ISPOD OBRUČA fullcourt press – basketball lunatics inc.

23Jun/1715

BURN YOUR DRAFT CARDS 2017.

Posted by Gee_Spot

Noć za pamćenje. Ne zbog šokantnih tradeova i neočekivanih izbora (jer ih nije bilo) već zbog prvog grupnog gledanja drafta. Okupila se ekipa kod Goca (u majici na Bookera) u pizzeriji Viva - uz Geea (majica na Russella, ne Billa već D'Angela) i Krehu (majica na Ronda) tu su Lazarušić (majica s neutralnom bojom), Kuštra (majica s ružnom bojom) i specijalni gost, također NBA Cro suradnik, Burica (majica s košarkaškom loptom i natpisom "basketball"). Dojmove i komentare prenosimo u postu, pick po pick. Zato što "every pick matters".

Filed under: bball Continue reading
21Jun/1713

PRE-DRAFT MOVES

Posted by Gee_Spot

Imamo par tradeova pa da se osvrnemo i na njih prije nego se dogodi još poneki i sprži mi mozak.

Filed under: bball Continue reading
21Jun/1714

PRE-DRAFT WORKOUT 2017.

Posted by Gee_Spot

Ako smo lani prisustvovali jednom od najgorih draftova zadnjih godina, ove godine dobar dio toga ćemo nadoknaditi. Možda nema franšiznih talenata ovako na prvu, ali gomila je potencijalno solidnih igrača u ponudi, pa da vidimo što kažu projekcije. Prije nabrajanja 30-ak udarnih imena, ipak nekoliko rečenica o tradeu Celticsa i Sixersa. O preostala dva tradea u zasebnom postu, da ne idemo previše u širinu u već ovećem tekstu. Sudeći po očajničkim potezima prezentiranim već sada, čeka nas ludilo od drafta, ako već ne ekstra talentom, onda barem trgovanjem kao da je crni petak.

Filed under: bball Continue reading
19Jun/1710

I AM AN FREE AGENT (PART FIVE)

Posted by Gee_Spot

Da prođemo još kroz najbolje visoke u ponudi prije nego se okrenemo draftu. Strijelaca i finišera ima na bacanje, nešto manje je kreatora, a najmanje je atleta koje mogu utjecati na igru defanzivno u novim NBA okvirima. Stretch četvorke i općenito šuteri imaju svoju vrijednost po defaultu, ali ni među njima nema igrača koji potpisom može poremetiti trenutni poredak.

Filed under: bball Continue reading
17Jun/1714

I AM AN FREE AGENT (PART FOUR)

Posted by Gee_Spot

Selimo se na pregled pozicija na bokovima gdje sam utrpao klasične catch & shoot majstore, 3&D specijalce (ili u slučaju onih koji ne mogu pogoditi tricu samo defanzivne specijalce) i kreativne swingmane od kojih mnogi mogu igrati i smallball četvorku. Ponuda iza Duranta i Haywarda nije nešto ako gledamo udarne opcije, ali šljakera rotacijskih kvaliteta ima dovoljno da poprave krvnu sliku mnogih franšiza.

Filed under: bball Continue reading
14Jun/1711

I AM AN FREE AGENT (PART THREE)

Posted by Gee_Spot

U današnjem postu bavimo se playmakerima na tržnici, uglavnom onima koji zaslužuje biti smatrani starterima ili privremenim zakrpama dok se ne nađe bolje rješenje.

Filed under: bball Continue reading
13Jun/1729

G5

Posted by Gee_Spot

Warriorsima je trebalo 15-ak minuta da pronađu ritam, ali jednom kada su ga uhvatili, više popuštanja nije bilo. Pokušali su Cavsi u nastavku usporiti igru i vratiti se u utakmicu, ali ili nisu imali snage ili nisu znali. Nije bitno, sada imaju cijelo ljeto za secirati probleme. Do kraja je tako stiglo Finale koje je nakon svega ipak bilo zanimljivije nego to konačni score sugerira i koje je uzbuđenjima i narativom dobrim dijelom izvuklo inače ne previše inspirirajuće doigravanje. Golden State ima svoj drugi naslov u tri sezone, Durant uz prsten ima i MVP trofej s kojim može u povijesne usporedbe, a nas čekaju draft i tržnica. Zabava nikad ne prestaje, NBA fan praktički je nešto kao saborski zastupnik, uvijek si može ispuniti vrijeme zajebancijom.

Filed under: bball Continue reading
12Jun/175

I AM AN FREE AGENT (PART TWO)

Posted by Gee_Spot

Četiri all-star igrača će se također naći u ponudi ovoga ljeta. Ni jedan od njih svojom odlukom o tome gdje će nastaviti karijeru neće značajnije uzdrmati trenutni poredak na vrhu, ali njihovi izbori itekako bi mogli utjecati na franšize koje napuštaju, odnosno one koje izaberu.

Filed under: bball Continue reading
10Jun/1713

G4

Posted by Gee_Spot

Ako već ne mogu dovoljno dobro braniti Warriorse da ovo naprave neizvjesnijom serijom, Cavsi su barem pokazali koliko su u stanju biti dobri prema naprijed kada im funkcionira slash & kick igra. Bila je to jedna od onih šuterskih večeri, s 24 trice Cavsi su uspjeli biti uspješniji u napadu i od početka su kontrolirali rezultat. U čemu je pomoglo i što su držali pod kontrolom tranziciju i ritam, pogotovo u drugom dijelu kada su konačno uspjeli poružniti utakmicu do te mjere da je odvuku u blato - bila je ovo prva utakmica u seriji koja se igrala ispod 100 posjeda, čime je ono što su Cavsi uspjeli izvesti u prvom poluvremenu još luđe.

Filed under: bball Continue reading
8Jun/1713

G3

Posted by Gee_Spot

Solidan pokušaj Cavsa, pokazali su da ipak mogu seriju učiniti i rezultatski zanimljivom, pa makar na samo jednu večer i to uz popriličnu pomoć Warriorsa koji ovaj put nisu dohvatili one najviše moguće razine. Da su LeBron i društvo iščupali pobjedu, G4 bi imao itekakvu težinu - iako ni u toj utakmici ne bi bili favoriti, barem bi začinili narativ. Ovako, samo ostaje vidjeti mogu li se pribrati nakon nove pljuske i pružiti otpor kako Warriorsi ne bi ušli u povijest kao prvi šampion koji je do naslova došao s 16-0. Cavsi pak neće u povijest, 0-3 nije okrenuo nitko, pa neće ni ovakav autsadjer kakvi su oni i na papiru i trenutno na parketu. Što je potvrdila i završnica. Zadnje tri minute ostali su bez ubačaja, Durant pak zabija 7 poena u 75 sekundi i potvrđuje MVP status.

Filed under: bball Continue reading
7Jun/1710

D-DAY(S) PODCAST

Posted by Gee_Spot

Kreha i Gee o Finalu, a kako je tamo trenutno manje-više sve jasno, i o tradeovima, draftu, ponekoj pivi. Dolaze nekako i do Erica Williamsa i Rona Mercera. Oh mercy.

Filed under: bball 10 Comments
6Jun/172

I AM AN FREE AGENT (PART ONE)

Posted by Gee_Spot

Dane između utakmica Finala ispunit ćemo nabrajanjem slobodnih igrača. Izračunat je IOR za prošlu sezonu, pa ćemo ih posložiti po učinku. Za prvi post držimo se kreme, franšiznih imena.

Filed under: bball Continue reading
5Jun/1715

G2

Posted by Gee_Spot

Nova uvjerljiva pobjeda Warriorsa, čak i dominantnija od prethodne jer su odigrali još efikasnije u napadu usprkos pomacima nabolje u obrani Cavsa (nazovimo to "Klay efekt", a pomogla je i nova smallball kombinacija). Ipak, od svih prednosti koje imaju, što na rosteru, što u načinu izvedbe, ona koja prva upada u oko je koliko su individualno trenutno Curry i Durant bolji od Jamesa i Irvinga. Dok ne okrenu ovu bazičnu postavku, dok im dva nositelja ne dobiju 1 na 1 dvoboje protiv dvojca Warriorsa, Cavsi usprkos pomacima u igri ne mogu računati na dobivanje utakmice, kamoli serije.

Filed under: bball Continue reading
2Jun/1714

G1

Posted by Gee_Spot

Katastrofalna obrana Cavsa u prvoj i trećoj četvrtini obilježila je utakmicu, praktički nismo se nigdje makli od početne pozicije kakvu znamo još od prošle sezone. Durant kao kraljica u napadu prevelik je problem, sistemski ga riješiti s Loveom na parketu nemoguće je, a pogotovo kada ni James nema šanse 1 na 1 barem ga usporiti. Utakmica je tako riješena u trećoj kada Cavsi nisu uspjeli barem napadački pratiti protivnika za razliku od otvaranja (pitanje je bi li i tada mogli parirati da Draymond nije imao problema s penalima). Deja vu koji će se razvući na još 3 utakmice ili će opet doći do nekog šoka kao lani koji će poremetiti sustav?

Filed under: bball Continue reading