LET IT BURN – WEST

– Ako odbacim trade kicker dobit ću dodatnu rečenicu u filmu? Može!
– Dam ti i broj na dresu ako me ne budeš tjerao da igram obranu.

Šetnju tržnicom nastavljamo po rosterima Zapada.

DALLAS

Njihov plan je relativno jasan – nakon lanjskog ulaganja u Zingera, treba još potrošiti raspoloživi prostor na što boljeg igrača. Trenutno sa Zingerovim holdom imaju oko 31 milijun na raspolaganju u što bi bez problema trebao stati igrač tipa Horford koji se spominje kao opcija i koji bi sjajno legao Mavsima kao ljepilo između Luke i Kristapsa. A kome ne bi uostalom.

Ako bi lovili trećeg kreatora u rangu Kembe ili Butlera, morali bi otvoriti dodatan prostor što i nije takav problem – ugovor Courtneya Leea relativno je lako preseliti (pa cijela njegova karijera je dokaz da je tako), a uvijek ga mogu i stretchati kako bi dobili tih nekoliko milijuna (8 točnije). Onaj Hardawayev već spada u višu kategoriju, tu bi trebalo i puno ozbiljnijih pickova i neka momčad koja je voljna dvije godine nositi sav taj smrad spaljenih dolara, a niti Dallas više ima resursa na bacanja, niti ima takve momčadi na vidiku.

To je neki osnovni okvir u kojem će teći njihova tržnica. U slučaju da ostanu bez zvučnog potpisa, nije isključeno da pokušaju oteti Brogdona max ponudom koja će itekako natjerati Buckse na razmišljanje.

Treba imati na umu da im nakon pronalaska treće opcije preostaje složiti roster s minimalcima i room iznimkom. Potonju opciju mogu dati Barei, ali pitanje je mogu li vratiti Klebera i Finney-Smitha novim minimalcima (u slučaju stretchanja Leea, lakše bi bilo ostaviti ih na holdovima i dati im barem minimalnu povišicu). Uglavnom, mogli bi imati poprilično problema u popunjavanju rotacije tako da nije isključeno kako će možda krenuti i potpuno drugim putem ako ne upecaju veliku ribu.

Mavsi naime imaju onu ogromnu iznimku preostalu od trejda Barnesa u Kingse tešku 21 milju koje će se morati odreći ako budu otvarali prostor. Ali, isto tako je mogu iskoristiti da se prikažu kao momčad iznad capa i onda preko nje i punog midlevela slože rotaciju oko nekoliko prosječnih igrača umjesto tog jednog koji radi razliku. Definitivno nešto što žele izbjeći, ali i nešto što zasigurno imaju u vidu kao opciju.

DENVER

Malo tko u ligi ima čišću situaciju od Nuggetsa. Imaju još jedan dan da otkažu zadnju godinu Millsapu i nakon toga se pokušaju dogovoriti o njegovom povratku na roster sa značajno manjom ratom od 30 milijuna uz bonus u vidu više garantiranih godina. Ako bi Millsap nešto mudrovao, opet ne vidim nijedan razlog da aktiviraš tih 30 milijuna samo kako bi ga zadržao.

Dogovor je najlogičniji i za igrača i za klub, posebice obzirom na Millsapovu važnost u obrani Denvera, a, ako kojim slučajem ostanu bez njega, Nuggetsi mogu čak razmišljati i o otvaranju prostora. Ako se odreknu punog midlevela i svih iznimki, mogu otvoriti oko 17 milijuna. To je svakako bolje od midlevela ako tražite startnu četvorku u rangu Mirotića, Younga ili Marcusa Morrisa, ali ne treba zanemariti ni činjenicu da Nuggetsi imaju tri iznimke kojima do sredine mjeseca mogu pronaći barem jednog potencijalno korisnog igrača (ona teška skoro 14 milja iz tradea Farieda u Netse posebice je zanimljiva).

Otvaranjem prostora morali bi ih se odreći što rekonstrukciju Millsapova ugovora čini još važnijom. S njim na primjerenoj rati mogu zadržati i puni midlevel i iznimke pa se onda eventualno pojačati s tim toliko potrebnim swingmanom umjesto da toliko ovise o Craigu (koji je ruku na srce odradio solidan playoff, ali čiji “napadački” učinak ponekad zna biti prevelik teret).

O opciji da zadrže Lylesa (koja ih također ostavlja s punim midlevelom i iznimkama) ne razmišljam nakon što je potonji prošle godine potpuno podbacio.

Poanta je ionako da kojim god putem krenuli, Nuggetsi ostaju ispod poreza, što je za gazde nesklone trošenju ključno. I praktički do produženja s Murrayom imaju solidnu situaciju na capu te roster koji bi trebao i u novoj sezoni barem do polufinala konferencije. Ako žele nešto više, sada je trenutak za baciti se na glavu.

GOLDEN STATE

I kod njih su stvari poprilično jasne. Klay gotovo sigurno potpisuje max, a to znači da nikakve mogućnosti otvaranja prostora nemaju jer razlika između njegovog holda i finalnog ugovora je neznatna.

Hoće li Durant uzeti max ugovor ili će ipak negdje potpisati za godinu manje, to ostaje vidjeti, ali, osim financijski, to neće previše utjecati na roster Warriorsa za iduću sezonu. Ako Durant ode, mogli bi otpustiti Livingstona i bez problema ugurati puni midlevel na cap. Livingston čak spominje mirovinu, što bi im super došlo u slučaju Durantovog ostanka – tada bi rezanje te njegove 2 garantirane milje itekako pomoglo jer bi u biti rezao barem četiri puta toliko s poreza.

Isto vrijedi za eventualna produženja s Looneyem i možda Cousinsom ako bi ostao za cifru sličnu lanjskoj – svaki dolar uložen u njih množiš s puta četiri dok god je Durant u Zaljevu.

Ako Durant ostane, morat će trošiti porezni midlevel za pronaći startera na boku sposobnog pomoći Curryu i Greenu da ih drže iznad vode dok se barem Klay ne vrati oko all-stara. Naći takvog igrača za 5.7 milja koliko bi ta iznimka trebala iznositi neće biti lako, a bit će itekako skupo. Kolika god da su tvornica novca, vjerujem kako duboko u sebi navijaju da Durant potpiše za nekoga drugoga jer to bi im značajno olakšalo život u novoj sezoni u kojoj se definitivno neće boriti za naslov. Što manje novca budu morali dati u zajednički fond, gazdama će nekako lakše biti preživjeti manjak pažnje koji ih neminovno čeka.

HOUSTON

Morey pokušava na sve načine dovesti pojačanje, ali stvarno će mu trebati čudo da uspije dodati nekog poput Butlera na roster. Od kada je Fritata preuzeo klub Rocketsima kao da je kolektivno pao IQ pa sve i da Sixersi toliko zaseru stvar s Butlerom da ovaj postane spreman potpisati direktno u Houstonov prostor, teško je pronaći smislen scenarij u kojem bi neka momčad poput Netsa ili Knicksa samo tako prihvatila ugovore Rocketsa.

A i nitko se ne pita koga bi Rocketsi stavili oko tri “zvijezde” ako bi se morali odreći Capele, Gordona i Tuckera? Zar nitko ništa nije naučio od Raptorsa?

Tako da ostavimo mi Moreya neka razbija glavu u pokušajima da ozbiljnije pojača klub koji realnog prostora za pojačati se nema. Trenutno su sa 7 garantiranih ugovora na 124 milijuna, tako da im taman stane puni midlevel i hrpa minimalaca do aprona. Ili bolje reći do poreza jer po svemu do sada viđenom Fritata će ga definitivno opet pokušati izbjeći platiti ako baš ne mora.

LAC

Kad se odreknu svih holdova i negarantiranih minimalaca, otvorit će skoro 58 milijuna prostora. Ako bi potpisali Leonarda, što je očiti plan već godinu dana, ostalo bi još sasvim dovoljno za uvaliti igrača na nižem maxu ili nekog veterana koji će se zadovoljiti s 20+ ratom, ne nužno max ugovorom. Onda još ostaje s minimalcima i room iznimkom zaokružiti roster.

Ako recimo nemaju namjeru ciljati neku zvijezdu, Beverleyev hold od 10 milja neće im uskratiti previše prostora. Dapače, s njim i ratom za Leonarda ostaje im još 17 milijuna, a dovoljno bi bilo negdje poslati Robinsonov ugovor i tako otvoriti skoro 20. To bi trebalo biti dovoljno za Horforda koji bi možda bio voljan pristati na manju ratu kako bi se borio za naslov, jasno pod uvjetom da dobije 4 godine.

Beverley-Lou, Shai-Shamet, Kawhi, Gallo, Big Al-Harrell. Da li je ovo 8 ljudi koji mogu po naslov? Uz dodatak nekoga za room? Sve ovo zvuči super, ali, ako Kawhi ostane u Torontu, ništa od iskoraka. Onda ih u biti čeka teško pitanje – da li trošiti prostor na nekog manje vrijednog igrača (povratak Harrisa bio bi urnebesan i besmislen) ili nekako pokrpati roster, pokušati ponoviti prošlu sezonu i čekati sljedeću priliku?

LAL

Kako je nakon drafta postalo jasno da ih Pelicansi, poslavši četvrti pick u Atlantu, neće čekati mjesec dana kako bi im pomogli otvoriti dodatan prostor, Pelinka je pronašao Wizardse koji su primili ugovore Wagnera i Bonge iz samo njima znanih razloga (jedini donekle logičan mi je da nakon Bryanta vjeruju kako u Wagneru dobivaju novi biser kojega se Lakersi olako rješavaju) i koji su još uz sve pristali platiti nešto dolara Pelicansima da ih uključe u trade.

Svašta, ali bitno je da su Lakersi dobili dodatnih par milijuna. Još bolja vijest je da će se Davis ipak odreći trade kickera koji bi mu donio 4 milje što je bilo očekivano iako su neko vrijeme kolale priče kako se to neće dogoditi. Je, interesi Davisa su Paulu na prvom mjestu, osim kada se kose s interesima Jamesa, onda su ipak na drugom. Tako da se AD odriče 4 milje da bi Pelinka imao više love za spaliti uzalud, a zauzvrat dobiva omiljeni broj na dresu. Lakersi su stvarno dno.

Uglavnom, nakon ovih makinacija, na tržnicu ulaze kao momčad koja može otvoriti skoro 30 milijuna. Ne dovoljno za max druge i treće kategorije, samo prve (D’Angelov povratak bi bio još luđi od onog Tobiasovog), ali svakako više od 24 koliko se u jednom trenutku činilo da će imati. I dalje postoje minimalne šanse da otvore koji dodatni milijun, skoro i za max druge kategorije, ako će trade za Davisa ići nakon što potpišu tog igrača za kvazi-max, ali o tim prostorno-vremenskim zahvatima više nemam namjeru razbijati glavu jer su realni otprilike kao i zaplet nekakvog jeftinog esefa.

Ako ih odbiju svi rasni slobodni igrači, onda možemo očekivati da u lov na igrače zadatka idu s još manje prostora jer nekako logično bi bilo zadržati neke holdove. Bullocka, Carusoa, pa i McGeea, ako nekim čudom ne dobije bolju ponudu od minimalca, svakako bi imali smisla zadržati. E, ali samo Bullock skida skoro 5 milja s ovih jedva 30, pa računaj kako u to što ostane dovesti startnog playa i barem još jednog poštenog swingmana.

Gle, iz nekog razloga i Wizardsi i Davis su poklonili Lakersima više nego su trebali. To i dalje ne znači da su vaše oklade na njihov naslov bile mudre. Previše je ovdje još uvijek upitnika koji ih čine itekako rizičnim ulaganjem. Ali, bitno da svi uključeni mlate dolare ne vodeći pri tome računa o ičemu drugom osim svom brandu.

Meni je pak sve ravno jer znam da ću guštati dok budem gledao kakve muke ovaj kvazi-imperij ima postaviti se na noge. A ispadanje u ranoj rundi playoffa definitivno će me natjerati da ih arhive izvučem jednu finu butelju. Još kad Space Jam 2 propadne na blagajnama, izvlačim dvije. I da, imam vinski arhiv dobrim dijelom zato što LeBron i slični dio novca usmjeravaju meni, ali to ne znači da ih neću kritizirati kako su bezdušni ljigavci.

MEMPHIS

Do nekih 29 milijuna prostora mogu doći ako škartaju Bradleya, Korvera, Rabba i ove preostale negarantirane minimalce. Sumnjam da će se odreći Bruna i Dillona, tako da je realnija brojka oko 28, s tim da je to taman negdje iznos kojega zauzima Valanciunasov hold.

Da li se Valanciunas odrekao sigurnih dolara jer je znao da ga negdje čeka bahatiji ugovor ili ima sve dogovoreno s Memphisom to ostaje vidjeti, a oko te odluke manje-više se vrti i tržnica Grizlija. Ostane li centar koji se lani u kratko vrijeme nametnuo kao prva opcija u napadu, Grizliji gotovo sigurno ostaju preko capa te mogu još vratiti Wrighta kao solidan osigurač na vanjskim pozicijama i onda eventualno potpisati još nekoga za midlevel. Uz to im ostaju i neke zanimljive trade iznimke kojima mogu naknadno zaraditi poneki pick ako ih zamjene za loš ugovor.

Ode li Litvanac, onda imaju prostor u kojega mogu ubaciti ponešto veterana, možda zadržati Wrighta i eventualno potrošiti room iznimku. Obzirom da imaju trenutno najbolji resurs u vidu picka prve runde u opticaju u ligi, onaj u vlasništvu Celticsa, itekako je bitno odrediti kurs rano. Žele li tankirati, onda mogu poput Hawksa iznajmiti prostor i jahati isključivo Moranta i Jacksona. To im ne garantira top 6 pick, ali svakako bi imali izgleda zadržati ga više nego da pojačaju roster veteranima. S druge strane, možda mogu biti dovoljno dobri taman za poslati u Boston kasni lutrijski pick i tako skinuti brigu s vrata jer godinu nakon zaštita prestaje.

MINNESOTA

Zaglavili su između dna i relevantnosti, a otprilike im je takva i situacija s capom. Značajan prostor ne mogu otvoriti ako se nekako ne riješe Wigginsa. Bez toga ne mogu ponuditi ugovore igračima poput Russella ili Brogdona koji bi bili puno zanimljivija rješenja uz Townsa.

Da se riješe Dienga ne bi napravili puno, a to bi ih koštalo resursa i ne bi otvorilo značajan prostor. Riješiti se Teaguea pak nema smisla, pogotovo u ovim uvjetima, jer, koliko god osporavan bio, čovjek je startni NBA play koji garantira kakvu-takvu produkciju. Preplaćen je, ali preplaćeno je 99% lige. Za njega i mogu naći kupca jer neka momčad će zasigurno ostati bez priželjkivanog playa na tržnici, ali, problem je što ga nemaju ni oni u tom slučaju.

Najizglednije je da ostaju tek s punim midlevelom kojim će novi GM Rosas vjerojatno ciljati ili četvorku ili još jednog beka sposobnog zabiti. Ostanak Jonesa je upitan, Gibsonov još manje, a sumnjam i da će midlevel potrošiti na Rosea. Zamjena za Gibsona ima, iako je izgledno da će igrači poput Marcusa Morrisa dobiti i više od midlevela.

Siutacija trenutno nije idealna, hvala Thibsu, ali od Rosasa se ovako rano i ne očekuju čuda. Ako bi nekim čudom uspio uvaliti nekome Wigginsa bez da previše petlja po budućim resursima, čovjek bi zaslužio bonus na plaću već prve godine. Ovako, bit će dovoljno da malo osvježi roster i prebaci fokus u napadu više na Townsa. Već odustajanjem od igre s Gibsonom kao drugim centrom, odnosno s više Covingtona na četiri, dobit će dodatan prostor, sada još samo da nekako sakriju loptu od Wigginsa.

NEW ORLEANS

Kako očito nemaju namjeru vratiti nijednog od svojih slobodnih igrača, Pelicansi idu u otvaranje prostora, ako žele do iznosa od skoro 37 milijuna. Dakle, bez problema mogu dodati još jednog mentora Holidayu kako bi mladu jezgru izveli na pravi put.

Recimo da ostave neke od igrača na negarantiranim minimalcima, prije svega Okafora, Williamsa i možda Jacksona. To im smanjuje prostor na 35 milja u što i dalje stane Horford i još jedan veliki swingman (doduše, potonjih baš i nema, pogotovo ne za cifru u rangu midlevela). A možda jednostavno mogu do dodatnih resursa iznajmljivanjem prostora. Što god da izaberu, ovaj gumbo koji je Griffin zamiješao ima potencijala. Jedva čekam vidjeti koji je sljedeći sastojak kojega će ubaciti u lonac.

OKLAHOMA CITY

Samo s ovim garantiranim ugovorima Oklahoma je blizu 150 milijuna tako da je jasno kako ovo ljeto mogu provesti eventualno u potrazi za nekim tko će prihvatiti neki od njihovih mrtvaca ne bi li barem izbjegli porez. Kako će uokolo biti slobodnog capa na bacanje, pitanje je mogu li pickom prve runde negdje odbaciti barem Robersonov ugovor? Pattersonov? Bilo što? Da li su Schroeder i Adams uopće sigurni? I što bi eventualni odlazak jednog Adamsa sugerirao Russu i Georgeu?

U situaciji gdje se njih dvoje iz sezone u sezonu sve više i više raspadaju pod teretom kojega nose u regularnoj sezoni, to osvježenje koje mogu pronaći u vidu poreznog midlevela ne znači previše. Koliko god Zapad bio otvoren, ovoj momčadi su vrata nekog značajnijeg iskoraka manje-više zatvorena dok je ovako koncipirana.

PHOENIX

Nakon svih tradeova tijekom drafta i dalje su bez dovoljno prostora za ponuditi max nekome playu. Ako odbijemo Oubreov hold, a izvjesno je da će ga zadržati, mogu otvoriti oko 14 milijuna što bi trebalo biti dovoljno da si dovedu barem Beverleya, ako bi ovaj bio dovoljno očajan doći u ovakvu situaciju. Puste li Oubrea, imaju 24 milje za naložiti što bi možda mogli uložiti u Brogdona (samo to ne, radi Brogdona, čovjek zaslužuje bolje u životu).

PORTLAND

Kod njih je pitanje koga vratiti od slobodnih igrača. Ima li smisla opet pokušavati igrati s Aminuom kao startnom četvorkom? A ako ga pustiš, tko će uskočiti kao zamjena? Možda Harkless sada kada su kao osigurač doveli Bazemorea koji će morati dosta minuta odigrati i na trojki. I koji će doslovno možda morati biti zamjena i za Aminua, ali i za Currya i Hooda.

Curry i Hood vjerojatno mogu dobiti na tržištu više od poreznog midlevela što je najviše što jednom od njih Blazersi mogu ponuditi (nemaju puna prava za značajniju povišicu, a gotovo sigurno ne mogu ostati ispod aprona kako bi iskoristili puni midlevel).

A gdje je još Kanter, spasitelj prošle sezone. Dakle, što napraviti jer ne možeš samo tako ostati bez svih. Čak i Laymana koji je imao solidnih minuta i koji je bio član ove duboke rotacije koja je na iznenađenje mnogih održavala Blazerse iznad vode od početka regularne sezone do finala Zapada.

Pod košem bi još mogli izgurati s kombinacijom Leonard-Collins, tako da Kantera mogu nekako prežaliti. Što će i morati ako mu porezni midlevel (manje od 6 milja) ne bude dovoljan. A neće. Hood je lani igrao za manji iznos, možda mu to bude dovoljno. Ako ne bude, Curryu bi trebalo.

Dakle, osim ako ne misle da je Harklessova nova rola isključivo ona smallball četvorke, u ovim okolonostima gotovo da nema druge nego produžiti s Aminuom. Njegova vrijednost je negdje u razini midlevela, a kako ga Blazersi mogu potpisati preko capa, recimo da se dogovore za nekih 10 milja. S poreznim midlevelom za Hooda ili Currya (idealno Kantera) to je roster težak 144 milje. Kojega vjerojatno još jednom čeka put neizvjesnosti koja kotira od moguće lutrije do finala konferencije (dobro, možda polufinala, čuda se teško ponavljaju dvije godine za redom).

SACRAMENTO

Odluka Barnesa da izađe na tržnicu omogućila im je da otvore prostora za dva max ugovora (govorimo o skoro 63 milijuna). Pod uvjetom da Barnes nije otkazao opciju samo kako bi potpisao novi ugovor za nešto manju ratu i više godina. Za to do sada nije bilo indicija, što vjerojatno znači da je Barnes uvjeren kako će negdje potpisati ne znam kakav bahati ugovor. Rekao bih kakva budala, da čovjek vjerojatno nije u pravu, ipak je ovo NBA.

Uglavnom, za Kingse je svakako bolje ne vezati se uz igrača poput Barnesa dok te čeka budućnost u kojoj moraš dati ugovore Hieldu i Foxu. Samo, što napraviti s ovolikim novcem?

Dio njega barem neće potrošiti na Cauley-Steina, što je svakako dobar potez. Mogu li potpisati mentora poput Horforda? Koliko love imaju, mogu bez problema dati 100+ garantiranih milijuna veteranu da ih konačno uvede u doigravanje. I još mu mogu dodati čovjeka kao što je Tobias Harris koji bi mogao biti ultimativni osigurač za slučaj da neki igrači, a tu prije svega mislim Hield i Bjelica, ne budu u stanju donositi onakvu produkciju kao lani.

Ovo im je samo takva šansa za izaći iz ponora. Ne znam koliko dovođenje Dumarsa kao šaptača Divcu pomažu obzirom na stanje u kojem je Joe ostavio Detroit, ne znam što se Viveku mota po glavi, ali ova kombinacija mladog talenta i prostora gotovo da im brani usrati stvar. Ono, pa nećeš valjda potrošiti 50 milijuna na Valanciunasa i Arizu? A dovedeš li barem njih za 30, imaš tu potrebnu zaštitnu mrežu jer ovo što već imaš na rosteru i što te košta manje od pola capa dokazano vrijedi skoro 40 pobjeda.

Molim vas Kingsi, nemojte ovo zasrati.

SAN ANTONIO

A Spursi su već odavno zasrali. S trenutnim rosterom su na 103 milje i ostaje im tek puni midlevel za pojačanje. To ne garantira dovođenje igrača poput Bogdanovića. Nije isključeno da vrate Gaya čiji hold nemaju razloga brisati i koji je itekako bitan ako misle ostati u playoff trci još jednu godinu. S njim i još jednim igračem stanu debelo ispod poreza, s još jednom prosječnom momčadi koja će vjerojatno biti dovoljno dobra za uhvatiti između 45 i 50 pobjeda.

Jedina druga opcija je otvarati prostor, ali, ako bi išli tim putem, nema smisla to raditi slanjem negdje ugovora igrača poput Millsa ili Bertansa. Mislim, čak i da otvore dovoljno za dati Bogdanoviću 15 milja, vrijedi li Bojan i igrač kojega će dovesti za room iznimku više od Gaya i igrača kojega mogu dovesti za puni midlevel? A da ne govorimo da ih čišćenje capa može samo koštati resursa.

Ne, ako bi već čistili cap, onda se treba riješiti DeRozana i napraviti ozbiljne promjene. A nisam siguran da bi Pop u ovom trenutku odobrio takav smjer.

UTAH

Nakon tradea za Conleya kojim su riješili pitanje startnog playa i ostali bez nešto dubine, čeka ih još jedna itekako bitna odluka – što s Favorsom. Ako ostane, imaju startera za četvrtinu utakmice i pouzdanog back-up centra još jednu četvrtinu. Što nije idealno u situaciji gdje više nemaju Crowdera da pokrpa preostale minute na četiri (igrati više s Inglesom i dati šansu Niangu su opcije C i D, nikako B, kamoli A).

Ako ga otpuste, mogu otvoriti od 16 do 19 milja za dovođenje zamjene. Kako smatram da je O’Neale nedodirljiv, kao i da Niang dobro dođe zbog dubine, vjerojatnije će imati između 16 i 17, ovisno o tome što odluče s Netom. Može li u taj iznos stati jedna od ovih četvorki u ponudi? Trebala bi, a Morris, Young, pa čak i Mirotić, djeluju kao bolja rješenja od Favorsa.

Što god da naprave s Favorsom, ostaje im još room iznimka za dovesti jednog veterana, a to bi trebao biti ili novi back-up centar ako Favors ode ili jedna smallball četvorka ako Favors ostane. Obzirom da su u konkurenciji za vrh Zapada, ne bi trebali imati previše problema pronaći produktivnog igrača za nešto manje od 5 milja.

13 thoughts on “LET IT BURN – WEST

 1. Sta mislis, koja je cifra koju bi recimo Kingsi trebalo ponuditi Oubreu da Sunsi to ne matchiraju? 17, 20 milja, vise? To je jedino pravo krilo sa ozbiljnim potencijalom na pijaci.
  Ko je dovoljno glup da primi Wigginsov ugovor? Nadam se ne Memphis u zamenu za Parsonsa

 2. Ajde u 100 marki da će Vlade i Vivek zasrati ovaj rok, tipa vratiti Barnesa i to na idiotskoj rati. I pošto je počeo da pravi srbokoloniju dovede i Vučevića

 3. @ komšija – teško mi je to reć ovako jer osobno za Oubrea nikad ne bi iskrcao tu lovu, pa nek je u par navrata pokazao potencijal. i dalje naime sumnjam u njegovu glavu i otvoren sam opciji i da nikad ne opravda ugovor i da bude all-star. e, sad, može se pitat i koliko su daleko spremni ić Kingsi? a Sunsi, ako su ga već lani imali prilike vidit iz bliza i znaju bolje od ikoga, valjda će matchirat i 20 po godini, svoj škrtosti usprkos. takva krila ne rastu na grani. pa kad si već spomenuo Wigginsa, ako on ima max, što ne bi i Oubre toliko mogao dobit čisto na račun potencijala?
  a ovo za Wigginsa me najviše interesira. samo treba pronać nekog dovoljno očajnog ko će sam sebe uvjerit da mu treba promjena sredine i da će procvast. ako ga Rosas nekome uvali, onda naklon do poda.
  i pitanje za tebe – jel u ovom postu sve štima 🙂
  koliko god obožavam cap, toliko se oznojim dok pohvatam sve konce za svih 30 ekipa

 4. Uništiće Divac sigurno sve. Znam da ne pratis mnogo aba ligu ali Vanja Marinković je najgori igrač u istoriji Partizana sa ovolikom minutažom, toliko je loš da ne bi igrao ni rezervu u nekom najslabijem euroligašu. Koliko su ludi juriće Barnsa, Vučevića, koliko ne znaju šta rade možda i Kazinsa.
  Imaju li Kingsi neke sanse da pokupe tipa Hasana + pick Majamija?

 5. Meni deluje sve ok😀
  Pravila salary capa su stvarno briljantno napravljena, koliko god komplikovano na prvu izgledalo, sve je vrlo jednostavno sa manjim izuzecima.
  Gee, stvarno neverovatan posao radis, ne znam samo odakle ti toliko vremena i energije ovoliko tekstova da pises, kamoli na komentare zaludjenika da odgovaras. Da nema LPa, ne bih stizao ni utakmice da gledam.Pozdrav

 6. @ 42 – ne da ne pratim aba mnogo, već ne pratim uopće. fala na informacijama o Vanji, koliko sam zadnje vidio ne misle ga ni u ljetnu ligu zvat već ga ostavit pa ako išta bude jednog dana, super. očito Vladin pick i njegov skautski doprinos.
  za tako nečim valjda ne postoji šansa, em Heat nema potrebe trošit više pickove jer ionako su u takvom stanju da ne mogu ništa konkretno napravit dok se ne riješe barem 70 milijuna mrtvaca, em su Kingsi valjda toliko upućeni da znaju da ne mogu ništa gradit oko Whitesidea

  @ komšija – zaboravio si na ključno – energije, vremena i – prostora 🙂

 7. @ lasta – nek on uživa u životu i nek ne proćerda pare, a NBA ne bu ni osjetila ovaj “gubitak”. ipak, treba reć da je do sad u karijeri zaradio malo više od 40 milja što kad odbiješ poreze i nije previše, a eto odbio je priliku značajno povećat tu svotu (računam da bi dobio barem midlevel puta 3). rispekt, pa makar se seksao u bačvama

 8. Barnes je 24,7 mil ugovor, prista je na “manju” ratu i kralj dobije skoro 90 mil na 4 sezone… Covik ne vridi skoro pola tih para sta je uzeo
  Sta je iduci potez, tradeat ce za nekoga iz Rocketsa?

  Sto bi itko normalan morao ponuditi Rocketsima da si ociste cap za Butlera? Valjda Morey trazi trade da uvali Paula nekome premda bi im nije lose da bace u smece Paula i Capelu, a ostave Gordona i skupe Butlera.

 9. @ wade – znaš kaj, ako rata bude oko 20, pa to i nije tolika tragedija. gledaj ovako – jel to toliko gore nego dat Harrisu 33? Tobias je bolji igrač, ali jel bolji 13 milja za koje moš dovest poštenog startera? ako je momčad ionako u rukama Foxa i Hielda, onda je bitno imat tog velikog swingmana koji može zabit tricu, a takvih baš i nema na bacanje uokolo. ovako na prvu, obzirom da Barnes ima potencijal odradit solidne 4 godine, a da su rate za igrače zadatka oko 15 milja, ovaj potez nije tragedija. pogotovo u kontekstu gdje smo ionako očekivali da će Barnes pojest još više capa. nije ni sjajan potez, daleko od toga, već čisti mediokritetski. uglavnom, poanta – puno je bitnije što će napravit s ovih 40+ milja koje su ostale

 10. Off topic je ali zanima me mišljenje ko je gori analitičar:Colin Cowherd ili Nick Wright(Skip je čangrizavi simpa-starkelja pa ga ne bih ovdje ubacivao)

 11. Dobio je 88/4 vjerojatno fiksno 22 mil po sezoni… Jasno da velikih krila nema na bacanje, sreca u svemu za Kingse sto je salary cap otisao na 109 mil pa je ovo ajmo reci ok popust…
  Moja ocekivanja su bila da ce dobiti ispod 20 mil po sezoni kada je izasao iz ugovora, blize rang 70-80 mil ukupno s obzirom na rolu koju ima..
  Nemaju bas opcija za potrosit pare, mogu “pomoci” Rocketsima i sloziti trade za Capelu i Gordona pa da im posalju vricu nekakvog smeca

  Tobiasu tko ponudi vise od 20 mil je magare.. Fin i krasan igrac kojem ce prakticki prosjek biti jedan poen = jedan mil

 12. @nop – Colin i Nick nisu analiticari. oni su likovi čiji je posao raditi buzz, stvarati narative. i u tome su genijalni, a s analitkom nemaju veze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *