ISPOD OBRUČA fullcourt press – basketball lunatics inc.

24Dec/1716

SOME SERIOUS SHIT PODCAST

Posted by Gee_Spot

Toni u gostima kako bi se još jednom osvrnuli na Rocketse i potencijalne playoff matchupove, Spurse, Kuzmu i još ponešto. Bez Shake Zulua, ali tu su Hari i Eddie.

Filed under: bball 16 Comments
22Dec/171

THE RANKINGS – WEEK 9. (THE FAT BOTTOM)

Posted by Gee_Spot

Slijedi i osvrt na vjerojatne lutrijske momčadi s kojim zaključujemo zadnji ovogodišnji osvrt na ligu. Čitamo se za 15-ak dana tijekom kojih ću pokušati završiti IOR izračune pa ćemo prošetati po najvećim iznenađenjima i razočaranjima do sada među igračima. Slušamo se možda već za vikend. U svakom slučaju - dobar provod i uživajte u slobodnim danima.

Filed under: bball Continue reading
21Dec/1710

THE RANKINGS – WEEK 9. (THE MIDDLE)

Posted by Gee_Spot

Predzadnji post ove godine donosi osvrt na preostale "dobre" momčadi koje manje-više imaju probleme na dnevnoj bazi, prije svega oko toga kako zaigrati 48 minuta relativno gledljive NBA košarke. Još sutra krama i to je to do iza Nove.

Filed under: bball Continue reading
20Dec/175

THE RANKINGS – WEEK 9. (TOP 6)

Posted by Gee_Spot

Novi tjedan, novo razvodnjavanje lige koja se našla u neočekivanom paradoksu (a u biti realnom obzirom na gomilu ovoljetnih promjena i općenito zbog straha od Warriorsa i LeBrona) - gomila sjajnih igrača u nikad manje dobrih momčadi. Obzirom da ponekad stvarno zna biti bolno za oči gledati razinu igre nekih, za ovotjedne rankingse odlučio sam izdvojiti 6 kvalitetnih franšiza koje drže kakav-takav nivo igre.

Filed under: bball Continue reading
18Dec/176

NUCLEAR ROCKETS

Posted by Tony Lazarus

Dok nedodirljivi šampioni iz Oaklanda polagano tempiraju formu pazeći na liječnička izvješća svojih igrača, u Teksasu, u gradu koji uglavnom `ima problem`, stvara se nova nuklearna sila i, barem se tako čini, predstavlja prijetnju ostatku lige. Daryl Morey može zasad biti ponosan na svoje analitičko čudovište promatrajući Mikea D`Antonija kako zabavljeno unosi kodove za novo lansiranje projektila koji će još jednog protivnika u nizu pretvoriti u prašinu. Na kojim temeljima počiva furiozni ulazak u sezonu Houston Rocketsa, jesu li opet trik ekipa ili su naučili lekciju od lani?

Filed under: bball Continue reading
16Dec/173

KLEINE JUNGS PODCAST

Posted by Gee_Spot

Frančeski u gostima kako bi dodatno opjevali sjajnu draft klasu. U skladu s trenutkom Božićni duh je itekako prisutan - ne samo zato što su teme djetinjaste, već i zato što su dva sugovornika tukci. Kojima je trebalo 45 minuta da naštimaju program koji si rimuje sa hajp i služi razgovorima preko "širokog svijeta mreže".

Filed under: bball 3 Comments
13Dec/1718

THE RANKINGS – WEEK 8.

Posted by Gee_Spot

Najbolju momčad u ligi znamo odavno (uz dužno poštovanje Rocketsima, to nisu oni), a znamo i ovih nekoliko solidnih franšiza koje ćemo u nekoj kombinaciji gotovo sigurno gledati u polufinalima konferencija. Ajde, barem je izgledalo da bi trka za donji dom doigravanja mogla biti zanimljiva, ali, usprkos iznimkama poput Indiane i transformaciji Jazza, sredina se toliko razvodnila zbog ozljeda da konkurencije gotovo da i nema. A još nismo stigli ni do trećine sezone.

Filed under: bball Continue reading
10Dec/1717

KNOX ON WOOD

Posted by Gee_Spot

NCAA sezona počela je u znaku FBI istrage koja je konačno potvrdila ono što odavno znamo, a to je da sveučilišnim sportom drmaju mafijaši, odnosno svi oni spremni kršiti pravila ionako nametnuta kako bi se određena elita besramno bogatila uz minimum ulaganja u radnu snagu. Ako ništa drugo, sada konačno možemo u kurac poslati svakoga tko misli kako je NCAA išta više od kampa za buduće NBA zaposlenike. A ova odlična draft klasa, možda i bolja od prošlogodišnje, nudi ih hrpu potencijalnih i to na svim pozicijama, što je itekako bitno. Skoro pa sve momčadi koje završe u lutriji imat će šansu dočepati se prospekta all-star potencijala tako da se ove godine stvarno isplati ne loviti osmu poziciju. Drugim riječima, ne tankirati u ovakvom kontekstu ako ste momčad kojoj je gornji domet 41 pobjeda trebalo bi biti kažnjivo otkazom cijeloj upravi.

Filed under: bball Continue reading
7Dec/1728

THE MALE BAG PODCAST

Posted by Gee_Spot

Sickre i Gee u novom podcastu uglavnom odgovaraju na vaša pitanja tako da ste dobrim dijelom i sami krivi ako su stvari otišle ukrivo. Iako, naravno, to ne abolira od odgovornosti za manjak lucidnih misli ova dva čangrizava sredovječna muškarca kojima je prostata veći problem od nečijih postotaka šuta.

Filed under: bball 28 Comments
5Dec/1732

THE RANKINGS – WEEK 7.

Posted by Gee_Spot

Ozljede nastavljaju krojiti stanje lige u kojoj trenutno samo dvije momčadi možemo nazvati rasnima. Još njih nekoliko imaju očito solidne temelje, ali sve ovo ostalo je totalni kaos, kaos kojega će svaka sljedeća ozljeda dodatno povećavati. Evo, dok sam slagao momčadi od 7 do 18 imao sam dojam da sve one već za dva tjedna mogu zamijeniti mjesta. Uz još nekoliko potencijalnih kandidata koji bi se mogli priključiti ovom plesu osrednjosti, imamo tu već i popriličnu skupinu koja jednostavno nema sidro za koje bi se uhvatila u pokušaju izbjegavanja pada u ponore lutrije.

Filed under: bball Continue reading