ISPOD OBRUČA fullcourt press – basketball lunatics inc.

29Jun/179

SUPERMARKET EAST

Posted by Gee_Spot

Prije nego bacimo pogled na stanje salary capa ovih 15 momčadi Istoka, morat ćemo se vratiti na Zapad i vidjeti kako trade između Clippersa i Rocketsa mijenja stanje na capu pred tržnicu. Također, tu su i prvi dojmovi o novom mega-turbo tradeu.

Filed under: bball Continue reading
28Jun/1713

END OF SEASON PODCAST

Posted by Gee_Spot

Sickre i Gee u sparnoj ljetnoj noći malim noćnim razgovorima pozdravljaju sezonu i već su maksimalno koncentrirani na sljedeću - ljudi moji je li to moguće da će Istok biti gori nego ikada?

Filed under: bball 13 Comments
27Jun/179

SUPERMARKET WEST

Posted by Gee_Spot

Draft je iza nas, dakle vrijeme je za posvetiti se tržnici u ovih preostalih 4-5 dana sezone. Prije osvrta na situaciju s capom za svih 30 momčadi (uz napomenu da Istok ide u sljedećem postu), samo da utvrdimo kako je cap određen na 99 milja, dakle ne da nije skočio nego se i smanjio od zadnjih projekcija i sada iznosi samo 4 milijuna više od prethodnog. Granica poreza je na 119, s tim da se famozni "apron" po novom kolektivnom više ne nalazi na 4 milje, nego na 6 iznad granice poreza (a znamo da ako potrošite midlevel ili odradite sign & trade ne smijete prelaziti apron, dakle bitan detalj za zapamtiti ako slažete u glavi nekakve mutne poslove). Također, manji su i očekivani max ugovori, kao i potencijalne povišice, sva ovisno o postotku capa, dok unaprijed određene vrijednosti poput midlvela i rookie ugovora ostaju iste. To je isto problemčić, kada su odlučivali o novim ciframa i uopće porastu ovih rata čak se kalkuliralo s capom od 108 milja, tako da bi ovo nekima moglo itekako pokvariti planove.

Filed under: bball Continue reading
25Jun/177

PICK PICKERS 2017.

Posted by Gee_Spot

Nakon par dana odmora začinjenih kupanjem i klopanjem, ali i pokušajima da nekako pohvatam tko je kvragu na kraju koga draftao (i još nisam siguran da sam skužio gdje je završilo ovih 60 imena), spreman sam za osvrt na draftanje svih 30 franšiza. Dobri, loši i zli.

Filed under: bball Continue reading
23Jun/1717

BURN YOUR DRAFT CARDS 2017.

Posted by Gee_Spot

Noć za pamćenje. Ne zbog šokantnih tradeova i neočekivanih izbora (jer ih nije bilo) već zbog prvog grupnog gledanja drafta. Okupila se ekipa kod Goca (u majici na Bookera) u pizzeriji Viva - uz Geea (majica na Russella, ne Billa već D'Angela) i Krehu (majica na Ronda) tu su Lazarušić (majica s neutralnom bojom), Kuštra (majica s ružnom bojom) i specijalni gost, također NBA Cro suradnik, Burica (majica s košarkaškom loptom i natpisom "basketball"). Dojmove i komentare prenosimo u postu, pick po pick. Zato što "every pick matters".

Filed under: bball Continue reading
21Jun/1713

PRE-DRAFT MOVES

Posted by Gee_Spot

Imamo par tradeova pa da se osvrnemo i na njih prije nego se dogodi još poneki i sprži mi mozak.

Filed under: bball Continue reading
21Jun/1714

PRE-DRAFT WORKOUT 2017.

Posted by Gee_Spot

Ako smo lani prisustvovali jednom od najgorih draftova zadnjih godina, ove godine dobar dio toga ćemo nadoknaditi. Možda nema franšiznih talenata ovako na prvu, ali gomila je potencijalno solidnih igrača u ponudi, pa da vidimo što kažu projekcije. Prije nabrajanja 30-ak udarnih imena, ipak nekoliko rečenica o tradeu Celticsa i Sixersa. O preostala dva tradea u zasebnom postu, da ne idemo previše u širinu u već ovećem tekstu. Sudeći po očajničkim potezima prezentiranim već sada, čeka nas ludilo od drafta, ako već ne ekstra talentom, onda barem trgovanjem kao da je crni petak.

Filed under: bball Continue reading
19Jun/1710

I AM AN FREE AGENT (PART FIVE)

Posted by Gee_Spot

Da prođemo još kroz najbolje visoke u ponudi prije nego se okrenemo draftu. Strijelaca i finišera ima na bacanje, nešto manje je kreatora, a najmanje je atleta koje mogu utjecati na igru defanzivno u novim NBA okvirima. Stretch četvorke i općenito šuteri imaju svoju vrijednost po defaultu, ali ni među njima nema igrača koji potpisom može poremetiti trenutni poredak.

Filed under: bball Continue reading
17Jun/1714

I AM AN FREE AGENT (PART FOUR)

Posted by Gee_Spot

Selimo se na pregled pozicija na bokovima gdje sam utrpao klasične catch & shoot majstore, 3&D specijalce (ili u slučaju onih koji ne mogu pogoditi tricu samo defanzivne specijalce) i kreativne swingmane od kojih mnogi mogu igrati i smallball četvorku. Ponuda iza Duranta i Haywarda nije nešto ako gledamo udarne opcije, ali šljakera rotacijskih kvaliteta ima dovoljno da poprave krvnu sliku mnogih franšiza.

Filed under: bball Continue reading
14Jun/1711

I AM AN FREE AGENT (PART THREE)

Posted by Gee_Spot

U današnjem postu bavimo se playmakerima na tržnici, uglavnom onima koji zaslužuje biti smatrani starterima ili privremenim zakrpama dok se ne nađe bolje rješenje.

Filed under: bball Continue reading
13Jun/1729

G5

Posted by Gee_Spot

Warriorsima je trebalo 15-ak minuta da pronađu ritam, ali jednom kada su ga uhvatili, više popuštanja nije bilo. Pokušali su Cavsi u nastavku usporiti igru i vratiti se u utakmicu, ali ili nisu imali snage ili nisu znali. Nije bitno, sada imaju cijelo ljeto za secirati probleme. Do kraja je tako stiglo Finale koje je nakon svega ipak bilo zanimljivije nego to konačni score sugerira i koje je uzbuđenjima i narativom dobrim dijelom izvuklo inače ne previše inspirirajuće doigravanje. Golden State ima svoj drugi naslov u tri sezone, Durant uz prsten ima i MVP trofej s kojim može u povijesne usporedbe, a nas čekaju draft i tržnica. Zabava nikad ne prestaje, NBA fan praktički je nešto kao saborski zastupnik, uvijek si može ispuniti vrijeme zajebancijom.

Filed under: bball Continue reading
12Jun/175

I AM AN FREE AGENT (PART TWO)

Posted by Gee_Spot

Četiri all-star igrača će se također naći u ponudi ovoga ljeta. Ni jedan od njih svojom odlukom o tome gdje će nastaviti karijeru neće značajnije uzdrmati trenutni poredak na vrhu, ali njihovi izbori itekako bi mogli utjecati na franšize koje napuštaju, odnosno one koje izaberu.

Filed under: bball Continue reading
10Jun/1713

G4

Posted by Gee_Spot

Ako već ne mogu dovoljno dobro braniti Warriorse da ovo naprave neizvjesnijom serijom, Cavsi su barem pokazali koliko su u stanju biti dobri prema naprijed kada im funkcionira slash & kick igra. Bila je to jedna od onih šuterskih večeri, s 24 trice Cavsi su uspjeli biti uspješniji u napadu i od početka su kontrolirali rezultat. U čemu je pomoglo i što su držali pod kontrolom tranziciju i ritam, pogotovo u drugom dijelu kada su konačno uspjeli poružniti utakmicu do te mjere da je odvuku u blato - bila je ovo prva utakmica u seriji koja se igrala ispod 100 posjeda, čime je ono što su Cavsi uspjeli izvesti u prvom poluvremenu još luđe.

Filed under: bball Continue reading
8Jun/1713

G3

Posted by Gee_Spot

Solidan pokušaj Cavsa, pokazali su da ipak mogu seriju učiniti i rezultatski zanimljivom, pa makar na samo jednu večer i to uz popriličnu pomoć Warriorsa koji ovaj put nisu dohvatili one najviše moguće razine. Da su LeBron i društvo iščupali pobjedu, G4 bi imao itekakvu težinu - iako ni u toj utakmici ne bi bili favoriti, barem bi začinili narativ. Ovako, samo ostaje vidjeti mogu li se pribrati nakon nove pljuske i pružiti otpor kako Warriorsi ne bi ušli u povijest kao prvi šampion koji je do naslova došao s 16-0. Cavsi pak neće u povijest, 0-3 nije okrenuo nitko, pa neće ni ovakav autsadjer kakvi su oni i na papiru i trenutno na parketu. Što je potvrdila i završnica. Zadnje tri minute ostali su bez ubačaja, Durant pak zabija 7 poena u 75 sekundi i potvrđuje MVP status.

Filed under: bball Continue reading
7Jun/1710

D-DAY(S) PODCAST

Posted by Gee_Spot

Kreha i Gee o Finalu, a kako je tamo trenutno manje-više sve jasno, i o tradeovima, draftu, ponekoj pivi. Dolaze nekako i do Erica Williamsa i Rona Mercera. Oh mercy.

Filed under: bball 10 Comments