GUMBO BROTHERS

Konačno se i to dogodilo, Kingsi su trejdali Cousinsa, a baš je u njihovom stilu što su to napravili za slabašan paket i usprkos tome što su cijelo vrijeme govorili da im tako nešto ne pada na pamet (doduše, obzirom koliko su u zadnje vrijeme koristili svaku priliku reći da neće biti tradea, mogli smo znati da se nešto sprema). Očito je trebalo otići na večeru s jednako disfunkcionalnim Pelicansima pa da shvate kako se ovako ne može dalje i kako bi dati Cousinsu u ruke milijune bilo ravno samoubojstvu. I to je legitimno. Samo, što dalje?

Čekali smo ovako nešto već godinama, tako da je teško sažeti prve dojmove. S jedne strane, sjajna je stvar da je Cousins izvan Sacramenta, konačno je bačen u stvarni svijet i sada ćemo vidjeti koliko je u stanju biti profesionalan. Istina, nije završio u Spursima ili Celticsima, ali već i promjena sama po sebi možda pomogne plus ovdje barem ima Davisa kojega poštuje i uz to je bliže stilu života kakvog voli (Alabama nije daleko). Uz to, kako produženje ugovora već ovoga ljeta vjerojatno otpada jer izostaju oni bonusi koje donosi novi kolektivni ako ostaneš u istoj franšizi, a DMC nema razloga vezati se uz Pelicanse tako rano za lovu koju ionako može dobiti u boljoj situaciji, u ljeto 2018. na tržnici će se izgleda pojaviti all-NBA centar što mijenja planove mnogih momčadi jer trebat će biti dovoljno fleksibilan s capom kako bi ga pokušao dovesti ako stvari u Big Easyu ne sjednu na mjesto. Dakle, ovo je dobra vijest za ligu, stvari su odjednom puno zanimljivije i na kratke i na duže staze, a dobra je ovo vijest i za Cousinsa koji će konačno morati odrasti. Ako misli do ozbiljne love kakvu je već vidio na svom bankovnom računu. Možda je trenutno razočaran, možda je ljut, ali jednog dana će biti svjestan da je ovo najbolje što mu se dogodilo u životu.

Sad, koliko god šira slika odjednom izgleda bolje, sam posao između dvije trule jabuke NBA lige baš i nije idealan. Kingsi su doduše izvukli živu glavu iz potencijalno loše situacije, ali zar itko normalan od njih očekuje da mogu odraditi pošteni rebuilding s ovakvom upravom? Jedan problem je riješen, onaj u svlačionici, ali ostaje ih još previše uokolo. Ajde, barem je ovo zdrav poslovni smjer, međutim i tu se javlja pitanje paketa. Zar je Cousins stvarno imao ovako malu vrijednost na tržnici da za njega nisi mogao dobiti barem dokazanog i relativno mladog rotacijskog igrača? Pickovi Pelicansa nisu idealni, pogotovo jer znamo da je jedan od njih u stvari Buddy Hield koji je u biti Ben McLemore, ali taj ulov donekle u teoriji može proći. Šesti pick od prošle godine, vjerojatni rubni lutrijski ove godine, ajde, to su dva picka prve runde koji idu pod obavezno u ovakvom paketu. Međutim, gdje su korisna veteranska tijela? Evans i Galloway (kojega će ionako otpustiti)? Pa zar Evans nema zabranu pristupa Sacramentu?

(Naknadno je tradeu dodan i Casspi, što hoće reći da su Pelicansi uz glavni ulov još dobili i boljeg rotacijskog igrača od ove trojice koju su poslali put Sacramenta, što je stvarno blesavo.)

Gle, koliko god se trudio pronaći neku mrvicu smisla u ovom paketu, činjenica je da ona ne postoji. Ako je ovo najbolje što se moglo dobiti za Cousinsa u ovom trenutku, a očito jeste jer čak i Divac je valjda nazvao ostalih 28 kolega (nadam se), onda je jednostavno trebalo čekati ljeto kada bi se sigurno našao bolji paket. Iz ovog posla jedino što Kingsi dobivaju trenutno je taj svoj visoki pick koji će stvarno biti visok jer će do kraja sezone vjerojatno izgubiti sve utakmice. Samo, tankirati su mogli i da su Cousinsa jednostavno poslali na nekakvu izmišljenu terapiju zadnjih 15 utakmica pa ga onda na ljeto pretvorili u dva bolja picka i par korisnih igrača.

(Ali, čekaj, pa ovoga se nisam ni sjetio dok me nisu podsjetili u komentarima – njima se čak ni tankiranje ne isplati jer Sixersi imaju pravo zamijeniti pick, tako da ako im u ruke upadne dobar izbor, odnosno bolji od onoga kojega dobiju Sixersi, ostaju bez njega. Lupam se po čelu “pa kako sam to mogao zaboravit”, a onda skužim da se ni Vlade nije sjetio ovog detalja pa mi je odmah lakše.)

Kratki sažetak za Kingse je dakle da su katastrofa od franšize koja funkcionira iracionalnije i impulzivnije od tinejdžera. Ne bi me čudilo da je Vivek poslao Divca na all-star vikend da malo popriča s kolegama pošto se baš ne snalazi telefonom, računajući da će ovaj nekoga šarmirati za večerom kao što je njega kada su osnivali novi pokret nesvrstanih. Što je kao da si poslao janje u Boraju da doživi starost. Dok su jeli gumbo, na vidjelo je izašlo da je vizija Kingsa mumbo-jumbo. I tu njihovu kaotičnost iskoristio je Demps da si spasi posao. Što nas dovodi do junaka ove priče.

Pelicansi su za ništa došli do jednog od najboljih košarkaša u ligi. Cousins je sada njihov problem, ali to je dobar problem za imati jer sve i da ga trejdaju idući prijelazni rok dobit će nazad vrijednost sličnu ovoj. Naravno da ovo nije idealna situacija – znamo da su nedefinirane gazde Pelicansa problematični i da nemaju strpljenja, ali nisu ni katastrofa kao Vivek. Ljudi jednostavno žele rezultat jer znaju da na ovako malom tržištu moraju imati vrhunski proizvod i tim pritiskom doveli su franšizu tu gdje je bila do jučer. Srećom, postoje još gore franšize čije krvi se možeš napiti i tako oživiti svoju situaciju. Demps je ovo morao odraditi ne samo da spasi sebe već i košarku u New Orleansu (Seattle samo čeka kad će se netko poskliznuti), a za eventualne posljedice će se brinuti kasnije. Najgore što im se može dogoditi je da Cousins 2018. jednostavno napusti klub, ali, s druge strane, kao da bi taj period od sada do tada bio bolji da ga nisu uopće doveli?

Na parketu će stvari biti još zanimljivije. Imamo nove league pass ljubimce jer bit će gušt gledati, pogotovo u ovoj završnici sezone koja ne donosi previše zanimljivosti, kako će funkcionirati Davis i Cousins. Znamo da nisu idealan par u današnjoj NBA jer oba igrača su najbolji kao petice, ali Davis je takav talent da je gotovo svejedno koju poziciju igra. On dokazano može braniti na perimetru i preuzimati bekove te je za njega zbog fizičke građe i bolje da se ne rauba pod koševima, a sada konačno ima pravog centra koji će mu čuvati leđa. Uz to, Cousins je postao toliko dobar šuter s perimetra da se Davis uopće neće morati odreći onih svojih poena u sredini koja će sada biti još više otvorena. U biti, obojica su toliko talentirana da u napadu problema što se stila igre ne bi trebalo biti, pitanje je samo kako će dogovoriti oko podjele lopti. Ovo je Davisova franšiza, ali nekako sumnjam da Cousins u naponu snage može samo tako stati u stranu i postati vodonoša na pola utakmice, tako da će ključno biti složiti nekakav sistem.

Kako su oba navikla pokretati akciju s visokog posta, najvažnije će biti Cousinsa konačno natjerati da igra više pod košem na niskom postu. Čovjek je dominantan strijelac u reketu, ali ujedno je i nevjerojatna ljenčina te je uglavnom volio igrati kao triple-threat s lakta odakle se uvijek mogao izvući šutem s poludistance ili ulazom. Sada u Holidayu i Davisu ima okvir koji mu može omogućiti više prostora u sredini i samo će se trebati izboriti za poziciju pod košem, za sve dalje pobrinut će se fizika igre. Sad, kako je Cousins puno bolji dodavač od Davisa, možda će on biti češće stacioniran na visokom postu, dok će se Davis otvarati u spot-upu kada ima sporijeg igrača na sebi kojega može pretrčati ili u post-upu kada na sebi ima slabijeg čuvara preko kojega može zabiti skok-šut iz okreta bez znoja.

I dok bi u napadu mogli balansirati između uloga neko vrijeme, u obrani je od početka sve jasno. Davis će braniti stretch četvorke i opasnije pick & roll screenere, a Cousins će patrolirati u sredini, uz to više nego sposoban eksplodirati i pokriti pola parketa kada osjeti potrebu (doduše, trebat će čekati ljeto da dođe u fizičku formu jer se opet zapustio, ali tu i tamo može iskoristiti elitnu kombinaciju atleticizma i fizikalija). Neće im biti lako, obzirom na energiju koju će morati uložiti u napad, istovremeno briljirati i u obrani, a pogotovo nije lako za košarkaša centarske visine braniti na perimetru, ali nitko od njih ne očekuje da budu stoperi. Već ako budu aktivni i pravovremeni, što je s Cousinsom uvijek bio problem i zbog čega ga treneri uglavnom nisu htjeli koristiti kao peticu jer su znali da ne želi raditi centarski prljavi posao u obrani, Pelicansi će imati zatvoren reket.

Naravno, ovakav trade odjednom ih lansira i kao ozbiljne kandidate za osmo mjesto. Uspiju li zadržati solidan defanzivni učinak na kojega se oslanjaju veći dio sezone i koji je u zadnje vrijeme počeo padati, u napadu bi trebali doživjeti dovoljan iskorak već u startu. Naime, sve i da neko vrijeme traže način kako funkcionirati prema naprijed, za početak dobar dio problema mogu popraviti samo ako će pametno raspodjeliti minute. Dakle, onaj ključni detalj je ostavljati jednog od dva all-NBA igrača uvijek na parketu, što bi jednu od gorih klupa u ligi moglo pretvoriti u jednu od boljih. Pokušaji da Evansa koriste kao šestog igrača i odmore malo Holidaya i Davisa tako su zamijenjeni puno racionalnijim opcijama.

To bi ostavilo nekih 20-ak minuta po večeri za igru s dva rasna visoka i to bi također moglo donijeti koristi već sada. Rekli smo da zbog Davisove pokretljivosti i Cousinsovog genetskog talenta obrambeno uopće neće toliko patiti protiv stretch postava kao što bi mogla neka drugačija i manje talentirana twin towers kombinacija, a u napadu će sve i da se izmjenjuju napad za napadom u roli kreatora napraviti dovoljno. Skakački će postati jedna od boljih momčadi lige, što će dobro doći prije svega u napadu gdje Pelicansi kupe uvjerljivo najmanje skokova u NBA ove sezone. U obrani bi problem mogli biti penali, kao i tranzicija, ali Cousins će valjda barem slijediti Davisov primjer količinom znoja ako već neće moći izvršavati zamisli trenera iz prve. Zbog njegove problematične koncentracije te potencijalne napukline u obrani Pelicansa mogle bi anulirati iskorak u napadu, ali budimo realni, playoff i nije neki imperativ u ovom trenutku (iako bi bilo zanimljivo gledati njih dvojicu kako kupe 30 skokova u napadu protiv Warriorsa kojima se prva runda odjednom više ne čini tako laganom).

Najvažnije je da su Pelicansi odlučili riskirati, a obzirom na ono što su dali zauzvrat, taj rizik se već isplatio. Okrenuli su novu stranicu usred ničega i to je velika stvar, iako ni kod njih situacija zbog problematične uprave i manjka resursa neće biti idealna (ne zaboravimo da će ovo ljeto morati dati masni ugovor Holidayu, što znači da će potrošiti sav cap na tri igrača i da ih neće imati prilike okružiti pojačanjima dok ne riješe problem Asika, Ajince, a možda i Hilla već možemo staviti u tu skupinu promašaja). Također, Davis će sada osim što mora nositi franšizu morati voditi računa i o Cousinsu, a sve skupa bi moglo biti previše za njegovo krhko tijelo. U Sacramentu pak idu u rebuilding, što je dobro, ali niti imaju solidne temelje (nitko od njih nije očekivao da dobiju paket koji su Wolvesi dobili za Lovea, međutim barem jedan pošteni pick ne bi bio na odmet), a niti imaju arhitekte i zidare kojima bi povjerio izradu kokošinjca, kamoli kuće.

Opet, kako smo se već počeli žaliti da su prijelazni rokovi dosadni jer više nema toliko GM-ova kao Dumars, dobra je stvar da imamo barem Divca koji je relikt jednog starog doba kada su ovakvi tradeovi bili standard. Živjeli nesvrstani, dolje protestantska etika.

26 thoughts on “GUMBO BROTHERS

 1. Ne bi me čudilo da je Vivek poslao Divca na all-star vikend da malo popriča s kolegama pošto se baš ne snalazi telefonom, računajući da će ovaj nekoga šarmirati za večerom kao što je njega kada su osnivali novi pokret nesvrstanih. Što je kao da si poslao janje u Boraju da doživi starost. HAHAHHAHA jeste doktori

  ajmo gsw-nop prva runda da gledamo dobar basket, barem da se ako nista curry i ekipa oznoje pošteno

 2. Vidim da su Pelicansi dobili i Casspija, on tu moze vise pomoci u spot-up prilikama nego Evans pored ovakva dva potrosaca, samo dal ce moci igrati SF?

  i da, Vlade je debil, nije ni cudo kako su ga oterali iz Srbije kad je hteo kupiti Knjaza

 3. imam samo jedno pitanje: jel moguce da je Ainge ovo dozvolio?? pa mogao je ponuditi puno bolji paket cak i bez ovogodisnjeg picka…

 4. Pitao sam prije par dana za podcast o dolasku Cousinsa u NO, ali niste stigli odgovoriti na pitanje što je šteta jer znam da je Kreha veliki fan Cousinsa. No, bit će prilika u narednim podcastima da se to spomene.
  I pitanje, koliko love može dobiti od Pelicansa sljedeće ljeto? Oni imaju pravo na petu godinu, a nemaju one Sacramento bonuse?

 5. Jebo te pas, sve da Cousins odigra samo jednu sezonu u Pelicansa njima se trade vec isplatio (osla tri najlosija clana rotacije). Buđavi Casspi kad je zdrav korisniji je igrač od sve trojice što su poslali Kingsima. Ispada da su Cousinsa dali za obranu svog picka i 17 izbor Pelicansa. Krvi mi ako liga ne bi trebala staviti veto na ovaj trade

  Wojo je provalio da su Lakersi bili u utrci, slali su svoj neki pick i Loua, ali Vlade je trazio Ingrama. Di je ovdje Ingram talent, na draftu 2017??

 6. Mislim prestrašno još mi se braća Maloof čine kao sveci naspram Viveka i Vlade😂
  Vladu i Viveka trebali poslati na vještačenje kako bi im se utvrdila poslovna sposobnost…
  Pelicansi napravili solidan posao,ali bas me zanima kako ce zadržati Cousinsa posto
  Cap hold od Jrue Holidaya iznosi 16.9 milijuna i sigurno je da ce teško potpisati produženje Cousinsa slijedece godine tako da cemo imati sapunicu…
  Bullsi ostaju bez picka prve runde,Philly slavi Hinkiea jer imaju win-win situaciju…
  Drugim riječima kuršlus i šteta sto Seattle nije dobio franšizu..,

 7. Vidim da na nekom site piše:
  “If the Kings win the lottery, the pick gets swapped with Philadelphia due to another recent, moronic trade made by Vlade Divac. “

 8. Nije neka razlika, ali ako sam dobro skuzio Kingsi ce vejvat Barnesa da se moze u miru posvetit Fisheru.

 9. Kako je sacramento potratio talenta kao sto je cousins to je strasno.Takvi igraci ne padaju s neba.Nije savrsen al uz dobar menadzment se moze oko njega izgraditi jaka momcad.

 10. Komesario kakve su sanse za povratak paula u lujzijanu, za nekakvu razumnu cifru i recimo guvernerski mandat?

 11. Kako mi se čini i ko šta je Gee napisao Boogie neće produžit.
  Jer u protivnom mi nikako ne ide u glavu da su ovo Celticsi/Lakersi propustili…
  I vidio sam negdi da Pelicansi misle dat ponudu i za Georgea.
  Ima li ikakve šanse za tim?

 12. @ hbob – može igrat SF bolje od Hilla, to je jedino bitno, za njega je pozicija nevažna jer je isključivo spot-up igrač, a to Kingsima treba oko ove dvojice

  @ bigfan – očito su smatrali da je Cousins ogroman potencijalni problem u svlačionici. a i bacili su oko na PJ Tuckera pa računaju da im ne treba još pojačanja, dovedu li njega riješili su problem LeBrona

  @ ray – da smo smatrali da je tvoje pitanje imalo realno, prvo bi na njega odgovorili 🙂 DMC na ljeto može potpisati tek produženje postojećeg ugovora što neće napraviti jer bi mu rata za iduću godinu skočila s 18 na 22, plus još 4 godine za oko 110 milja. tako barem tumačim novi kolektivni s novim detaljima glede godina produženja i povišica. ljeto nakon ovoga može na tržnici tražiti max koji iznosi 30% capa, a ako će cap biti 108 milja kako je najavljeno, to je rata od 32 plus još 4 godine za 150 milja. tako i da ako želi ostati u New Orleansu, ima 50 milijuna razloga da s tom odlukom pričeka do ljeta 2018. jasno, ako ide u drugi klub, onda odbij jednu godinu, odnosno ratu od oko 35 milja

  @ wade – tamo gdje će oni birat ga nema

  @ dijete – hvala što si me podsjetio, toga se uopće nisam sjetio i onda još čitam jutros izvještaj od ESPN-a u kojem kažu kako se Kingsi nadaju da će im ovo tankiranje sada donijeti visoki pick što me totalno skrenulo. valjda su mislili da su sada sigurni od toga da pick šalju u Chicago ako bude iznad 10., iako me ne bi iznenadilo ni da su jednostavno zaboravili da čak i o picku ispod 10 odlučuju Sixersi

  @ lasta – ima mogućnosti, ako su ionako spremni platit Holidaya mogu tu lovu usmjerit i u Paula. jasno, morao bi dat određeni popust, tako da sve ovisi o njemu i njegovim ciljevima. možda mu bude interesantno dva trupca koja stare zamijenit za dva u naponu snage

  @ Corto – ima ako se Bird opet povuče i imenuje Divca svojim nasljednikom

 13. Ako može odgovor na situaciju u Pelicansima vezano za njihovu očajnu spoljnu liniju. Gradit će tim oko Davisa i Boogija, a što je s ostalim pozicijama? Na papiru imaju 8 visokih igrača, a većinu njih treba trejdati. Posebno bodu u oči ugovori Asika, Hilla pa i Moorea, a u ligi nema toliko GM-ova poput Divca.

 14. Ovo je trik koji su zajedno rezirali Vlade i DMC. Ni jedna ozbiljnija playoff ekipa ne moze ponuditi Cousinsu max ugovor, tako da se DeMarcus vraca kuci 2018 god + su dobili neke pikove i mogucnost razvitka mladih. Ovim je Divac pokazao da je najveci GM svih vremena.

 15. Zelim pre svega da zahvalim na odgovorenom pitanju i sveobuhvaćenom odgovoru koji sam dobio u podcastu u vezi Raptorsa.
  Ima jos nesto sto sam hteo naknadno pitati , a nisam se uspeo setiti u prethodnom pitanju u vezi Raptorsa.

  1) Da li Derozenova volume košarka sprecava Raptorse da maksimiziraju svoj potencijal i budu jos bolji u napadačkom smislu ili njegovi iso poeni itekako znače i pored toga što je volume igrač ?

  2) Kolika je greška bio potpis Sullinger-a letos i koliko ekipu košta njegov nepostojeći doprinos na četvorci. Mislim da su letos mogli ugrabiti Ryana Andersona iz Rocketsa (znam da su trebali baciti masan ugovor na stol pred njega,al šta sad ako se već želi doneti titula u Kanadu..mogli su se investitori malo stisti zarad takvog cilja ) i tako strech-irati teren i omogućiti bolju fleksibilnost i produktivnost Valancijunasa pod košem , kao i veću mogućnost za ulaze Derozana koji ne moze strechati zbog trice ?

  3) Da li im posle pridošlice Ibake fali jedan ozbiljan igrač na krilu koji je 3 & D specijalista (ne pada mi niko na pamet, nadam se da mi možes pomoći 🙂 da ih digne na razinu contendera ne samo za puke posmatrače u nba finalu, već i za titulu ?

 16. @bigfan To sam i ja prvo pomislio. Ali onda sam shvatio da Angieu nije bilo ni na kraj pameti pomisliti da bi kingsi pristali na ovakvo govno od paketa. Jednostavno, vlade i vivek su idioti za kakve ih ni mi nismo smatrali. Mislim da tu nema bojazni od cousinsovog čudljivog karaktera vec jednostavno ovo sta sam gore napisao. Mislim da bi i ziheraš angie riskirao sa rođom da je znao za što ga može dobiti ali ne bi mu palo na pamet tako nešto ni pitati

 17. Gee, je li stvarno mislis da je Divac zvao sve GM-ove u ligi da se raspita o ceni? Stvarno mislis da mu Olshey (da ga je pozvao) ne bi dao Mccoluma, glava za glavu, ili bar pojacano Nurkicem ili pikom Grizlija? Jos bi mu pride uvalio i Leonarda, naznuo McLemora i pojebao zenu verovatno… Iskreno sam navijao za Portland, konacno rastavljanje ovih revolverasa i pravljenje kontendera od Blazersa na racun dvojice superstarova.
  Isto tako, Phoenixu bi Boogie bio spas, da se izvuku iz nikakve situacije u kojoj se nalaze, ni rebuliding ni PO, sigurno bi krenuli prema gore. Onda, Dallas, dao bi mu Kuban i Barnsa i Andersona i ovogodisnji pik, sigurno bolje od ovoga sto su dobili. Uglavnom, pitanje je da li stvarno mislis da je zvao sve u ligi da pita za cenu, ili delis misljenje vecine komentara da je kreten prihvatio prvu ili drugu ponudu koju je dobio?
  Shooting guards Sacramenta trenutno: Hield, McLemore, Malachi, Afflalo, Temple, Galloway plus Bogdan dogodine, dakle sedam igraca…

 18. Nije mi jasno zasto svi misle da je Cousins trenutno toliki trade ulov pa da svi lete za njim i nude. Jedine ekipe kojima bi on trenutno legao su kontenderi za prsten. Ko je kriv Bostonu sto se ne oseca trenutnim kontederom. Sa druge strane kakva je to vrednost Cousinsa kad nemas ni pribliznu garanciju da ce ostati posle 2017. ,a jos treba i eleminisati one koji mu ne mogu dati max ugovor, Jednostavno zvuci neverovatno ali trziste je opravdano ne zainteresovano za njega TRENUTNO.

 19. @KG_21 mislim da nije stavr u tome, nego baš u tome što je napisao Komesario. O tome je već bilo govora u više podcasta sa Sickreom koji je tada rekao da misli da se Stevensov ego nebi poklapao sa teško Cousinsovom naravi…
  uglavnom ako ne slože ekipu vrijednu naslova u sljedeći 5-10 godina onda ovo mirovanje Aingea treba smatrat njegovom ozbiljnom greškom pošto se franšizni igrač mogao dobit za nikad manju cijenu

 20. Sad kad je svima jasno kakvu žalosnu i nesposobnu upravu imaju Kingsi, postavlja se pitanje zašto niko od timova koji su imali šta za ponuditi u tradeu za Cousinsa nisu dali bolju ponudu od ove za vrhunskog franšiznog centra? Prije svega, treba sagledati koji su to timovi koji su uopće mogli trejdati za Cousinsa, dakle po pitanju salary capa i ostalih pizdarija, zatim koji su to timovi zaista trebali igrača njegovog profila, a onda koji su to timovi bili spremni odreći se kvalitetnih mladih igrača i pikova da bi ga doveli, te dolazimo do zaključka da je zapravo riječ o malom broju timova. O tome ste već pisali na ovom blogu, spominjali su se Celticsi, Sunsi, Blazersi itd. Ono što bih ja htio dodati je faktor “alfa mužjaka”, tj. psihološkog lidera ekipe koji je mislim u ovom slučaju bio presudan. Cousins je ultimativni “alfa mužjak” i to sa prilično negativnim autodestruktivnim psihološkim tendencijama i mislim da je to svima jasno. U Celticsima jednostavno nemaju nikoga ko bi mu mogao parirati i vjerovatno je upravi Celticsa bilo jasno da će on neminovno preuzeti tu ulogu, sa veoma velikim rizikom da mladi igrači vođeni njegovoim primjerom obole od, kako vi kažete, određene vrste kurcobolje i bezrazložne nadrkanosti. Thomas i Horford nisu likovi koji će spram njega nametnuti svoj autoritet, kao ni Lillard u Blazersima, o Sunsima da ne govorimo. Dodajmo na to problem finansija, produženja ugovora itd i postaje jasno zašto Cousins nije završio u Celticsima. Jednostavno, Ainge nije budala da predaje franšizu u ruke takvog ludaka. Dakle Boogie je bio privlačnija roba franšizama koje su imale izgrađen nekakav sistem i definisanog lidera, ali takvih je zapravo vrlo malo. Nekakva hipotetički solidna destinacija je mogao biti npr. Toronto, ali Lowry nije taj čovjek, pa ako su i razmatrali trade, vjerovatno su brzo shvatili da je Ibaka jeftinija i manje rizična varijanta. CP3 je već druga priča, mislim da je jedan od rijetkih koji bi mogao protuteža Boogieu. Prema tome, nekako mi se čini logičnim da uprava Kingsa zapravo i nije imala toliko dobrih ponuda za Boogiea kako bi se dalo naslutiti i da su od nekoliko loših ponuda odabrali onu koja im se u tom momentu učinila subjektivno najprivlačnija (Hield), a s druge strane kod Pelicansa nije bilo nikakve dileme jer već imaju neprikosnovenog lidera u Davisu i nisu zapravo imali šta izgubiti.
  Bez namjere da pravdam trade, koji je zaista grozan, želim samo reći da mi je sve ovo savršeno logično, osim tajminga tradea: on se trebao desiti ili mnogo ranije ili je trebao biti odgođen do ljeta. To što DMC sa svojih 26 godina još uvijek nije izašao iz puberteta je njegova krivica, ali neodlučnost i preko noći sklepan trejd je isključiva krivica kretenske uprave.

 21. @KG_21 A gledaj, različiti izvori navode različite razloge. Jedan kaže da je Divac od Aingea tražija daleko više nego od Pelicansa (opet neobjašnjivo), a drugi kaže da je Stevens kategorički reka da Boogiea ne želi u svojoj ekipi.
  Tako da je teško reći zašto nije završiaj u Celticsima ili nekoj drugoj ekipi.

 22. DC je problem, da je prilika uzeo bi ga netko normalan, ovako je završio kod budala u New Orleansu. DC ne želi ili ne zna igrati timsku košarku a mislim niti da ikad hoće

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *