DAY FIVE

Ekspresno o novostima jučerašnjeg dana. Za subotu ujutro priprema se pregled stanja tržnice, kako salary capa svih 30 momčadi, tako i ponude talenta (koja je već presušila).

THUNDER

Pristojan ugovor Robersonu za dodatno učvrščivanje rotacije. Ili nije bilo tržišta za njegove usluge ili čovjek nije htio nigdje drugdje, svejedno, ovo je dobar novac za jednog od boljih stopera u ligi. Iako Roberson nije klasičan starter jer ne doprinosi dovoljno prema naprijed da bi opravdao 30 ili više minuta po večeri, toliko je solidan na drugoj strani parketa da može proći i za više od rotacijskog igrača. Uostalom, u seriji protiv Rocketsa na parketu je provodio 37 minuta, uglavnom čuvajući Hardena, tako da je njegova vrijednosti očita. Uglavnom, još jedan odličan potez Prestia koji ovoga ljeta rastura.

HEAT

Četiri godine Waitersu su previše, ali barem ova prva rata od 12 milja nije strašna i ostavlja im više nego dovoljno prostora za vratiti Johnsona. Ovih 14 milja 2020. kada će Waiters ulaziti u 30-u godinu su potencijalno puno veći problem, ali to može biti ublaženo porastom capa. Također, nije isključeno da lanjskih sjajnih 20-ak utakmica nisu bile slučajne, možda je Waitersov standard 18 poena uz 40% šuta za tricu i više pogođenih teških šutova nego promašaja, u tom slučaju Heat je dobio solidnu opciju u napadu. Ali nikako igrača oko kojega možeš slagati ozbiljne ambicije. Što dovodi do onog vječnog pitanja – što ovo sve skupa znači?

Čak i da ostane Johnson, bez pojačanja ovaj roster nije na razini potrebnoj za hvatati vrh konferencije. Praktički, oslanjaš se na Waitersa i Johnsona da igraju košarku života nakon što si im dao garantiranu lovu, što nikada nije mudro ni kada je jedan čovjek u pitanju, kamoli dvojica. Heat ima strukturu na čelu koje je jedan od boljih stručnjaka u ligi, ima lidere u Dragiću i Whitesideau koji će odraditi svoj posao, imaju hrpu mladih igrača koji mogu nositi teret, ali talenta za uhvatiti 50 pobjeda baš i ne. Koji će biti krajnji rezultat i može li on zadovoljiti Rileya? Može li više ista zadovoljiti Rileya?

WARRIORS

Durantov popust ohrabrio ih je i sad troše na čisti luksuz, stiže Nick Young kao zamjena za Iana Clarka. Poprilično skupa zamjena za rolu od 15-ak minuta i u situaciji kada nemaš startnog centra (očito smatraju da bi Zazi trebalo biti dovoljno i ovih 20% povišice koje mu mogu dodati na lanjski ugovor, što bi značilo da može dobiti 3.5 milje). Opet, ako Young odigra na razini onoga što je pružao u zadnjoj sezoni s Lakersima, Warriorsi su upravo tih 15-ak minuta podigli na znatno višu razinu i postali još ubojitiji.

PACERS

Stretchali su Ellisa, a ako je stvarno u pitanju samo ova godina (navodno je iduća bila negarantirana), onda im to otvara dodatnih 7 milijuna prostora, tako da sada imaju oko 18 ukupno što je više nego dovoljno za potpisati Olynyka ako im je to stvarno napeto (plus imaju i room iznimku na raspolaganju).

2 thoughts on “DAY FIVE

  1. Gee sta mislis o Teodosićevom preloasku Cliperse? Kako će se uklopiti tamo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *