ISPOD OBRUČA fullcourt press – basketball lunatics inc.

16May/160

CAVS VS RAPTORS

Toronto je svoje napravio, kao franšiza nadmašili su najbolji rezultat ostvaren dok je klubom drmao Vince Carter i u ovu seriju s Cavsima ulaze potpuno rasterećeni. Lowry je pronašao šut i vratio samopouzdanje (što je još važnije od trica iz driblinga s 8 metara jer njegova agresivnost s loptom i na loptu kičma je ove momčadi), a i DeRozan nailazi na lakši matchup (nakon Georgea i Denga sada ide na Smitha), tako da Raptorsi neće biti šetnja kakvom se čine. Doduše, obzirom da je Carroll u komadima i da je pitanje kada će i u kakvom stanju na raspolaganju biti Valanciunas, jasno je da su im šanse razvući i ovu seriju u sedam minimalne, ali metlu bi trebali izbjeći.

Naime, Irving će se itekako namučiti s Lowryem u oba smjera, neće biti na pikniku kao veći dio prve dvije serije jer i Biyombo i Patterson dobro brane pick & roll, a i lomit će ga Lowry u obrani, tako da će vjerojatno dosta minuta kao stoperi na playu Toronta dobiti i Shumpert i Delly. Ako DeRozan bude radio previše problema Smithu i ode iznad ove podnošljive potrošnje od 20 šuteva za 20 poena, opcija je uvijek da ga preuzme James, ali poanta je sljedeća - Toronto bi ovdje mogao imati dva udarna strijelca relativno blizu svojim standardnim učincima, što se u ovom doigravanju još nije dogodilo. Problem je samo što je to sve što će imati.

Iako Cavsi znaju pretjerati s rotacijama na loptu i ostavljati suprotnu stranu otvorenu, što će Carrol i Patterson znati kazniti, to je ništa naspram baraža trica koje čekaju Raptorse kad oni ostanu u zoni. Svaki njihov pokušaj da zaustave Irvinga i LeBrona u prodoru nakon picka Cavsi će znati kazniti i ako je suditi po dvije prve runde u kojima su trice gađali 46%, Toronto će već ovdje izgubiti seriju jer njihova obrana standardno ostavlja previše prostora na perimetru kako bi čuvala reket. A to je recept za katastrofu protiv Cavsa koji su formulu stretch košarke za razbijanje ovakvih obrana doveli do savršenstva.

Kako nemaju centra koji može kazniti Lovea (koji će stoga vjerojatno odmarati na Biyombu dok bi pokretniji Thompson mogao dobiti zaduženje zatvarati Pattersona radi pick & popa, iako nije ni bitno jer ovo nije kombinacija pod košem koja na bilo koji način može ugroziti Cleveland), Cavsi će si priuštiti 48 minuta stretch košarke uz dobru dozu smallballa s Jamesom na četvorci. Nakon što su protiv Hawksa uglavnom igrali s Fryeom uz njega, u ovoj seriji slobodno se mogu vratiti i kombinacijama s Loveom na petici, tako da im Tristan Thompson, koji je bio neophodan za čuvanje Drummonda i Millsapa, ovdje nije potreban u velikoj minutaži. A to znači da će im napadački učinak ostati poprilično visok.

Već tu možemo zaključiti kako će Cavsi imati ogromnu prednost u šutu, a još nismo ni spomenuli Jamesa koji ni u ovoj seriji nema poštenog direktnog protivnika - ovaj Carroll podsjeća na onog lanjskog koji usporen i šepav nije imao šanse čuvati LeBrona, a kako DeRozan ne može čuvati Jamesa ni pod razno, a Johnson bi uništio ionako tanak napadački potencijal sporednih opcija, dobar dio minuta na LeBronu vjerojatno će uz DeMarrea odraditi i Patterson. Koji je solidan defanzivac u sistemu i u sredini, ali nema šanse čuvati Jamesa na perimetru. Obzirom da je LBJ pronašao šut, to bi bilo to, vjerojatno ni ovom prilikom neće morati paliti nitro brzinu više od par puta u seriji.

Dakle, jedina šansa Raptorsima ostaje napad, a tu bi Lowry mogao imati nekoliko rasnih utakmica u kojima, pod uvjetom da se poklopi podrška sporednih tricaša i solidna DeRozanova večer, Toronto može parirati Cavsima poen za poen. Dakle, možda dobiju čak i dvije utakmice. Ipak, kad uzmemo u obzir da su Pistonsi u prvoj rundi pružili najbolju napadačku košarku na Istoku nakon Cavsa i da usprkos tome nisu izbjegli metlu, teško je izabrati išta više (može samo manje) od

CAVS IN 5

Posted by Gee_Spot

Filed under: bball Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

Trackbacks are disabled.