DAILY GROUNDHOG 2802W20

Kako je Thunder odmarao Georgea protiv Sixersa koji su i dalje bez Embiida, nije bio problem izabrati utakmicu večeri.

JAZZ @ NUGGETS

Iako na drugoj večeri back-to-backa u Denveru, što bi trebao biti automatski poraz u većini slučajeva, Jazzeri su imali dovoljno ne samo za ostati u utakmici već i vrlo brzo izgraditi ozbiljnu prednost te praktički kontrolirati susret od početka do kraja. Defanzivno ta mogućnost da sakriju Goberta na Millsapu i tako drže reket zatvorenim predstavlja ogroman plus i da bi riješili ovaj matchup očito bi Nuggetsi morali zaigrati s dodatnim šuterom. To bi ih pak dodatno oslabilo u situaciji gdje su Jazzeri već fizički nadmoćniji tako da nemaju pravih rješenja jer Millsap im je jedini defanzivac koji zna što radi u startnoj postavi. Ingles recimo može što hoće s loptom protiv Bartona, tako da su Nuggetsi bili prisiljeni na njega staviti Millsapa, a to je pak otvaralo rupe na strani pomoći. Uz to, kad bi Jazzeri zaigrali s dodanim šuterom umjesto Favorsa lakoćom su dolazili do otvorenih prilika i tu doslovno možeš birati između manjeg zla, pa su kasnije radije ostavili Inglesu prostor da napada slabijeg braniča nego otvorene trice iz kornera ili zicere na obruču.

Najluđe od svega – Gobert daje mogućnost Denveru da ostavlja Jokića u zoni na picku, samo naravno da tako nešto nisu pokušali pa su Jazzeri i tu kroz pick & roll nalazili dovoljno situacija za lagane poene svom centru. Ok, ako već ne mogu posložiti obranu ni u jednoj situaciji, rekli bi kako barem napad ne bi trebao imati problema u periodima dok Gobert kao jedini visoki drži Jokića? Pa, iako su tehnički Nuggetsi tu konačno raširili reket prisilivši Goberta da ga napusti, fizički su Jazzeri toliko solidni na ostalim pozicijama da su uvijek imali dovoljno mase u sredini. Jasno, Crowder ili Sefolosha i dalje ne moraju previše respektirati Millsapa što znatno olakšava pomaganje u sredini, a dobro je došlo i što je umjesto načetog Rubia igrao O’Neale tako da su s njim i Inglesom fizički dominirali na bokovima. Jedini momenti kada je Denver uspio iskoristiti tu nominalnu hitrost i šuterski raspon bili su kada bi na parketu istovremeno bili Favors, koji tu rolu defanzivnog centra ne igra ni približno na potrebnoj razini, i Korver, koji je previše spor lateralno.

S druge strane, Korver je svoju manjkavost u obrani nadoknađivao u napadu, opet uglavnom zabijanjem dok ga je “čuvao” Barton koji doslovno protiv ovakvog Jazza može igrati obranu eventualno onih 10-ak minuta dok je na parketu bio Allen. S tim da ako moram birati u čemu je gori, njegove reakcije sa strane bez lopte u obrani ipak su za klasu slabije od onih dok igra na lopti. Denver je u završnici radije igrao s Murrayom na Inglesu što dovoljno govori o čovjeku prema kojem je i Jokić all-D kandidat. Barton je idealan za rolu strijelca s klupe i stvarno ne vidim svrhu toga da starta dok imaš Hernangomeza ili čak Craiga. Iako je svojom sposobnošću da zabija u seriji pomogao Nuggetsima popraviti score u završnici (tu su Jazzeri već pali energetski i počeli promašivati zicere omogućivši domaćinu da uljepša rezultat), od njega ima puno više štete nego koristi.

Denver napadački svakako ima više potencijala, posebice u situacijama kada je Gobert na Jokiću i tu definitivno mogu više izvući iz pick igre Nikole i Murraya nego je slučaj bio noćas kada su premalo koristili pick & pop varijantu. Defanzivno mogu pokušati Jokića ostavljati u zoni i povećati postave zamjenom Bartona poštenim krilom tako da ni tu nisu bez opcija, ali, svakako je dobra vijest da će gotovo sigurno izbjeći Jazz u prvoj rundi. Utah ne pada ispod šeste pozicije, Denver ispod druge, tako da bi se eventualno mogli susresti tek u drugoj rundi kada ionako više nije vjerojatno da ćete naići na povoljan matchup.

OSTALO

Warriorsi na drugoj večeri back-to-backa bez Duranta nisu izdržali u Orlandu, a kako je istovremeno i Heat pokleknuo u završnici protiv Rocketsa, nije došlo do promjena poretka u lovu na osmo mjesto. Na dnu pak Cavsi s Loveom odjednom imaju previše oružja pa su uzeli utakmicu i Knicksima, s tim da ovdje zbog novih pravila nitko nema previše razloga tankirati jer su pozicije osigurane pa se može gledati čak i zabavna košarka. Pacersi su pak novom pobjedom protiv Wolvesa koji su čak i solidno izgledali na drugoj večeri back-to-backa zahvaljujući Townsu (Šarić pak opet loš, 3-17 mu je trica u zadnje četiri utakmice) nastavili graditi prednost pred Bostonom koji bi tako mogao ostati bez prednosti domaćeg parketa čak i u prvoj rundi.

2 thoughts on “DAILY GROUNDHOG 2802W20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *