ISPOD OBRUČA fullcourt press – basketball lunatics inc.

15Feb/1830

THE REAL ALL-STARS 2018.

Posted by Gee_Spot

Napunjenih baterija kao Remingtonov šišač i s konačno izračunatim IOR-om (zanimljivo, tek sada sam skužio da je u korijenu riječi računati - čuna) bacam se na postove kao Raymond Felton na krafne. Za prvi post nakon povratka s rehabilitacije izabrao sam najlakšu temu, a ta je, naravno, lista najboljih igrača u ligi. All-stars bejbe!

Filed under: bball Continue reading
9Feb/1814

WALKING DEADLINE PODCAST

Posted by Gee_Spot

Sickre i Gee o prijelaznom roku kojega je spasila odluka Cavsa da ipak slože nekakav koliko-toliko konkurentan roster. Ne Warriorsima ili Rocketsima, već barem da se potuku za mjesto u Finalu.

Filed under: bball 14 Comments
31Jan/1825

SOME KIND OF RANKINGS PODCAST

Posted by Gee_Spot

Kako nema inspiracije za pisanje, od sada do kraja sezone rankingsi idu u podcast obliku i to jednom mjesečno. Obzirom na stanje lige više nego dovoljno. Sickre i Gee u osvrtu na siječanj najviše vremena provode na gubitku Boogiea i Blakeovom tradeu.

Filed under: bball 25 Comments
24Jan/1814

WHEELING AND DEALING PODCAST

Posted by Gee_Spot

Gee, Toni i Kuštra šetaju po svih 30 rostera i laprdaju o tome što bi trebali poduzeti pred nadolazeći kraj prijelaznog roka.

Filed under: bball 14 Comments
10Jan/1838

30 IN 120 PODCAST

Posted by Gee_Spot

Sickre i Gee šetaju po ligi od najgorih prema najboljima.

Filed under: bball 38 Comments
5Jan/1813

HAPPY NEW YEAR RANKINGS – PART THREE

Posted by Gee_Spot

U zadnjem dijelu prvih novogodišnjih rankingsa bavimo se momčadima koje u doigravanje mogu samo slučajno (tipa, ako Trump greškom umjesto tipke za pozvati zetov ured lansira nuklearnu na Kima pa ovaj sravni sa zemljom Washington i Boston, a za svaki slučaj i Toronto, ako zbog ničega drugoga a ono da Justin Trudeau konačno prekine snimati filmove kao princ iz Disneyevih crtića i počne se baviti politikom). Napomena - od sada rankingsi idu svaki drugi tjedan jer se treba pozabaviti projekcijama, all-starom i trade deadlineom, a osvanut će i dva podcasta u iduća dva tjedna.

Filed under: bball Continue reading
4Jan/1810

HAPPY NEW YEAR RANKINGS – PART TWO

Posted by Gee_Spot

Danas se bavimo s 8 momčadi koje će odlučiti tko će popuniti zadnjih nekoliko playoff mjesta u svakoj konferenciji i među kojima se opet pojavilo jedno skoro prekriženo ime.

Filed under: bball Continue reading
3Jan/188

HAPPY NEW YEAR RANKINGS – PART ONE

Posted by Gee_Spot

Sve najbolje svima u Novoj za početak, a sada možemo odraditi i osvrt na prvih 11 koje sam odvojio na osnovu toga što se nisam mogao sjetiti iole realnog scenarija po kojem neka od ovih momčadi neće završiti u doigravanju.

Filed under: bball Continue reading
24Dec/1716

SOME SERIOUS SHIT PODCAST

Posted by Gee_Spot

Toni u gostima kako bi se još jednom osvrnuli na Rocketse i potencijalne playoff matchupove, Spurse, Kuzmu i još ponešto. Bez Shake Zulua, ali tu su Hari i Eddie.

Filed under: bball 16 Comments
22Dec/171

THE RANKINGS – WEEK 9. (THE FAT BOTTOM)

Posted by Gee_Spot

Slijedi i osvrt na vjerojatne lutrijske momčadi s kojim zaključujemo zadnji ovogodišnji osvrt na ligu. Čitamo se za 15-ak dana tijekom kojih ću pokušati završiti IOR izračune pa ćemo prošetati po najvećim iznenađenjima i razočaranjima do sada među igračima. Slušamo se možda već za vikend. U svakom slučaju - dobar provod i uživajte u slobodnim danima.

Filed under: bball Continue reading
21Dec/1710

THE RANKINGS – WEEK 9. (THE MIDDLE)

Posted by Gee_Spot

Predzadnji post ove godine donosi osvrt na preostale "dobre" momčadi koje manje-više imaju probleme na dnevnoj bazi, prije svega oko toga kako zaigrati 48 minuta relativno gledljive NBA košarke. Još sutra krama i to je to do iza Nove.

Filed under: bball Continue reading
20Dec/175

THE RANKINGS – WEEK 9. (TOP 6)

Posted by Gee_Spot

Novi tjedan, novo razvodnjavanje lige koja se našla u neočekivanom paradoksu (a u biti realnom obzirom na gomilu ovoljetnih promjena i općenito zbog straha od Warriorsa i LeBrona) - gomila sjajnih igrača u nikad manje dobrih momčadi. Obzirom da ponekad stvarno zna biti bolno za oči gledati razinu igre nekih, za ovotjedne rankingse odlučio sam izdvojiti 6 kvalitetnih franšiza koje drže kakav-takav nivo igre.

Filed under: bball Continue reading
18Dec/176

NUCLEAR ROCKETS

Posted by Tony Lazarus

Dok nedodirljivi šampioni iz Oaklanda polagano tempiraju formu pazeći na liječnička izvješća svojih igrača, u Teksasu, u gradu koji uglavnom `ima problem`, stvara se nova nuklearna sila i, barem se tako čini, predstavlja prijetnju ostatku lige. Daryl Morey može zasad biti ponosan na svoje analitičko čudovište promatrajući Mikea D`Antonija kako zabavljeno unosi kodove za novo lansiranje projektila koji će još jednog protivnika u nizu pretvoriti u prašinu. Na kojim temeljima počiva furiozni ulazak u sezonu Houston Rocketsa, jesu li opet trik ekipa ili su naučili lekciju od lani?

Filed under: bball Continue reading
16Dec/173

KLEINE JUNGS PODCAST

Posted by Gee_Spot

Frančeski u gostima kako bi dodatno opjevali sjajnu draft klasu. U skladu s trenutkom Božićni duh je itekako prisutan - ne samo zato što su teme djetinjaste, već i zato što su dva sugovornika tukci. Kojima je trebalo 45 minuta da naštimaju program koji si rimuje sa hajp i služi razgovorima preko "širokog svijeta mreže".

Filed under: bball 3 Comments
13Dec/1718

THE RANKINGS – WEEK 8.

Posted by Gee_Spot

Najbolju momčad u ligi znamo odavno (uz dužno poštovanje Rocketsima, to nisu oni), a znamo i ovih nekoliko solidnih franšiza koje ćemo u nekoj kombinaciji gotovo sigurno gledati u polufinalima konferencija. Ajde, barem je izgledalo da bi trka za donji dom doigravanja mogla biti zanimljiva, ali, usprkos iznimkama poput Indiane i transformaciji Jazza, sredina se toliko razvodnila zbog ozljeda da konkurencije gotovo da i nema. A još nismo stigli ni do trećine sezone.

Filed under: bball Continue reading