ISPOD OBRUČA fullcourt press – basketball lunatics inc.

30May/187

THE FINALS AFTER FINALS

Posted by Gee_Spot

Što pametno reći o jednom od izvjesnijih Finala zadnjih godina? Lani su Warriorsi igrali bolju košarku nego ove godine, sprašili su Cavse 4-1. Istina, ti Cavsi su također bili puno bolji, ali, sve da je pad podjednak - a nije jer su se Cavsi srozali više nego Golden State - teško da bez nekih dramatičnih preokreta narativa (šifre: ozljede, suspenzije) može biti išta drugačije ovaj put. Stoga, uz neizbježno prognoziranje i analizu, pokušajmo pronaći i odgovor na pitanje da li je bilo manje dramatične serije u novijoj povijesti?

Filed under: bball Continue reading
29May/1811

40

Posted by Gee_Spot

Rocketsi nisu mogli ubaciti ništa s perimetra, pokušaji čuvanja energije širenjem rotacije obili su im se o glavu, a nije da im je usprkos tome ostalo previše u tanku za kraj. Tako da nisu iskoristili idealnu priliku i još jedno kilavo izdanje Warriorsa kojima je pet minuta briljantne i desetak minuta dobre košarke bilo dovoljno za odraditi posao i osvojiti treći naslov u četvrtom pokušaju. Samo još moraju pričekati nekoliko dana da im uruče trofej zbog birokratske potrebe da igraju protiv Cavsa.

Filed under: bball Continue reading
28May/1819

39

Posted by Gee_Spot

Iako smo i prije početka playoffa nekako "znali" da će LeBron opet do Finala, jedno je nagađati, a nešto sasvim drugo pratiti cijeli proces u trenutku dok se događa. Ono što je čovjek izveo ovaj put, bez obzira na slabosti protivnika, stvarno je jedan od vrhunaca njegove karijere. Nije tu stvar u nekim suludim partijama, šuterskim rekordima ili dominantnom atleticizmu. Ovdje je stvar u proračunatosti kakvu ne može postići nijedan stroj - dozirati se ovako da imaš u tanku taman koliko ti treba kad ti treba, okružen ovakvim skrpanim rosterom na kojem doslovno nemaš čovjeka kojega bi mogao okarekterizirati kao iznadprosječnog, može stvarno samo Terminator od krvi i mesa. Klanjam se na koljenima.

Filed under: bball Continue reading
27May/184

38

Posted by Gee_Spot

Warriorsi su odradili posao, a kako Paul izgleda neće igrati ni sljedeću utakmicu, ostaje da vidimo mogu li se provući još jedan put. Obzirom da su Rocketsi gubitkom Paula ostali bez dobrog dijela "sistema", a da su Warriorsi istovremeno skužili kako trebaju igrati protiv ove obrane (Kerr vjerojatno nikad neće skužiti rotaciju do kraja, ali na tragu je), očito je da su favoriti i u sljedećoj te da neće biti ništa posebno u njihovom prolasku.

Filed under: bball Continue reading
26May/186

37

Posted by Gee_Spot

Celticsi su očekivano poraženi, ali su isto tako odigrali i najbolju partiju do sada u Clevelandu pokazavši da su zahvati napravljeni prošlu utakmicu upalili. Cavsima je trebao najbolji mogući James da dobiju doma pa pitanje nije može li se ovako nešto ponoviti i u Bostonu, već da li im to može uopće biti dovoljno obzirom na kontekst u kojem se serija našla i gdje su LeBron i društvo prisiljeni oslanjati se još više na napad da bi preživjeli.

Filed under: bball Continue reading
25May/1813

36

Posted by Gee_Spot

Rocketsi su se našli ove zadnje dvije utakmice, igraju to što igraju, taj "16 seconds or more" sa šest ljudi i nekoliko šihti Geralda Greena koje rade razliku. Warriorsi su se pogubili u istom periodu, nemaju dovoljno zdravih koljena, nemaju ni svoga Geralda na klupi, a Kerr nema vizije što i kako izvesti. Pa je tako ova utakmica bila slična prošloj, s jednako malo estetike, ali i s puno više drame. Kao i obično na ovim razinama, ozljede su skrojile narativ, a izgleda da će to i nastaviti činiti - gubitak Paula definitivno Warriorse ni krive ni dužne opet vraća u poziciju favorita. Da, bolje se rodit bez one stvari nego bez sriće.

Filed under: bball Continue reading
24May/180

35

Posted by Gee_Spot

Povratkom doma vratila se i mirnoća u skok-šut Celticsa, a dodatnu stabilnost donijelo je i prisustvo Baynesa od starta pod koševima, kao i rotacija koju je Stevens konačno posložio kako treba. Ostaje vidjeti mogu li nešto od ovoga prenijeti i na gostovanje ili se vraćaju doma u sedmoj.

Filed under: bball Continue reading
23May/185

34

Posted by Gee_Spot

Nije bilo lijepo, ali je barem bilo neizvjesno. A moglo bi takvim ostati do kraja jer Golden State ima ni više ni manje nego 3 startera s bolnim koljenima, što nije bezazlena situacija. Pitajte samo Kerra koji se vjerojatno još uvijek pita kako posložiti rotaciju u ovim uvjetima.

Filed under: bball Continue reading
22May/187

33

Posted by Gee_Spot

Cavsi su još jednom odradili posao, potvrdili da kontroliraju seriju i doveli Boston u situaciju da mora dobiti sljedeću utakmicu ako misli dalje. Ako ništa drugo, Celticsi sada već imaju dovoljno uzorka da znaju kako im nema druge nego se okrenuti visokim postavama, zaboraviti na lepršavost i svesti stvari na makljažu u sredini.

Filed under: bball Continue reading
22May/1812

MARK JACKSON IS NOT IN THIS PODCAST PODCAST

Posted by Gee_Spot

Kreha aka Sickre aka Brad Whisperer aka Marcus Morris Fan Club CEO i Gee o finalima konferencija.

Filed under: bball 12 Comments
21May/184

32

Posted by Gee_Spot

Treći put za redom ništa od utakmice za pamćenje.

Filed under: bball Continue reading
20May/187

31

Posted by Gee_Spot

Cavsi su nastavili brusiti recept, dodatno su povećali postave i fokus na mišiće, što se u kombinaciji s raspoloženim šuterima i bljeskom Georgea Hilla kao sekundarnog kreatora pokazalo prevelikim izazovom za Boston koji standardno ima problema zabiti izvan Gardena, pogotovo ako ih još prisiliš da igraju s manje učinkovitim postavama. Celticsi su toliko na trenutke bili izvan ritma da su čak i defanzivno netipično pucali na osnovnim rotacijama, a onda u tom slučaju nije ni čudno da su pregaženi već nakon 12 minuta.

Filed under: bball Continue reading
17May/183

30

Posted by Gee_Spot

Imperiju je uzvraćen udarac i to na imperijalan način - sjajnim kretanjem lopte i non-stop napadanjem sporednih opcija. Prvaci su dobili potreban izazov, tako da nas možda ipak čeka poslastica ako će Tucker i Ariza nastaviti biti ovako učinkoviti ne samo kao ispušni ventili već kao legitimne slash & kickass opcije.

Filed under: bball Continue reading
17May/184

LOTTERY PODCAST

Posted by Gee_Spot

Frančeski i Gee prvo o finalima konferencija, a zatim i o lutriji. Uz neizbježni mock draft.

Filed under: bball 4 Comments
16May/189

29

Posted by Gee_Spot

Pošlo je za rukom Cavsima odvući utakmicu u mulj, ali na kraju nisu imali dovoljno vatrene moći da ostanu na nogama. Raspad u zadnjoj četvrtini pokazao je da Boston ovo možda može uzeti i prije sedme jer protivnik jednostavno ne može odigrati dovoljno dobro iako točno znaju što trebaju raditi. Nema tu nekog mismatcha kojim su Celticsi prelomili seriju, dapače, čak su Cavsi ti koji mogu više problema stvoriti svojim prilagodbama što su ovdje i pokazali. Samo, Boston je bolja momčad, s više sposobnih pojedinaca u optimalnom sistemu u oba smjera i tu priča staje. Ovakva momčad kakva je Cleveland, koja ne zna hoće li od večeri do večeri imati 5 raspoloženih košarkaša za poslati na parket, teško može dobiti 4 od 5.

Filed under: bball Continue reading