AD 23 – BUCK IN THE HEADLIGHTS

Panika vlada u Milwaukeeu, takva da su pristali dovesti Beasleya na roster iako im takav igrač uopće nije potreban (a kome jeste, kad bi stvar racionalizirali do srži). Do prije godinu dana stvari su izgledale skoro pa idilično, danas se čini kao da klub vodi Božo Petrov. Ono, da je ozljeda pokosila Giannisa, a posebice Parkera, onda bi na ovakav potez mogli reći, ok, našli su nekakvo kvazi-rješenje koje će potrošiti dio minuta i većinu lopti.

Međutim, kako su ostali bez najboljeg 3&D swingmana, ako ne i najkompletnijeg igrača uopće, Beasley tu apsolutno ne pomaže. Sad mogu kombinirati više postava s takvim hibridnim krilima, dakle uvijek mogu imati istovremeno na parketu dvojicu iz trojca Giannis-Jabari-Beasley, iako sumnjam da Beasley i Parker mogu funkcionirati zajedno. U biti, s Beasleyem koji ima samo jednu crtu, a to je trošenje lopti, teško može funkcionirati i Giannis kao igrač bez pouzdanog šuta. Doduše, nije da bi mu Beasley ikada dodao loptu otvorenom na trici, već je riječ o tome da obrane mogu igrati više zonski i tako oduzeti ono malo prostora što bi se inače dalo otvoriti u sredini.

Što prevedeno znači da na barem donekle efikasnog Beasleya možemo zaboraviti. Njegov dodatak dakle gotovo je pa nebitan za ikakav učinak i osim što će potrošiti dio Middletonovih minuta i nešto posjeda u kojima se od Middletona tražilo da igra 1 na 5, neće biti od koristi. Dapače, obzirom kako ne igra obranu i ne šutira trice, teško će mu biti pronaći više od 15-ak minuta po utakmici kao zamjeni za Parkera jer ne zaboravimo da je tu i Teletović kojega čeka uloga stretch četvorke. Možda će stvarno gurati Giannisa u rolu jednog od bekova uz dva krila i centra, što u napadu još i može proći (do neke prosječne razine barem), ali ne vidim načina kako će posložiti obranu kada na parketu budu zajedno Parker i Beasley ili Beasley i Teletović (svaka momčad s dovoljno šutera koji se znaju otvoriti kretanjem bit će na pikniku).

Uglavnom, definitivno moraju povući još jedan potez jer izgurati sezonu s Terryem, Vaughnom i Brogdonom kao zakrpama na poziciji dva, uz povremeni dodatak Dellya u spot-up rolu, a sve to bez postave u kojoj bi imali šutera na poziciji tri, bit će traumatično iskustvo. Što se projekcije tiče, IOR ni ranije nije bio pretjerano optimističan prema njima ne uzimajući ih u obzir kao legitimne kandidate za playoff (u prvoj projekciji bili su na 38 pobjeda), a sada ih vidi na 34 pobjede, dakle ukopali su se u prostor između Sixersa/Netsa te ostatka Istoka, bez previše šansi za otići prema gore, s velikim izgledima da se dodatno strmoglave. Što ne bi bio najgori mogući razvoj situacije – obzirom na to kako su posložili roster još jedan visoki draft pick bi im dobro došao. U svakom slučaju, što se nas promatrača tiče, manje treba razbijati glavu oko borbe za osmo mjesto jer kontekst je sada nešto manje zgusnut, imamo četiri sigurne lutrijske momčadi (naravno, uz tri spomenute tu ubrajam i Knickse).

Što se Rocketsa tiče, to što su dobili išta za Beasleya pravo je čudo. Riješili su se potencijalne glavobolje i potrošača koji im je ionako nepotreban sada kada su dodali Gordona i Andersona kroz koje mogu vrtiti napad kad je Harden na klupi, posebice jer će vjerojatno Gordon preuzeti ulogu šestog igrača i donositelja instant napada. Doduše, ni Ennis neće biti od neke koristi – iako nemaju trećeg playa, obzirom da će Harden sigurno dobiti priliku igrati jedinicu dio vremena, više od Beverleya i Prigionia nije im ni potrebno. Uostalom, to da je Prigioni dan-danas bolji playmaker od Ennisa sve govori, dapače Ennisov plafon obzirom na manjak šuta i elitnog atleticizma upravo i je razviti se u igrača sličnog Prigioniu, dakle beka koji može vuči kontre, kontrolirati loptu, započeti pravovremeno napad i iskoristiti višak prostora kad se ukaže, bilo nakon pick igre ili iz spot-upa, da zavrti akciju kroz slash & kick jer nije sposoban kreirati 1 na 1. Vjerojatno bi im bilo bolje da su jednostavno dali šansu Paytonu koji ima puno veći defanzivni potencijal, što još nije isključeno.

1 thought on “AD 23 – BUCK IN THE HEADLIGHTS

  1. Pojma nemam di da odgovaram 🙂

    Vratio bi se na “Conley slučaj”. Teško je dizati brojke u segmentu koji ga on ne vrednuje kao obrana i igrati u napdačkom zatvorenom dijelu bez prostora u sredini. Hoću reći da bi se malo razigravača maglo snaći u tavom nečemu, te ga brojke u ovom (svim) slučaju puno degradiraju.
    Mislim, neće on donit neki uber iskorak, ali prije bi s njim zaokružio petorku od recimo Walla. Tj. prilagodljiviji je, lakše uklopljiv.

    Možda sam falio balun, al ko ga jebe, zato biram prvi u fantaziju 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *