ISPOD OBRUČA fullcourt press – basketball lunatics inc.

31Aug/172

CHARLOTTE HORNETS

Posted by Gee_Spot

Hoće li nakon godine pauze Hornetsi nazad u doigravanje ili će stvari opet krenuti u toliko lošem smjeru da će se poljuljati stolice Cliffordu i Chou kao autorima ovog projekta?

Filed under: bball Continue reading
29Aug/173

BROOKLYN NETS

Posted by Gee_Spot

U drugu godinu nove ere Netsi kreću osvježeni, ali i dalje osuđeni na gomile poraza. Mogu li izbjeći biti najgora momčad Istoka samo zato što nemaju razloga tankirati?

Filed under: bball Continue reading
27Aug/179

FOOLS AND HORSES ONLY PODC-ASS-T

Posted by Gee_Spot

Sickre i Gee uz jedno oko na Wojovom twitteru čekaju što će se dogoditi s tradeom između Cavsa i Celticsa, a do novih informacija prelijevaju iz šupljeg u prazno. Ima i nešto o Eurobasketu, ali izrečeno s puno manje oduševljenja nego dio o pivu.

Filed under: bball 9 Comments
25Aug/178

BOSTON CELTICS

Posted by Gee_Spot

Sada kada imaju Irvinga i Haywarda na rosteru, Celticsima nedostaje "samo" Davis da kompletiraju novu Veliku Trojku. Stoga će ova sezona opet biti više usmjerena na dugoročne ciljeve nego na skidanje Cavsa s trona Istoka, što uostalom potvrđuje i međusobni trade koji, barem trenutno, dodatno povećava razliku između dvije momčadi.

Filed under: bball Continue reading
23Aug/1726

THE WHAT THE FUCK TRADE

Posted by Gee_Spot

Prekidamo na kratko program radi osvrta na potez koji je ekvivalent tome da vam tri tipa utrče u dnevni boravak i počnu vikati "nitko ne očekuje Španjolsku inkviziciju". Thomas i škrinja s blagom za Irvinga? Svašta.

Filed under: bball Continue reading
22Aug/177

ATLANTA HAWKS

Posted by Gee_Spot

Može li Coach Bud egzistirati u kontekstu u kojem je važniji lov na loptice u lutriji od pobjeđivanja? Može li zatomiti frustracije smjerom franšize i usput od nekog mladog igrača na rosteru stvoriti člana buduće kvalitetne jezgre koju će vjerojatno voditi neki drugi trener?

Filed under: bball Continue reading
16Aug/174

THE END OF SUMMER PODCAST

Posted by ispdcom

Kuštra i Lazarušić u gostima, opet, ali prvi put kao predstavnici novog košarkaškog portala koji bi trebao oživjeti svaki čas. Osvrćemo se na nedavne IOR projekcije, Tonijev tekst o trenerima s neograničenim ovlastima, a dotičemo se i Eurobasketa, sve u manje od dva sata. Slušati na vlastitu odgovornost jer Gee postaje senilan, Kuštra postaje budist, a Toni miriše na janjetinu i kapulicu.

Filed under: bball 4 Comments
12Aug/177

POWER & RESPONSIBILITY

Posted by Tony Lazarus

„If they want you to cook the dinner, at least they ought to let you shop for some of the groceries“

Antologijska je izjava Billa Parcellsa, dugogodišnjeg NFL trenera, koji se na ovaj način obračunao s vlasnikom New England Patriotsa, Robertom Kraftom, jer mu nije dao široke ovlasti pri slaganju momčadi i odabiru igrača. Navodno je sve kulminiralo u zadnjoj sezoni Parcellsa na klupi Patriotsa, u draft noći, kada je Parcells poželio odabrati izvjesnog defensive enda, ali su se uprava i direktor za igračka pitanja odlučili za wide receivera. Tu je puklo na relaciji trener-uprava pa je Parcells spakirao kofere i napustio Patriotse.

Filed under: bball Continue reading
10Aug/176

RUN FORECAST RUN: 17-18 EDITION

Posted by Gee_Spot

Krećemo. Projekcije su spremne, na osnovu njih danas ćemo tako odraditi svojevrsnu najavu sezone, a onda idućih dana pa sve do starta kampa 30. rujna bavimo se samo opširnim prognozama za svih 30 momčadi. Razlog zašto krećem ranije nego inače s projekcijama je taj što želim u miru pisati gomilu teksta i o igračima i čemu god mi padne na pamet, tako da u teoriji svatko tko poželi može isprintati tih 30 postova (31 ako računamo i ovaj uvod) i dobiti pristojnu knjižicu za najavu sezone. Naravno, printanje nema smisla, ali cilj je imati takvo nekakvo iskustvo u kojem ćemo se dobro zabaviti (jer, ako mene pitate, bolje zabave od gledanja i analiziranja NBA košarke nema), a usput i naučiti nešto kako bi na kraju balade znali više nego na početku. Svjesni pri tome da i dalje ne znamo ništa jer, kao što reče Kevin Garnett, sve je moguće.

Filed under: bball Continue reading