HOSTILE TAKEOVER #4

Prvi dio opservacija s utakmica odigranih u srijedu. Drugi dio plus derbi Sixersa i Bucksa ide večeras.

IND @ DET

Griffin je zbog problema s koljenom propustio i treću utakmicu. Kažu iz Pistonsa da nema strukturnih oštećenja nego je nešto što Blake „može tolerirati“. Kako utješno. Uglavnom, ni drugu utakmicu u tri dana bez Blakea Pistonsi nisu uspjeli uzeti Pacersima. U igri su se zadržali samo zahvaljujući Drummondovim skokovima u napadu (opet taj problem Indiane sa skokom) i Ellingtonovim tricama. Bez Blakea taj napad pada u ambis, posebno ako se klupa ne pojavi na utakmici.

Premalo je to bilo za dobit Pacerse koji su tricu šutirali 6/21, ali su zato zabili 62 poena iz reketa prvenstveno koristeći agresivnu obranu Pistonsa protiv Bogdanovića koji su svaki 3-4 i 3-5 pick and roll udvajali Bogdanovića. Istina, ostao je bez zabijene trice i sa samo (za trenutne prilike) 4 slobodna, ali je zato reket bio otvoren za ostale. Detroit je najvećih problema imao kada bi Drummond izlazio visoko a Maker ostajao kao libero, tada su Pacersi lakoćom dolazili do poena kroz 4 na 3 igru.

Jedan zanimljiv trend kod Pacersa: McMillan je u zadnje vrijeme parne četvrtine počeo otvarati s Bogdanovićem i McDermottom na bokovima te Sabonisom i Youngom u sredini. Vrlo zafrknuta postava koja ima odličan balans između šuta i unutarnje igre. Pitanje je samo može li im McMillan pronaći minute kada se oporave Matthews i Collison.

I još jedna stvar: mali Holiday je već sad vrhunski backup play. Baca više na Jruea nego Justina, što je ohrabrujuće. Sve minute igra u petoj brzini, lakoćom pokreće napad kroz slash and kick, i bez problema stavlja otvorenu tricu (catch and shoot trica – 39%).

PHI @ ATL

OK! Hawksi su večer prije odradili gostovanje u San Antoniju. Sixersi su imali dva dana odmora i koje je njihovo opravdanje za 130 primljenih poena? Čuvali su se za Buckse?

Mislim, Young i Collins su cijelu večer pored njih izgledali kao da su Stockton i Malone (ko da nisu, he he). Gle ovo iz treće četvrtine:

Nije sporno, ovaj 1-4 pick Hawksa je bez pretjerivanja već sad jedna od najzajebanijih akcija za braniti u ligi jer ga vrte na 100 načina: visoko iznad trice, na liniji penala, igraju roll, slip, pop. Udvoji Younga i Collins će ti zakucati preko glave. Igraj zonu s centrom Young će staviti tricu ili floater. Preuzmi i razbit će te driblingom ili floaterom. Ono što ovdje više smeta je što Sixersi koriste 5 tipova obrane protiv picka Hawksa, a još više bode u oči što im Atlanta ovo prodaje akciju za akcijom. Samo obratite pozornost na vrijeme na satu. Treća stvar, zar je tako teško shvatiti da strana bez lopte mora agresivnije rotirati na help kada ovi igraju pick?

Sixersi su u ovoj utakmici izgledali dobro tek kad bi Butler i Redick igrali 2-na-2 pa bi Butlera preuzeo Young, dok su koristili visinu jer imaju fizičku prednost u odnosu na Hawkse, i kad bi Pierce morao rotirati tu su stiskali Sixersi jer Brown uvijek igra s 3 startera.

Nije bilo Embiida pa su Hawksi dobar dio minuta dali Collinsu na 5 i to iskoristili u završnici, koju je Young zamalo prodao izgubljenim loptama, prvima na utakmici. Na kraju se iskupio dagger tricom. Brown, legenda, umjesto da snizi petorku i zabije više od Atlante smatrao je da mu treba Bolden u igri za završnicu. A koliko je loša geometrija igre Sixersa dovoljno govori to da je upravo Bolden, smješten u korner, dobio nekoliko otvorenih šutova u završnici koje je promašio. Hm, tko zna, da je umjesto njega tamo bio Redick, Harris ili neki drugi šuter s klupe možda bi ishod bio drugačiji. Čekaj, koji šuter s klupe?

TOR @ BKN

Raptorsi su fizički izdominirali Netse i sve što trebate znati o toj utakmici stane u ovih par post-upova Siakama:

Kurucs, Carroll ili netko treći, tko god se našao ispred njega mogao ga je samo promatrati kako trpa koristeći prednost u visini i brzini koju ima. I ne samo da trpa nego da pravovremenim dodavanjem kazni svaki pokušaj udvajanja. Epilog večeri je njegovih 28 poena i 5 asista.

Kawhi je zabio 26 uz identičan plan. High-low igra s Gasolom je dominirala kad su bili zajedno na parketu i čini se da je dvojac razvio dobru kemiju:

Jebiga, Netsima fali mišića u startnoj postavi, toliko da bih se kladio da će u potencijalnoj playoff seriji Atkinson već za drugu utakmicu u igru ubaciti Dudleyja umjesto Carrolla koji nije mogao čuvati nikoga. Nije to potez koji će nešto promijeniti, ali Dudley se barem nije dao sramotiti i sposobniji je za guranje u ovakvim situacijama.

U još jednom detalju se dobro oslikala fizička nadmoć Toronta – skok u napadu. Uhvatili su 17 komada opet koristeći fizičku nadmoć koja je bila još više potencirana tim da je Allen dosta vremena provodio visoko na perimetru gdje je Gasol bio utaboren.

Kad sam kod Gasola, bacio sam oko na neke njegove brojke u Torontu. One iz box-scorea nisu impresivne, i najviše bode u oči da je smanjio broj pokušaja s trice s 4 na 2 (i povećao postotak s 34 na 42%). Međutim, napad Raptorsa je za 11 poena bolji s njim na parketu, a obrana za 7. I u ovoj utakmici protiv Netsa imao je vrhunski defenzivnih reakcija kod pozicioniranja i zaštite obruča, a napadački nikada nije upitan jer je sposoban doprinijeti na razne načine.

U obrani su Raptorsi switchom od 1 do 4 usporili sexy napad Brooklyna. Jedino je centar, bilo Marc bilo Ibaka, stajao u zoni, ostali su slobodno switchali svaku off-ball akciju Netsa. Tek su Dinwiddie i Russell znali napraviti problem u 1-5 picku jer su uzimali šutove s distance ili su jurišali prema obruču, a s tim Toronto može živjeti dok ne curi s perimetra.

1 thought on “HOSTILE TAKEOVER #4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *