Q&A POST

Evo i odgovora na pitanja na koja nismo stigli odgovoriti u podcastu.

Q: Komentar o Bobanu, da li to stvorenje može da ima pristojnu NBA karijeru?

A: Za sada nije igrao puno pa je teško reći, ali u ovo malo minuta što smo imali prilike vidjeti, a posebice u toj utakmici protiv Sixersa gdje je dobio 17 minuta, samo su potvrđena sva ona razmišljanja iz ljeta, dakle ako pod pristojna smatraš da bude igrač na maksimalno desetak minuta, onda da. Kad izbori dobru poziciju u sredini i primi kvalitetnu loptu, 1 na 1 može zabiti preko koga poželi, idealno u post-upu, ali prolazi i pick & roll. Obzirom da može odigrati i na visokom postu kao razigravač, očito je da u napadu može biti od koristi, ali ipak u specijalnom kontekstu, naime liga ide prema sve bržoj igri i prema sve više tranzicije, a on može igrati isključivo u postavljenim napadima i to onima koji su u stanju kružiti loptom sve 24 sekunde (toliko mu treba da se postavi u idealnu poziciju). Obrana je pak nešto veći problem. Ono što Spursima treba je zaštitnik obruča na možda desetak minuta i to Marjanović visinom svakako može odraditi, ali ne i puno više. Naime, smrtni grijeh u obrani su spore noge, a koliko god je bitno da centar može čuvati obruč, bitno je i da pokriva cijeli reket. Marjanović pokriva doslovno samo prostor u kojem se nalazi i svako njegovo pomaganje obično je kasno i rezultira faulom. To je recimo nešto što si momčad u playoffu ne može dozvoliti, s takvim centrom na parketu prebrzo bi ušli u penale. O branjenju pick & rolla da ne govorim, Spursi inače igraju konzervativno, ali to konzervativno u NBA kontekstu znači da igrač barem izađe do vrha reketa, a Marjanoviću je i to izlet u nepoznato. Preuzimanja pak ne dolaze u obzir, nema tog driblera u NBA koji protiv njega ne bi zabio zicer kad bi ostao 1 na 1.

Q: Da li će LMA imati ofanzivni učinak približno kao u Portlandu?

A: Ovo je klasični slučaj poistovjećivanja prosjeka koševa s učinkom. LMA zabija 7-8 poena manje u prosjeku nego što je to radio u Portlandu, ali također igra 5-6 minuta manje i troši 5-6% manje lopti. Njegovi šuterski učinci su skoro identični prosjecima karijere (za sada na dugim dvicama puca nekoliko postotaka ispod prosjeka, ali to nadoknađuje većim brojem pokušaja na samom obruču na štetu upravo tih dugih dvica, što je dobra vijest jer znači da češće realizira kao finišer u smislenoj akciji, a ne isključivo u situacijama kada napad ističe pa je jedino rješenje njegov šut iz vana), tako da je očito ovdje u pitanje tek kontekst. Za razliku od Portlanda gdje je bio prvi potrošač i gdje osim Lillarda nije imao pravih opcija koje mogu konstantno kreirati, ovdje ima Leonarda, Parkera, pa i Manua koji ima izuzetnu potrošnju kad god je na parketu.

Uglavnom, manje opterećen u napadu, LMA ima puno više energije za igru u obrani (blokerski i skakački igra najbolju sezonu karijere) i povrat na tom dijelu parketa anulira taj “manjak” u napadu. Eventualni prigovor se može uputiti tek činjenici da obzirom na manju potrošnju i bolje šuteve nije podigao postotke iz igre, realno bi za igrača takvog statusa u ovom kontekstu 50% šuta iz igre trebalo biti neka granica, ali obzirom da je iza nas tek četvrtina sezone i da se Spursi još traže, tu bi moglo doći do rasta. I to vrlo brzoga, naime osnovna razlika između sistema Blazersa i ovoga Spursa je u tome što se kod Stottsa sve vrtilo oko kretanja igrača koji su tražili loptu u prostor radi finiširanja, dok je kod Spursa lopta ta koja puno više kruži i otvara puno više prostora za različite opcije da se okušaju kao finišeri. Kad LMA to malo pohvata i ubrza reakcije s loptom i bez nje, odnosno kad prestane štopati loptu na viskom postu, bit će još opasniji.

Ukratko, preko 20 poena zabijati neće, ali učinkovitost, koja kod njega ionako nikada nije bila svemirska jer je uvijek potezao više dugih dvica nego pokušaja na obruču i s linije slobodnih, je tipično Aldridgeovska.

Q: Ako će Ainge ganjati bolju peticu do deadlinea, a ako Boogie ipak ne bude dostupan, može li se Ainge dogovoriti sa svojom starom kozom Billy Kingom oko Brooka? Što bi bilo realno dati za Brooka, osim zadnje godine ugovora Leea? Nekog od mladih bekova, Zellera, ili od svega po malo, možda čak i vraćanje nezaštićenog picka prve runde dogodine?

A: Ako bi se Netsi odlučili odreći Lopeza, što nije isključeno jer to im je jedina šansa da dođu do svježe krvi, onda bi se to sa strane Celticsa dalo izvesti i bez diranja u pick prve runde. Koji je ključ svega, kako fama o Simmonsu bude rasla, taj pick imat će sve veću vrijednost, dakle mijenjati ga za išta osim igrača u rangu Cousinsa nema smisla. Lopez je solidan košarkaš, ali nije nositelj, defanzivno ne rješava probleme (iako vjerojatno promovira Boston u top 4 momčad na Istoku ove i iduće sezone), a i u napadu bi ga bilo teško uklopiti u stil koji Boston igra. Međutim, na otprilike 26 do 30 minuta po večeri sigurno bi bio od koristi, tako da ako bi se mogli složiti oko nekog skromnijeg paketa koji uključuje par manje atraktivnih pickova Bostona, par mladih igrača (tipa, Young i Zeller), plus spomenuti veteranski ugovor da bi cap štimao, zašto ne. Netsi takvim potezom dobivaju nešto nalik na budućnost, a Boston dobiva još veću fleksibilnost s postavama bez da gubi išta od trenutne kvalitete. A stvarno mislim da nisu spremni platiti veću cijenu i ostati ili bez momentuma ili ekstra resursa poput tog picka samo da bi mogli imati Lopeza u sredini.

Q: Eksperiment Pacersa i Hornetsa se pokazao uspješnim, donekle i onaj Wizardsa (koji pak nisu uspjeli sastaviti adekvatan roster), trebamo li sljedeće sezone očekivati totalnu eskalaciju smallball ludila u cijeloj ligi?

A: Pa, iskreno, ne znam koliko luđe od ovoga može biti, već gotovo svaka momčad ima nekakvu smallball postavu koja dobiva regularne minute. Ali, porasta će svakako biti još neko vrijeme što se tiče šutiranja trica, ubrzanja ritma i sve većeg oslanjanja na stretch postave, tako da će vjerojatno rasti i broj minuta za petorke sa samo jednim visokim.

Q: Kada će Cavsi prihvatiti trend i konačno natjerati LeBrona da igra više minuta na četvorci, te koja je to najbolja takva postava koja im daje šansu protiv Warriorsa?

A: Kad LeBron to odluči. Thompson na petici, LeBron na četvorci, Smith na trojci, Shumpert na dvojki i Delly na jedinici defanzivno je najbolja kombinacija koju mogu suprostaviti Warriorsima kad se odluče za smallball (pretpostavljam da je to bili u srži pitanja), a ofanzivno ubaciti Lovea i Irvinga umjesto Thompsona i Dellya/Shumperta. Tih 7 igrača definitivno se čine kao najbolje rješenje, s tim da naravno ima prostora i za Mozgova dok su na parketu Bogut ili Ezeli.

Q: Da li bi Cavsi mogli izvesti neki trejd te dovesti još jednog upotrebljivog krilnog igrača?

A: Kako mogu ponuditi tek pick 2018. ili prava na Osmana, teško mogu pronaći boljeg igrača od ovih koje trenutno imaju u rotaciji. Za lovu se ne moraju brinuti, imaju iznimku nastalu trejdanjem Haywoodova ugovora u Portland, ali sve i da npr. Wolvesi pristanu na trade Martina za spomenuti pick i Osmana, koliko bi to Cavsima podiglo plafon? Njima realno treba 3&D bočni koji bi Jamesu omogućio da igra više četvorku, ujedno i kao pouzdanija opcija od Smitha i Shumperta, ali takvi obično nisu dostupni za kikiriki. Ali, nešto se može iskemijati, možda Dudley bude dostupan u veljači (ako se Wizardsi totalno raspadnu). Evo, Clippersi se žele odreći Lancea, ako su dovoljno očajni možda mogu spojiti njega i Smitha pa imati uber-kretensku rotaciju na boku.

Q: Što će biti s Hornetsima kad se vrati MKG? Odnosno, kako uklopiti njega i ovog Batuma koji proživljava novu mladost (naravno da je i konačno dobro zdravlje utjecalo na to)? Može li MKG obrambeno odrađivati na četvorci ono što radi Barnes u Warriorsima i može li napredovati napadački da bar stavi otvorenu dugu dvojku (ako ne trojku), a ovisno o matchupu kazni sporijeg ili manjeg braniča?

A: Tko zna, kad se MKG vrati možda više u klubu ne bude ni Batuma ni Jeffersona (za ovoga prvoga će se otimati pola lige, a nisam siguran da Hornetsi žele zadržati ovoga drugoga pod svaku cijenu). Ako zadrže Batuma, onda bi ih mogli uklopiti u postavu kakvu su planirali prije nego je MKG otpao za sezonu, dakle s njim na trojci, dok bi Batum bio dvojka. Obzirom da i Williamsu ističe ugovor, MKG bi sigurno vidio i dio minuta na četvorci, tu bi obrambeno svakako mogao odraditi posao na razini Barnesa, a ako se odluče za promovirati Lamba u petorku pored Batuma i Kidd-Gilchrista, onda bi na toj poziciji mogao i startati. Samo, koliki god mu napredak kao šuteru bio, jednostavno je nerealno očekivati da ikada bude šuter kao Barnes. Samim time, napadački Hornetsi teško mogu održati ovu razinu (osobno mislim da će ostati bez Batuma i Jeffersona, ali da će zadržati Williamsa te da će dogodine ubacivanjem Lamba među startere pokušati dobiti barem dio onoga što Batum donosi, dok će MKG imati zadatak što manje smetati u napadu, a njegove šuterske nedostatke pokrivat će dvojcem stretch visokih, gdje će sada uz Williamsa puno više igrati Hawes i Kaminsky). Ne znam kako si to zamislio da MKG kažnjava sporije igrače, kad nemaš šut nema potrebe striktno te braniti, tvoj čovjek može igrati zonski, tako da će njegov doprinos u napadu bez obzira na poziciji i dalje biti baziran isključivo na kretanju bez lopte, tranziciji i povremenom ubačaju s poludistance.

Q: Napisao si i sam da je Boston odlično funkcionirao u smallbalu s Crowderom na četvorci, pa me zanima što bi napravio s ovom ergelom visokih koju imaju? Koga bi pokušao trejdat? Ili bi pokušao složit veliki paket za Cousinsa/Lopeza?

A: Imaju višak visokih, a manjak šutera i kreatora, tako da bi logično bilo zamijeniti nekoga od centara (plus pickovi) za veteransku pomoć na boku. Prije svega bih se gledao riješiti Johnsona i Leea, od mlađih Zellera. Naravno, idealno bi bilo dovesti superstara tipa Cousins (Lopeza smo maloprije spominjali, on bi bio pristojna utješna nagrada), na tome bih bazirao sve težnje, odnosno to bi mi bio plan A. O tome sam već pisao, taj paket može imati dva oblika, prvi baziran oko famoznog picka Netsa i ničega drugog bitnog, drugi baziran oko svega osim budućeg picka Netsa (dakle, niz mladih igrača, gomila preostalih pickova). Plus, naravno, jedan veteranski ugovor da bi stvar štimala.

Q: Jesu li Clippersi gotovi? Jer ovo trenutno izgleda loše, a oni mogu samo prema dolje s obzirom na godine. Ako ne uspiju ništa ove godine i vide da ode sve kvragu, u kojem smjeru bi ti krenuo s rebuildingom i misliš li da u ovoj eri kad sve kreće prema smallballu da Griffin i Jordan mogu funkcionirati zajedno s obzirom da više nije dovoljno imati tri dobra šutera da bi imao dobar napad, nego četiri postaje magična brojka?

A: Njihov napad je vrhunski već niz godina bez obzira što često nemaju ni tri, kamoli četiri šutera, dakle ni u ludilu ne bi razdvajao Griffina i Jordana još neko vrijeme (evo, ove sezone su opet top 10 napad usprkos tome što je Paul stalno ozljeđen i što imaju veću rupu na bokovima nego ikada jer osim što nemaju stabilnu trojku, Redicka također stalno gnjave ozljede). Njihov problem nije napad već obrana, a to se da riješiti na dva načina, prvi je pronaći poštenog stopera na boku (to pjevamo već godinama), drugi je naći poštenog trenera ili barem defanzivnog koordinatora.

A da su gotovi, pa to nije daleko od istine. Naime, Paul je u godinama kada će sve teže biti igrati na elitnoj razini, Redick je lani vjerojatno odigrao svoju zadnju vrhunsku sezonu, momčad radi tranziciju prema Griffinu kao prvoj opciji, dakle ova jezgra bez osvježenja neće ostati na mjestu, kamoli ići naprijed. A kako naći osvježenja kada dogodine u situaciji kada gotovo cijela liga ima prostora na capu za max ugovor ti nemaš prostora osim ono malo što će ti ostati kada otpustiš Lancea? Kako u to ugurati dva swingmana? Ako će se proces razvući na dvije sezone, koliko će na startu 2017. imati još Paul u nogama? I kako će Jordan stariti, tada će imati već skoro 30? Tako da su vjerojatno gotovi, ova sezona im je bila ultimativna šansa, a nisu napravili ništa, Rivers se i dalje vrti u krug, a kad na to dodaš probleme s ozljedama, to je previše prepreka za isplivati.

Q: Bi li Grizzliesi trebali potražiti dobru 3&D trojku i gurnuti Jeffa Greena na četvorku, odnosno početi mijenjati filozofiju igre u tom smjeru? Ono malo što sam ih gledao u takvim postavama, nije to loše izgledalo, pogotovo što imaju Gasola kao vrhunskog razigravača koji još može i pogoditi i s (polu)distance.

A: Pa, ne sumnjam da Grizliji to već i rade godinama, samo nikako da nalete na pravu. Kad kažeš potražiti, ključni detalj koji propuštat je što imaju ponuditi za nju, jer sumnjam da im nešto slično nije palo na pamet. Pa, zar dovođenje Pondextera, Cartera, Barnesa, Greena, nisu upravo bili pokušaji da se dođe do takvog profila igrača? Green to nije, Green puno solidnije funkcionira kao stretch četvorka i zato nije nikakvo čudo da s njim u toj roli izgledaju dobro, ali Green nije igrač zbog kojega bi mijenjao filozofiju, odnosno držao Randolpha na klupi. Green je igrač za promjenu ritma, nikako oslonac. Dakle, uz tu trojku, uskoro će im trebati i nova četvorka.

Q: Je li Aminu novi Shawn Marion?

A: Ima sve bolju tricu iz kuta, ali nije toliko elitni skakač da bi mogao igrati četvorku na takvoj razini, a ni elitni finišer na obruču ili u tranziciji. Bez obzira na to što nije Marion, kao četvorka bi bio sigurno bolji nego što je sada dok u Portlandu igra uglavnom trojku, nema sumnje da je odličan rotacijski igrač i da će mnogima biti žao što ga ovo ljeto nisu potpisali (primjer kako je uvijek pametnije potpisati mladog igrača koji je u uzletu od veterana koji je na zalazu, lako se zaboravi kako je nešto što se danas čini nevažnim već sutra može biti posebno jer u nedostatku rasnih 3&D igrača netko tko je jučer bio ispod prosjeka sutra može biti bonus obzirom da će neki nestati s radara).

Bilo koji izazivač koji će susresti Warriorse imao bi od njega koristi, čovjek može braniti pozicije od 1 do 4 na razini dosta sličnoj onome što rade Draymond ili nešto ranije u karijeri Mbah A Moute, a ako nastavi raditi na šutu i kontroli lopte, pa i pregledu igre gdje pokazuje određenu kvalitetu kao sekundarni playmaker, mogao bi postati odgovor Blazersa na Greena. Samo da Stotts to shvati na vrijeme jer do sada su izgubili barem 3 utakmice ili iz razloga što nije čuvao najboljeg čovjeka (bilo beka, bilo krilo) ili što je igrao trojku umjesto četvorku u napadu.

Q: Ima li mogućnosti za neki trejd kojim bi se uparilo Boogija i Davisa, nebitno u koju franšizu? Mislim da bi to bilo nešto neviđeno za ligu, pogotovo zbog smallball trenda, ali isto tako bi ovaj trade instant napravio još jednog contendera.

A: Ne, Pelicansi nemaju resurse za loviti Cousinsa, obrnuto da ne pričam. Ali, teoretski, ovo je zanimljiva teza, također mi je nedavno palo na pamet kako bi zakon bilo kad bi DMC i AD kroz iduće cikluse reprezentacije dogovorili buduću suradnju kao što su to napravili Wade i James. To bi definitivno zaustavilo smallball revoluciju, a vjerojatno im donijelo i nekoliko naslova jer ne vidim tko bi ih s iole ozbiljnijim playmakerom mogao zaustaviti. Obojica imaju sve, nitko ih ne može čuvati 1 na 1, a obojica pucaju trice i napadaju iz driblinga dovoljno dobro da kazne svako udvajanje.

Za početak bi ipak bilo dovoljno da postanu dio poštene momčadi pa da ih možemo gledati kako ginu u bitnim playoff utakmicama.

20 thoughts on “Q&A POST

 1. Ovo je zanimljivo zadnje pitanje. Valjda ce se dogovoriti ovo ljeto da Boogie dođe u NO kad mu istekne ugovor ili da isforsira neki trejd, naravno kad Pelicasi skupe dosta za ponuditi.

 2. @ ray – isključivo sam ciljao na 2018. kada će Cousins biti slobodan od ovog ugovora i kada će kao James 2010. moći birati gdje želi, nekakav raniji trade definitivno neće biti s Pelicansima, osim ako dotični npr. ove sezone totalno ne flopaju, dobiju prvi pick na draftu kroz lutriju, uzmu Simmonsa i onda ga, kao Cavsi Wigginsa, pošalju u Sacramento.

 3. prvo svaka cast sto si izdvojio vremena za sve odgovore 🙂

  svakako da je pitanje bilo vise “fantasy” nego neka realnost ali grozno mi je vidjet takva 2 talenta da troše svoje najbolje godine u ovakvim polu franšizama…kao sto si reko bez problema bi ovo funkcioniralo jel i jedan i drugi imaju odlican košarkaški IQ dodali su tricu u igru obrambeno o AD-u netreb trosit riječi ali DMC isto tako kad mu se da moze odigrat vrhunsku obranu i na čovjeku i kao neki zaštitnik obruča…bilo bi zanimljivo ovo vidjet u blizoj budućnosti jel mislim da bi ovakva momčad doslovno okrenula cijelu ligu za 180’… eh jos kad bi na play došo neko tipa Westbrook ovo bi svakako bila najjača momčad ikad sastavljena

 4. Gee, šta oni rade s Davisom u Pelikanima?? Ne razumim koji im je bog da ga guraju sve dalje i dalje od koša, svake u boga sezone. Automatski gubi oni lagane poene kod skoka u napadu, ekipa više nema tijelo za potuć se pod košem, ali bitno da je on dodao tricu u arsenal koja mu je sada u jednakom omjeru kao i pokušaji s low posta.
  Razumijem da liga oće igrače koji znaju šutirati, ali zar trenerima nije dovoljno da centar pogađa skoro 50% s poludistance da bi mogli razviti neki napad.
  Hoću reć da mi se ne sviđa smjer u kojem razvijaju Davisa, prave od njega Dirka, uputio je tri puta više trica nego hook šuteva u sezoni. Zar nije sramota da jedno drvo Drummond ima identičan postotak realizacije na hook šutevima kao i Davis (plus, ali ovo se ne zajebavam, Drummond ima jači arsenal u low postu od Obrve), a ovaj se vodi kao netko tko je jako talentiran. Možda još bolji pokazatelj, Davis u sezoni ima 5 tip šuteva

 5. Mogu li se Bullsi po tebi uključit u eventualnu borbu da Boogie postane dostupan? Prvo šta mogu vratit Sacramentu njihov pick i imaju par gotovih igrača za poslat natrag. Mislim da Karl i cijela franšiza bi prije pristali na takav trade nego u novi rebuilding

 6. @wade87pistons, a možda je Davis malo izvikan napadački? U smislu da je nesumnjivo talentovan ali od prospekta se unazad tri godine pravi slika da je on igrač koji može nositi napad jedne stabilne play off momčadi, ta njegova nedefinisanost je produkt preranog guranja, očekivanja od samog starta…

 7. @ wade – sve je to dobro, momak prolazi transformaciju iz finišera i šljakera (ti pokušaji koje spominješ su uglavnom upravo takve prirode) u kreatora, to ne ide preko noći. Davis nikada i nije trebao biti post-up mašina, njegova igra licem košu je onu što ga čini posebnim (posebice u današnje doba) i kada nauči novi stil igre nitko se neće ni sjećati onoga prije. a to neće ići glatko s ovakvim rosterom, misliš da bi Draymond napredovao ovoliko da nema ovakve suigrače uokolo… i uz sve to sada ima i puno veću odgovornost u obrani, igra peticu više nego ikada u NBA karijeri, a bez prave pomoći

  za njega se ne bojim, u ovoj fazi u kojoj je i ovo što sada igra je dobro, problem nastaje kada usporediš s onim od prije pa se čini da je nazadovao. međutim, kad s druge strane dodaš sve ozljede uokolo pa i njegove (već tri puta je preskakao utakmice zbog raznih sitnica) i novi sistem, meni se tu čini da nema razloga za paniku. mislim, Davis i da ne postane nikada ono što Gentry očekuje, pa već je pokazao da može biti MVP lige s onim što zna, da se vrati pick & popu ili skoku u napadu što spominješ i manje odgovornoj roli krilnog centra. u cijeloj priči me više brine ovo oko njega, da li je Gentry pravi trener za ovu momčad obzirom na to koliko malo uspijeva izvući iz njega trenutno, da li GM može složiti pravu jezgru uokolo itd.

  btw Dre može imat “repertoar” ako pri tome misliš na njegove horoke, ali činjenica je da su svi ti pokušaji drveni, ili upadnu direktno, ili se odbiju od obruča dva metra. samo, za razliku od Davisa u Detroitu nemaju izbora, moraju ga forsirati u post-upu da ima barem dvije dimenzije sutra, dok Davis ima puno više opcija. ajd zamisli da je Dre igrao pola sezone do sada s Ish Smithom, na šta bi to sličilo… evo, usprkos težem rasporedu i puno više problema (čak i s klupom), Pelicansi svejedno imaju cijeli poen bolji napad od Pistonsa 😉

  @ essien – ma kakvi, pa taj pick u usporedbi s ovim Bostona ne prolazi, a sumnjam da bi Vivek pristao na paket oko Noaha i Gibsona, ima momčadi koje mogu ponuditi puno više, npr. Orlando

 8. Nije Iš Smith, ali Will Bynum mu nije daleko 🙂
  Bilo bi žalosno da nemaju ipak je u Detroitu još brick city

  Šta ne bi bilo efikasnije da Davis igra pod košem i hvata odijance (bogu fala ima tko šutirat) nego da se izvlači na tricu koju pogađa s 30%, a napad je automatski završen jer pod košem ti ne stoji niti jedna visoka napadačka prijetnja osim povremeno Ajince (svaka loptu koju sin Omer primi je lopta u bunar)

 9. Pa bas i ja razmisljam kako bi Orlando mogao ponudit izrazito konkurentan paket, prakticki jedini takav uz onaj Bostona. Sacramento bi defakto moga birat jel zeli paket oko Hezonje, Gordona, Fourniera, Oladipa ili bilokojeg igraca. Nekako mi se cini vjerojatnim dat Hezonju ili Gordona + pick + jos neki od ovih “osrednjih” ala oladipo, harris ili sl.
  Inace, neznam jeste pisali o D’Angelu šta novije? Pari mi se da je živnuo, a kad malo bolje pogledam, Lakersi ce zahvaljujuci Kobe-u vjerovatno zadrzat pick, i onda uopce nisu u losoj situaciji pogledat u svjetliju buducnost dogodine. Top3 pick sa sljedeceg drafta, crawford, randle i russel su vrlo zanimljiva mlada jezgra

 10. 27 koseva,11 asista,5 skokova,55% fg,46% trica u decembru, i sa bealom pored njega i sa templom

 11. Komentar na podcast:
  Mislim da je Presti potpisao Singlera na toliko godina jer je Atlanta napravila sličnu stvar s Korverom i ispalo im je jako dobro. Po meni to nije nerezonski, ali budući da Singler igra kao govno, Presti ispada glup. Thunderovo lutanje s vanjskim i krilnim igračima pokazuje koliko je potcijenjena bila Martinova 2012-13 sezona.

 12. Nekakva razmišljanja o Jordan Mickeyu? Ima li šanse da su Celticsi našli svog Draymond Greena?

 13. @ bobulo – jedino to

  @ JSV – 0%, Mickey je klasični smetlar, ono što je on pokazivao u NCAA i ono što je igrao Draymond nema nikakve veze jedno s drugim, pogotovo sada kada je Green pokazao da može prenijeti all-american razinu igre i u NBA arene

 14. Gledajući sve highlightse sa njegovih NBDL utakmica učinija mi se ko strašan potencijal. A danas mu Celticsi daju garantirani ugovor koji vridi priko miljun dolara godišnje. Radija je na šutu, tako da moze pogodit i tricu. I ne cini mi se da baca cigle. Blokade su mu vanserijske.

  Draymond Green je one of the kind, i nisam to mislija omalovažavat sa ovom usporedbom.

 15. Mickey signed the richest contract for a rookie second-round pick in NBA history. The deal is worth roughly $5 million over four years, with the first two years of the contract fully guaranteed, according to Basketball Insiders.

  Mickey’s starting salary in 2015-16 will be $1.17 million, about the same amount the No. 26 overall pick in this year’s draft could sign for on the rookie scale. So how exactly did Mickey manage to get paid more for next season than six players drafted in front of him (including R.J. Hunter)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *