ISPOD OBRUČA fullcourt press – basketball lunatics inc.

22Dec/1217

THE RANKINGS – WEEK 7.

U tjednu iza nas najveći posao odradili su Nuggetsi koji su kroz pobjede nad Spursima i Grizzliesima ostavili tako dobar utisak na 4 faktora da su skočili s 15. na 7. mjesto. Još je zanimljivije da su u zadnje dva tjedna Nuggetsi konačno opet postali ona momčad koju smo očekivali, u gornjih 10 u napadu, u donjih 10 u obrani, nakon bizarnog ulaske u sezonu kada su, dobrim dijelom i zbog užasnog rasporeda, bili bolji obrambeno nego napadački.

I dok su Nuggetsi počeli hvatati tlo pod nogama i sigurnu playoff poziciju kako smo i očekivali, povratak Rubia podsjetio nas je da bi nešto slično uskoro mogli napraviti i Wolvesi. Za razliku od Denvera, oni još uvijek iza sebe nisu ostavili bizaran ulazak u sezonu, odnosno još uvijek su puno bolji obrambeno nego napadački, ali pobjeda protiv Oklahome jasno je ukazala u kojem će se smjeru kretati njihova sezona jednom kada konačno zaigraju kompletni.

Praktički, Wolvesi imaju roster sposoban boriti se za prva 4 mjesta u konferenciji. Usporedite samo njihov frontcourt s onim Memphisa ili Clippersa - ako nam potonje dvije momčadi ostavljaju dojam nekoga tko može koristiti visinu da mrcvari slabije protivnike, zašto isto ne bi učinili i Wolvesi koji su već sada prva skakačka momčad lige? Čitajući između redaka to bi značilo da je bitka za playoff na Zapadu već gotova, odnosno da ovisi o tome koliko dugo Warriorsi mogu održati ovaj nivo igre. Jasno, govorim isključivo o osobnom dojmu, ali uzevši u obzir probleme Dallasa i Jazza s identitetom, odnosno Houstona s obranom i dubinom, čini mi se kao da su Warriorsima u daljnjem tijeku sezone puno veća prijetnja Curryevi gležnjevi nego momčadi koje se trenutno motaju oko 50% učinka.

I da, kako su blagdani pred nama, iskoristimo priliku da svakoj franšizi poželimo ostvarenje barem jednog cilja u idućoj godini.

1. CLIPPERS (5690 bodova)

Zaboravite na ove priče kako su Clippersi ostvarili povijesni niz protiv laganog rasporeda. Njihov ulazak u sezonu bio je poprilično težak i trenutni mekši raspored samo je stvari doveo u balans. Plus, bez obzira tko ti bio protivnik, pobjeđivati na strani i to s dvoznamenkastom razlikom odlika je najvećih. Clippersi su u svojih 11 pobjeda (5 u gostima) nabili +165 koš razliku, dakle pobjeđivali su u prosjeku s 15 razlike. Ovakva ostvarenja odlika su šampionskih momčadi i to više nije slučajno.

Dakle, što možemo poželjeti ovakvoj momčadi nego da nastavi i dalje biti najbolja u ligi.

2. SPURS (5315 bodova)

Popu i momcima možemo poželjeti da konačno dobiju nekoga relevantnog na uvjerljiv način - izuzmemo li pobjede u doslovno zadnjim sekundama protiv Thundera, Memphisa i Lakersa, Spursi su izgubili svaku utakmicu koju su igrali protiv top 10 momčadi (dva poraza od Clippersa, jedan od Miamia, Knicksa i Thundera). Koliko god statistički bili sjajni, u svim ovim dvobojima bila je jasno kako njihova obrana nije ni upola tako uvjerljiva kao protiv slabijih protivnika (poraz od Thundera u kojem su ih Ibaka, Durant i Westbrook izrešetali s poludistance jasno je još jednom pokazao njihovu slabost u branjenju pick & rolla). Pročitajte u tome što god želite vezano za njihove šanse u playoffu.

3. THUNDER (5020 bodova)

Kevin Durant igra na MVP razini i nemojte si dopustiti biti fan košarke i ne gledati čovjeka u akciji kad god stignete. Nisu samo njegove brojke skočile do neba, već i govor tijela jasno govori da je ovaj dugonja pred nama izrastao u muškarca koji je svjestan svojih odgovornosti. I to muškarca kojega je nemoguće braniti - Andrei Kirilenko je valjda najpametniji 1 na 1 obrambeni igrač na svijetu, s rasponom ruku ovećeg kondora, ali čak je i on djelovao nemoćno pored stvorenja visokog 206 centimetara s još dužim rukama čiji je šut jednostavno nemoguće blokirati.

S ovakvim Durantom, Oklahoma doslovno može na parket istrčati s 4 NBDL igrača i računati na playoff, ali, misle li osvojiti naslov, trebat će im bolja top 8 rotacija. Stoga im zaželimo da to pitanje riješe tijekom sezone jer samo im taj detalj stoji na putu postajanja dinastijom - udarne tri opcije su im fantastične, Martin i Sefolosha su sjajni u svojim rolama, Maynor može proći kao back-up play, ali problem je rotacija visokih. Iako petorka s Collisonom i Ibakom ili Collisonom i Durantom funkcionira sjajno, to i dalje ne rješava ulogu trećeg visokog. I Collison i Perk više su igrači kratkih epizoda nego dugih uloga, a to znači da je i pod košem ogroman teret na Durantu.

4. GRIZZLIES (4940 bodova)

Da nije Bullsa, Memphis bi bio najgora momčad lige po ubačenim tricama. Opet. Stoga, što im drugo možemo zaželjeti nego da se do kraja prijelaznog roka dočepaju rasnog šutera.

5. HEAT (4895 bodova)

Shvatili su da bez obrane ipak neće ići, a nove rotacije odmah su dovele do napretka - Heat je već među prosječnim obranama lige. Ipak, nije zgorega zaželiti im da nabasaju na kvalitetnu užu rotaciju jednom kada stvari postanu ozbiljne. Nakon udarne trojke i dva pouzdana veterana (Battier i Allen), Spoelstra nema čovjeka na kojega trenutno može računati. Haslem je gotov, Miller je nebitan jer su na bokovima već pokriveni, Lewis je Lewis, Anthony je zakopan na klupi, a Chalmers igra toliko loše da mu minute krade Coleova mikrofonka. Njihov playoff tako će još jednom biti pun šokova, a pomalo je i fascinantno da imaju veće šanse otići do kraja nego znati na koga mogu računati kada bude najpotrebnije.

6. HAWKS (4850 bodova)

Atlanti želimo raspad Lakersa koji bi Dwighta naveo da pomisli kako mu je možda ipak najbolje u manje eksponiranim sredinama na jugoistoku. A što se njihovih redovnih visokih pozicija na ovim rankingsima tiče, evo jedan podatak koji im govori u prilog - Hawksi do sada imaju skalpove Clippersa, Thundera, Memphisa i Denvera, što je jednak broj pobjeda nad trenutnim top 10 momčadima kakvoga imaju Spursi i Thunder.

7. NUGGETS (4435 bodova)

U tjedan dana izbili su u top 8, što će tek biti kada im raspored konačno popusti i kada se zalaufaju doma? Razlog je jednostavan - uigravaju se. Iggy postaje sve važniji playmaker (u zadnjih 10 tekmi imao je više asista nego u 17 prethodnih), Gallinari je u istom periodu popravio učinak s trice, a i Lawson sve manje oscilira. Nakon lošeg perioda na gostovanjima, Fariedova i McGeeova energija opet je počela donositi rezultate. Možda ne mogu ništa braniti, ali rijetko tko može trčati gore-dolje s ovom dvojicom.

Uglavnom, možemo im samo zaželjeti da se u predstojećem nešto lakšem periodu dodatno poslože kako treba i koliko mogu. Jer, ne treba zaboraviti da je Iggy izborio all-star status igrajući isključivo krilo, dok je u Denveru isključivo bek. Jasno, u današnjoj NBA bočne pozicije se itekako preklapaju, ali, iako više nije bitno s kojih pozicija dolazi kakav učinak, svaka momčad treba zdravu dozu obrane, šuta i kreacije sa svojih bokova. Gallinari je šuter, Iggy kreator i to na papiru izgleda kao dobra kombinacija, ali u stvarnosti ipak treba pričekati dok se ljudi naviknu na novi kontekst i nove zakonitosti svoga partnerstva.

8. WARRIORS (4410 bodova)

Ima li im smisla poželjeti išta drugo osim da izdrže Curryevi zglobovi? Rookiei će kad-tad naletjeti na zid, ali Curry, Lee, Landry, Jack i Thompson više su nego sposobni izdržati lov na playoff.

9. KNICKS (4285 bodova)

Hm, što poželjeti Knicksima? Da im zaželimo da i dalje nastave zabijati tricu s 40% šuta? Ili da Kiddova renesansa potraje što dulje (više ne igra na MVP razini već samo kao obični all-star)? Kad bolje razmislimo, možda je najbolje da potraje ova neviđena kontrola lopte koja im omogućuje da imaju između 10 i 15 šuteva više po utakmici od prosječnog protivnika. Knicksi uredno osvajaju više lopti nego ih gube, a zatim trećinu tih dodatnih napada pretvaraju u bonus šuteve za tri. Revolucionaran pristup. I kako i dolikuje, ova revolucija ide uz TV prijenos.

10. LAKERS (4200 bodova)

D'Antoni je konačno odlučio trenirati - micanje Artesta na četvorku, a zatim i na klupu, pomoglo je Lakersima da dobiju nekakav balans dok čekaju da Gasol uđe u formu i da se Nash vrati. Doduše, pri tome je startao s Ebanksom što jasno govori o njihovim problemima s dubinom, ali i ovakvi sitni pomaci bolji su od ničega. Stoga im želimo zdravog Nasha i da konačno potvrde brojke koje ih smatraju 15-11 momčadi (ovo odstupanje između statističkog i stvarnog rezultata najveće je u ligi i jasno ukazuje na njihove probleme s kemijom).

11. NETS (4120 bodova)

Želimo im da Lopez izbjegne daljnje komplikacije sa stopalima, ali ne i da izbjegnu Knickse u playoffu.

12. BULLS (4075 bodova)

A šta drugo nego da Rose ne osjeća nikakve posljedice loma.

13. CELTICS (3865 bodova)

Obzirom da se Bass očito nema namjeru dovesti u formu, Aingeu i društvu želimo da pod hitno pronađu tog drugog visokog igrača, po mogućnosti Gortata.

14. ROCKETS (3760 bodova)

Želimo im da igraju s Knicksima svaki dan.

15. WOLVES (3675 bodova)

Želim im da ne dobiju novog vlasnika koji će promijeniti ime klubu u Black Panthers. Šalu na stranu, koliko god simpatično bilo gledati njihovu snježnu petorku i ništa manje bljedoliku rotaciju, protivnicima zasigurno nije do smijeha kada pomisle što ih čeka jednom kada Rubio bude spreman kontrolirati loptu 30 ili više minuta.

Wolvesi su jedna od rijetkih momčadi u ligi s cijelom petorkom triple-threat opcija. Zamisli ovo - Rubio koristi Pekovićev pick i pred njim se otvara sljedeće more mogućnosti: uposliti Peka koji je doktor finiširanja u pick & rollu (zbog čega mi nije nimalo jasno zašto Adelman uporno igra pokretni napad s gomilom križanja u kojem Pek uglavnom završi u post-up situaciji u kojoj njegovi limiti puno više dolaze do izražaja) ili ući u sredinu i uposliti nekoga iz najveće spot-up ergele majstora u ligi.

Love, Barea, Shved i Kirilenko su redom igrači koji licem košu mogu napraviti sve što požele i zato sam uvjeren da su dani napada Minnesote u donjoj trećini lige prošlost. Nemoguće da pored ovakve kombinacije šutera, asistenata i driblera (svi iznad prosjeka za pozicije koje igraju) vječno ostanete u društvu Hornetsa ili Kingsa.

Već smo isticali da Shved igra toliko dobro da Roy nije potreban, ali nedostatak šuterskog specijaliste poput Budingera mogao bi biti problem protiv onih najboljih obrana. Stoga ne bi bilo loše da određeni višak igrača Wolvesi iskoriste kako bi našli novog šuterskog specijalista. A ima li boljega od Redicka trenutno? Plus, čovjek bi se idealno uklopio u trenutnu rasnu kompoziciju momčadi.

Jasno, pitanje je koliko Magic želi Derricka Williamsa sada kada se i Nicholson i Harkless čine budućnošću na pozicijama 4 i 3, a i bi li se Wolvesi tek tako bili spremni odreći svog drugog picka za igrača koji će otići na ljeto. Ali, poanta je da opcija imaju. A jedna je i riješiti se Ridnoura, koji je pored Baree i Shveda potpuno nebitan (nema njihovu vrhunsku combo komponentu u igri, a držati ga samo radi 15 minuta iza Rubia nema smisla jer te minute su ionako potrebne spomenutoj dvojici).

Upravo na primjeru Ridnoura dat će se vidjeti koliko je Adelman još lucidan – nije tajna da ga Ridnour svojim stilom igre i fizikalijama podsjeća na vlastite igračke dane, ali isto tako nije tajna da je Ridnour već dvije godine najveća slabost Wolvesa zbog prevelike minutaže u odnosu na talent. Nakon povratka Rubia u punu formu, on nema što raditi u užoj rotaciji, a liga je puna momčadi kojima bi dobro došao drugi play takvog pedigrea s relativno skromnim ugovorom (recimo, baš bi jedan takav dobro došao i Orlandu koji kao zamjenu za Nelsona koristi kombinaciju Redick-Moore – svaka čast Redicku što je u ovoj fazi karijere uspio šuterskoj komponenti dodati i ovu kreativnu i vrtiti pick & roll, ali ni jedan ni drugi nisu rasni combo igrači već prije svega priučeni zbog potreba momčadi, što je itekako vidljivo na oba kraja parketa).

16. JAZZ (3650 bodova)

Molimo vas, prekinite više ovaj cirkus i odlučite što ste. Osrednja momčad s dva granična all-star igrača pod košem i najslabijim vanjskim parom u ligi ili potencijalna buduća sila s hrpom mladog talenta.

17. MAGIC (3570 bodova)

Želimo im da konačno počnu nizati poraze jer ovo ne miriše ne dobro - Vaughnova družina izgleda spremna ne samo donijeti trofej za trenera godine svom lideru, već i plasirati se u playoff, što bi ih ostavilo bez šanse u lutriji. A koliko god da je Orlando privlačno tržište zbog sunca i poreza, sumnjam da se Henniganov plan bazira na slobodnim igračima koliko na ulovu na draftu.

18. BUCKS (3535 bodova)

Obzirom da je Skiles izdržao ovoliko cigli Jenningsa i Ellisa bez da je ikoga zadavio u svlačionici, želim im da konačno uđu u taj playoff, prije nego se na ljeto sve raspadne.

19. PACERS (353O bodova)

Želimo im uspješan nastavak razvoja Georgea, kao i to da Hibbert konačno počne zabijati preko 40% sa svojih 218 centimetara.

20. MAVS (3240 bodova)

Želimo im bezbolnu tranziciju u doba bez Dirka koje je bliže nego što itko misli - nakon dvije bačene sezone, dogodine na rosteru imaju praktički samo Nowitzkog. Najgore što mogu napraviti je potpisati niz veterana kako bi lovili playoff, a onda ostati i bez Dirka, ali i bez prostora na salary capu. Ovako, ostanu li i dogodine strpljivi kao što su zadnje dvije sezone, već 2014. smiješi im se potpuna financijska fleksibilnost kakvu je imao Heat kada je potpisao veliku trojku.

21. PISTONS (3165 bodova)

Da Dumars ne postane opet nestrpljiv i na ljeto ne uništi ovaj prozor koji im se otvara - s novim lutrijskim pickom idućeg ljeta i čistim salary capom 2014. ova franšiza je konačno spremna okrenuti novu stranicu.

22. BLAZERS (3095 bodova)

Od sveg srca im želim da više ne moraju slati ni jedan lutrijski pick prijevremeno u mirovinu zbog ozljede.

23. RAPTORS (3005 bodova)

Da li je bezobrazno zaželjeti da Bargnani nestane? Od kada je otpao zbog ozljede, momčad se preporodila, posebice u obrani, što potvrđuje i skok s 28. na 23. poziciju. Ako ste skloni tračevima i "novinarstvu", onda ćete najveći razlog pronaći u probuđenom motivu kod igrača nakon što je iz svlačionice, pa makar na kratko, maknut čovjek koji je svojim nedodirljivim statusom u momčadi svima bio trn u oku.

Ako pak vjerujete u opipljivije i manje bombastične aspekte života, onda vam je pak jasno da korelacija između sve bolje obrane i Bargnanievog izostanka uporište ima u sasvim logičnim košarkaškim stvarima - umjesto igrača manje u obrani i skoku, Casey je konačno minute pod košem rasporedio na dva fajtera (Davis i Johnson), čije prisustvo je automatski olakšalo i život Valanciunasu koji odjednom ne mora pokrivati rupe ne sve strane.

Jasno, da je Bargnani šutirao kako zna i da tako pomogao napadu, njegova zamjena s dva solidna igrača možda ne bi bila toliko bitna, ali, kad uzmemo u obzir da je gađao najgorim postotcima u karijeri što ga je činilo doslovno beskorisnim, računica je jasna - Raptorsi su igrom slučaja otkrili kako je igrati 5 na 5 nakon što su prvi dio sezone igrali 4 na 5.

24. SIXERS (2905 bodova)

Kako stvari stoje, najbolje što im možemo poželjeti je da iduće ljeto Bynum odšeta i tako ih natjera na rebuilding, jer, vežu li još njega i Turnera dugoročno uz Holidaya i Younga, čeka ih novih 5 godina osrednjosti.

25. SUNS (2900 bodova)

Trudim se izbjeći želje koje nemaju baš nikakve šanse da se ostvare, ali u slučaju Sunsa nemam izbora nego zaželjeti da Sarver i kompanija konačno povuku jedan pametan potez.

26. KINGS (2670 bodova)

Riješite se što prije braće Maloof jer ovo stvarno više nema smisla. Kingsi su prva momčad koja je digla ruke od sezone, nemaju ni vizije ni znanja kako dalje, mladi igrači propadaju umjesto da napreduju... Ovo ne može biti slučajno i samo potvrđuje važnost identiteta na svim razinama kluba - ako nemate kulturu na vrhu, ne možete je očekivati ni u svlačionici.

27. HORNETS (2510 bodova)

Pelicansima želimo da Eric Gordon konačno riješi probleme s tim svojim nesretnim koljenima.

28. WIZARDS (2365 bodova)

Da li je pretjerano zaželjeti im novog GM-a?

29. CAVS (2155 bodova)

Treba li im poželjeti išta više od toga da ozljede konačno ostave Irvinga na miru pa da se momak u miru može posvetiti pripremi za kvantni skok? Treba? Suigrače? Shit.

30. CATS (1770 bodova)

I dalje su najgori u ligi, ali svejedno im želimo da Jordan ne prekine odrastanje Dunlapa i mladih snaga nekim ishitrenim tradeom, bez obzira koliko to iskustvo bilo bolno.

Posted by Gee_Spot

Comments (17) Trackbacks (0)
  1. Svaka cast na trudu,poredak je dosta realan samo mi se pacersi cine dosta bolji od tog 19. mjesta i smatram da igraju obranu na razini bullsa od prosle godine i samim time uz navikavanje georgea i hibberta na vece uloge mislim da ce bit ekipa koju ce na istoku svi htjeti izbjeci.

  2. Predobar mi je komentar za Wolvese i rasnu komponentu…Eto Wovlesi pokazali i da sa 5 bijelaca na terenu može dobiti primjerice atomsku OKC,hehe 😀

  3. Shved me impresionirao. Nije da nisam znao o kome se radi, ali izgleda da ova šablonska EU košarka samo sputava mlade talente. Dojma sam kako većina njih u onom osinjaku ne mogu pokazati svoj talent, odnosno nemaju ga kad pokazati jer su de facto “robovi” sistema.

    Rubio je na starom kontinentu bio samo jedan prosječan play, a Amerima je reinkarnacija Pistol Petea.

    Shved trenutno briljira bez obzira na neke loše postotke, ali momak očigledno ima osjećaja za igru i s vremenom će biti sve bolji.

    @Gee-šta kažeš na Kobeovu sinošnju ekshibiciju, može li ono ičim opravdati?

  4. @nikola dobro pitanje , posto se velika prasina digla oko te utakm. i mene bas zanima sta ce Gee reci za to .

  5. Mislite na 41 šut pretvoren u 34 poena? Pa, dobili su, to sve govori 🙂

    (inače, izuzetno zabavna utakmica u kojoj sam uživao u Nashovim šetnjama kroz reket – uvijek je super kada shvatiš da to doba košarke još nije gotovo – i nešto manje u Kobeovim i Curryevim ciglama – i da, Curryevih 8-23 nisu ništa bolje izgledali od Kobeovih 16-41)

    Gle, Kobe nije odigrao ništa drugačije nego što radi cijelu karijeru. Ovaj 41 šut zvuči previše čak i za njega, ali stavimo stvari u kontekst – Lakersi i Warriorsi su sinoć odigrali run and gun utakmicu u suludom ritmu plus su odigrali dodatnih pet minuta. Da su igrali u klasičnom ritmu i bez produžetka, Kobe bi utakmicu završio s 6-7 šuteva manje. A 34 bi već bili manja priča, zar ne?

    Plus, Kobe sinoć ni jednom nije ušao u reket i izborio slobodna. Dio razloga su suci i kriterij u kojem se nakon nervoznog početka više nije sviralo apsolutno ništa, dio je činjenica da Kobe zadnjih godina sve manje ide na ulaze. Ali, ove sezone u prosjeku 4-5 napada završe mu bacanjima. Dakle, da je od tih 34 šuta u normalnim uvjetima dobio još i 4 izleta na slobodna, Kobe bi sinoć ispalio “samo” 30 šuteva.

    Što nam jasno govori da ono sinoć nije ništa drugačije od onoga što gledamo već godinama. Život s Kobeom nije lak, ali u pravom sistemu s njim možeš do naslova, a to je jedino važno. Evo, ja prvi priznam da ne uživam u lošim šutevima koje uzima, ali uživam u strasti s kojom igra.

    Čekaj, reći će netko, sve je to u redu, ali sinoć su Lakersi konačno zaigrali kompletni i Kobe je svejedno uzeo najviše šuteva u sezoni? Do sada mu se ogromna potrošnja mogla tolerirati – bolje da šutira on nego Ebanks ili Morris – ali kakvoga smisla ispaliti ovoliko lopti pored živih Howarda, Paua i Nasha?

    Ok, tu bi se mogli igrati doktora Phila pa nagađati da je Kobe na ovaj način samo poslao poruku da je ovo njegova momčad. Ali, to me baš i ne zanima. Jer, mada su na papiru kompletni, Lakersi su sinoć igrali kilavo kao i do sada. Howard zbog problema s osobnima nije ni zaigrao do završnice, Gasol je vidljivo usporen i nepokretan, a pored Nasha su u obrani prolazili kao da ne postoji, Jack je odigrao utakmicu karijere zabijajući preko Stevea i to čak bez korištenja pickova!!!

    To što su tri ostala hall of fame talenta trenutno debelo ispod svojih mogućnosti nije Kobeov problem, zar ne (o dvojcu pod košem sve govori činjenica da je Ezeli izgledao kao yo-yo pored njih)? Nash i Dwight su barem odigrali sjajno ono malo pick & roll akcije što su vrtili (i to valjda nakon par treninga – ne zaboravimo da Dwight nije igrao predsezonu i da se Nash ozlijedio još dok su vrtili Princeton), što je dobar znak za ubuduće.

    Uglavnom, ono sinoć ne smatram znakom za uzbunu, ništa većim od ostalih problema Lakersa (loša forma, traženje kemije koje je u njihovom slučaju otežano time što Kobe neće nikome ništa dati dok dotični to ne zatraži). Ali, bude li i za mjesec dana Kobe uzimao 25 skok-šutova naspram 5 pick pick & roll akcija Nasha i Dwighta, e onda već možemo govoriti o ozbiljnim problemima.

  6. Meni su se također svidjeli Wolvesi i momčad koju imaju ove sezone..Shved me oduševljava i drago mi je da je pokazao svoj potencijal…Wolvesima je najbitnije da ih zaobiđu ozljede i da se Rubio vrati u formu u što ne sumnjam….

  7. Bijela braća iz Minnesote su najzabavnija družina za gledanje. Rubio je dokaz da europska košarka mora mijenjati pravila i treneri razmišljanja. Netsi i Philly su najdosadniji, a moj omiljeni igrač Deron je daleko ispod nivoa… Godina i pol neozbiljne košarke i sigurno premalo rada kažnjava. Ipak najnegativnije iznenađenje su Kelti. Njihov sam navijač od ranih 80-tih i za prošlu sam godinu mislio -loš roster-maximalan učinak- ali ove godine roster mi se čini potentnim ali izgleda da je ipak problem Doc (detektirano od Vaše strane), čovjek kojeg god igrača dobije u ruke napravi slabijim… Šteta što nije Ainge prepoznao do kraja Thibodeau potencijal

  8. Aj Gee evo pitanja. Bas je neki dan bila polemika na jednoj od stranica na temu clanka di je James reka da zeli da bi moga bit prvi strijelac lige.

    Jedan “poznavatelj” je reka da trenutacno ima 5 boljih scorera od njega, a da su to Durant, Kobe, Melo, Dirk i Joe Johnson(!).
    I ja se vise divin finesi nego fizikalijama, ali jedino bi mozda Durant tu prosa. Kobe-u svaka cast, ali postotak njegove ili Jamesove realizacije je nemjerljiv. Dirk je legenda ali on osin uloge scorera i nije ima drugu, pa zasto onda nije zadnjih godina na veceme prosjeku od njega? Melo je napadacki as, ali lani je sutira debelo manje od 40%, a o Joe Johnsonu necu ni trosit rici.

    Plus jos je reka da je Rondo kompletniji od njega. Covik koji moze igrat samo jednu poziciju (doduse vrhunski, ali govorimo o raznovrsnosti) i ne moze pogodit bacvu dalje od 3 metra.

    Ugl, moje pitanje nije cak toliko vezano za Jamesa, dosadile su mi rasprave o njemu. Vise je vezano za nacin gledanja kosarke. Zasto se all-around igrace uvik podcjenjuje u pogledu njihovih scorerskih vjestina?

  9. jel imate u planu kakav podcast sa edinom avdićem, kao onaj prije par godina??

  10. kad jazz osvoji naslov 🙂

  11. znači ne u bližoj budućnosti…

  12. Sve najbolje za Božić ekipi “ispod obruča”!!!

  13. A stvarno ne mogu vjerovati da branite Kobea i njegovih 41 (cetrdeset i jedan!) sut…malo ste pretjerali,kao i Kobe,to vise nije kosarka vec izivljavanje jednog igraca nad ostatkom ekipe…njega branite a ostale kudite,kao-nisu ni zasluzili da imaju vise suteva?!…mislim…imati vise suteva vec Nash,Howard,Gasol i Artest zajedno,??!!…tacno je da je Kobe svih ovih godina manje vise takav,to se slazem sa vama i ovo bih mozda i shvatio da igra sa losim saigracima,ali ovako?…Howard 8 suteva za 29 minuta??…Gasol 11 za 38??…a Kobe svaki minut po jedan sut?! :)…one man team-ko kaze da je MJ bolji od mene? 🙂

  14. Cito sam na jednom sajtu,odvijala se rasprava tipa da t-wolvsi trebaju dati peka i williamsa za cousinsa,sto ti mislis o tome ?

    Po meni bi to bio glup potez od uprave wolvsa,razbijati postojecu kemiju s dolaskom nediscipliranog igraca poput demarcusa,a i u ovom trenu je po meni pek bolji centar

  15. Trebalo bi puno više od kombinacije Peković+Williams da Sacramento uopće pomisli trejdati Cousinsa.

  16. Boogijev plafon je svakako viši nego li Pekmenov, ali pitanje je hoće li ga ikad doseći u Sakramentu. Posle ovih par sezona malo sam skeptičan po tom pitanju. Pekmen bi s ovom igrom bio legitiman all-star kandidat na Istoku (ako malo nategnemo, ali, na kraju krajeva, lani je Hibbert igrao).

  17. Zasto Gibson ima ovako mizernu minutazu u Bullsima, mislim da bi morao mnogo vise da igra?

    Celticsi ne deluju uopste dobro, mislis li da ce se posloziti barem do februara?


Leave a comment

No trackbacks yet.