AD 4

Obzirom da sam očekivao mrtav dan što se tiče vijesti, za danas sam već računao kako će jedina crtica biti preporuka nove knjige, ali na kraju se nakupilo “temica”.

Pelicansi izgleda nikako ne mogu dočekati da stanu na noge jer ih je evo nakon lanjske kalvarije opet dočekao početak iz noćne more – opet neće moći računati na Holidaya, ovaj put ne zbog problematične noge, već zbog obiteljskih problema. Kako stvari stoje, Jrue će u najboljem slučaju propustiti kamp, predsezonu i uvod u sezonu. To bi moglo biti dovoljno da Pelicansi upadnu u rupu i izgube priključak za osmim mjestom.

Jedan drugi playmaker, Collison, uspio je sudskom nagodbom srediti svoje obiteljske probleme s totalno drugog kraja spektra od onih kroz koje prolazi Jrue, tako da se sada može posvetiti kampu i pripremama. Kingsi su u međuvremenu doveli Lawsona, ali pozicija startnog playa je Collisonova osim ako ne dođe do većih šokova kroz predsezonu.

Pozicija playa tako je izuzetno zanimljiva ova sezone. Em nas čeka sjajna draft klasa u kojoj bi vrlo lako moglo biti izabrano 5 čistih playeva već u lutriji, em će doći do popriličnih promjena u NBA kontekstu što se pozicije tiče. Evo, za sada sam završio s projekcijama za nekoliko franšiza na Istoku i već tu je očito kako će Dragić imati ogromnu priliku opet uskočiti u razgovore o top 10 igrača na poziciji obzirom da ga čeka uloga prve opcije u Miamiu, odnosno kako će Schroder imati prilike nabijati sjajne brojke kao neupitni lider na vanjskim pozicijama u Atlanti. Od Paytonovih igara itekako će ovisiti budućnost Orlanda, a Wall i Walker opet će vući svoje franšize igrajući daleko najviše minuta na rosteru.

Kad smo već kod minuta, za sada imam dvojicu igrača projiciranih iznad 2800 minuta – jedan je Wall, drugi je Giannis (he, pa i on je svojevrsni playmaker, zar ne). Lani je samo njih 12 probilo tu granicu i da, Giannis je već bio jedan od njih. Dragić i Schroeder vjerojatno neće prići tom broju, ali definitivno će, ako to zdravlje dopusti, igrati puno više nego lani, posebice Schroeder koji bi po projekciji trebao dobiti čak 800 minuta bonusa. Što je možda i skromna pretpostavka jer pitanje je što će biti s Jackom koji se još oporavlja od ozljede Ahilove i kako će se Delaney snaći u NBA. Uglavnom, bit će ga svakako zanimljivo vidjeti u novom kontekstu, hoće li mu ne baš bajna učinkovitost dodatno potonuti s ovim teretom ili će naći načina izdići se iz osrednjosti. Ono što je svakako sigurno je da neće imati problema s potrošnjom – kao šesti igrač Dennis je lani imao potrošnju top 20 NBA igrača (npr. bio je ispred Walla).

Na tržnici je inače ostao još jedan spomena vrijedan play, Chalmers, koji bi po nekim procjenama mogao biti spreman tijekom sezone upasti na nečiji roster. Obzirom da Cavsi imaju upitnu rotaciju iza Irvinga, nekako mi se čini da mu je suđeno još jednom se udružiti s LeBronom. Valjda Kralj neće vikati na čovjeka s jednom nogom.

Inače, što se slobodnih igrača tiče nekih velikih vijesti nema. Spominje se tek interes Pistonsa za Thomasom Robinsonom, ne znam zašto (ne mogu ni zamisliti tu strahotu od košarke koju bi predstavljao on u paru s Drummondom), kao i to da je Lance odradio trening s Pelicansima i da je još u igri za mjesto na rosteru (možda ga ovo s Jrueom pogura među 15). Toliko o tome da je Demps zadovoljan s tržnicom i da vjeruje da momčad čeka renesansa. Mislim da su i on i Gentry itekako svjesni da će teško dočekati iduće ljeto na istom mjestu.

6 thoughts on “AD 4

  1. Sranje vesti za Holidaya, tj. za njegovu ženu. NOP nikako da se sastave. Pored njega, Reke će propustiti početak sezone (3 operacije kolena prošle godine).

    Pitanje je u kakvoj će formi biti Jrue, pošto će propustiti kamp i vrlo je verovatno da će ponovo imati neku “povredu” pred kraj sezone, nakon što ispadnu iz trke za 8.

    Ovaj put ne kupim Fraziera sa FA, već ga draftujem.

  2. Wook je fantasy noob, nista ga ne slusajte. Toliki je user da mu Joe Ingles donosi pobedu u nedelju uvece trojkama i poenima po minutu…

    Za takve kao sto je on predlazem uvodjenje placanja da se ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *