ISPOD OBRUČA fullcourt press – basketball lunatics inc.

15Feb/1862

THE REAL ALL-STARS 2018.

Napunjenih baterija kao Remingtonov šišač i s konačno izračunatim IOR-om (zanimljivo, tek sada sam skužio da je u korijenu riječi računati - čuna) bacam se na postove kao Raymond Felton na krafne. Za prvi post nakon povratka s rehabilitacije izabrao sam najlakšu temu, a ta je, naravno, lista najboljih igrača u ligi. All-stars bejbe!

Kako više nemamo Istoka i Zapada, pridružujem se pokušajima da nešto potpuno nezanimljivo napravimo zanimljivim pa ću nabrojiti ne po 12 najboljih u svakoj konferenciji već 24 najbolja u Ligi. A kako bi ipak imali nekakve momčadi, poslužit će se taktikom da posudim imena dvojice ponajboljih trenutno pa im onda pridodam ostalih 11. Nisam uspio dobiti Hardena na mobitel (Giannis mi se javio, ali kada je čuo da sam iz Hrvatske sklopio je slušalicu jer se još ljuti na Perasovića što ga je na Euru čuvao s Ukićem), tako da nisam uspio izvesti ovu foru da prva dva picka biraju. Pa sam kapetanima pridodao ostatak rostera služeći se izuzetnim izumom zvanim "snake draft". Za razliku od "snake oila", ali zato skoro podjednako dobro kao "snake" na Nokiji, ova stvar funkcionira, što dobro znaju zagriženi fantasy igrači diljem planete.

Dakle, da objasnim onima koji nisu baš bistri, a po komentarima nažalost znam da takvih ima i među čitateljima ovog veličanstvenog bloga, dotična zmija funkcionira tako da broju 2 pridodaš broj 3, a broju 1 broj 4. E, ali onda petica ide jedinici, a šestica dvici, pa sedmica dvici, osmica jedinici i tako cik-cak. Sjajno. Evo, kad čovjek ovako nešto krekira, osjeća se kao da je upravo uspio riješiti se ugovora Omera Asika.

TEAM HARDEN

1. HARDEN 146

Ne samo da je konkurencija zakazala - Leonard je popušio sezonu, LeBron je do neki dan bio okružen najgorim rosterom još od srednje, Russ se ispuhao, Steph i KD se doziraju - nego uspjeva igrati čak i učinkovitije nego lani. I to usprkos dodatku Paula. A još lani je bio praktički legitiman MVP kandidat. Oni mudriji birali su Leonarda, oni s manje uma poput mene birali su Russella, a Hardena su birali podjednako i iz jedne i iz druge skupine. Kao zamjerku mu uvijek možeš staviti obranu, ali - s uigranijim sistemom i više suigrača koji mu mogu čuvati leđa - čak ni to više nije problem. James Harden, čovjek s 60 poena triple-doubleom, MVP je ove sezone i tu uopće nema spora, imali mozga ili nemali. Uostalom, Rocketsi su jedina momčad koja ima kakve-takve realne izglede skinuti Warriorse, stoga njegova kandidatura jednostavno nema rupa.

4. CURRY 124

Odlična sezona, standardno sjajna. Kad se sjetim samo one panike kada je izvrnuo zglob... Totalno nepotrebno, ali i podsjetnik da još ništa nije gotovo i da će Warriorsima za novi naslov trebati idealan kontekst.

5. WESTBROOK 121

Nakon početnog traženja u prvih 20-ak utakmica i pokušaja suživota s novim suigračima, vratio se onom starom cariniku i sistemu u kojem samo najžilaviji opstaju. Potrošnja je tako opet probila plafon, ali ovaj put je ne prati učinkovitost, tako da ništa od lanjskih MVP priča. Russ nastavlja glavom kroz zid, ponekad sruši protivnika, ponekad vlastitu momčad. Do sada smo se već trebali prestati brinuti i jednostavno zavoljeti bombu.

8. TOWNS 116

Centar ispodprosječne obrane, ali ujedno i ljepilo u oba smjera koje na okupu drži jednu od 7 najboljih momčadi lige.

9. PAUL 113

Ušao je u sezonu s ozljedom, ali vrlo brzo je postao standardno briljantan, uz tu očekivanu ključnu promjenu - zamjenu svih onih šuteva s poludistance tricama. Koje sprema s 40% iako ih većinu uzima iz driblinga. Uglavnom, ako je i bilo sumnje u svrhu ovog tradea više je nema - Harden "rules" koja je Pop smislio prethodni playoff padaju u vodu s ovakvom drugom opcijom Rocketsa.

12. LILLARD 109

Sezona karijere za čovjeka u naponu snage. Iako brojke izgledaju iste kao uvijek, teret kojega vuče s ovim sve limitiranijim rosterom je sve veći jer nikada nije morao uzimati ovoliko teških šutova, tako da je izuzetna učinkovitost dodatno vrijedna. Uz to kao da je napredovao i kao dribler i kreator - baca pasove kakve nije ranije, s nikada većom samouvjerenošću dribla kroz sredinu. I da, ulaže veće napore nego inače u probijanje kroz blokove u obrani. Košarkaška nirvana.

13. OLADIPO 108

Ako ostane na ovim razinama, onda su Pacersi za Georgea dobili možda i boljeg igrača jer praktički danas ne možeš igrati bez beka sposobnog vrtiti napad za napadom kroz pick & roll. Dipo je od jednog potencijalno solidnog 3&D beka tako postao novi all-star playmaker i to je dovoljno da Indianu drži iznad vode, vjerojatno dugi niz godina, u njima dobro poznatim 50-50 uvjetima.

16. DEROZAN 102

Još jedan bek koji igra sezonu karijere, prvenstveno zbog izvlačenja igre na perimetar. Još uvijek je upitno koliko je opasan šuter i hoće li ga obrane u doigravanju poštovati na strani bez lopte, ali kombinacija šuta i sve većih playmakerskih ovlasti definitivno ga čini nešto opasnijim iz spot-upa.

17. ALDRIDGE 100

Od igrača u kojega su svi sumnjali do čovjeka koji nosi jednu od najboljih momčadi lige kao u najboljim danima u Portlandu - baci mu loptu na visoki post i miran si. Nije ovo recept za velike stvari, ali radilo se o jedinoj karti na koju su Spursi mogli zaigrati da nekako prežive bez Leonarda i upalilo je.

20. GEORGE 96

Nakon početnog mučenja i traženja mjesta pod suncem, posebice zbog problematične sjene koju je stvarala ogromna Carmelova guzica, George se opet nametnuo kao all-star. Defanzivno zna biti jedan od najdominantnijih stopera na lopti u ligi, a počeo je i zabijati kako zna - sve u svemu idealna druga opcija, Pippen kojem samo treba bolji MJ od Russa.

21. WALKER 94

Standardno odlično izdanje jednog od najpodcijenjenijih bekova u ligi.

24. HORFORD 90

Za njega vrijedi isto što i za Kembu, standardno sjajan, s tim da je njegov učinak nešto manje vidljiv u broju poena. Ono gdje Al rastura su one neopipljive stvari poput savršeno postavljenog bloka ili pravovremene rotacije na stranu pomoći, stvari koje garantiraju pobjedničku košarku. A Horford će upravo po 10 put u playoff u 11 godina karijere i to nije slučajno, isto kao što nije slučajno da su Gatorsi ostali jedina momčad u zadnjih 25 godina koja je uspjela obraniti naslov NCAA prvaka. Super-ljepilo.

TEAM GIANNIS

2. GIANNIS 137

Nemam pojma da li bi uopće dobro bilo da postane šuter jer onda bi praktički opet gledali istu NBA kao do sada, s jednim čovjeku u Finalu iz godine u godinu. Ili bi možda Embiid tu mogao zasmetati? Ili će Bucksi zasrati nešto?

3. LEBRON 132

Kralj je stvarno kralj - apsolutnom kurcoboljom natjerao je upravu da mu izmjeni roster, odmah upalivši motore čim su ga okružili svježom krvi. Još kad mu se poigraju s krvlju u klinikama Miamia, eto Cavsa opet na vrhu Istoka. Najgore od svega, usprkos apsolutnom doziranju opet je uspio odigrati na all-NBA prva petorka razini.

6. DAVIS 120

Kemija s Boogiem nije bila loša, Davis je i tu nalazio načina kako trpati, a sada bez njega mora zabijati preko 30 u prosjeku da bi momčad funkcionirala. I može to jer je dodatno napredovao kao strijelac, točnije sada već lagano ulazi u najbolje godine gdje rutina postaje najveći saveznik - nema situacije u kojoj neće zabiti jer već u memoriji mišića ima tri rješenja za svaku situaciju. Ironično, čovjek koji je trebao biti novi Garnett svojom energijom u obrani i karakterom, prije je novi Amare.

7. DURANT 117

Kombinacija sitnih ozljeda i doziranja energije ne dozvoljava Durantu da se uključi u MVP rasprave, ali za Warriorse je najvažnije da bude najbolji kada bude najpotrebnije. Osim što može definitivno dići razinu igre u obrani na viši nivo, bilo bi dobro kada bi zamijenio dio onih kilavih skok-šutova s ulazima. Što će vjerojatno i napraviti jer nema razloga sumnjati da je nakon MVP sezone i nadigravanja Jamesa u Finalu odjednom ostario.

10. BUTLER 112

Preselio se Jimmy malo sjevernije, ali je nastavio biti Jimmy iz Chicaga. Još jedna sezona u kojoj nosi momčad playoff energijom kroz regularnu sezonu, još jedna sezona u kojoj ćemo imati prilike vidjeti da li mu je išta ostalo u tanku kada krenu prave utakmice.

11. IRVING 110

Odluka da napusti Cleveland pokazala se tako sjajnom, u Bostonu je konačno dobio ključeve momčadi, ali i uložio nešto energije u obranu. Sve skupa rezultiralo je sezonom života i potvrdom da se radi o beku sposobnom vući momčad. Barem dok ne naleti na pravog franšiznog igrača.

14. DRUMMOND 107

Uzvratio je Van Gundyu za povjerenje najboljom sezonom karijere i praktički je služio kao ljepilo koje drži Pistonse u oba smjera. Ovaj povratak na twin towers košarku mu vjerojatno neće previše koristiti, ali za prikazano prije promjena zaslužuje izbor.

15. COUSINS 105

Igrao je na standardnoj DeMarcus razini dok se nije polomio. Možemo sada pričati da je mogao više raditi na kondiciji, uzimati manje loših šutova i slično, ali činjenica je da tako talentiranih visokih nema previše. I da je prava šteta što vjerojatno više nikada neće biti u prilici maksimizirati atletski potencijal. Onda opet, toliko je prilika prokockao da nije ni bitno.

18. JOKIĆ 99

Usprkos teretu koji mu je stavljen na ramena u tek trećoj sezoni, Jokić uspijeva napraviti dovoljno od večeri do večeri da drži Denver na playoff kursu. I pri tome potvrđuje da braća Gasol imaju nasljednika.

19. CAPELA 97

On mi je jedini u ovom izboru klimav, a onda opet, konkurenti poput Lowrya i Griffina nemaju baš neke sezone zbog kojih ih je grijeh izostaviti. A Capela ima prosječnu potrošnju uz suludu učinkovitost i praktički mu nedostaje samo poneka minuta više u prosjeku da bude novi DeAndre Jordan. Još ne pušim da je njegova obrana na razini Jordanove, ali tu je negdje u ostalim segmentima, pogotovo kao finišer.

22. EMBIID 92

On nema luksuz igrati s Hardenom ili Paulom, ali zato je možda njegov značaj još i veći. Troši posjede u maniri crne rupe, ali obzirom da je jedva okružen s dovoljno kreatora i šutera, toj taktici teško je naći zamjerku. Napadački Sixersi tako uspjevaju plivati, a ono gdje Embiid dokazuje svoju važnost je obrana. Kako god, ovo je sigurna playoff momčad, ali samo dok je on zdrav - kada bi gledali samo važnost pojedinca za momčad, Embiid je daleko najvažniji od svih all-star kandidata za uspjeh franšize. Sixersi su s njim na parketu bolji za nevjerojatnih 20 poena (gledajući net učinak, bez prilagodbi i varijabli). Usporedbe radi, Bucksi bez Giannisa su 16 poena slabiji, Pacersi bez Oladipa 15, a Wolvesi bez Butlera 18. Dodamo li Kembu bez kojega su Hornetsi 17 poena slabiji, dolazimo do 5 all-star kandidata koji su u daleko najgorem kontekstu. Šteta što barem Kemba i Embiid nisu udružili snage tijekom ovog prijelaznog roka jer takav potez Sixerse bi lansirao u top 4 konferencije i dugoročno ispred Bucksa. Opet, kako je krenulo, vrlo lako bi u prvoj rundi mogli gledati sudar Sixersa i Bucksa što bi bio vrhunac sezone, barem što se Istoka tiče.

23. WILLIAMS 91

Dobri stari Lue zaslužuje izbor već samim time što drži Clipperse iznad vode, a i brojke se slažu.

Posted by Gee_Spot

Filed under: bball Leave a comment
Comments (62) Trackbacks (0)
  1. standardno dobar i zanimljiv tekst, evo pitanja

    kome ce najbolje doci all-star pauza?

    sta se desilo sa do jucer najboljoj obrani lige Bostonu, primaju priko 120 lagano zadnje dvije

    u kojem smjeru moze ici memphis kao franšiza, jel ovo sad stvarno pocetak rebuildinga ili sta cemo s njima?

    moze li houston do broj 1 uoci plejofa?

    sta mislis o Torontu, jel ovo standard prica, regularni dio odlicni i onda dode plejof gdje se lowry i de rozan ugase ili je ipak casey napokon to poslozija za potuc se sa cavsima

    i za kraj jel ima neka nova piva napokon? haha

    zivili 🙂

  2. @ ak-44 – pa nije tekst ni dobar ni zanimljiv, ali svejedno hvala. odgovori:
    – svim dobrim ekipama kojima je puna kapa besmislenih utakmica
    – dogodilo im se to da su odigrali pun kurac utakmica i da jedva čekaju pauzu
    – ako neće u rebuilding, nek idu u Seattle
    – može ako Warriorsi budu imali problema s formom i ozljedama
    – toronto manje-više standard, ako će se tuć s Cavsima tu više pomaže što su Cavsi još nedefinirani nego što su Raptorsi nešto napredovali
    – u zadnje vrime sam sve više na crnom vinu

  3. “Ovog velicanstvenog bloga”, cak nisam siguran jeste li sarkasticni ili ne, a shema je dobra, 1-4-5-8-9-12…(nositeljsko teniska)…btw blog je stvarno dobar, godine citanja su me zbilja kosarkaski skolovale…samo naprijed

  4. S obzirom da si rehabilitaciju proveo u skidanju s piva i prelasku na vino očito nema smisla da ti prigovaramo na sitnicama poput Capele umjesto, recimo, Zingisa ili Beala.

  5. Pravda za Tobias Harris-a! Jel ovo kazna za to sto je promenio konferenciju?

  6. @ azorka – iskreno, iznenadilo me koliko Zinger i Blake po nekim naprednim statsima imaju šuplje brojke. Beal pak je totalni fail sistema i opet ću morat nešto mijenjat, nije napravio neki suludi iskorak, ali je definitivno u ovoj kategoriji. Capela strši ovdje ko govno u punču, ali nisam još smislio formulu koja bi riješila problem govna, osim da se opet vratim net plus minusu (onda bi mi Embiid bio najbolji igrač u ligi). uglavnom, Rocketsi stvarno gaze i on je itekako zaslužan za to svojim brojkama pa neka ga, uostalom jedan DeAndre je bio all-NBA centar i njegovi all-star kredibiliteti se ne dovode u pitanje. a sad idem pit da sperem ljigu

  7. Nikad se necu naviknit na rijec sutova…
    Cigladipo se vratio u normalu nakon onog suludog pocetka sezone…, srce mi je na mjestu.

    Ludi Pop si je otkrio Bertansa da mu otvara prostor Aldridgeu pod kosem i to uopce ne izgleda lose pod uvjetom da bar jednu utakmicu ove sezone odluce igrati sa svim igracima bez odmora.

    Moze li se Horford ove godine dokopati nagrade za najboljeg defendera, meni je prvi kandidat.

  8. Jimmy je ipak okrenuo Minnesotu kao fransizu, a ne KAT , pa bi uloga favorita po IOR-u trebala pripasti Butleru. (ps Towns polako prelazi u iznadprosjecnog defendera sto su dobre vjesti)
    Jesu li Harden i Paul preuzeli ulogu najboljeg bocnog para u ligi ?
    Koliko Belineli moze da dobije minuta u PO za Phily a, da bude koristan pritom ?

  9. Zbog cega Utah ne tankira, sta im ovo treba? Sta bi izdvojio kao najvecu manu zbog koje Donovan Mitchell nikada nece postati top 5 igrac u ligi?pozdrav i drago mi je da si se vratio iz penzije!

  10. Koliko bi pametno bilo Wolvesima da startaju s Jonesom umjesto Teaguea?
    Izasao je na ringeru dobar tekst o njima i Jonesu kao novom kralju +/- ratinga. Ima li Thibsu uopce smisla pokusati razdrmati startnu petorku s low usage igracem i drugu petorku bar malo napraviti konkurentnom. Mogao bi dobiti preokret u efikasnosti, Teagueove suteve prebacit na ostale ne plej clanove petokre (jebo majku je Wiggins uzasan, igra nesto ko Monta u Wariorsima samo nije zabavan), a u drugoj petorci bi Jamal dobio solidnog pomocnika za razbijanje.

    Drugo pitanje, koliki stadij klipanizma moras biti da sastavis i guras petorku Ish-Bullock-Johnson-Griffin-Drummond.

  11. The Return!

  12. @wade87 – Navijaci Wolvesa da budu srecni ako Thibs uskoro ne potpise D-Rosea da bude startni plej 🙂
    (ovo je bio bullshit comment… koji se mozda i ne ispostavi kao total bullshit 🙂 )

  13. Toliko kvalitetnih sadrzaja uokolo svih vrsta i zanrova kustra ti i dalje blejis u Pistonse sakate, how crazy is that

  14. Vjerojatno je zalosnija stavka sto blejim u nba ligu opcenito…

  15. Gde je Dragić? zašto si ga izostavio?

  16. Daj Gee piši, željno smo novih tekstova, oke je i podcast, ali tekst je tekst.

  17. @wade87-pistons

    kakav crni horford, pa deandre mu je zabija 30 neku noc, bolju obranu igra ante tomic

  18. Hjuston 3 a GSW samo dve super zvezde, bice zajebano ratnicima ove sezone 🙂
    Salu na stranu pravi problem tima iz Ouklenda ove sezone je da im niska postava ne pravi prednost kao ranije jer umesto pet igraca na terenu koji sutiraju sada im Grin i Igi poprilicno otezavaju spacing.

  19. @ wade – on ili Embiid nekako su najrealnije opcije

    @ minimax – Harden i Paul – jesu. Marco može dobiti jednu utakmicu sam ako ga krene, to već samo po sebi predstavlja puno više nego su imali

    @ david – ne vjeruju u tankiranje, grade kulturu. manjak efikasnosti, da ne postane toliko dobar kreator i šuter da opravda toliku potrošnju

    @ wade – ne vidim tu nikakvu specijalnu prednost, Jones se u biti samo šlepa i pomaže time što ne troši lopte, ali je isto rupa svojevrsna. Teague je bolji igrač, plaćen je masno i treba ga istrpit. Problem će se riješit tek kada dovedu poštenog defanzivca za tu rolu jer ovo što imaju je potpuno nekompatibilno s ostatkom jezgre

    pa trebaš biti očajan

    @ noloveforcurry – jer je Slovenac

    @ nash – Iggyeva smrt kao napadača je stvarno potencijalno ogroman problem, ali s njima dvojicom na parketu i dalje su u stanju biti najbolja obrana lige. a spacing njima s Curryem nije toliki problem

  20. Mora da se šališ. Zaista me zanima razlog zbog čega nema Dragića?

  21. Piran je hrvatski!

  22. Sprda se Gee, nije jer je Slovenac već što je poreklom Srbin

  23. @ noloveforcurry – skužio me hbob, pa gdje ćeš gore, pola Srbin, pola Slovenac. pa šta misliš gdje je Dragić? nema ni približno dovoljno bodova. po svim naprednim statsima ga možeš zamijeniti s prosječnim playom u ligi i Miami to ne bi ni osjetio. to nije all-star sezona jer ako je, onda je i Darren Collison all-star kandidat

  24. Hahahhaha, ali sjajno

  25. Možeš mi objasnit koncept(ne bodovanja, to si već ja mislin obrazlaga i niej mi palo napamet obrazovat se) ? “Kmečiš” tu da je postavljen Capela, a vidim da su igrači poredani brojčano po vrijednosti, pa ne razumijen tu stavku. Uostalom, po meni i je bolji/korisniji za svoju ekipu od tih šta su kao nominalno bolji i zvučniji igrači od njega već spomenuti. Btw. ovo je baš cool za čitati, triba i fanovima malo odmora od ozbiljnih i poluozbiljnih stvari pa davaj i zabave ovak , a opet crem de la creme je uvik intersantno štivo.

    Btw. team Giannis bi ubio bradonjine cca. 30 razlike

  26. Ali ovi Wolfsi su stvarno najveci zakon. Konacno je Thibodeau skonto da je Wiggins pa recimo nista vise nego u najboljem slucaju prosecan rotacijski igrac, ali u cemu je stos Wigginsu polako opada using, a “mini Lebron” se proslavlja tako sto uspeva biti jos neefikasniji nego sto je bio. I sad na scenu stupa sjajan potez front officea Minnesote, dali su Wigginsu katastrofalan ugovor, zakljucali sebi cap u narednim sezonama i sto je najvaznija stvar kolika ce biti njegova trade vrednost za par sezona? Pik druge runde..? I kome ce ga na kraju krajeva uvaliti ? Malo me previse ovo podseca na izgubljene sezone Garneta , a sto je jos tuznije izgubljene sezone jedne simpaticne fransize, koja ako prokocka jos jednog HoF igraca , moze da se seli !

  27. Šta misliš, jel ima smisla re-seeding playoffa na 16 najboljih bez promena u ujednačavanju rasporeda?

  28. @ brazzeri – definitivno nisu trebali žuriti s ugovorom Wigginsu, bilo je očito, sada je potvrđeno

    @ hbob – moralo bi ići jedno uz drugo. ovako bi ipak išlo po 8 najboljih iz svake konferencije pa bi se onda poredali od 1 do 16

  29. Reseeding bez promjene rasporeda nema smisla ali mislim da do toga ionako nece doci. Privatnim avionima usprkos.
    No zanima me moze li liga radi balansa uvesti pravilo da igrac ne moze uzeti diskont ako je netko mu voljan ponuditi x puta vise love.
    Realno Lebron bi mogao potpisati za Warriorse za minimum da ne moraju otpustati core ekipe. Nece ali mogao bi. Mislim da smo blizu tome u buducnosti.
    Na ovaj nacin ako dodje veca ponuda za free agent igraca moglo bi se uvesti da klubovi moraju voditi igrace po tom uvecanom iznosu i placati veci porez (ako ne zele prepustiti igraca)

  30. Eh, nije mi to onda neko rešenje, iako bi pomoglo da najbolje ekipe igraju finale ako su iz iste konferencije. Sa druge strane, teško da je moguć jednak raspored za sve.

  31. Što se tiče max i min plaća, ja bih ukinuo potpuno ograničenje na plaće. Nikakvi maxovi na 30% i štajaznam… Ovako imaš 30 momčadi koje mogu ponuditi max (ili više njih) a to znači da će toliko igrača dobiti taj max. A ti svi igrači nikako nisu jednako dobri i odmah su oni bolji potplaćeni a oni lošiji preplaćeni. Tako bi onda imali situaciju da LeBron, Durant, Curry mogu dobiti i po 50 milja. I nek dobiju ako se izbore. Mislim da bi tada i ti igrači manje išli u davanje popusta ako negdje mogu dobiti 15 puta više. Smatram da bi se onda tržište samo reguliralo jer bi u pregovorima bilo više situacija “ne možeš dobiti koliko i Harden jer ne pružaš što i Harden”.

  32. Gee da li je Steph toliko kvalitetan igrac da bi preko noci ucinio Rapotorse najozbiljnijim kandidatom za prsten (naravno uzmajuci u obzir da je uleteo umjesto Lowrya) ?

  33. Ajde specijalni podcast pljuvacine po hepovcima 🙂 Peric, Buva i Zoric frontcourt, vidi se da je Skela komedijas gledao Knickse 90-ih 🙂

  34. Gee mislis li da ce Wigins ikad opravdati bahati ugovor ? S time da se uzme u obzir da su mu tek 22 god.
    I misljenje o Dejounte Murrayu,moze li pod Popovichem izrasti u nesto vise od solidnog startera?

  35. gee, koja bi po tebi bila idelna petorka za lebrona, ako mozes da biras da ga okruzis sa jednim legit all star igracem, jednim granicnim, jednim legit starterom i jednim granicnim, s’tim da npr. 5 igraca budu van mogucnosti izbora (curry, davis, durant, harden i kawhi)..?

  36. Pozdrav Kraljevi! Dva pitanja koja me muce ovih dana pa bih molio za komentar:

    1. Povreda Butler-a i tvrdoglavost tog trenera koji godinama izrabljuje prve petorke i ovo nije prvi igrac za ciju je karijeru direktno odgovoran. Kakav je to psihicki poremecaj i ima li sanse da se izleci i prestane sa unistavanjem igraca?

    2. Zaza i njegova namerna povredjivanja igraca, evo sinoc je pokusao Westbrook-a da osakati, prosle godine uspesno povredio Leonarda. Moze li liga da se izbori sa ovakvim prljavstinama rigoroznijim kaznama, tj. ima li volje za tako nesto?

    Sportski pozdrav!

  37. @ david – tko bi sjeo na njegovo mjesto u Warriorsima? Cavse bi svakako imali šanse skinuti ako bi dobili nešto od visokih kada bude najpotrebnije

    @ olovakendi – neće. za Murraya mi je najviše žao što neće već ovaj playoff s Leonardom ganjati Paula i Hardena. izrast će u all-D igrača

    @ barfly – evo ovako bez puno razmišljanja George Hill, Klay Thompson, Robert Covington i Clint Capela

    @ milance – tebe čuvamo za podcast

  38. Postoji mogucnost da sexton padne do 8-10 mjesta na draftu,e sad bili sixersima bilo idealno da ga uzmu zbog fultzovog stanja?
    I vjerujes li jacksonovom sutu ?naglo ga se gura u top 3 po zadnjim prognozama

  39. Misljenje ko ce iz ove tenkovske bitke, najvece jos od Kurska, izaci kao pobednik?

  40. U slučaju da uđu u plejof, koga Spursi mogu sigurno dobiti od ovih 10ak ekipa koje figuriraju za njega?

  41. Bez Leonarda naravno

  42. nikoga na 4 haha

  43. Pitanja za podcast:
    1) U dvoboju Bucksa i Sixersa, kome dajete prednost? Iako su Bucksi iskusnija momcad, ne mogu se oteti dojmu da Sixersi imaju bolje poslozen roster.

    2) Larry Nance ili Tristan Thompson?

    3) Vrijedi li Aaron Gordon za max ugovor?

  44. Sad kad je vec proslo vise od pola sezone moze li se sa sigurnoscu po vasem misljenju odrediti 3 rookia koja su daleko ispred ostalih ili je to samo jedan.
    Pozdrab

  45. Gee jel juris rekord po broju komentara na postu pa zbog toga ne pises? 😀 Taman si na zaintrigirao povratkom i sad opet upao u cutnju, majstor da privuce ovakve pacenike kao ja da barem 3 puta dnevno udje na sajt u nadi za novim tekstom. I pitanje za podcast ako se vec snima podcast misljenje o stanju Lenarda i Sparsa, ja ne pratim NBA previse dugo pazljivo, ali ne secam se da je ikad u Popovoj eri izneseno toliko “prljavog vesa” u javnost, sta se tu desava? Jel Leonardu dokurcilo da ga vise stede do besumucnosti ili nesto drugo u pitanju? Inace hvala za sve tekstove dosad napisane btw, da ne bude da se samo zalim 😀

  46. davis je bog.šteta bi bilo da odsluži puni ugovor(kaznu)sa pelicansima kao što je najavio.

  47. Kako prodjoste sa fantasyjem ove sezone?

  48. Gee interesuje me pratis li trenutno NCAA, ima li koja ekipa da ti je posebno zapala za oko, sta mislis o Bambi meni licno djeluje kao inteligentan defender i siguran ulov sa niskim plafonom, dalje Bagley mi ne djeluje bas ubjedljiv nekako sam vise ocekivao, slazes li se da Denver moze biti puno konkretnija ekipa ako bi uzeli nekog malo pametnijeg trenera od ovog debila Malonea.

  49. @ oubre – ovisi tko bi još bio slobodan, iz moje perspektive ako bi već otišli svi koji su mi top 5, onda bi uzeo Sextona bez obzira na Fultza, bekova nikad dosta

    @ dobarloszao – to ćemo vidit nakon drafta, a što se top pickova tiče nekako mi je za očekivati da će Kingsi zasrati stvar i završit iznad 6-7 ekipa

    @ hbob – sigurno vjerojatno nikoga, ali meni bi bili favoriti u svim serijama osim protiv Rocketsa i Warriorsa

    @ amigo, dragi – vas čuvam za podcast

    @ denmla – isprike tebi i svima ostalima koji redovno dolaze, ali jednostavno mi se ne da pisati u ono malo vremena što imam. gadno je razdoblje, plus imam nekih drugih preokupacija u slobodno vrijeme, al barem je sezona nezanimljiva pa ništa ne propuštate. pitanje o Spursima ostaje za podcast

    @ komsija – ja sam nekako i gurao do ozljede Butlera, sada ga više neću ni pratit do kraja

    @ penny – bacim pogled na youtube kada igraju neki od ovih udarnih prospekata, ništa više. mišljenja o Bagleyu, a i o Maloneu, su odavno dokumentirana

  50. Jeste popratili išta od onih konferencija sa sloana od Hinkija i ekipice? https://www.youtube.com/user/42analytics

  51. Tko će prije dodat tricu, Dwight Howard ili Ben Simmons?

  52. Komentar o napretku DJ Murraya ove sezone, cak nekad mu se zna i desit da poveze 2-3 suta sa poludistance, obrana fantasticna, ima li mjesta za njega kao dugorocno rjesenje za playa Spursa

  53. Da li bi AD mogao prismrdeti Bradnji za MVP naslov ako nastavi ovako i lagano uvede Pels u PO?

    Mislis li da ima levata u ligi koji bi dali ovogodišnji top10 pick Wizardsima za Walla? Sunsi?

  54. Znači momci vani je led ledeni i izbor je sljedeći: kuvani buncek s komadićima slanine i kiselin kupusom i za piće pivo ili pečene pole od kumpira u spakeru sa domacim pecenicama i kobasicama i domaće crno vino. Koji je vaš izbor?

  55. @ jma – nisam, ne bi se ni sjetio da nisi stavio link

    @ yeaaah – Howard, čisto jer duže radi na njoj

    @ m12 – mislim da je on njihov sljedeći all-star

    @ komsija – ma kakvi. ovo je Bradina sezona ako se ne polomi. moguće. Kingsi, Sunsi, kod njih je sve moguće.

    @ nikica – tebe čuvam za podcast

  56. Zbog cega su i dalje Bucksi “losi” ili bolje receno prosjecni?
    ; ; ; Ako se nastavi ovaj trend poslednjih par godina da dolazi masa superkvalitetnih visokih igraca, hoce li se igra prebaciti u reket, ili je ova moderna kosarka preveliki zalogaj za konstantnu igru u postu? Je li Lebronova krivica za ovogodisnju pomamu sa kavsima ? Je li stvarno toliko veliki, ili je veliki marketingski proizvod prica o njemu s obzirom da ne izlazi sa medija on, njegove izjave i price o njegovom legacyju ?

  57. Ima li u markanenu potencijala da bude drugi igrac ozbiljne play off ekipe,i kakvu buducnost predvidjas brownu,kawhi je dosao u ligu s slicnim predispozicijama pa je postao top5 igrac,a on je vec u drugoj sezoni elitni 3&D igrac,moze li postati sekundarni kreator,jer nalazi se u jednoj od 3 fransize koje ce maksimizirati svaki njegov aspekt u igri

  58. I da si na aingeovom mjestu bi li gradio oko njega i tatuma,ili bi slozio paket za davisa?

  59. Gee moze li se znati tvoje omiljene ekipe i igraci i omrazene ekipe i igraci

  60. Gee nedavno si napisao da se James nalazi vec sad rame uz rame sa Jordanom,pa moje pitanje glasi: Zar su brojke postale toliko vazne , pa da ga takvom brzinom stavimo ispred Magica,Shaqa,Kareema,Wilta i Birda? Zar nije uticaj na kosarku kao igru mnogo vazniji od nekih 7 uzastopnih finala i najboljih all around brojki ikada?
    Mislim niko nije glup, jasno je kao dan da ako bi stavio Lebrona u showtime lakerse da bi dobio bolju verziju magica uz naravno neke minuse, ali ipak to su razlicite kosarkaske ere. Nije Erving Johnson kriv zbog toga sto nije imao sansu da tretira svoje telo kao James, niti je Wilt kriv sto mu je konkurencija bila oskudna i primorala njega na takvu kosarku.
    Ali ono sto je najvaznije od svega jeste koliko su ova petorica uz Jordana promenili tok kosarke. Kareem je postao veliki zbog Wiltove dominacije, Magic i Bird su postavili temelje kosarke kao globalne igre, a zbog Shaqa su mjenjana njena pravila.
    Nisu Lebronove slabosti to sto je izgubio 5 finala, niti sto igra vec 8 godina u prilicno slaboj konferenciji, niti sto je pravio drzavni show da bi oformio big three na floridi,pa cak ni to sto je konstantno opterecen svojom zaostavstinom, NEGO jer jednostavno nije na terenu njegov pecat toliko unikatan kao sto je bio kod ovih.

  61. @ bodiroga – nema povratka na post gnjavažu, ali da će vrhunski centri donositi rezultate – uvijek bilo i bit će. ne znam o kakvoj pomami pričaš, ne primjećujem ništa čudno

    @ house – druga opcija, moguće. ako se sve okolo posloži kako treba. brown može postati sekundarni kreator, ali ako ga uspoređujemo s Kawhiem onda je pitanje može li postati primarni, jel, tu se lomi usporedba.

    uf, gadno, dva takva krila su ti garancija trajanja, a opet Davis… nadam se da će Boston do njega bez potrebe da se odrekne ijednog

    @ blik – trenutno, jer to se mijenja od kvartala do kvartala, omiljene ekipe Boston, Phila, Spursi, omiljeni igrači Embiid, Kemba, Lillard, Jokić. omražene? nema mržnje, samo ignoriranje Westbrooka, Carmela, Memphisa i sličnih

    @ bot 123 – pa zar nisu brojke najvažnije? ako zabije više i primiš manje, pobjediš. ovi svi drugi narativi – čmarativi. možemo o tome do sutra bez konkretnog zaključka. osobno, ne slažem se uopće da James nije utjecao na igru, pogotovo ako ćeš gledati širu sliku, da ne kažem globalni razvoj. Jamesova veličina je u tome što je spoj svega ovoga što individualca pretvara u legendu, a istovremeno je i šljaker, ljepilo na parketu. to je po meni unikatno, jer da nije on toliko igrao na pravi način, tražeći dodatni pas, otvoreni šut i toliko energije ulagao u obranu, ne bi ni košarka danas bila ovo što jeste. uostalom, koja je rola definirala promjenu igre u ovaj run & gun? četvorka s vještinama beka. a tko je ultimativna četvorka s vještinama beka? LeBron. King, naklon do poda, sretan sam što ću moći uživati još nekoliko sezona u njegovoj igri

  62. @Gee
    Nije sporno da King poseduje magiju i da svaki covek koji je ikada pozeleo biti deo neke ekipe vidi u njemu idealnog partnera u zlocinu,on je verovatno i jedina osoba koja je u stanju da konstantno ispituje odbranu i pronalazi rupe u svim njenim delovima. Medjutim ne osporavam ja njegovo prisustvo u kuci velikana niti zvanje “Kinga”, pa ni prisustvo u top 5,10 all time listi, vec to sto je tako brzo dosao u komparaciju sa Jordanom, a po mnogima i izasao kao bolji iz nje. Ako pocnemo tako brzo da usvajamo moderne parametre merenja kosarku, ubrzo ce Durant i Curry skociti u takve konverzacije ,a onda ce se i zvanicno napraviti barijera po kojoj ce kosarka ispod 2000. godine postati drugorazredna, sto definitivno nije istina.


Leave a comment

Trackbacks are disabled.