AD 35

Evo prilike baciti oko na još neke ekipe, točnije samo dvije jer burno jutro nije dozvolilo više vremena za gledanje league pass-a, o sudbo kleta. Boston s najboljom petorkom, odmah se dalo vidjeti koliko Horford znači za akciju u napadu kao dodatni razigravač, ali i puno, puno pouzdaniji šuter od Sullingera. Čak i bez Olynyka umjesto kojega je centra igrao Johnson, što vjerojatno ostaje recept i za ubuduće jer Johnson je najbolji čuvar obruča kojega imaju, neće im nedostajati šutera kao lani i to ne samo zbog Horforda – Crowder ubacuje suze i djeluje kao čovjek koji je preko ljeta potpuno promijenio šut.

Ako će on svojih standardnih 33% podići na tipa 38%, što uopće nije isključeno obzirom na ovakvu formu kakvu pokazuje, za Boston se ne treba bojati. Ova petorka je defanzivno odlična (četiri iznadprosječna defanzivca jedan do drugoga, osposobljeni za braniti na loptu, zonski, pa i preuzimati jer i Horford i Johnson su dovoljno pokretni prema perimetru, a Crowder i Bradley su dovoljno žilavi u sredini), pa ako sada budu i napadački prosječni, mogu već računati na domaći parket u prvoj rundi playoffa, a možda i drugoj.

Barem što se startne petorke tiče briga nema jer ovako bez Olynyka klupa baš i nije imala rješenja. Kao što rekosmo, defanzivno su starteri sjajni i izgleda kako će se i Stevens držati logike po kojoj je ključno da udarna postava igra najbolju obranu, dok s drugom postavom riskiraš nadajući se da može zabiti više nego primiti. Ako će Jerebko i Olynyk biti par visokih (sinoć je igrao Zeller što nije idealno, jer iako je dobar pick & roll igrač, za njega nema prostora uz ovakve vanjske “šutere”), to bi moglo otvoriti dovoljno prostora za Smarta, Browna i Roziera koji su izgleda sigurni kao zamjene na vanjskim pozicijama i koji nisu baš pouzdani spot-up igrači (za Roziera treba još pričekati prije donošenja zaključka, možda se i popravi, ali ova dvojica teško mogu pomoći s perimetra). 

Dakle, nije to postava koja je idealna u bilo kojem smislu i bit će zanimljivo pratiti kako Stevens misli rotirati, posebice jer mu nedostaje jedan swingman. Greena sinoć nije bilo, možda je rješenje on, ali čak i s Greenom izgleda da neće biti previše prilike koristiti Browna u roli smallball četvorke u koju kao svojevrsni ovogodišnji Justise Winslow najbolje upada dok ne poradi malo na šutu (sinoć uglavnom igrao na perimetru uz dva visoka do same završnice u kojoj Boston na parketu ionako nije imao nikoga bitnog). Budu li mu dali većinu minuta kao back-up trojci, to bi tokom sezone moglo postati bolno mjesto rotacije.

Sixersi bez Simmonsa i Okafora, ali i bez Baylessa. Embiid i Šarić su izgledali solidno, ali previše se traži od njih ovako rano i to protiv ovakve kvalitete protivnika baš i ne prolazi. Imat će trenutaka u sezoni, nema sumnje, samo protiv ekipa s jasnim identitetom poput Bostona jednostavno su nemoćni. Ali, u prvom su planu i iako će im ova sezona stvarno biti vatreno krštenje, barem će se naigrati i steći dragocjeno iskustvo za buduće sezone. Jasno je i da Sixersi planiraju Rodrigueza koristiti kao lidera druge postave kada ni u ovakvoj utakmici nije dobio priliku startati (šansu dobio McConnell koji je odmah pokušavao jahati nogu Thomasu kao da je napaljeni pudl), dakle Bayless će biti nominalno play kad krene sezona, a gomila akcije vrtit će se kroz Šarića od prvog dana.

Sigurni uz Darija, Baylessa i Embiida kao starteri bi trebali biti i Covington i Henderson, Sergio i Noel su prve opcije s klupe (baš me zanima kako će uklopiti Okafora u rotaciju kad bude spreman, sumnjam da će Noela previše gurati na četvorku), a na boku vlada pustoš (obzirom kakva su trupla Thompson i Stauskas, možda i nije zgorega odmah u prvi plan gurnuti Luwawua).

4 thoughts on “AD 35

  1. @Gee, Cavsi izgleda još traže pravog backup playa, večeras navodno starta Liggins na playu, mišljenje o toj potencijalnoj opciji?

  2. @ Lenard – da je Liggins NBA igrač, onda bi već dobio negdje pravu priliku do sada. sad je već u fizičkom padu, ima problema sa stopalima i vjerojatno više ne može odigrati ni obranu na poziciji, a bez toga je potpuno beskoristan jer nije šuter. uostalom, on i nije pravi play nego combo koji je po dolasku u NBA bio prisiljen raditi na 3&D elementima za ubaciti se na bok jer talent za igrati jedinicu nikada nije bio. ukratko, Cavsi su očajni kad se bave ovakvim pizdarijama

  3. Tko ti je ROY favorit nakon Simmonsove ozljede? Moze li to biti Embiid ili vise naginjes Dunn/Hield dvojcu?

  4. @ potapac – Embiid teško može biti ROY jer će na kraju vjerojatno odigrat jednako utakmica kao Simmons 😉 obzirom da Bena vjerojatno možemo prekrižiti, moj favorit je Ingram. Dunn neće imat toliki utjecaj pored veterana, a Hield jednostavno nije dovoljno učinkovit i ima previše konkurencije za minute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *