WALKING DEADLINE – ATLANTIC

Gdje su, što žele, što imaju. To su tri pitanja kojim ćemo se ravnati dok šetamo kroz ligu kako bi najavili trade deadline. Ovo prvo se naravno odnosi na rezultate, odnosno na to da li se radi o franšizi koja diže ruke od sezone ili ima još razloga boriti se do kraja. Drugo pitanje bavi se potrebama, koje, ovisno o tome gdje su, mogu biti različite – ako već planirate za iduću sezonu, onda želite mladost i pickove, ako želite loviti playoff ili naslov, onda se želite pojačati na problematičnim mjestima (tu će nam pomoći IOR koji će detektirati slabosti rostera). Treće, jasno, kazuje što uopće imate za dati zauzvrat kako bi došli do nečega što vam treba. Idemo od Istoka prema Zapadu, diviziju po diviziju, franšizu po franšizu, uz korištenje ESPN-ovog trade machinea po potrebi. S tim da ćemo glavnu temu idućih dana prekinuti power rankingsima u subotu.

RAPTORS

Imaju povijesnu priliku napraviti najveći rezultat franšize ikada, dakle definitivno se trebaju fokusirati na pronalazak pojačanja. Imaju fantastičnu dubinu, ali nedostaje im par igrača startne kvalitete koji bi omogućili iskorak. Tko zna, uz dosta sreće možda bi s njima imali šanse i protiv Cavsa. Jasno, obzirom da već sada imaju jezgru sposobnu doći do finala konferencije, ne moraju pristajati na prevelike kompromise, ali svakako treba pokušati zamijeniti dio pickova i mladih talenata koje imaju na rosteru za igrače koji mogu pomoći odmah. Tu je Ujiri napravio sjajan posao jer, čak i da se tijekom ovog prijelaznog roka odreknu dijela resursa, ostat će im sasvim dovoljno da svake godine nadograđuju potencijal momčadi dodavanjem svježe krvi.

Pojačanja bi im dobro došlo na boku (na poziciji trojke, gdje su zbog ozljeda Carrolla i Johnsona sada posebno tanki, a i kako bi mogli dugoročno prestati maltretirati DeRozana da igra obranu protiv većih od sebe, kao i da se riješe postava s Josephom kao drugim bekom između Lowrya i DeMarra jer te neće proći u playoffu) i pod košem (na poziciji četvorke prije svega jer Patterson je solidan u 3&D roli, ali nije ozbiljna opcija koja će kazniti obranu kada se fokusira na jednog od playmakera, dok je Scola voljan potrošač, ali budimo realni, kako izazvati ikoga ako vam je Luis povremena treća opcija).

Obzirom na pick prve runde Knicksa/Nuggetsa, koji će izgleda definitivno biti lutrijski, mogu ciljati i na najveće mete poput npr. Lopeza ili Gallinaria. Problem u tom slučaju postaje skupiti dovoljno plaća za odraditi trade, praktički jedino uključivanjem Carrolla u kombinaciju mogu doći do najvećeg ulova, a u tom slučaju slabe potencijal obrane na perimetru. Sad, iako je upitno u kakvom će se Carroll izdanju vratiti na parket, odreći ga se tek tako bio bi u suštini loš potez jer razlog zbog kojega si ga uopće potpisao bio je taj što si smatrao da će pomoći obrambeno tamo gdje si najtanji.

Eventualno, ako bi npr. Denver i pristao na zamjenu Galloa za Carrolla (iako sumnjam da bi njima čak i ovaj pick Knicksa, s kojim su ionako usko povezani, predstavljao dovoljan poticaj da zamijene svog prvog strijelca za solidnog 3&D igrača na lošijem ugovoru), Raptorsi bi istovremeno morali odraditi trade s npr. Sunsima u kojem bi za kasni pick prve runde, ili svoj ili onaj Clippersa, dobili Tuckera. Ta kombinacija Tuckera i Galloa definitivno bi bila upgrade u odnosu na ovo što sada imaju na trojci, plus bi im dala dodatnih opcija za igrati još više smallballa. Uglavnom, to bi izgledalo nekako ovako, uz napomenu kako pickove kojima podmazujemo proces morate zamisliti jer se na Trade Machineu ne vide.

Ako bi išli u smjeru pojačavanja pod košem, tu onda imaju opciju pronaći bolju stretch četvorku od Scole ili Pattersona, ili se možda odlučiti za zaokret na poziciji petice i hvatati Lopeza. Sad, Netsi sigurno ne bi imali ništa protiv toga da dobiju Valanciunasa i pick prve runde (s tim da im sigurno ne bi dali ovaj lutrijski, već možda ova dva kasna, njihov i onaj Clippersa), ali problem je Valanciunasov ugovor. Naime, kako je u međuvremenu potpisao produženje s Raptorsima, JoVal se više ne vodi u tradeu kao igrač s ratom od 5 milja, već od 10 (otprilike toliko iznosi prosjek svih zbrojenih rata koje su mu dužni Raptorsi), znači Netsi ga uračunavaju u svoj cap pod tom cifrom. Sad, to ne bi bio nikakav problem da istovremeno Raptorsima ne ostaje onaj iznos od 5 milja kojega treba popuniti, dakle tehnički zamjenu ovakvih igrača možeš napraviti samo ako bi se uključila treća strana koja ima prostor na capu za posuditi i koja je voljna sudjelovati u razmjeni.

I tu opet na scenu stupaju Sunsi. Jer, ako bi Raptorsi morali uključiti i Carrolla u trade, a morali bi jer ne mogu drugačije prihvatiti ogromnu Lopezovu ratu (razlika koje ne postaje manja jer Valanciunas i dalje vrijedi samo 5 milja za Toronto), onda bi Netsi sada bili ti koji negdje moraju rezati da strpaju ova dva ugovora pod cap (Carrollov + dupli iznos za Valanciunasa ne stanu u direktan trade). A to bi mogli napraviti slanjem npr. Bogdanovića u Phoenix. Sad, rekli smo kako Netsi u mladom centru i par kasnih pickova imaju dovoljno razloga za odreći se svog najboljeg igrača, ali što tjera Sunse da prihvate Bogdanovića i odreknu se Tuckera? E, tu bi Toronto morao opet podmazivati ili pickom (iako je ovaj Knicksa velika cijena za Tuckera) ili nekim mladim igračem, vodeći još uz put računa o tome da štimaju plaće, za što bi se morali odreći Pattersona u zamjeni za Leuera. Što nije tragedija, pitanje je samo vrijedi li plus na petici ovolikog rasipanja resursa i onda još uklapanja dva sporedna igrača u rotaciju. Kako god, to bi izgledalo otprilike ovako nekako.

Obzirom kako je Toronto trenutno u dobroj situaciji, puno realniji scenariji su oni manje kompleksni, dakle koji uključuju što manje diranja u status quo. To bi značilo pojačati se ako je moguće na boku da bi bio siguran ako Carroll zakaže, odnosno dovesti bolju stretch četvorku. Tu imamo potencijalni trade s Pelicansima koje Raptorsi definitivno mogu zasuti kombinacijom pickova i mladih igrača koja se ne odbija. Ovo je čisto ogledni primjer eventualnog tradea , ali naravno da se tu može puno kombinirati s pickovima. Kako god, Anderson umjesto Pattersona (ili još bolje Scole) bio bi iskorak vrijedan odricanja. S tim da Raptorsi imaju još jednu opciju, a to je riskirati s Markieffom Morrisom i pri tome u istom tradeu dovesti i Tuckera (jasno, do njega mogu i nekim solo tradeom). Sad, pitanje je koliko Morris, u ovakvoj sezoni kakva je iza njega, može predstavljati iskorak u odnosu na Pattersona koji ipak ima kakvu-takvu definiranu rolu, ali sama činjenica da je on uključen u trade može olakšati Ujiriu poziciju (može rušiti cijenu pozivajući se na problematični karakter) te mu ne bi trebalo ni uključivati pickove, već možda tek jednog mladog igrača kao u ovom zamišljenom scenariju. Doduše, kako ni Tucker nije preveliko pojačanje u odnosu na Jamesa Johnsona (pod uvjetom da ovaj nastavi pogađati tricu kao u ovom periodu nakon ozljede Carrolla), pitanje je ima li smisla dirati u kemiju pobjedničkog rostera radi marginalnih popravaka. Tako da mi se fokus na Ryana Andersona čini jedino logičnim i opravdanim ciljem.

Poslovi sa Sunsima definitivno spadaju u rubne, ali Raptorsi su u takvoj situaciji da im ništa drugo i ne treba nego brusiti rubove i biti strpljiv. Ovo što je Ujiri izgradio ima potencijal trajati još dugo, dugo vremena.

CELTICS

Na putu su da se nametnu Raptorsima kao najveća prijetnja za poziciju drugog nositelja u konferenciji, a takav scenarij bi dodatno olakšalo dovođenje jednog pojačanja. Ako već ne mogu do franšiznog igrača, što je uvijek prvi cilj, onda svakako treba barem pojačati neke slabije dijelove momčadi, prije svega pod košem gdje ni na jednoj poziciji nemaju idealno rješenje. Također, ne bi bilo zgorega imati dodatnog šutera na boku (idealno bi bilo zamijeniti Bradleya elitnom šuterskom opcijom, ali nije da uokolo leže igrači poput Klaya Thompsona koji bi na ovaj roster legli savršeno), što će u budućnosti biti još teže odraditi nego pronaći novog all-star startera pod košem (koliko god mi pričamo o tome da se liga okreće perimetru, ne sjećam se da ikada bila ovoliko krcata kvalitetnim visokim igračima, postoji barem po jedan granični all-star visoki skoro za svaku franšizu).

Ključni moment njihovog prijelaznog roka bit će pokušati dovesti Cousinsa, koji se urušavanjem morala u Sacramentu opet čini dostupnim, a pri tome ne ostati bez ključnih igrača. Poput Crowdera, koji je bitan ne samo zato što je odličan 3&D igrač, već i zato što ima ugovor koji debelo premašuje produkcijom zbog čega mu je vrijednost još veća – uzmite samo u obzir koliko Raptorsi plaćaju 3&D igrača od kojega do sada nisu imali koristi (Carrolla), a i pitanje je hoće li uopće, a za koliko je Boston zakapario Crowdera koji će definitivno nadmašiti produkciju pojačanja Toronta.

Dakle, ako bi Kingsi pristali na onaj već opjevani paket koji uključuje prvi pick Netsa i ugovor Davida Leea, uz dodatak par mladih igrača poput Zellera i Roziera, Boston bi završio s rebuildingom i automatski bi se lansirao u prvog izazivača Cavsima. Na mjestu Kingsa pak ne bi pristao na ništa manje od tog picka jer ti povećava šanse da dođeš do Simmonsa i Ingrama, a ako bi Ainge bio iz istog razloga tvrdoglav, radije bi čuvao Cousinsa za ljeto i neki novi paket. S tim da ni vjerojatnost da Ainge na stol baci najveći čip u ovom trenutku ne stoji najbolje, naime u Bostonu postoji jaka struja koja baš i nije oduševljena Cousinsovim karakterom i s razlogom se pita da li bi njegovo priključene momčadi možda i srušilo sve što Stevens gradi. Kako god, to je sigurno još jedna karta na koje će Ainge zaigrati u pokušaju da sruši cijenu.

Cavsi vjerojatno neće trejdati Lovea koji bi bio sljedeći ulov na kojega Boston cilja ovim pickom, isto vjerojatno vrijedi i za Clipperse i Griffina, dakle ostaje im tek pokušati zamijeniti neki slabiji pick za nešto manje pojačanje. Samo, kada bolje pogledaš uokolo, pitanje je koliki bi Anderson bio iskorak u odnosu na Olynyka? Definitivno nije vrijedan lutrijskog picka, dakle čemu se zamarati. Isto bih rekao i za Horforda, koliko god Al bio odličan igrač, reket Celticsa s njim ne bi bio zatvoreniji nego sa Sullingerom, plus je pitanje da li želiš radije njega na maxu idućih 5 godina ili potencijalno Ingrama na rookie ugovoru? Ako možeš birati, uvijek ćeš radije uzeti ovo drugo, zato ne vidim Aingea u situaciji kao lani kada je u Thomasu i Crowderu našao ekstra vrijednost. Lopez? Howard? Monroe? Vidim smisao da Celticsi posegnu za jednim od ove trojice kao iskorakom u odnosu na Sullingera, ali ne vidim da bi se bili spremni odreći prvih pickova Netsa, tako da teško da će u ovom slučaju doći do posla (možda bi eventualno mogli nešto dogovoriti ako bi Rocketsi ili Bucksi pristali na prvi pick Dallasa ili Bostona, odnosno ako bi Netsi pristali tek na povratak picka iz 2018.).

Ova momčad je sada dovoljno dobra za playoff, imaju gomilu potencijala i resursa koji garantiraju rast iz sezone u sezonu, stoga je to ono gdje treba usmjeriti sve snage, nikako ne u trade tek radi tradea. Ako pak uskoči neki solidan posao kojim bi se pojačao u hodu bez previše odricanja, onda možemo pričati i o tim sitnijim preinakama, ali stvarno u ovom trenutku ne vidim vani previše igrača, barem ne među ovim imenima koja se najčešće spominju, koji bi Bostonu donijeli nešto više od ovoga što trenutno imaju, a da ne govorim kako bi im potencijalno veće promjene bez znatnog iskoraka u talentu mogle narušiti kemiju. Ovo je playoff momčad s ili bez tih rubnih pojačanja, njima je važnije od malo kvalitetnijeg sudionika playoffa postati rasni izazivač, a tu im nikakav Anderson ili Morris neće pomoći.

Stoga, ako već ne bude prilike tijekom ovog prijelaznog roka, očekujem da će Ainge sačuvati svu municiju u obliku pickova prve runde i mladih talenata za neka bolja vremena.

KNICKS

Oni će pokušati loviti playoff, s ovako starom momčadi nemaju drugog izbora, što uostalom potvrđuje i otkaz Fisheru (da sebe smatraju klasičnom momčadi u rebuildingu za tako nešto se ne bi odlučili, dati otkaz skupom treneru usred sezone nakon niza poraza, bez promjena rostera i filozofije igre, znači tek da želiš dodatno motivirati i razdrmati momčad jer smatraš da su zapali u rutinu). Kako nemaju pick prve runde dogodine, to je i jedino logično. Pri tome razvijaju i Porzingisa tako da mjesta prigovoru nema, a hoće li ga biti nakon prijelaznog roka? Knicksi nemaju previše resursa, a bili bi blesavi da se u ovoj situaciji tek tako odreknu picka prve runde 2018. (ni jedan od njima dostupnih igrača nije vrijedan takve cijene), tako da eventualno za ponuditi imaju nekoga od visokih. Bi li Hawksi pristali trejdati Teaguea u zamjenu za O’Quinna i Jeriana Granta? Teško, ali pitanje je koliko bi Knicksi uopće dobili ovakvim potezom, odnosno koliko je Teague bolji od dvojca Calderon-Galloway. Mislim, bolji je individualno, ali teško da bi dovođenje takvog playa, čija vrijednost leži isključivo u pick & roll igri i koji bi se teško uklopio u trokut kao 3&D opcija, predstavljalo razliku između lutrije i playoffa.

Bolji bek-šuter od Afflala dobro bi došao, ali takvi ne leže uokolo dostupni, pogotovo ne za paket koji oni mogu složiti. Na ostalim pozicijama imaju dovoljno i teško da ih mogu poboljšati, tako da je smjer na koji bi se Jackson trebao fokusirati onaj pronalaženja resursa. Dakle, pitanje kojim se treba voditi tijekom prijelaznog roka je mogu li za O’Quinna ili Williamsa, iz kojih su izvukli dosta, ali koji su i svojevrsni višak, dobiti nekog mladog igrača ili barem par pickova druge runde?

NETS

Jadan čovjek koji ovdje preuzme rolu GM-a jer u startu nema glavne resurse koje momčad u rebuildingu treba, a to su pickovi prve runde. Iduća tri drafta vjerojatno će biti lutrijska momčad, a umjesto da tijekom tog perioda stvore nove jezgru, omogućit će Celticsima da krcaju ionako već dobar roster. Ted Stepien, nekadašnji vlasnik Cavsa, postao je sinonim za loše NBA poslovanje, ali on je za ovo što je napravio Prokhorov mala beba – čovjek je svojim apetitima složio takvu situaciju da ima momčad koja ne može ni u rebuilding, već mora čekati tri sezone da uopće počne graditi novu jezgru, što je jednostavno suluda situacija.

Uglavnom, oni će morati kroz kvazi-rebuilding na “konkurentan” način jer ne mogu računati na draft (osim ako ne zamjene Lopeza i Younga za pickove), dakle trebat će trošiti novac na osrednje igrače kako bi se iduće dvije godine barem pokušali boriti za playoff i kako ne bi proživjeli još dva puta ovakvu sezonu. Stoga je i logično očekivati da će trejdati Lopeza ili Younga samo ako zauzvrat mogu dobiti garantirano visoke povrate u vidu kvalitetnih lutrijskih pickova (koji im eventualno mogu omogućiti da skrate rok početka rebuildinga, odnosno da umjesto za tri godine mogu početi s obnovom za jednu ili dvije sezone) ili barem, kao u onom scenariju s Raptorsima ranije navedenom, kvalitetne igrače koji mogu odrađivati dio posla kojega odrađuju Lopez i Young plus nešto kasnijih pickove prve runde u kojima možda pronađu ekstra vrijednost.

Inače bi momčad u njihovoj situaciji, bez ikakvih šansi za iskorakom iz lutrije, mogla trenutnu situaciju iskoristiti pa izvući pick druge runde za igrača poput Bogdanovića, u kojem neki playoff izazivač možda vidi pojačanje za klupu, ali, oni su u specifičnoj situaciji jer će oni biti ti koji traže takva rubna pojačanja ne bi li do kraja sezone izvukli poneku pobjedu više i tako smanjili vrijednost picka Celticsa. Svakako će tražiti bolju opciju na poziciji playa da izguraju godinu – definitivno su jedna od opcija, ako ne i jedina, koja bi mogla ciljati Lawsona kao startnog playa, ako ne tijekom ovog prijelaznog roka, onda na ljeto kada će ga moći ubaciti na cap i tako još usput nešto izvući od Rocketsa (sada bi do njega eventualno mogli u tradeu za Younga u kojem bi dobili i Jonesa, dok bi uz Thaddeusa put Houstona krenuo i Bogdanović koji je dvije možda i ponajbolje partije sezone odigrao upravo protiv Rocketsa, daleko je ovo od idealnog, međutim trade sličan ovako nečemu barem bi im donio potencijal za budućnost u Jonesu koji u ovom tradeu predstavlja vrijednost osrednjeg picka i nadu da u Lawsonu imaju startera za godinu i pol, dok bi Rocketsima već promjena sama po sebi godila).

Obzirom na ono čega će se biti spremni odreći u takvom ili sličnom tradeu, bit će nam vidljivo koliko su se, ako jesu uopće, opametili (u što čisto sumnjam, sudeći po profilu kandidata s kojima razgovara, Prokhorov očito nije spreman za nuklearnu opciju koja uključuje nekoliko sezona pustoši, već samo želi nastaviti po starome i doći do rezultata prečicom što u NBA ne prolazi). Ne zaboravimo da nemaju ni GM-a, dakle ne smiju s ovom prijelaznom upravom dodatno pogoršati posao čovjeku koji dolazi, osim ako taj čovjek sam ne bude bačen u situaciju da odlučuje o tako bitnim stvarima čim bude zaposlen, što je u njihovom slučaju svakako opcija. Navodno Prokhorov želi GM-a odmah upravo da odradi prijelazni rok, ali čak i ako ga nađe, to ne bi trebalo značajnije utjecati na odluke, jednostavno nisu u situaciji da se s ovo malo resursa koje imaju razbacuju u tradeovima koji ne donose dugoročnu vrijednost.

SIXERS

Njihov prijelazni rok će biti zanimljiv čisto da vidimo hoće li i dalje ostati aktivni tek kao momčad koja iznajmljuje prostor u zamjenu za pick druge runde ili će konačno pokušati dovesti nešto talenta, makar mladoga i nedokazanoga, da učine završnicu sezone zanimljivijom iz kuta razvoja buduće jezgre? Tu će dosta ovisiti u kojem smjeru želi ići Colangelo stariji, eto ironija cijele situacije je da su si već, pojačavši se sa Smithom, otežali šanse za dokopati se Ingrama i Simmonsa, što bi u njihovom slučaju trebao biti prioritet. Stoga je ipak realnije očekivati da će razum prevladati, da neće koristiti svoju gomilu pickova kako bi se pojačavali, već da će možda i rasprodati nešto talenta što ga trenutno imaju kako bi si osigurali što bolje pozicije u lutriji (iako, uz Boston imaju vjerojatno najatraktivniji pick na raspolaganju, onaj Lakersa, s kojim teoretski bez problema mogu loviti najveće zvijerke ovog prijelaznog roka, tipa ako ih Divac nazove i, u zamjenu za Cousinsa, zatraži taj pick plus povrat svega što su im Kingsi dali ovo ljeto kada su čistili cap, nisam siguran da bi tek tako prekinuli razgovor bez obzira što im Cousins ne znači ništa s ovakvim rosterom kakvoga imaju). Realno je tako da do ljeta potraje status quo, a onda će vjerojatno krenuti u nabavku i veterana i talenta, sumnjam da su radili ovakve promjene u upravi da bi i dogodine nastavili loviti loptice kao da igraju bingo u staračkom domu.

10 thoughts on “WALKING DEADLINE – ATLANTIC

 1. Sto mislis ima li ikakve nade da Jackson bar mrvicu odstupi od svoje filozofije i prestane forsirat trokut i njegove pulene na klupi, vec vidim kako na ljeto zaposljava Shawa, ili nedaj Boze, Rambisa dugorocno. Thibs je apsolutno najjaci strucnjak dostupan danas, nema razloga da ga se ne uzme, jos je covjeku san biti trener Knicksa, ako je vjerovati navodima nekih izvora.

 2. skeptičan sam po pitanju Toronta, jer nisu se oni nešto specijalno pojačali da bi bili rang iznad ovih ostalih ekipa. Toronto je kao i svaka ekipa kojoj je Ujiri GM, odličan u regularnoj sezoni ali kad dođe playoff onda ih nema nigdje.
  Tako da već vrtim u glavi scenarij u kojem recimo jedan Miami razbija Toronto u prvoj rundi jer kad je stani pani Lowry i Derozan nisu dovoljno dobri u svojim izolacijama, a od ostalih dokazano nitko ne može zabit.

 3. Koliko bi Toronto izgubio obrambeno sa zamjeno Lopeza za JVal? Lopez mi ne izgleda baš najpokretnije biće na svijetu. I koliko bi Lowry i DeRozan uopće htjeli smanjiti svoju potrošnju da hrane Lopeza u napadu? Lopez mi nema svrhu ako će šutirati 10 puta po utakmici.

 4. @ krpa – ne vjerujem, u slučaju angažmana trenera poput Thibsa, Phil prestaje biti glavni, a to mu teško može biti cilj. osim ako stvarno ne želi samo skupit lovu, u tom slučaju je bolje da i nije GM. također, kada zapošljavaš trenera Thibsove veličine, moraš biti spreman dati mu upliv i u kreaciju rostera, Phil to sigurno nije spreman. a neka pametna franšiza bi mogla biti, ne bi ni Pistonsi privukli Van Gundya da mu nisu dali sve, očekujem da će tako biti i s Thibsom barem do neke mjere

  @ jasaitis – skeptičan sam i ja, zato i mislim da bi trebali biti aktivni tijekom prijelaznog roka jer teško će im se opet ukazati ovakva prilika napraviti najbolji rezultat u povijesti. s barem Andersonom na rosteru, obranama bi puno teže bilo braniti njihov banalno predvidljiv napad

  @ dijete – mislim ne previše, obzirom da i JoVal nije oličenje eksplozivnosti, odnosno da ove sezone igraju puno konzervativnije sa centrom u zoni i tu bi se Lopez mogao uklopiti i dobrim dijelom ponoviti Valanciunasov učinak. e, ovo drugo je ključno, to je nešto što ih definitivno koči. u teoriji mogu bolje hraniti i Valanciunasa, ali on ipak nije klasa Brooka tako da je teško reći koliko je tu stvar sistemskog izbora, a koliko, recimo to tako, egoističnosti. sigurno da Lopeza ne bi mogli ovoliko ignorirati. međutim, ono što je Lopezov najveći plus je što se radi o sjajnom šuteru koji može dodatno otvoriti reket za ulaze ovoj dvojici, a to je nešto što je problem Torontu i što će u playoffu biti dodatno naglašeno jer će obrane bez problema natjerati DeRozana da uzima hrpu loših šuteva s poludistance iz driblinga. s Lopezom u petorci tom problemu bi možda stali na kraj jer bi tada mogli izvući oba obrambena visoka iz reketa ili barem natjerati protivnika na matchup zonu i biranje očitih mismatcheva, što bi u oba slučaja olakšalo bekovima Raptorsa da nastave igrati stilom koji im najviše odgovara

 5. Jasaitis, dijelim tvoju skepsu prema Raptorsima. Toronto je u prošlogodišnjem playoffu djelovao slabašno poput u jesen požutjelog javorovog lista. Jad i bijeda. Inače, mrzim tu ekipu zbog toga kako (ne)koriste Valanciunasa. Da sam GM, šutnuo bih nogom u guzicu DeRosana do New Yorka, gdje i pripada.

 6. Da li je moguća neka razmjena na relaciji Cleveland – Orlando, tipa Kevin Love – Tobias Harris+neko i koliko bi ona imala smisla za obje ekipe? Čačkao sam na ESPN trade machine i skoro sve kombinacije su moguće… Cavsi bi uz Harrisa mogli uzeti doslovno bilo koga osim Vučevića. Moćno mi djeluje pomisao na Cavse sa LeBronom na četvorci i Harrisom na trojci, plus J.R na dvojci i Kyrie na kecu…

 7. Pisao je Woj clanak nedavno da je lako moguce da Phill opt outa na ljeto i pokupi prnje za L.A di ce se ujedinit s Waltonom (mlađim jel) kao glavnim trenerom. Vidjet cemo da li u tome ima istine, nece valjda supcinski zaposlit trenera nekog i onda samo otici.

 8. Sto se tice celticsa i njihove potrebe za suterom na boku, sto mislis o hunteru? Moje misljenje je da bi se mogao razviti u dobrog obrambenog igraca i biti odlicna treca opcija u napadu. Ima duzinu, pokretljivost a koliko sam skuzio i volju za treningom i ucenjem. U visim postavama bi mogao igrati i dvojku. Neznam koliko si ga pratio ali smatram da je to jos jedan razlog da se ne zure sa trejdovima i ne rasipaju resurse

 9. @ flaster – kako bi dodatak Harrisa pomogao obrani 🙂
  meni moćnije zvuči postava s LeBronom, Loveom, Smithom i Kyrieom

  @ kg – ako govorimo o instant potrebi, onda od njega nemaš koristi, zar ne. momak ove godine nije dobio šansu, do sada je odigrao malo više od 200 minuta, a tako ne možeš razviti ni ovisnost o šećeru, kamoli talent. Hunter je izgledao ok u NCAA, ovo malo što je igrao u Bostonu nije se baš pokazao i dojam do sada je da sam ga precijenio kao NBA igrača, ali teško je reći na takvom uzorku. poanta je da se momčadi ne mogu vječno razvijati, realno on dogodine mora moći uskočiti u rolu Turnera ili za njega nema nikakve budućnosti obzirom da je trojac Thomas-Bradley-Smart zakaparen za većinu minuta na 1 i 2 pozicijama. btw u nijednim kombinacijama ne može ni igrati ništa više od dvojke, nije pravi swingman, toliko je slabašan (a ima već 22 godine, primjera radi pune dvije godine je stariji od Vonleha) da ga Wiggins može nosit u zubima. uostalom, zato ga je Stevens dosta koristio i kao čistog playa s loptom, testirali su ga u tom aspektu igre jer u njihovom sistemu nema mjesta za klasičnog off the ball beka koji ne može napast iz driblinga. sad, ako uspije preuzet te Turnerove minute, super, ali ne vidim da je to razlog da bi bio nedodirljiv u nekom eventualno puno većem tradeu

 10. Sam Harris svakako ne bi pomogao odbrani, ništa više nego što im pomaže Love, ali bi LeBron na četvorci pomogao, bar u kontekstu duela sa Warriorsima. Ali pošto LeBron ne planira mijenjati poziciju dok ne napuni bar 39 godina, o tome je bespotrebno razmišljati. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *