13

Giannis je fenomenalnom partijom (uz malu pomoć prijatelja) izborio sedmu u Gardenu.

CELTICS @ BUCKS

Nikakvih promjena nema kod Bucksa, osim ako ne smatrate zamjenu Zellera s Makerom nekim velikim potezom. Celticsi se također drže formule koja funkcionira iz zadnja tri poluvremena tako da i dalje imaju ritam serije pod kontrolom – obrana im drži Buckse na 4 poena u prvih 5 minuta. U startu se muče zabiti jer nemaju rješenja za preuzimanja Bucksa, ali nakon brzog time-outa Stevensa lopta počinje fijukati uokolo i nekako nalaze načina doći do prostora te natjerati Buckse da se opet okrenu agresivnijem pristupu. Uz to Rozier nastavlja napastovati jadnička Bledsoea (poruka Ericu – malo više raditi na košarkaškim vještinama ovoga ljeta, a malo manje na bicepsima). Sreća za Milwaukee je da osim Roziera nema previše raspoloženih igrača ni na drugoj strani pa gosti nemaju više od +9 koje pak domaćin ubrzo stiže – dosta je bilo malo živosti s klupe u vidu Dellya i Parkera i eto ih u egalu (Parker je i prošlu utakmicu pokazao da je ušao u ritam šuterski i to je svakako dobra vijest za Buckse kojima treba bilo kakav učinak s klupe).

Celticsi se opet odvajaju u onom periodu početkom druge bez Giannisa na parketu, ali domaćini su njegovim povratkom u akciju za čas nazad u igri. Boston opet upada u onaj jedan period kada ne može ubaciti ništa, dok Bucksi dolaze do poena kroz tranziciju zahvaljujući dobroj obrani koju igra postava s Giannisom, Jabariem, Makerom i Snellom. Ova dužina smeta Bostonu, a posebice treba istaknuti Snella koji se konačno pojavio u seriji i odradio nekoliko odličnih minuta na Tatumu. Giannis tako istrčava kontre kao u regularnoj sezoni, a Bledsoe tricom iz tranzicije odvodi utakmicu na +6 za Buckse. Eto, u pravom trenutku i on je odigrao najboljih nekoliko minuta serije (bez brige, kasnije će opet nestati). Boston tako u drugoj četvrtini ima previše izgubljenih lopti, agresivnost Milwaukeea jednom se isplatila, a treba istaknuti kako je ovdje i Stevens u panici što pokazuje nejasna odluka da na parket gurne Monroea umjesto još jednog igrača sposobnog driblati. Prunty u zadnjih par minuta daje šansu i smallballu te Bucksi odlaze mirni na odmor, praktički su u tih dobrih 8 minuta -7 pretvorili u +9.

Dobra obrana na početku treće dovoljna je za +14, a čim je Boston počeo uzvraćati udarce i smanjio na -9, Prunty reagira i vadi Makera. Trenera Bucksa pokušava okretanjem napadu kroz smallball opet pokrenuti tranziciju i maksimizirati učinak prema naprijed, ali zaboravlja da ovako olakšava i napadu Celticsa. Posebice Horfordu koji pored Parkera (Giannis ga opet izbjegava) može organizirati napade kako hoće. Uz to, s Brogdonom i Bledsoem uvijek imaš mismatch u obrani kojega Tatum ili Brown spremno koriste i za čas je Boston u egalu. Prunty je tako razigrao tri udarna igrača Celticsa prije nego se sjetio da, ako već igra smallball, ne bi bilo zgorega imati još jednog defanzivca koji je sposoban preuzimati te na parket šalje x-faktor Snella. Koji opet igra dobru rolu te osim stabilnosti u obrani donosi i neočekivani dar u vidu trice kojom opet vraća Buckse na +9. A Boston sada definitivno nema mismatch koji može koristiti jer je Stevens izvukao i Horforda tako da im opet nedostaje ideja što prema naprijed.

Prunty početkom četvrte vadi Giannisa na par minuta i to je dovoljno da Boston opet smanji, na -3, ali povratkom daleko najboljeg igrača ove utakmice stvari su opet koliko-toliko pod kontrolom. Giannis održava momčad na životu kroz tranziciju i obavljajući prljave poslove, a Brogdon zabija taman dovoljno da Prunty nema potrebe vraćati Snella kako bi otežao život Brownu i Tatumu. Koji ionako nisu na razini da prate ovakvo izdanje Giannisa koji je potpuno kontrolirao ritam na oba kraja parketa čistom snagom volje. Trebat će mu ovakva partija i u Bostonu ako misli dalje, a dobra vijest za Buckse je da su izgleda razbudili još nekoliko igrača koji će im itekako biti potrebni u sedmoj utakmici. Bostonu se ne možeš suprostaviti s 2 igrača, a kada Brogdon donese taj IQ na vanjske pozicije onda je svakako lakše. Bljeskovi Makera, Snella, Parkera i Bledsoea, pa čak i Dellya, u istoj utakmici ono su što bi moglo presuditi pa da vidimo može li Milwaukee ovu pozitivnu atmosferu prenijeti i u Garden. Stevens više nema trikova u rukavu što se taktičkih promjena tiče, u zadnjoj utakmici će odlučivati prije svega raspoloženje udarnih opcija, a tu će svakako bitno biti raspodjeliti minute malo bolje nego je bio slučaj ove večeri. Horford, Tatum i Brown proveli su zajedno 21 minutu što je premalo za udarni trojac, a i startna postava s Ojeleyeom igrala je samo 16 minuta iako su večer završili s +1.

3 thoughts on “13

 1. Jebeš trenera koji nije u stanju kontrolirati tranziciju protivnika. Točno je nebitno jer centar Baynes ili Horford kada ti Bucksi ubace 25% poena iz tranzicije, a ostalih 25% s trice. Samo sebe sjebeš jer uopće nemaš napad na skok već sve ostaje na bože pomozi, s tim da bog tu malo more pomoć jer su Bucksi ogromni.
  Ajde,to je manji problem, ali cilu božju utakmicu onu nisu pošten ulaz pod obruč napravili sve tamo tog Tatum nije popizdio i počeo napadat. Kontinuirano se fokusiraju na bombardiranje, Rozier i Brown prednjače, a reket im širom otvoren

  Kandidiram Buckse za fizički najnerazvijeniju visoku liniju, Henson-Zeller-MAKER-Giannis, treba im Felton prehrana.

 2. @gee
  Kad bi dobio ponudu da potpises za max bilo kog igraca da vodi tvoju fransizu na 5 godina koga bi uzeo? Ili mozda bolje pitanje ko ce biti broj 1 u narednih 5 godina ?

 3. @oprax3
  Zar je uopce potrebno postavljati to pitanje…
  Tko je kao rookie, ajmo rec, jednostavno u ovih godinu dana preskociio iz prvog osnovne u prvi srednje..a mozda do kraja godine upise i fakultet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *