ). S godinama san proširi svoju bazu čitanja i sad pratin stvarno dosta toga, iz regije i pogotovo stranoga. Ali niti jedan blog ni site ni autor, ni Lowe, ni Ziller, ni Koremenos, ni Tjarks, ni Stein, ni Flannery….ma niko, niko nije ni do kolina ovome. Nadajmo se samo da mu nikad neće dosadit pisat.

 11. Prvo da pohvalim super zanimljive odgovore i komentare, zatim kvalitet tonskog zapisa (ovaj put puno bolji), a onda i dužinu podcasta, koja je mnogo prihvatljivija za prosječnog radnog čovjeka sa ograničenim slobodnim vremenom. Meni je recimo idealna dužina podcasta do jedan sat. Naime, žena mi ima radno vrijeme sat vremena duže od mog, tako da je idelan period za slušanje prije nego što ona dođe sa posla. U suprotnom, svaki pokušaj slušanja podcasta je isprekidan gomilom besmislenih pitanja koja nemaju nikakve veze sa košarkom. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *